• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bu arada arkadaşlar, bu kızın işi yok mu habire yazıyo diyenler çıkabilir aranızda... dün çok fazla ayakta kaldım ve yoruldum bugün de evde temizlik vardı( ben yapmadım merak etmeyin, yardımcımız var), eşimle ikisi ben ayağa kalkınca kızıyorlar, eşim bir düzenek hazırladı laptop um için sehpa üzerine bana 80 cm. uzaklıkta ordan yazdıklarınızı okuyorum ve ara sıra kan dolaşımı için hareket etmem gerek deyip yazıyorumm sizlere...napiiim yat yat canım sıkılıyo..ben acayip hareketli biriyimdir, ama napalım biraz böyle devam etcez...sizlerde yormayın kendinizi, özellikle hamile olanlarrr.
öpüyorum hepinizi...

sevgili arev ve eylül, hiç sesiniz çıkmıyor. nerelerdesiniz? merak ediyoruz sizleriiii.....

sevgili şen,ve tüm arkadaşlar.iyi oldugunuza sevindim.ben yogun bir tenpo da oldugum için pek vakit ayıramıyorum.ama gönlüm hep sizlerle.umarım ileride hepimizin bebişleri olur ve bu koca aileler tanışa bilir.hepinizi öpüyorum.Allah a emanet olun.

sevgili cananla, iki hafta kadar önce eşimin arkadaşlarıyla buluştuk ve konuşma sırasında birinin eşi iki ay önce 18 haftalık bebeğini kaybettiğini söyledi, o da sinan beyin hastasıymış ve seninle aynı mutasyona sahip olduğu ortaya çıkmış, daha önce duyduğum bir şey değildi, merak edip sordum bizimkinden biraz farklıymış sizinki. anladığım kadarıyla anlatayım.her insanda pıhtılaşma mekanizması var, örneğin iğne yaptırdıktan hemen sonra veya küçük bir kesikten hemen sonra kanamanın bir süre sonra kesilmesini bu mekanizma sağlıyor. bizimkinde mutasyonlardan dolayı bu pıhtılaşma normal insanlara göre daha fazla çalışıyor ve hatta bazılarımız için hekimler ameliyat edilseniz kanama olmaz diyor o denli yatkınız pıhtılaşmaya...sizinkinde ise normal pıhtılaşma olduğunu ama sizin mutasyonunuz nedeniyle oluşan pıhtıyı eritemediğiniz ve aktif haldeki pıhtının tıkanmalara yol açtığını söyledi o arkadaş... yalnız o birkaç fakülte ve doktor dolaşmış diğer doktorlar geç dönem kayıpların sebebi pıhtılaşma olamaz demişler, yalnız sinan hoca sebep olarak bu pai 1 gen mutasyonunu göstermiş, birde onun suyu gelmiş aniden yani rahim ağzı yetersizliği de olabilir demişler ve hastaneye gittiğinde bebeğin kalp atışları hala varmış ama suyu bittiği için kalp atışlarının durmasını bekleyip sonlandırmışlar normal doğumla:1no2:. sen iyice bir araştır bu konuyu...bir de birşey dikkatimi çekti 11. haftaya kadar kaç kez gittin kontrole?? en son 6. haftada mı gitmiştin??
allah sabır versin ve bundan sonra iyi şeyler düşünelim iyi olsun tabii tedavini ihmal etme...umarım sinan bey randevunda güzel şeyler söyler..
sevgiler

merhaba şen, açıklamaların için çok tşk ederim. sanırım bu konuya bir hayli zaman ayırıyorsun. bahsettiğim gibi ben hamilelikten önce yaptırmıştım testleri ve sorun hamile kaldığımda biliniyordu. o yüzdende sinan hocanın dediği gb reglim gecikir geçikmez test yaptım ve pozitifliği görünce hemen iğneye başladım. ilk muayenemi 5. haftada oldum, sonrada iki haftada bir gidiyordum. ilk ultrasonda sinan hoca %50 ihtimalle kaybedersin demişti. tabi bunu neye dayanarak söyledi bilmiyorum. 5. haftada kese göründü, 8. hafta da bebişim, 10. haftada ise kalp atışları görüldü. ancak 11. hafta da kanamam oldu. hemen hastaneye yatırdılar. bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını söylediler. kalp atışlarını ilk gördüğümüzde sinan hoca eğer bir problem varsa bebeğinin kalp atışları durur demişti. 1 hafta hastanede yattım, ancak bebeğimin kalp atışları durdu. yani sorun bilinse ve önlem alınsa da maalesef engelleyemedik bebeğimi kaybetmemi. şimdi hamile kalmaktan korkuyorum. eşimde ananme ve kardeşimde benden önce depresyona girdiler. tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

