• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben geldiiim:) benmde yatılı misafirim vardı bugun uğurladım ve geldim:) aklım burdaydı varmı yeni ve güzel haberler:)
selvihancım maşallah 10 hafta ha hadi bakalım az kaldı yolu yarılamana:)
nazlıcım gözn aydın testler ii cıkmıs.o kmorluklarıda hiiç kafana takma ben doğum yapalı 4 ay oldu hala bacaklarımda bezeler ve morluklar var.evet ozaman cok acıopdu ama şimdi sorsan hatırlamıorum bile:) gecicek bitanem heeepsi gecicek.ben kolonyalı pamukta denedim hafif alkollu pamukta denedim yok bişi deişmedi.sanırım bünyemle alakalıydı.dedimya hala bacaklarımda var morluk ve beze.hatta bu akşam eşime gösterdim hatıralarımızı:)

Kızlar 7+2 hamileyim. Ben de factor v leiden ve protrombin II mutasyonları vardı. Doktor hemen 45 mg innohep iğnelerere başladı. Bebeğin kalp atışlarını duyduk. İstediği tahliller de güzel çıktı.Yalnız kızlar hiç huzurum yok. Tansiyonum son kontrolde 12-8 çıktı. Doktorun dikkatini çekti. Yorgunluktandır belki dedim doktora. o da olabilir dedi. Bu aralar pek uyuyamıyorum da. Evde de ölçüyorum o civar gidiyor. Önceki hamileliğimde de preeklampsi yaşamış ve 7.5 ayda kayıp yaşamıştım. Korkuyorum aynı şeyleri yaşarmıyım diye. Sizlerin tansiyon sorunu yok sanırım. Aman da olmasın çok beter bir duygu. Hamilelik öncesi tansiyonum düşük çıkıyordu ama şimdi ne yapıcam bilmiyorum. Umarım gereksiz yere endişeleniyorumdur. Sakinleşip gevşemek için ne yapmalıyım aranızda bir fikri olan var mı?

celen mrb. sen ve minik kızın nasılsınız? böyle sık sık bizi hatırlaman çok güzel teşekkür ederiz canım. şen ve redrose daha nadir girebiliyorlar galiba. neyse. bende iyiyim göbüş büyütüyorum:CüvCüv: karnım sık sık sertleşiyor acaba normalmi, yoksa kasılıyormu? ya bi de bikaç gündür iğne vurulurken bebişimde vurmaya başlıyor.:emir_bebek: aslında çok komik, ama korkuyorum... tepki veriyor galiba??? öpüyom :1hug:

celen mrb. sen ve minik kızın nasılsınız? böyle sık sık bizi hatırlaman çok güzel teşekkür ederiz canım. şen ve redrose daha nadir girebiliyorlar galiba. neyse. bende iyiyim göbüş büyütüyorum:CüvCüv: karnım sık sık sertleşiyor acaba normalmi, yoksa kasılıyormu? ya bi de bikaç gündür iğne vurulurken bebişimde vurmaya başlıyor.:emir_bebek: aslında çok komik, ama korkuyorum... tepki veriyor galiba??? öpüyom :1hug:

lalcim benm bebiş birazdaha byk artık kendi kendine oyalanıo yakında onlarda gelir.gelemeseler bile akılları gönülleri burda kendimden biliyorum.canım o sertleşme bendede oluodu ama bebiş kendi yapıodu onu bense her sertleşmede ahanda douruyorum falan oluodumkaydirigubbakcemile3 yanlız benm cemre iğneden sonra bi yarım saat kıpırdamıodu bizde şok ldu yine falan diodukkaydirigubbakcemile3 allaha emanet.bişicik olmuycak bu sefer.rabbim korusun btün bebişleri.kasıntın nasıl oldu lalcim??

lalcim benm bebiş birazdaha byk artık kendi kendine oyalanıo yakında onlarda gelir.gelemeseler bile akılları gönülleri burda kendimden biliyorum.canım o sertleşme bendede oluodu ama bebiş kendi yapıodu onu bense her sertleşmede ahanda douruyorum falan oluodumkaydirigubbakcemile3 yanlız benm cemre iğneden sonra bi yarım saat kıpırdamıodu bizde şok ldu yine falan diodukkaydirigubbakcemile3 allaha emanet.bişicik olmuycak bu sefer.rabbim korusun btün bebişleri.kasıntın nasıl oldu lalcim??

allerjilerim kırmızı kırmızı idi ama artık kararmaya başladı sanki geçiyo gibi :) kararmasına ragmen kaşınmaya devam ediyor ama artmıyor bi süredir. geçiyomudur acaba ? :)

umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. inan tek duam bu ve hepimiz için du ediyorum. bendeki bulantı griptende olabilir bu yüzden çok korkuyorum.
Bu arada ben salı günü dr.kontrolüm sanıyordum ama pazartesiymiş... heyecanlandım.
hala hamişmiyim diye şüpheleniyorum :) galiba kalp atışlarını görmeden inanamıycam da... ilk ikisinde hüsran olunca böle oluyor demekki insan... lütfen benim içinde dua edin... buna gerçekten ihtiyacım var...

ya canım benim gripten değildir o hamilesin.dua et hep bulantın olsun 3 ay boyunca.birşeyler yolundaki bulantın var arkadaşım merak etme Allahın da izniyle herşey yolunda gidecektir dualarımız seninle canım umarım güzel haberlerini alırız.

