• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

herkese merhaba,
bende sinan beyin hastasıyım. hacettepede romotoloji bölümünde 2000 den beri tedavi gördüğüm için hamilelik isteğim üzerine beni sinan beye yönlendirdi doktorum. sinan bey PAI-I gen mutasyonu testi yaptı 4G homozigot çıktı. sizin bahsettiğiniz testler farklı sanırım bundan. hamileliğimden önde düşük riskimin çok yüksek olduğuna karar verildi. hamile olduğumu farkeder farketmez clexane başlamamı söyledi. 5. haftada başladım. 0.2 mg kullanıyordum. Sinan bey yaptığı rutin muayenede herhangi bir sorun görünmediğini moralimi yüksek tutarsam hamile kalabileceğimi söyledi. dediği gibi de oldu. 2 ay sonra hamile kaldım. ancak 11. haftada iken kanamam başladı. hemen hastaneye gittik. 11. hafta olmasına rağmen bebeğim daha 6 haftalık kadar gelişmişti ve kalp atışları yavaşlamıştı. 1 hafta hastanede yattım. kanamam azalmıştı ama maalesef bebeğimin kalbi durdu 5. gün. kürtaj oldum. düşük materyalini genetiğe gönderdiler. 7 mayıs da randevum var sinan hoca da. umarım iyi şeyler söyler.

Sevgili Cananla, yaşadıkların için çok üzüldüm umarım en kısa zamnda atlatırsın yaşadıklarını bizlerde senin gibi şeyler yaşadık zaman herşeyin ilacı umarım en kısa zamanda bebek hayallerine kavuşursun canım.

selam arkadaşlar,
arkadaşlar benim tahlil sonuçlarımda birde anti periatal antikorum yüksek çıkmış. b12 vitamin eksiliğine sebep olan bir antikormuş. bununla ilgilide sinan hoca deltacortil diye bir ilaç verdi. günde 2,5mg kullanmamı istedi. öğrendiğime göre bu kortizon ilacıymış. bende kullanıp kullanmama konusunda çok kararsız kaldım. zaten önümüzdeki hafta rahim filmini çekildikten sonra başka bir hocaya daha görünmeyi düşünüyorum. şimdi de başka bir sorun daha çıktı karşıma. artık nerdeyse yılmak üzeriyim ve moralim çok bozuk. tabi yinede herşeye rağmen yola devam. umarım yüzümüzün güldüğü günlerde olacaktır.

Sevgili Cananla, yaşadıkların için çok üzüldüm umarım en kısa zamnda atlatırsın yaşadıklarını bizlerde senin gibi şeyler yaşadık zaman herşeyin ilacı umarım en kısa zamanda bebek hayallerine kavuşursun canım.

teşekkür ederim mormenekşe...umarım hepimizin bebek hayalleri gerçek olur. bir şey sormak istiyorum kürtaj olan arkadaşlara: kürtajdan sonra fazla su içmemek gerekiyormuş, bu doğru mu? ben sürekli su içiyordum ama tanıdık bir ebeyle görüştük tesadüfen ve "canın çok su istiyordur ama içme dedi" . bununla ilgili bilgisi olan var mı?

bu başlıktaki yazışmaları bugün okudum ve bi diyetten bahsettiğinizi gördüm. ve açıkcası çok şaşırdım. bana sinan hoca böyle bir diyet olduğundan hiç bahsetmemişti ve ben diyette nerdeyse yasak olan her şeyi yedim. günde koca 2 bardak süt içiyordum. iki güne bir brokoli yiyordum. tok tutuyor diye de sürekli bir elimde kaşar peynir vardı...sizce etkisi olmuş olabilir mi pıhtılaşmaya...uff yaa düşündükçe sinirlerim bozuluyor....

bende 4 kez yaşadım bunuu hep karnımda öldü benimm
her türlü genetik inceleme yapıldıı ölen bebeklerin ceni bile incelendii
hepsinin erkek olduğu belirtildi ayrıcada çok ilginçtirkii
hepsininde 46 kromozomluu yanii herhangi bir sakatlığı olmadığıydıı
vücut bebeği zararlı bir madde olarak görürmüşş vede onu dışarı atmak için mücadele verirmişş
evicap kullanıyorum hamileliği kolaylaştırıcıı bebe aspirini birdee folik asit kullanıyorumm inşallahhh artık aclarımız son bulurdaa bizdee herkes gibii kolaycaa bebeklerimizee kavuşuruzzz