bir kaç gündür yazdıklarınızı okuyorum bende pıhtılaşma sorunu yaşadığım için yazmak istedim ama benimki sizinkinden biraz daha farklı bir şekilde ortaya çıktı benim ilk gebeliğim 23.haftada sol ventrikül hipoplazisi geniş vsd ve tek umbikal arter nedeni ile sonlandırıldı sorunsuz bir gebelik yaşıyordum çok seyahat ettim çok gezdim çok rahattım ufak bir kanamam yada ağrım hiç olmadı ama bebeğin yaşaması imkansız olduğu için sonlandırıldı malesef bebeğime otopsi yaptırmadığım için sebebini öğrenemedik bu olydan bir kaç ay sonra bende çoğunuz gibi sinan hocaya gittim araştırma sonucu mthfr heterezigot ve paı 1 homozigotluk çıktı bundan sonraki gebeliklerinde düşük riskin dedi fazla bu tür durumlarda genelde düşmezse ilk bebek doğuma kadar gider ama pıhtıdan dolayı bebeğe tam kan akışı olmadığı için kalp anomalileri nöral tüp defektleri yada çeşitli organların eksikliği olabilir dedi ve aspirin b12 folik asit ve diyet verdi 2 ay sonra gebe kalırsın claxene başlarız ve bebek yaşarsa 36. haftada falan doğurturuz çünkü bu bebekler 40 haftaya kadar gitmez dedi buda sizin aklınızda olsun belki doktorunuz söylemiştir neyse ben yine bebeğini düşününce kötü oldum düşük yapmak zordur ama bu şekilde bir bebek kaybı daha zor allahım yaşatmasın kimseye herkese iyi geceler

a.s.Selam şencim;
çok sık giremiyorum canım bebişini öperim ben pıt pıtlarını duymuşsun bakayım gözünaydın canım.:nazar: Allah tamamını erdirsin. ya ben şuan 53 kg yum göbekte yağ tabakam fazla olmadığı için olabilir dediler ama doktorum tesadüf bişey olabilir bir daha dene aynı şey olursa göbekte alerji yapabilir dedi fakat ben göbekten yaptırmaya niyetli degilim çünkü çok acıdı kol ve bacak gidiyoruz canım ya benim kollarım mosmor oldu seninde morarıyor mu? hııı bu arada 5+5 oldum dayanamadım keseyi görmek için cumartesi günü doktora gittim nihayet haftama göre normal bir kesecik içinde canlı oluşmaya başlamış dedi duygulanasım geldi ama pıt pıtını görmeden aglayamıyacağım heralde ek olarak 3 öğün 2 şer tablet progestan iç dedi şuan bebe aspirini -clexan- folik asit ve progestan kullanıyorum dilerim bu kadar çaba ve istegin mukafatını yüce rabbim boş çıkarmaz endişeli mutlu uykulu bitkin ama umutluyum işte şencim öpüyorum canım kendine dikkat et....

cok geçmiş olsun bende de kan pıhtılasması var akciğer embolisi gecirdim bu yuzden kötü bi hastalık hamileliklerde heparin tedavisi uygulandığını biliyorum pıhtılasma icin.bnmde hamileliğim zor gecicek Allah yardımcımız olsun.

sevgili gözek, yaşadıkların için çokk üzgünüm ama zaman herşeyin ilacı ve bak sebebin de bulunmuş, tedavinede devam edersen mutlu sona ulaşırsın inşallah, tabii allahın izniyle.
troidin falan varmı? tahlil yaptırdınmı hiç? özellikle hipotroidi ve buna bağlı haşimoto hastalarında ortaya çıkıyor söylediğin durum, bağışıklık sistemi katil antikorlar üretiyor ve embriyoyu yabancı olarak görüp yoketme çabasına giriyorlar ve bu antikorlar çok fazla üretiliyorsa vücudunda bu defa kendi organlarını bile yabancı görüp saldırıp tahrip etmeye çalışıyorlar, özellikle de troid bezine saldırıyorlar. bu antikorların sende gerçekten var olduğunu anlamak için "anti TPO ab" testi yaptırmalısın kan testi bu ancak bu yüksekse sende özellikle 34 ve üstü çıkarsa o zaman kayıplarının nedeni budur denilebilir. tabii belki de boşuna yazdım bunca şeyi, sen yaptırmışsındır belki bu testi... allah bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah...

