• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Herkese günaydın arkadaşlar evet bende uzunz amandır yazmıyordum ama her sabah sizi mutlaka okuyordum bize verdiğin bilgiler gerçekten çok yararlı olmuş papatyasüreyya onun için teşekkürederim canım ne güzel bak 60 kilonun üstüne 0,6 lık iğne öneriyor ben 60 kilonun üstünde olmama ve boyumunda baya uzun olmasına rağmen bana çok 0,4 lük doz önerdi kadın doğumcum ve yine miniğimi kaybettim. Tabi oda mutlaka ki beni düşünmüştür doz yüksek olmasın diye belki ama bu seferde bebeğim hiçbir sorun yokken terketti beni hangi hemotoloğa gittin ve hangi testlari yaptırmanı önerdi onlarıda yazarsan sevinirim canım ben hala pa1 teslerimin sonucunu alamadım alınca tekrar hemotoloğuma gidicem bu sefer 0,8 lik başlarız sanırım çok endişeli ve gerginim bu yüzden uzun süre düşünmüyorum yeniden hamile kalmayı en erken eylül gibi denerim sanarım o zamana kadar mutlu haberlerinizle güçlenmeyi umuyorum herkese sağlık ve şans dolu bir gün :)

merhaba hanımlar nasılsınız. simge sen ne yaptın gittin mi test için yoksa pazartesiyi bekliyorsun merak ettim canım. nazlı_03 inşallah sonuçların güzel çıkar canım bir sorun yaşamadan bebeğini kucağına alırsın. vallahi bizlerde sizin kadar heyecanlanıyoruz merak ediyoruz . ayrıca şen celen selvihan papatyasüreyya redsona 1 haftadır sesleri çıkmıyor nasılsınız kızlar şen redsona ve celen bebeklerden fırsat bulamıyor anlaşılan selvihan sen nasılsın nasıl gidiyor hamilelik merakta bırakma bizleri öpüldünüz

canım kan testi yapmadım,dün idrar testi yaptım çıkmadı.testte bhcg 25 ten sonra algılar yazıyodu zaten benim için de önemli olan 25i geçince iğne olmaya başlıcam.bugün adetimin 24, günü daha olmadım geçen ay 24. günde olmuştum ama ilk defa 24 günde geldi normalde 25 veya 26 da geliyor.kürtaj olalı 8 ay olmak üzere,kürtajdan sonra adet ağrım kalmamıştı ama 3 gündür sanki her an adet olcam gibi ağrı var çok akıntım var.belki de üşüttüm bilmiyorum ondan da olabilir.yarın idrar testini tekrarlıyım diyorum eğer gelmemiş olursa

Merhaba arkadaşlar ,

Bir süredir foruma girememiştim...Bugün girme fırsatım oldu , haberlerinizi aldım...Allaha şükür sevindirici haberler , hamilelerimiz , annelerimiz iyiler...

Arkadaşlar bir süredir yazamama sebebim geçen hafta Ankarada olmamdı..Uzun süredir gitmeyi planladığım hematoloji uzmanına gitme fırsatım oldu...Şen in tavsiyesiyle Hacettepeden Prof. Osman Özcecebeye gittim...Öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum... Çünkü hepimizin merak ettiği şeyleri sordum ve hematoloğa gitme fırsatı bulamamış arkadaşlarımız olabilir , faydalı olur diye düşünüyorum...

İstersiniz şöyle dedim , böyle dedi diye değil de sorduğum sorulara verdiği cevaplar şeklinde yazayım , daha kolay olacak...

SORU : Pıhtılaşma bozukluğu nedeniyle 3 gebelik kaybım oldu..İlki 5. haftada , 2.si kalp atımını aldıktan sonra 9. haftada , 3. sü 5. haftada...MTFHR de homozigot mutasyonu sahibim...2. gebeliğimden sonra yapılan testte sorun anlaşıldı ve hamile kaldığımda iğne kullanmam gerektiği söylendi..Son gebeliğimde 0,3 lük iğne kullandım , gebeliğim devam etmedi...Benim bu sonuçlara göre hangi doz iğne kullanmam gerekir , hamile kalırsam kaçlık iğne kullanacağım ?