vücut bebeği zararlı bir madde olarak görürmüşş vede onu dışarı atmak için mücadele verirmişş
evicap kullanıyorum hamileliği kolaylaştırıcıı bebe aspirini birdee folik asit kullanıyorumm inşallahhh artık aclarımız son bulurdaa bizdee herkes gibii kolaycaa bebeklerimizee kavuşuruzzz

merhaba gözek, annemimde hep erkek bebekleri düşmüş. ben de nisanın 7sinde bebeiğimi kaybettim ve büyük bir ihtimalle erkekti (annemin tecrübelerine göre :) ) test sonuçlarını önümüzdeki hafta alacağım. bir kaç kişide daha duydum erkek bebeklerin düşme hikayesini. ben doktoruma soracağım gelecek sefere böyle bir bulgu var mı diye. en kısa zamanda bebeklerimize kavuşmak dileğiyle ...

miniğimin teyzeleriiiiiiiii, ben geldim, hem de güzel haberlerle...nihayet çok şükür gördük bebişimizin kalp atışlarını:nazar: şimdilik biraz rahatladı içim ...allah tamamına erdirir inşallah...darısı hepinizin başına inşallah...iğne dozunu artırdı biraz iki hafta boyunca günde iki defa 0.3 lük(12 saat arayla) devam etme kararı aldı, riske etmiyelim herşey yolundayken dedi, tabii 14. haftaya kadar yüksek riskin devam ettiğini ama bunun moralimizi bozmamasını ve tedavimizi ve kontrollerimizi düzenli devam ettirmemiz gerektiğini belirtti ve bizim durumumuzdakilerin 9 ay boyunca aslında risk taşıdığını söyledi...mayısın 10 una kadar yani 2 hafta günde iki iğne şeklinde devam edip ayın 10 ununda tekrar muayenemiz var, bir süre 15 günde bir sıkı takip sonra kontrol aralarını uzatırız dedi, diğer kullandığım haplara aynen devam...yeni doz iğnemi alıp başladım hemen ve pazartesi de iğne raporu için işlemleri başlatmak için fakülteye gelmemi istedi...oradan endokrin doktoruma geçip gebeliğimi haber verdim ve troid hapı dozumu ayarlamasını istedim rutin tahlillerimi istedi buna göre hap dozumu ayarlaıycak ama o da muayene ve son yaptırdığım tahlillere göre şimdilik ilaç dozumun uygun olduğunu ama yinede tahlilleri tekrarlayıp(tsh, ft3,ft4) ona göre tekrar görüşelim dedi. bundan sonrası allahın takdiri artık, kısmetten öteye yol yok...umarım hepimiz için herşey yolunda gider.
dualarım hepimiz için...herşey gönlünüzce olsun. sevgiler...

Son düzenleme:
Sevgili şen bence senin iğnenin dozu bildiğim kadarıyla şu aşamada yeterli çünkü sen daha önce dvt geçirmedin.Burada gittiğim doktorlardan biri daha önce dvt yani damat tıkanıklığı geçirmemiş kişilerde 2000 doz civarında doz önerdiklerini söylemişti. hatırlarsan bi arkadaş sadece bebe aspirini ile bile doğum yaptı.sen bana göre çok şanslısın ama doktor sana en doğrusunu söyleyecektir içini rahat tut canım sevgiler.

sevgili mormenkşe, söylediklerin içimi rahatlatıyor sağol, daha önce dvt geçirmedim canım, yalnız ben faktör v leiden heterozigot, mthfr homozigot mutasyona sahibim, ayrıca pıhtılaşmada en önemli faktörlerdan biri olan aktive protein c rezistansım düşük veee bir de antikardiyolipin antikorlarım yüksek, bunların hepsinin bir arada olması ciddi anlamda trombofiliye (pıhtılaşmaya) yatkınlık anlamına geliyor ve bazı faktörleri hem anneden hem babadan aldığımdan, doktorum gebelik dışında da pıhtılaşma sorunum olduğunu söylüyor ve şimdiye kadar dvt veya emboli yaşamamış olmamı çok hareketli bir yaşam sürmeme bağlıyor, artı birde gebeliğin bu durumu tetiklediği için riskin arttığını söylüyor, bu nedenle "bu gün kalp atışlarını bekliyordum artık dozu biraz arttırmalıyız" dedi, 15 gün kadar günde iki iğneye geçtik, yukarıda da yazdım...ben bir kaç kişiden daha duymuştum ilk 1-2 ay hatta 3 ay günde iki iğne kullananları...reçetede de yazıyor ciddi durumlarda 12 saat arayla iki idefa diye ve kiloma göre de 0.3 lük dozun uygun olduğunu söyledi,nedense içimden doktorun doğru yolda olduğu geçiyor ya da buna inanmak istiyorum bilmiyorum, neyse şimdilik daha rahatlamış durumdayım, en azından dış gebelik veya boş gebelik olmadığını öğrendikkk, çok şükür..düşüklerden sonra dış veya boş gebelik riskimiz arttığından çok korkuyordum böyle birşey olacağından....