canım okadar çok tahlil oldum kiii
kromozomdan tutt cenleree kadar hepsi incelendiii troid hormonuuma bakıldııı hatta boğazımdan ultrasyonn falann olduu amaa sorun yokkkk kısmet sanırım yaa dr lar ihtimaller üzerinde duruyor zatenn kesin bir teşhis konmadı dahaaa

Şencim merhabalar,
Gelişmelerin güzel olmasına sevindim arkadaşım. Moralini hep yüksek tutmaya çalış. Kalp atışını duymak insanı çok mutlu ediyor ve o an bağlanmaya başlıyorsun bebeğine , allahım inşallah hayırlısıyla uzun ömürler o kalp atışını hep yanında duymanı nasip etsin . ( Bebek isteyen herkezin!!)

Yeni katılan bütün arkadaşlar hepinize çok çok geçmiş olsun. Umarım bir daha bu sıkıntıları yaşamazsınız ve en yakın zamanda hayallerinize kavuşursunuz .Sevgiler ...

Mimozacım, ben de de daha öncekinde hemen kürtaj sonrası yumurtlama başlamamıştı.Ben kendimi daha öncede söylediğim gibi sıvılar yoluyla test ediyorum.Çiğ yumurta beyazı gibi bir sıvı geldiği zaman gözlemlerime göre hamile kalabiliyorum.Aspirin konusunda akşam almayı ben de deneyeyim bakalım canım.Ben de dokunmasın diye hemen kahvaltı sonrası alıyorum.Boş mideye özellikle çok zarar veriyor.Birde daha önce 50 mg aspirin alan hiç duymadım.Doktorum bana hassasiyetle 50 mg önerdi.Cuma günü betahcg yaptırıcam bu arada.Doktor 1 hafta kala yaptıralım erken başlayalım dedi.İçime doğmuyor hamile olduğum ama sonucu buradan paylaşırım.Sevgiler.

Mimozacım, ben de de daha öncekinde hemen kürtaj sonrası yumurtlama başlamamıştı.Ben kendimi daha öncede söylediğim gibi sıvılar yoluyla test ediyorum.Çiğ yumurta beyazı gibi bir sıvı geldiği zaman gözlemlerime göre hamile kalabiliyorum.Aspirin konusunda akşam almayı ben de deneyeyim bakalım canım.Ben de dokunmasın diye hemen kahvaltı sonrası alıyorum.Boş mideye özellikle çok zarar veriyor.Birde daha önce 50 mg aspirin alan hiç duymadım.Doktorum bana hassasiyetle 50 mg önerdi.Cuma günü betahcg yaptırıcam bu arada.Doktor 1 hafta kala yaptıralım erken başlayalım dedi.İçime doğmuyor hamile olduğum ama sonucu buradan paylaşırım.Sevgiler.

elacım, benim ovulasyon testi pozitif verdi ama ateşim olduğu yerde sayıyor, sanırım bu işte bir yanlışlık var ama bakalım, 50 mg aspirin bende hiiç duymadım 80 mg si var babyprin ama piyasadan kalkmış o da, hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyorum, mutlaka yaz canım, iğnelere hemen mi başlayacakmışsınız siz?bana doktorum keseyi görelim öyle başlayacağız dedi iki doktora gidiyorum ben biri riskli gebelikler konusunda uzman bir doçent diğeri aynı hastanede başka bir doktor koordineli çalışacakları için avantaj olacağını düşünüyorum benim için, hele bir hamile kalalımda allahın izniyle...

