Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sevgili şencim ;

Gebelik haberin hepimizi çok sevindirdi. Hayırlısıyla herşey yolunda gider inşallah canım. Allah sana ve bebeğine iyilik ve şans versin inşallah. Tebrik ediyorum , bebeğini hayırlısıyla kucağına almanı diliyorum. İyi dileklerimiz hep seninle olacak. Kendine iyi bak..Sevgiler..

sevgili arev, bilgi için teşekkürler. ben de daha önceki hekimimin önerdiği şekilde devam ediyorum ilaçlara, bir-iki gün arayla alıp riske etmek istemedim, sonuçta bizim durumumuzda olupta sağlıklı biir şekilde bebeklerine kavuşan birkaç kişide bizim şu an aldığımız şekilde her birinden günde bir tane (folbiol, coraspin, vitamin...) kullanmışlar. bugün diyetisyene gittim, listeyi aldım, zor biraz ama ne yapalım uymaya çalışacağız. doktor konusunda haklısın, gidip gelmek zor, hele hamileyken daha da sıkıntılı olur uzun yol. umarım en kısa zamanda güzel haberler verirsin bizlere canım.
sevgiler.

sevgili papatyasüreyya, canım iyi dileklerin için sonsuz teşekkürler, canım darısı başınıza inşallah, dualarım sizlerle...
yalnız ben biraz erken haber verdim size, henüz reglim gecikmeden yazdım buraya ama (gerçi testler pozitif ama ne biliim illaki reglim geciksin öyle emin olayım diyoruumarım yanılmıyorumdur. gerçi bugün regl günümdü ve olmadım, genellikle düzenlidir pek gecikme olmaz ama ben yine de bir açık kapı bırakıyorum umarım olmam ve hayal kırıklığına uğramam, hafta sonunu da bekliyim olmazsam gidicem hemen kadın doğumcuma iğne için...
sevgiler...

sevgili ayşe, bugün diyetisyen için hacettepeye gidince aldım sonuç randevusunu, 24 nisana aldım, umarım karşılaşır ve tanışırız. sevgiyle kal...

sevgili şen,
canım diyetisyenden aldığın listede daha önce yazdıklarından farklı şeylerde varmı. farklı olanları yazarsan sevinirim. randevularımızın aynı tarihte olmasına çok sevindim. inşallah yüzyüze tanışma fırsatı da buluruz.

sevgili ayşe,
aslında önceki listeden çok farklı değil, farklı olarak kepekli ürünler yasak, bulgur yasak, sarımsak yasak. bal,reçel,şeker serbest. şu an faklı olarak gördüklerim bunlar, istersen bir fotokopisini 24 nisanda yanımda getirebilirim. sebze-meyve serbest, bezelye, brokoli hariç.
sevgiler...

sevgili şen
teşekkürler bilgiler için. aslında ben kepekli ürünlerin yasak olduğunu bilmiyordum ve genellikle hep kepekli ekmek tüketirim. öğrenmem iyi oldu. bundan sonra onuda keserim. 24 nisanda listenin fotokopisini getirirsende sevinirim. canım merak ettim hamileliğin kesinleştimi. inşallah kesinleşmiştir. mutlu haberlerini bekliyoruz.

geçmiş olsun bende 4 ay önce düşük yaptım dr um kan pıhtılaşmasından şüphellendi testler yapıldı fakat testlerimde normal çıktı yinede riske atmamak için ben 4 aydır bebe aspirini çiyorum zaten kan sılandırıcı olarak bebe aspirini öneriyorlarmış. Şimdi tekrar hamile kalmayı bekliyorum dr um doğru mu yazıcam bilemiyorum ama hamile kaldığım an hemen "clarex" diye bir iğneye başlayacağını söyledi bu deri altında yağ dokusuna yapılıyormuş hatta insülin iğneleri gb kalem iğne zannediyorum hergün kendime bu iğneyi vurucam. bakalım benimde 2 günüm var bebeğim olmasını o kadar çok istiyorum ki Yüce Allahım kimseyi bu yüce duygudan yoksun etmesin ve bebeği olmayanlara sağlıkla bunu nasip etsin.

merhaba ayşe, bende sürekli kepekli ekmek ve kepekli grissinilerden tüketiyordum, listeyi alır almaz bıraktım, tam tahıl ekmeği(tam buğday unundan yapılmış) tüketmeliymişiz diyetisyene göre. listenin fotokopisini getiririm.
canım, reglim 4 gün gecikti(bugün itibariyle), dün tekrar kan tahlili verdim sonucu bugün alıcam,inşallah iyi bir artış göstermiştir ve bu akşam lütfü beye gidiyorum randevu aldık hemen, eğer sonucum olumluysa iğnelere başlamak için çok geç kalmayalım diye... akşam kesin haberleri veririm, tedirginim çokkk zaman geçmek bilmmiyo inan, inşallah vardır ve herşey yolunda gider
iyi dileklerin için teşekkürler, sizlerle paylaşmak içimi rahatlatıyor...
sevgiler

merhaba eylül, aramıza hoşgeldin.
güzel haberler vermeni diliyorum.
herşey gönlünce olsun...