CEVAP : MTFHR pıhtılaşma faktörleri arasında en az etkili olanıdır..Ancak gebeliğin kendisi de pıhtılaşmayı arttıran bi faktördür...O nedenle ben 60 kiloya kadar olan hastalarıma en az 0,5 lik 0,6 lık doz başlatıyorum..Gebeliğin devamı boyunca tekrar doz konusu tekrar değerlendirilebilir...Size 0,6 lık doz öneriyorum...

SORU : Peki iğneyle beraber aspirin de kullanacak mıyım ?
CEVAP : Evet iğneyle beraber aspirin de veriyorum..Aspirinin bilinen bir komplikasyonu yok.. Sadece bir damak yarığı vakasıyla karşılaştım.. Onun da aspirine bağlı olduğu konusunda kesin bi bilgi yok...

SORU : Kadın doğumcumuz bize 0,3 lük doz önermişti ve genellikle bizim durumumuzda olanlara 0,3 lük 0,4 lük dozlar veriliyor..

CEVAP : Kadın doğumcular rutin bu dozları veriyorlar doğru...Çünkü hastalarında çoğunlukla bu dozun yeterli olduğunu görüyorlar , ancak yeterli gelmediği durumlar da olabilir...

SORU : Bi arkadaşım 0,3 lük iğne kullanıyordu , gebelik kaybından sonra hematolojiye yönlendirildi ve Anti faktör x A denilen bi test sonucunda yüksek doz ( 0,8 ya da 0,12 lik ) iğne kullanması gerektiği söylenmiş...
CEVAP : Pıhtılaşma bozukluğu daha çok fetal kayıplara neden olur ...Kalp atımından sonra gelişimin durduğu vakalarda pıhtılaşma sorunundan daha çok şüpheleniriz...Kayba neden olan faktörleri iyi değerlendirmek lazım...Anti faktör x A iğne dozunu tam olarak belirleyici değildir...( Burada tıbbi bişeylerden bahsetti , tam anlayamadım..) Başka birtakım testlerle birlikte durumu değerlendirmek lazım...

SORU : İğneye ne zaman başlamalıyım ? Bazı kadın doğumcular kalp atımını beklemek istiyor..
CEVAP : Gebelik testiniz pozitif çıktığı anda başlayın..Kalp atımını beklemeye gerek yok...Hamile olduğunuzu öğrenir öğrenmez başlayın....

SORU : Pıhtılaşma bozukluğu hamile kalmakta güçlüğe neden olur mu ?
CEVAP : Hayır böyle bir etkisi söz konusu değil..

SORU : Peki ya iğne dozu yüksek gelirse ne gibi riskler taşıyor?
CEVAP : Dozun yüksek gelmesi rahim içi kanamalara , plasentanın ayrılmasına neden olabilir...Bazen annenin sağlığını tehlikeye atan durumlar ortaya çıkabilir.. Kadın doğumcuların düşük doz vermeleri , çekinceleri de bu yüzden...Anne sağlığı önceliklidir..

SORU : Pıhtılaşma problemi 2. gebelik kaybımdan sonra anlaşıldı ve bugüne kadar günlük hayatımı etkilemedi...Gebelik dışında rahatsızlığım nedeniyle dikkat etmem gereken şeyler var mı ?

CEVAP : Bu sorun günlük hayatınızı , hayat kalitenizi etkilemez ama dikkatli olunmazsa ciddi sorunlara yol açar ..Kalp hastalıkları , emboli , felç gibi...( Burada ailemin sağlık durumlarını sordu , şen in de yazdığı gibi sağlıklı beslenme , düzenli aktivite , folik asit takviyesi , uzun süreli seyahatten kaçınma gibi şeylerden sözetti )

SORU : Metionin diyeti yapmalı mıyım ?
CEVAP : Homosistein seviyeniz yüksek değilse çok şart değil..( Çok katı bi diyet olduğunu söyledim ) Çok zorluyorsa uyabildiğiniz kadar uyun...Homosistein seviyesi yükselmemeli...