canım seninle ilgili tüm sonuçlarını görmeden bir yorum yapmak istemedi, sen yinede istersen dediğim gibi yap sonuçlarını mail adresine gönder, iğne dozunu da yaz ve uygun olup olmadığını sor, tabii öncelikle size gelmek istiyorum ama ailemin kaza geçirmesi sonucu biraz ertelemek zorunda kaldım de, hatta muayene adresi,tel no filan iste, ben ilk öyle yapmıştım bana hemen cevap yazmıştı, bi şansını dene derim...
seni yanıltmak istemiyorum ama ben dvt geçirmediğim halda bana ilk yüksek riskli dönem için günde toplam 0.6 lık (3000+ 3000=0.6) önerdiğine göre sanki sanada şu an kullandığının fazlasını önerirmiş gibi geliyor bana ama sen 2 aylık olmuşsun belkide kullandığın doz yeterli de diyebilir bana başlangıç için dedi, sonrasında günde bire düşürecek....bu iğnelerin etkililik süresi 12-16 saat arası imiş benimde 7. haftada kalbi durmuştu ikinci bebeğimin ve 9. haftada farkına varmıştık, o nedenle doktor özellikle 7-9 hafta arası günde iki kullanalım riske etmiyelim dedi...güvenmekten başka çarem yok, umarım hepimiz doğru yoldayızdır mormenekşecimmm. belki söylediklerimden iğne dozu konusunda bir fikir edinmişsindir, hoş doktor kesin şu doz demedikten sonra seninde için rahat etmiycek biliyorum. bugün muayenehanede bekleme salonunda bir tek ben ankaradndım geri kalanların hepsi şehir dışından gelip gidiyorlarmış, bir fırsat yarat da gel şu doktora bir görüş derim en azından yorumunu alır sonra yine bulunduğun yerde devam edersin tedavine. bebişe ve kendine iyi bak fazla da stres yapma, benim başıma gelenleri biliyorsun geçen hafta stres yüzünden... doktor o konuda da o kadarcık kanama olur kesildiğine göre merak edilecek bişi yok normal yaşamına devam et dedi...
bebe aspiriniyle bebeğine kavuşan arkadaşı bende okumuştum ve bir hayli kafam karışmıştı canım ama o arkadaşın sadece faktör v i heterozigotmuş anladığım kadarıyla başka bir faktöründe sorun yok ve bu durumdakilerin gebeliğinde pıhtılaşmanın homozigot olanlara göre daha az sorun yaratabileceğini ve hatta rastlantısal olarak sorunsuz bir gebelik geçirebileceklerini, aynı durumdaki pekçok kadının durumundan habersiz şekilde normal gebelikler yaşadığını, normal gebelerden farklı değerlendirilmemeleri gerektiğini okudum birkaç yerde ( bu konularda yazılmış makaleler var)...neyse çoook uzun yazdım sıkılacaksın okurken...gelişmeleri bildir olur mu??
öpüyorum canım, sevgiler

Son düzenleme:
sevgili cananla, gözek,nihal ve ayşecim sizlere de bişeyler yazmak istiyorum ama bugün çoook yoruldum ve çok uykum var. sizlere de yarın artık...iyi geceler....

sevgili şen,
herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim. umarım hep böyle güzel haberlerini alırız buradan. bu arada şu filmi çekildikten sonra bende senin doktoruna gelmeye karar verdim. hacettepede son önerilen ilaçlar iyice kafamı karıştırdı çünkü.

şen, iyi haberlerine çok sevindim. inşallah her şey yolunda gider ve bize bebişinin güzel resmini gönderirsin....

