Sevgili şen bence senin iğnenin dozu bildiğim kadarıyla şu aşamada yeterli çünkü sen daha önce dvt geçirmedin.Burada gittiğim doktorlardan biri daha önce dvt yani damat tıkanıklığı geçirmemiş kişilerde 2000 doz civarında doz önerdiklerini söylemişti. hatırlarsan bi arkadaş sadece bebe aspirini ile bile doğum yaptı.sen bana göre çok şanslısın ama doktor sana en doğrusunu söyleyecektir içini rahat tut canım sevgiler.
sevgili mormenkşe, söylediklerin içimi rahatlatıyor sağol, daha önce dvt geçirmedim canım, yalnız ben faktör v leiden heterozigot, mthfr homozigot mutasyona sahibim, ayrıca pıhtılaşmada en önemli faktörlerdan biri olan aktive protein c rezistansım düşük veee bir de antikardiyolipin antikorlarım yüksek, bunların hepsinin bir arada olması ciddi anlamda trombofiliye (pıhtılaşmaya) yatkınlık anlamına geliyor ve bazı faktörleri hem anneden hem babadan aldığımdan, doktorum gebelik dışında da pıhtılaşma sorunum olduğunu söylüyor ve şimdiye kadar dvt veya emboli yaşamamış olmamı çok hareketli bir yaşam sürmeme bağlıyor, artı birde gebeliğin bu durumu tetiklediği için riskin arttığını söylüyor, bu nedenle "bu gün kalp atışlarını bekliyordum artık dozu biraz arttırmalıyız" dedi, 15 gün kadar günde iki iğneye geçtik, yukarıda da yazdım...ben bir kaç kişiden daha duymuştum ilk 1-2 ay hatta 3 ay günde iki iğne kullananları...reçetede de yazıyor ciddi durumlarda 12 saat arayla iki idefa diye ve kiloma göre de 0.3 lük dozun uygun olduğunu söyledi,nedense içimden doktorun doğru yolda olduğu geçiyor ya da buna inanmak istiyorum bilmiyorum, neyse şimdilik daha rahatlamış durumdayım, en azından dış gebelik veya boş gebelik olmadığını öğrendikkk, çok şükür..düşüklerden sonra dış veya boş gebelik riskimiz arttığından çok korkuyordum böyle birşey olacağından....
canım seninle ilgili tüm sonuçlarını görmeden bir yorum yapmak istemedi, sen yinede istersen dediğim gibi yap sonuçlarını mail adresine gönder, iğne dozunu da yaz ve uygun olup olmadığını sor, tabii öncelikle size gelmek istiyorum ama ailemin kaza geçirmesi sonucu biraz ertelemek zorunda kaldım de, hatta muayene adresi,tel no filan iste, ben ilk öyle yapmıştım bana hemen cevap yazmıştı, bi şansını dene derim...
seni yanıltmak istemiyorum ama ben dvt geçirmediğim halda bana ilk yüksek riskli dönem için günde toplam 0.6 lık (3000+ 3000=0.6) önerdiğine göre sanki sanada şu an kullandığının fazlasını önerirmiş gibi geliyor bana ama sen 2 aylık olmuşsun belkide kullandığın doz yeterli de diyebilir bana başlangıç için dedi, sonrasında günde bire düşürecek....bu iğnelerin etkililik süresi 12-16 saat arası imiş benimde 7. haftada kalbi durmuştu ikinci bebeğimin ve 9. haftada farkına varmıştık, o nedenle doktor özellikle 7-9 hafta arası günde iki kullanalım riske etmiyelim dedi...güvenmekten başka çarem yok, umarım hepimiz doğru yoldayızdır mormenekşecimmm. belki söylediklerimden iğne dozu konusunda bir fikir edinmişsindir, hoş doktor kesin şu doz demedikten sonra seninde için rahat etmiycek biliyorum. bugün muayenehanede bekleme salonunda bir tek ben ankaradndım geri kalanların hepsi şehir dışından gelip gidiyorlarmış, bir fırsat yarat da gel şu doktora bir görüş derim en azından yorumunu alır sonra yine bulunduğun yerde devam edersin tedavine. bebişe ve kendine iyi bak fazla da stres yapma, benim başıma gelenleri biliyorsun geçen hafta stres yüzünden... doktor o konuda da o kadarcık kanama olur kesildiğine göre merak edilecek bişi yok normal yaşamına devam et dedi...
bebe aspiriniyle bebeğine kavuşan arkadaşı bende okumuştum ve bir hayli kafam karışmıştı canım ama o arkadaşın sadece faktör v i heterozigotmuş anladığım kadarıyla başka bir faktöründe sorun yok ve bu durumdakilerin gebeliğinde pıhtılaşmanın homozigot olanlara göre daha az sorun yaratabileceğini ve hatta rastlantısal olarak sorunsuz bir gebelik geçirebileceklerini, aynı durumdaki pekçok kadının durumundan habersiz şekilde normal gebelikler yaşadığını, normal gebelerden farklı değerlendirilmemeleri gerektiğini okudum birkaç yerde ( bu konularda yazılmış makaleler var)...neyse çoook uzun yazdım sıkılacaksın okurken...gelişmeleri bildir olur mu??
öpüyorum canım, sevgiler