merhaba canım şu anda bende 4 aylık hamıleyım bendede aynı sorun çıktı yıllardır şimdı gunluk clarex iğne yapıyoruzeşim yapıya kalcadan kaldan kaba yerlerınden bebeğim yaşıyo
darısıisteyenlerın başına

mrhb arkadaşlar bu pırtılaşmayı önlemek için iğne veriyorlar. Benimde 2 düşüğüm oldu şimdi 3. ve 5 aylık hamileyim ama kanım pırtılaşmasın diye ilk 50 gün karnımdan igne oldum allaha şükürler olsun şimdilik bisıkıntım yok. darısı başınıza arkadaşlar.

merhaba sevgili arev. Oncelikle gecmis olsun ve allah hepimizin yardimcisi olsun.Ben bir konuda size isik tutmak istedim.Neden cunku bende pihtilasma sorunu yasayan biri olarak ve daha oncede dogum etmis biri olarak sunu soylemek istiyorum.Ilk bebegim noral tup defekti ile ustelik cok agir bicimde dunyaya geldi.6 yasina kadar yasadi ama o zamanlar neden oldugu pek bilinmedi simdi cok iyi anlayabiliyorumve ben yaklasik iki ,yildir folik asit kullaniyorum.Yani bu tur sorunlari olanlarda gercekten NTD oluyormus.Umarim faydali olmusumdur.Allah hepimize yardim etsin.Sevgiyle kalin:sm_confused:

sevgili sen umarim dilegin gercek olur.Darisi bebek isteyenlerin basina.Haberlerini sabirsizlikla bekliyoruz.Ben bisey merak ettim.Dedinizki protein C dusukse pihtilasma oluyor dogrumu anlamisim.Peki bunu olcusu nedir bunu yazarsan cok sevinirim.Simdiden tesekkurler optum

selamlar herkese,
Buradan güzel haberleri okudukça inanın içim çok rahatlıyor. umarım bizlerde sizler gibi olumlu sonuçlara ulaşırız ve bebeğimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. gll ve senemserkan çok teşekkürler bizlere moral olduğunuz için.
eylülcüm sende hoşgeldin aramıza umarım kısa zamanda güzel haberlerini verirsin sende.

sevgili şen,
senin sonuçlarınıda sabırsızlıkla bekliyorum. umarım herşey yolundadır. lütfü beyle görüşmenide aktar bizlere. neler önerdiğini yazarsan sevinirim. inşallah herşey istediğin gibidir. dualarım seninle.

sevgili marguerite,
canım protein c aktivitesi benim verdiğim testlerde normal aralık olarak 70-130 (-) % yazıyor. benim değerimde 92 çıkmış. şuan hacettepe de gittiğim doktor tekrar verdi bu testi. onda ne çıkacak bilmiyorum. birde aktive protein c resistansı var onun normal aralığıda (-Küçüktür işareti 0,86 ratio) yazıyor. bilmiyorum yardımcı olabildimmi.
genellikle pıhtılaşmayı yapan etkenlerden birinden şüphelendiklerinde mutlaka bu testleri yapıyorlar.

merhaba arkadaşlar, akşam geç geldik yemek filan derken geç oldu ve uyuya kalmışım, haber beklediğinizi biliyorum, beklettiğim için özür diliyorum...
veeeee hamileyim, kesinleşti çok şükür, cuma regl olmam gerekiyordu olmadım, pazar günü sabah yaptırdığım bhcg 383 çıkmış, dün akşamda doktora gittik, göremeyiz diye düşünüyordum ama gördükkkk minicik bir kesecik, çok şükür dış gebelik olmadığını anladık, kalp atışları için çok erken tabii,kalp atışları için ayın 26'sına randevu verdi.
DARISI BURADA AYNI KADERİ PAYLAŞTIĞIM TÜM ARKADAŞLARIMIN VE BÜTÜN İSTEYENLERİN BAŞINAa.s.a.s.

sevgili gll ve senemserkan, aramıza hoşgeldiniz. bizlere moral oldunuz, teşekkürler.

bu iğnelere gebeliğinizin kaçıncı haftası başladınız? benim devam ettiğim hekimlerden biri hemen dedi, diğeri 6. hafta dedi, eşim bekleyelim 6. haftayı diyor ben çok tedirginim, ne olur yazarsanız tam başlama zamanınızı çok sevinirim. bir de iğne yaptırdığınız dönemde aynı anda aspirine de devam ettiniz mi?
sevgili senemserkan, bizlere 9 ay devam edilecek iğnelere dendi, siz sadece ilk 50 gün mü kullandınız?
sevgiler

sevgili marguerite, iyi dileklerin için teşekkürler canım, darısı tüm isteyenlerin başına...
evet doğru anlamışsın, kendi sonuçlarıma göre yardımcı olmaya çalışayım, protein c benim normal aralıkta (70-140 arası olması gerekiyor). ancak; aktive protein c var birde benim aktive protein c düşük, normal aralık: 2.61- 3.32 olması gerekiyor, iki kez çalışılmasına rağmen benimki 1.88 çıkıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.

ayrıca, asıl pıhtılaşma yapan faktörler; protein s, protein c, aktive protein c ve faktör v leiden.
birde mthfr mutasyonları var, daha önce de yazmıştık, önceki sayfalarda ayrıntılı bilgi var vaktin varsa bir ara bakarsın, mthfr homozigot veya mthfr heterozigot olmak tek başına pıhtılaşmaya sebep olmuyor, eğer yukarıdaki faktörlerden biri mevcutsa kişide o zaman pıhtılaşmanın artmasına sebep oluyor. yukarıdaki faktörlerden biri yoksa bile bunun içinde mutlaka yüksek doz folik asit kullanılıyor.
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…