Şen herşeyin yolunda gittiğine çok sevindim herşeyden önemlisi senin rahatlamış olduğunu ve doktorunun sana gerçekten bir güven verdiğini hissettim ki bu çok önemli,Bundan sonrası inanıyorum ki daha rahat geçecek.Benimi için doktorla görüştüğün için çok teşekkür ederim.Sen mail adresini vermiştin ya ben dün durumumu doktora yazmıştım.hemen cevap yazmış görünce çok şaşırdım ,senide dediğin gibi günde 5000 dozu az buluyor ve 4000 likten günde iki kez yapmamı öneriyor.Ben şimdi fagmin kullanıyordum o fakspirine öneriyor.Bugün artık zamanı geçti yarından itibaren iki doza çıkaracağım iğnemi.aynı zamanda yarın burda birkere daha doktora gidicem kalp atışlarını duymak için. çok korkuyorum ya bu korkuyla bu hamilelik nasıl geçecek onuda bilmiyorum umarım hepimize Allah yardım eder canım çok öpüyorum.

herkese merhaba,
bende sinan beyin hastasıyım. hacettepede romotoloji bölümünde 2000 den beri tedavi gördüğüm için hamilelik isteğim üzerine beni sinan beye yönlendirdi doktorum. sinan bey PAI-I gen mutasyonu testi yaptı 4G homozigot çıktı. sizin bahsettiğiniz testler farklı sanırım bundan. hamileliğimden önde düşük riskimin çok yüksek olduğuna karar verildi. hamile olduğumu farkeder farketmez clexane başlamamı söyledi. 5. haftada başladım. 0.2 mg kullanıyordum. Sinan bey yaptığı rutin muayenede herhangi bir sorun görünmediğini moralimi yüksek tutarsam hamile kalabileceğimi söyledi. dediği gibi de oldu. 2 ay sonra hamile kaldım. ancak 11. haftada iken kanamam başladı. hemen hastaneye gittik. 11. hafta olmasına rağmen bebeğim daha 6 haftalık kadar gelişmişti ve kalp atışları yavaşlamıştı. 1 hafta hastanede yattım. kanamam azalmıştı ama maalesef bebeğimin kalbi durdu 5. gün. kürtaj oldum. düşük materyalini genetiğe gönderdiler. 7 mayıs da randevum var sinan hoca da. umarım iyi şeyler söyler.

sevgili cananla, iki hafta kadar önce eşimin arkadaşlarıyla buluştuk ve konuşma sırasında birinin eşi iki ay önce 18 haftalık bebeğini kaybettiğini söyledi, o da sinan beyin hastasıymış ve seninle aynı mutasyona sahip olduğu ortaya çıkmış, daha önce duyduğum bir şey değildi, merak edip sordum bizimkinden biraz farklıymış sizinki. anladığım kadarıyla anlatayım.her insanda pıhtılaşma mekanizması var, örneğin iğne yaptırdıktan hemen sonra veya küçük bir kesikten hemen sonra kanamanın bir süre sonra kesilmesini bu mekanizma sağlıyor. bizimkinde mutasyonlardan dolayı bu pıhtılaşma normal insanlara göre daha fazla çalışıyor ve hatta bazılarımız için hekimler ameliyat edilseniz kanama olmaz diyor o denli yatkınız pıhtılaşmaya...sizinkinde ise normal pıhtılaşma olduğunu ama sizin mutasyonunuz nedeniyle oluşan pıhtıyı eritemediğiniz ve aktif haldeki pıhtının tıkanmalara yol açtığını söyledi o arkadaş... yalnız o birkaç fakülte ve doktor dolaşmış diğer doktorlar geç dönem kayıpların sebebi pıhtılaşma olamaz demişler, yalnız sinan hoca sebep olarak bu pai 1 gen mutasyonunu göstermiş, birde onun suyu gelmiş aniden yani rahim ağzı yetersizliği de olabilir demişler ve hastaneye gittiğinde bebeğin kalp atışları hala varmış ama suyu bittiği için kalp atışlarının durmasını bekleyip sonlandırmışlar normal doğumla:1no2:. sen iyice bir araştır bu konuyu...bir de birşey dikkatimi çekti 11. haftaya kadar kaç kez gittin kontrole?? en son 6. haftada mı gitmiştin??
allah sabır versin ve bundan sonra iyi şeyler düşünelim iyi olsun tabii tedavini ihmal etme...umarım sinan bey randevunda güzel şeyler söyler..
sevgiler

Son düzenleme:
bu başlıktaki yazışmaları bugün okudum ve bi diyetten bahsettiğinizi gördüm. ve açıkcası çok şaşırdım. bana sinan hoca böyle bir diyet olduğundan hiç bahsetmemişti ve ben diyette nerdeyse yasak olan her şeyi yedim. günde koca 2 bardak süt içiyordum. iki güne bir brokoli yiyordum. tok tutuyor diye de sürekli bir elimde kaşar peynir vardı...sizce etkisi olmuş olabilir mi pıhtılaşmaya...uff yaa düşündükçe sinirlerim bozuluyor....

