sevgili şen,
senin sonuçlarınıda sabırsızlıkla bekliyorum. umarım herşey yolundadır. lütfü beyle görüşmenide aktar bizlere. neler önerdiğini yazarsan sevinirim. inşallah herşey istediğin gibidir. dualarım seninle.
merhaba ayşecim, şimdilik herşey yolunda görünüyor canım, ama kalp atışlarını duymadan ve ilk 3 ayı atlatmadan içim rahat etmeyecek.....
aslında doktora gitme sebebim iğneye hemen başlamak içindi, ama ikna edemedim hocayı, ben onu ikna etmeye gitmiştim ama o eşimi ikna etti ve iğnelere illaki 6. hafta başında başlıycaz diyor, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, hemen başlamanın hiçbir dayanağı yok tesadüflerle hareket edilmez diyor hoca, rutin uygulama budur, tüp bebekte bile biz bu uygulamayı bu şekilde yapıyoruz diyor. ilk haftalar doğal süreç devam etmeli, bebeğe ancak 6-7-8. haftalar civarı pıhtılaşma sorunun zarar vermeye başlar daha önce mümkün değil diyor, kaldı ki şu an aspirin kullanıyorsun bu da kanı sulandırıyor, ilk haftalar için aspirin yeterli diyor. bir de kanı pıhtılaştıran faktör v heterozigotsun, bazen böyle durumlarda gebelik boyunca tek başına aspirin bile yeterli oluyormuş ( bu sitede vardı bi arkadaş şüko adında, şimdi bebeği var sadece aspirinle... iğne kullandığı iki gebeliği düşükle sonlanmış, allah hepimizi korusun) yalnız bende hem faktör v,hem aktive protein c, hem de mthfr var, sana bu nedenle iğne başlıycaz diyor doktor, endişe etme ama her gebeliğin ilk 3 ayı riskli dönemdir diyor. ayın 26'sına gün verdi,eşim ısrarla bekliycez diyor ama ben karar veremedim. 2. kaybım benim 6-7 haftalar arası oldu, bebeğimin kalbi durduktan sonra bakan hekimlerden biri 7 haftalık, başka bir hekim 6.5 haftalık ken kaybetmişizsiniz demişti, ama tabii o zaman aspirin filan kullanmıyordum sadece folik asit alıyordum ki onu da düşük doz alıyordum. allah yardımcımız olsun.