Arkadaşlar , şimdilik hatırladıklarım bunlar...Epey bi tetkik istedi...Onların sonucuna göre tekrar değerlendirme yapacağımızı söyledi...Yüksek doz folik asitin çok önemli olduğunu söyledi... Aspirine devam etmemi istedi...B12 ye devam etmemi istedi...Moralimizi yüksek tutmamızı çünkü çok sayıda hastası olduğunu , sağlıklı bebek sahibi olduklarını söyledi...En son hastası ikiz bebek sahibi olmuş,...Yeter ki kayıplar , bilinmeyen başka sebeplere bağlı omasın dedi...Kayba neden olabilecek tüm olasılıklar üzerinde durmak lazım dedi...

Arkadaşlar , hematolglarla bu işi yürütmek konusunda daha önceki sayfalarda uzun uzun fikir paylaşmıştık...Tekrar tekrar yazmaya gerek yok...Bence kadın-doğumcu ve hematolog koordineli devam ettirmeli gebeliğimizi...Sonuçta pıhtılaşma hematolojinin alanı...Uygun tedavi , uygun doz çok önemli...B u konuda kötü tecrübeleri olan arkadaşlarımız var...Biz tedbirimizi alalım içimiz rahat olsun diye düşünüyorum...Hematolog konusu hep benim kafamı karıştıran , hep aklımda olan bi konuydu...Biraz rahatladım o açıdan...

Öğrenebildiklerimi sizlerle paylaşayım istedim...Hepimiz aynı endişeleri , soru işaretlerini paylaşıyoruz...Umarım faydalı olmuştur...

Bayağı uzun yazdım...Yeni bilgiler olursa gene yazarım...Çok öpüyorum hepinizi ...Herkese sevgiler....

sevgili papatyasüreyya verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz gerçekten çok önemli bilgiler

simge testini yaptınmı canım umarım güzel haberler verirsin :CüvCüv:

eserizmir ve sido sizler bugün kalp atışları için gidecektiniz kızlar haberlerinizi bekliyorum :teytey:

Herkese günaydın arkadaşlar evet bende uzunz amandır yazmıyordum ama her sabah sizi mutlaka okuyordum bize verdiğin bilgiler gerçekten çok yararlı olmuş papatyasüreyya onun için teşekkürederim canım ne güzel bak 60 kilonun üstüne 0,6 lık iğne öneriyor ben 60 kilonun üstünde olmama ve boyumunda baya uzun olmasına rağmen bana çok 0,4 lük doz önerdi kadın doğumcum ve yine miniğimi kaybettim. Tabi oda mutlaka ki beni düşünmüştür doz yüksek olmasın diye belki ama bu seferde bebeğim hiçbir sorun yokken terketti beni hangi hemotoloğa gittin ve hangi testlari yaptırmanı önerdi onlarıda yazarsan sevinirim canım ben hala pa1 teslerimin sonucunu alamadım alınca tekrar hemotoloğuma gidicem bu sefer 0,8 lik başlarız sanırım çok endişeli ve gerginim bu yüzden uzun süre düşünmüyorum yeniden hamile kalmayı en erken eylül gibi denerim sanarım o zamana kadar mutlu haberlerinizle güçlenmeyi umuyorum herkese sağlık ve şans dolu bir gün :)

bak şimdi benimde aklım karıştı... ben 75 kiloyum ve 0.3 lğk iğne kullanıyorum. benimde azmı acaba... bilgisi olan arkadaşlar yanıt bekliyorum... heterezigot sendromu-75 kiloyum...

sevgili papatyasüreyya verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz gerçekten çok önemli bilgiler

simge testini yaptınmı canım umarım güzel haberler verirsin :CüvCüv:

eserizmir ve sido sizler bugün kalp atışları için gidecektiniz kızlar haberlerinizi bekliyorum :teytey:

fundacım bende saatimi bekliyorum heyecandan uyuyamadım bile umarım iyi haberlerle dönerim akşam... akşam 5.30 da kontrolüm. umarım iyi haberlerle döneriz akşama :)