cananla, bu diyeti yapanlardanım, bu diyeti bildiğim kadarıyla mthfr homozigot olanlara veriyorlar ama yinede bir doktoruna sor derim, en doğru bilgiyi o verecektir. hemen telaşlanma çünkü bazı doktorlar bu diyetin kesin dayanağı olmadığı kanısında ben yine de riske etmemek için dikkat ediyorum.sevgiler

:oklava:ayşecim, seni hiç boş bırakmaya gelmiyo karalar bağlanmış yine...bence kortizon içeriyorsa acele etme kullanmak için şu rahim filmini çektir ondan sonra tekrar tedavine bir yön çizersin olur mu canım. hadi perşembe iyi haberlerini bekliyoruz, aynı gün sonucu veriyorlar bildiğim kadarıyla...
sevgiler

merhabalar bende 9haftalık düsükyaptım 6ay gecti 1aydır bebe asbirini kullanıyorum simdi hamileligi bekliyorum hayırlısı ALLAH TAN

sevgili nihal, çok geçmiş olsun allah bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah. herşey gönlünce olsun. sevgiler

sevgili mormenekşe, hoca bana da fraksiparin başlattı, geçen cumartesiden bu yana daha önce gittiğim doktorun söyledikleri doğrultusunda günde bir 0.2 lik clexane yaptırıyordum. aslında aynı işlevleri, ikisininde reçetesini okudum, biri çözücü (yani basit anlamda sıvılaştırıcı diyelim) olarak sodyum, diğeri calsiyum içeriyor. clexane az da olsa yakıyordu göbüşü, ben dün ve bugün fraksiparine geçtim hiç yakmadı, clexane içindeki sodyumun, fraksiparin içindeki calsiyuma göre daha sert bir çözücü olduğunu biliyorum, sanırım yakmasının sebebi bu...ama kimseyi yanlış yönlendirip endişe etmelerini istemiyorum, sonuçta gerçekten ikiside aynı işe yarıyor ve doktorunuz neyi tavsiye ettiyse onu kullanmaya devam etmeniz daha mantıklı olacaktır. bunu diğer arkadaşlar için söyledim mormenekşecim, sen bugün kendi doktoruna da danışıp geç bence fraksiparine, madem uygun bi zaman ayarlayıp hocaya gelmek istiyosun...bari hocanın lütfü hocanın tavsiyesine uy o zaman...miniğinin kalp atışlarını belki duymuşsundur sen daha önce ama tekrar duymak nasip etsin allah bugün inşallah, hadi güzel haberler bekliyoruzzzzz. sevgiler

Son düzenleme:
bir de arkadaşlar bende birkaç gündür hafif başdönmesi oluyor, dikkat ettim özellikle progestanı aldıktan yarım saat sonra filan oluyor bir süre sonra geçiyor, acaba yan etkisi mi, progestan kullanan arkadaşlar varsa cevaplayabilirmi, 3 ay bırakmıyım diyordum progestanı ama...sizde de böyle birşey olmuş muydu?? yoksa normal gebelik ile mi ilgili??? hani başımız döner, midemiz bulanır ya... bu arada 3-4 gündür sabahları mide bulantılarımda başladı(bugün 6+2 olduk teyzeleri)...ilk defa midem bulanıyor diye seviniyorumm, bundan öncekilerde pek olmamıştı...sevgiler

sevgili gözek, yaşadıkların için çokk üzgünüm ama zaman herşeyin ilacı ve bak sebebin de bulunmuş, tedavinede devam edersen mutlu sona ulaşırsın inşallah, tabii allahın izniyle.
troidin falan varmı? tahlil yaptırdınmı hiç? özellikle hipotroidi ve buna bağlı haşimoto hastalarında ortaya çıkıyor söylediğin durum, bağışıklık sistemi katil antikorlar üretiyor ve embriyoyu yabancı olarak görüp yoketme çabasına giriyorlar ve bu antikorlar çok fazla üretiliyorsa vücudunda bu defa kendi organlarını bile yabancı görüp saldırıp tahrip etmeye çalışıyorlar, özellikle de troid bezine saldırıyorlar. bu antikorların sende gerçekten var olduğunu anlamak için "anti TPO ab" testi yaptırmalısın kan testi bu ancak bu yüksekse sende özellikle 34 ve üstü çıkarsa o zaman kayıplarının nedeni budur denilebilir. tabii belki de boşuna yazdım bunca şeyi, sen yaptırmışsındır belki bu testi... allah bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah...

Back