mimoza daha önce 21 haftalık bir bebek kaybın loduğunu söylemişsin sebebi ne idi ve düşüklerinde oldumu merak ettim benimde 23 haftalık bebeğim sonlandırıldı sonra öğrendim pıhtılaşma sorunum olduğunu hiç düşükte yapmadım seninkinin sebebi ne idi aceba

mimoza daha önce 21 haftalık bir bebek kaybın loduğunu söylemişsin sebebi ne idi ve düşüklerinde oldumu merak ettim benimde 23 haftalık bebeğim sonlandırıldı sonra öğrendim pıhtılaşma sorunum olduğunu hiç düşükte yapmadım seninkinin sebebi ne idi aceba

medussam, tüm tahliller yapıldı benim bebeğime otopsi bile yaptırdık herşeyiyle sağlıklı bir bebekmiş, tromboz panelinde paı ve mthhf heterozigot çıktı, 20. haftadaki detaylı ultrasonda bir profesöre gitmiştik çok ünlü biri isim vermeyeyim. plesantada kireçlenme gördü ama çokta önemli değil plesentanın rezervleri çoktur endişe etmeyin dedi ama 1 hafta sonra bebeğimi 1 gün boyunca hiç hissetmedim, çok pimpirikliyimdir ben, hemen acile gittik içimiz rahat etsin diye neyse, acildeki doktor bile dalga geçti benle 21. haftada hergün hissetmezsiniz zaten diye ama dedimya içime doğmuştu resmen ve aklıma gelen başıma gelmişti bile, melek kızım 2 gün önce bırakmıştı beni, arkadaşım biz çok araştırdık mthfr mutasyonu çok büyük ihtimal plesantada sorun yaratıyormuş rezevler azalınca da bebeğe giden kan akışında problem oluyor ve sonuç kaçınılmaz. allah izin verirse hamile kaldığımda iğne olacağım ama mthfr mutasyonunda doktorlar keseyi görmeden pek iğneye başlatmıyorlar çünkü pıhtılaşma ileri boyutta olmadığından ilk zaman yapılan iğneler düşüğe sebep olabilirmiş zaten mthfr plesenta da kalsifikasyona sebep olduğundan ilk zamanlar plesanta oluşmadığından gerekte görmüyorlar yanlız hamileliğimin son haftasına kadar kullanmam şartmış bu iğneleri?

geçen ay ilk kez denemiştik terkar bu seferde kimyasal gebelik oldu, şanssızlıklar peşimi bir türlü borakmıyor artık yüzüm gülsün istiyorum, hepimizin yüzü güler inşallah,,
senin hiyaken nedir arkadaşım?

Sevgili Ayşe0607;
Merhabalar, ben daha önceki sayfalarda da yazmıştım, bende de anti periatal antikor var ve bunun yanında 3-4 tane daha antikorum yüksek ve yaklaşık 1,5 yıldır günde yarım tablet deltakortil kullanıyorum ve banada sinan hoca verdi. Sevgiler

mimozacım ben 100 mg lık çocuk aspirinini 2 ye bölüp alıyorum.Ben de riskli gebelikte uzman bir prof. ve yine burada iyi denilebilecek bir jinekoloğa gidiyorum.Bana gebe kaldığını hissetiğin an gel ve başlayalım demişti.Ama forumdaki bir arkadaşta iğneler yüzünden düşük yapmış biliyosun.Bu arada ben başka şeyleri kafama takmaya başladım.Benim ilki boş kese yani anembriyonik gebelikti.İkincisi ise 4 haftalıktı.4 haftalık düşükte pıhtılaşma sorun olmaz demiş senin doktorun.O zaman bana Allah korusun kromozom anomalisini düşündürdü.Endişelendim.Acaba diğer arkadaşların düşükleri kaıncı haftalarda oldu.Boş gebelik yaşayan ve 2. de sağlıklı doğum ypan bir çok insan var ama ben korkuyorum.

Tüm arkadaşlara sormak istiyorum.Acaba düşükleri genelde kaçıncı haftalarda oldu.

Tüm arkadaşlara sormak istiyorum.Acaba düşükleri genelde kaçıncı haftalarda oldu.

selamlar.Benim ilki 7-8 haftalik ikinciside 2-3 haftalik arasi dustu.bendede kan pihtilasmasi var.Gecmis olsun canim.Insallah allah bi daha ayni acilari bizlere yasatmaz.Sevgiyle:1no2:

Bu arada benimde kafama takılan bir soru var arkadaşlar. Ben geçen aylarda iki ay üst üste 35.-36. günlerde beta hcg ölçtürdüm ve ilk ay 16 , sonraki ay 13 çıkmıştı sizce bunlar kimyasal gebelik olabilirmi ? Dr bir tanesi olabilir bir diğeri hayır olmaz dedi en az 50 çıkması gerekirdi gebelik olması için dedi. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. ...

Back