amin canım inşallah,iyi haberlerini bekliyoruz bugün

bu arada simgecim sen test yaptın mı ne oldu... eğer içinde kuşku varsa yaptır. bende şimdiki hamileliğime ihtimal yoktu diyordum herkese... hiç beklemiyordum hatta adet günümü beklemeden yaptırdım sonucu alınca çok şaşırdım mucize gibi bişeydi... eğer ihtimalin varsa yaptır beklme çünkü biliyorsun ne kadar erken öğrenirsek okadar ii bizim için

merhaba ....bugun doktora gıttık. sıze guzel haberler verebılmeyı cok ısterdım....ama haberler pek yı deıl. 6+3 te karından kese gozuktu.15 mm ve duzgun.ama bebek ve kalp atısı gozukmedı.vajınal bakıldı. gene sonuc aynı.sanırım yıne olmadı....doktorumda cok az bı umudumuzun kaldıgını ama yınede 1 hafta daha bekleyelım dedı... yanı kızlar folık asıte ıgneye progestana ragman olmadı....ben cok uzuntuluyum...

merhaba ....bugun doktora gıttık. sıze guzel haberler verebılmeyı cok ısterdım....ama haberler pek yı deıl. 6+3 te karından kese gozuktu.15 mm ve duzgun.ama bebek ve kalp atısı gozukmedı.vajınal bakıldı. gene sonuc aynı.sanırım yıne olmadı....doktorumda cok az bı umudumuzun kaldıgını ama yınede 1 hafta daha bekleyelım dedı... yanı kızlar folık asıte ıgneye progestana ragman olmadı....ben cok uzuntuluyum...

offf dur bakalım yaaa:çok üzgünüm: daha erken.peki kese hani 6+3 ya gnyle uyumlumymus?bazen kalp atımı 7,8. haftalarda da gözkebişlir.hatta bazen doktorlar 10. haftaya kadar beklerler..

offf dur bakalım yaaa:çok üzgünüm: daha erken.peki kese hani 6+3 ya gnyle uyumlumymus?bazen kalp atımı 7,8. haftalarda da gözkebişlir.hatta bazen doktorlar 10. haftaya kadar beklerler..

canım cok tesekkurler sozlerın ıcın.ama yolk sac da yoktu.embrıyoda yoktu. zaten doktorum umudumuz cok az dıye soyledı...cok can yakıcı bı durum...

kızlar bugün bende dr gittim faktor 5 test sonucum da bişey çıkmadı yalnız size soracağım faktor5 te pıhtılaşma çıkmayıp başka testte çıkan varmı

bende druma kromozom testi yapalım dedim o da gerek yok şimdilik sana dedi çoğunlukla erkeklerdeki spermler bozuk o yüzden rastlantı olabiliyor dedi ve beni aşılamaya yönlendirdi 3 hafta sonra aşılama yapılacak yani sağlam spermler bakılıp o şekilde hamile kalmam sağlanacak acaba diyorum illa kromozom testinde ısrar etsemmi yoksa druma güvenip kendimi onun ellerinemi bıraksan aslında drumu çok seviyorum ama yinede belki bir yerlerde bişiler gözdenmi kaçtı acaba diyorum

ayrıca druma neden olabilir peki bu düşüklerin sebebi dediğimde o kadar ince detayını bilsem nobel ödülü alırdım dedi aslında bir yönden de haklı tıp bilimi insan vücudunun sadece %20 sini biliyor ve gerisi allaha kalmış lütfen kızlar beni yalnız bırakmayın cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler öptüm hepinizi

kızlar bugün bende dr gittim faktor 5 test sonucum da bişey çıkmadı yalnız size soracağım faktor5 te pıhtılaşma çıkmayıp başka testte çıkan varmı

bende druma kromozom testi yapalım dedim o da gerek yok şimdilik sana dedi çoğunlukla erkeklerdeki spermler bozuk o yüzden rastlantı olabiliyor dedi ve beni aşılamaya yönlendirdi 3 hafta sonra aşılama yapılacak yani sağlam spermler bakılıp o şekilde hamile kalmam sağlanacak acaba diyorum illa kromozom testinde ısrar etsemmi yoksa druma güvenip kendimi onun ellerinemi bıraksan aslında drumu çok seviyorum ama yinede belki bir yerlerde bişiler gözdenmi kaçtı acaba diyorum

ayrıca druma neden olabilir peki bu düşüklerin sebebi dediğimde o kadar ince detayını bilsem nobel ödülü alırdım dedi aslında bir yönden de haklı tıp bilimi insan vücudunun sadece %20 sini biliyor ve gerisi allaha kalmış lütfen kızlar beni yalnız bırakmayın cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler öptüm hepinizi

canım mthfr diye bir test de var pıhtılaşma için o da genetik,bana doktorum bozuk bir spermin dölleme olasılığı çok çok az demişti.iyice araştır bence öyle aşılama yaptır.

sido canım 1 hafta daha bekle bakalım belki geç döllenme olmuştur.içini ferah tutmaya çalış.senin için dua ediyorum.

canım kan testi yapmadım,dün idrar testi yaptım çıkmadı.testte bhcg 25 ten sonra algılar yazıyodu zaten benim için de önemli olan 25i geçince iğne olmaya başlıcam.bugün adetimin 24, günü daha olmadım geçen ay 24. günde olmuştum ama ilk defa 24 günde geldi normalde 25 veya 26 da geliyor.kürtaj olalı 8 ay olmak üzere,kürtajdan sonra adet ağrım kalmamıştı ama 3 gündür sanki her an adet olcam gibi ağrı var çok akıntım var.belki de üşüttüm bilmiyorum ondan da olabilir.yarın idrar testini tekrarlıyım diyorum eğer gelmemiş olursa

hayırlısı canım inşallah güzel haberler verirsin dediğin gibi üşütmüşte olabilirsin ayaklarını sıcak tut bolbol su iç kendine çok dikkat et
yerimseniben

teşekkürler canım sen fuat akercana daha yeni mi gitmeye başladın daha öncede yani düşüklerinden önce gitmişmiydin bir de doçent mi prof mu ücreti nasıl ege üniversitesin de özeli di mi?kusura bakma seni de soru yağmuruna tuttum ama iyi bir doktorsa ben de ona gidebilirim diye düşündüm

merhaba ben fuat beye 2005 yılından beri gidiyorum.kendisi doçent daha öce ilk hamileliğimde 9 eylül de murat celiloğluna gittim o proftu ama hasta fazllalığından yeterli gelmedi bana fazla ilgilenemiyor.sonra doçent araştırması yaptım çünkü proflar artık doymuş oluyor doçentler daha araştırmacı öğleden sonra özeline gidiyorum randevu ile 120 tl idi en son şimdi nasıl bilmiyorum.fuat beye devam etmemin sebebi de önce insan sonra doktor tekrar tekrar sor tane tane cevap veriyor baştan anlatıyor hiç çekinmeden rahatça gidebiliyorum aynı zamanda hastane personeli çok hastası var...tavsiye ederim.ben bu hafta hematoloğa gitmek istiyorum özel den randevu alıp ....selamlaryerimseniben

sakın ümitsizliğe kapılma geç döllenme olmuş olabilir görümcemin 7 haftadan sonra kalp atışları duyuldu maşallah şimdi bir kızı var 1 hafta sonra inşallah güzel haberler verirsin :1hug:

yaaa sido bende 5.30 da gidicem dr.a ama kalp atışları 7+lardada gözükebiliyo diye biliyorum bizim seninle aynı haftalarımız bende 6+ lardayım... bakalım benim ne olacak çok korkuyorummm... gelir gelmez yazarım...

sido canım önce biraz rahatla biliyorum söylemesi kolay bir hafta nasıl geçecek diye düşünüyorsun! allah hayırlısı ise nasip etsin ....emriyoda yoktu derken ne demek istedin?

canım cok tesekkurler sozlerın ıcın.ama yolk sac da yoktu.embrıyoda yoktu. zaten doktorum umudumuz cok az dıye soyledı...cok can yakıcı bı durum...

sevgili sido dr.a önceden ne kadar zaman önce gittin. ozaman yolk kesesi falan gözükmemişmiydi. bakmadı mı dr. ozaman. bak şimdi bende panik yaptım...

Back