umutluyuz tşk ederim.evet artık allahım bize de nasip etsin..faktör 5, protein s, ,c trombozit panali cv paneli daha aklıma gelmeyen bir çok test hepsi yapıldı.tabii ki doktorum istedi bunları fuat bey ege de kadın doğumcu ama süper bir insan sonra doktor gerçekten..pıhtlaşma benim üçüncüde çıktı ikincide öyle bir şey yoktu birde gerçekten iyi bir doktor seni yönlendirmeli yoksa nereden bilebilirsin dkt çok yönlü düşünmesi gerekiyor.hayırlısı...

teşekkürler canım sen fuat akercana daha yeni mi gitmeye başladın daha öncede yani düşüklerinden önce gitmişmiydin bir de doçent mi prof mu ücreti nasıl ege üniversitesin de özeli di mi?kusura bakma seni de soru yağmuruna tuttum ama iyi bir doktorsa ben de ona gidebilirim diye düşündüm

Forumu başından sonuna okudum..tam 390 sayfa ..sanırım çok yaygın bir sorunmuş ..
forumda arkadaşların kah sevinçli kah üzücü haberleri olmuş..bu forum sayfalarını bitirdiğimde aslında umudun baskın olduğunu anladım..ve bu forum bana çok iyi geldi..inanıyorum ki burdaki herkes bebeğini kucağına alacak inşallah.

ben 3 yıllık evliyim..5-6.haftalarda 3 düşüğüm oldu..en son düşükten sonra genetik testlerim yapıldı ve mthfr heterozigot olduğum anlaşıldı..doktorum gebelik kesesi görülünce iğnelere başlayacağız dedi..ancak bende ne oluyorsa hep o gebelik kesesi aşamasında oluyor..son gebelikte kese de görülmedi..hatta dış gebelikten şüphelenildi..kürtaj sonunda rahim içi gebelik olduğu anlaşıldı.neyse doktoruma çok geç olmasın dediğimde coraspin o aşamaya kadar idare eder dedi ki ona son başarısız gebeliğimden dem vurdum..aspirin kullanmıştık ama fayda etmemişti. kem küm etti..
ben de yüksek riskli gebelikler uzmanı bir profa gittim.mthfr heterozigotluğun populasyonun %70 inde görüldüğünü ,hiç bir tedaviye gerek olmadığını iğnelere 12.haftada başladıklarını asprine bile gerek olmadığını söyledi...bebeklerden biri zaten yaşar dedi..

arkadaşlar şu an kafam karma karışık..eski doktorum en azından kese görüldüğünde iğne veriyordu..

kadın doğumda asistan bir arkadaşımla görüştüm..hamile olduğunu anlar anlamaz başlamalısın dedi..yani bir yanda uzman bir prof..diğer yanda asistan arkadaşımın söyledikleri (ki burda sizlerin deneyimini doğrular nitelikte) .bir diğer cephede ise eski doktorum..çok karıştı her şey..lütfen istanbulda hemen iğnelere başlatacak bir doktor biliyorsanız bana önerir misiniz

Forumu başından sonuna okudum..tam 390 sayfa ..sanırım çok yaygın bir sorunmuş ..
forumda arkadaşların kah sevinçli kah üzücü haberleri olmuş..bu forum sayfalarını bitirdiğimde aslında umudun baskın olduğunu anladım..ve bu forum bana çok iyi geldi..inanıyorum ki burdaki herkes bebeğini kucağına alacak inşallah.

ben 3 yıllık evliyim..5-6.haftalarda 3 düşüğüm oldu..en son düşükten sonra genetik testlerim yapıldı ve mthfr heterozigot olduğum anlaşıldı..doktorum gebelik kesesi görülünce iğnelere başlayacağız dedi..ancak bende ne oluyorsa hep o gebelik kesesi aşamasında oluyor..son gebelikte kese de görülmedi..hatta dış gebelikten şüphelenildi..kürtaj sonunda rahim içi gebelik olduğu anlaşıldı.neyse doktoruma çok geç olmasın dediğimde coraspin o aşamaya kadar idare eder dedi ki ona son başarısız gebeliğimden dem vurdum..aspirin kullanmıştık ama fayda etmemişti. kem küm etti..
ben de yüksek riskli gebelikler uzmanı bir profa gittim.mthfr heterozigotluğun populasyonun %70 inde görüldüğünü ,hiç bir tedaviye gerek olmadığını iğnelere 12.haftada başladıklarını asprine bile gerek olmadığını söyledi...bebeklerden biri zaten yaşar dedi..

arkadaşlar şu an kafam karma karışık..eski doktorum en azından kese görüldüğünde iğne veriyordu..

kadın doğumda asistan bir arkadaşımla görüştüm..hamile olduğunu anlar anlamaz başlamalısın dedi..yani bir yanda uzman bir prof..diğer yanda asistan arkadaşımın söyledikleri (ki burda sizlerin deneyimini doğrular nitelikte) .bir diğer cephede ise eski doktorum..çok karıştı her şey..lütfen istanbulda hemen iğnelere başlatacak bir doktor biliyorsanız bana önerir misiniz

merhaba oncelıkle gecmısler olsun. ılk olarak sunu soylemelıyımkı senın su an yasadıgın karısıklıgı her bırımız ayrı ayrı yasadık. bu henuz belırsız bı durum. eskı syfaların hepsını okursan eger doktorlardan daha fazla bılgıye sahıp olacaksın konuyla ılgılı. cunku bızım durumumuz az gorulen ve belırsız bı durum oldugu ıcın cogu doktor bu konuya tekrar dene bısey olmaz mantıgı ıle yaklasıyor.bende senın gıgı 4 5 doktor ve 2 prof tan fıkır aldım. sonuc suydu mthfr heterozıgotta ıgneye gerek yok. cunku tıpta tedavılerın kesınlesmesı ıcın arastırmalar tezler vs... cok uzun yıllar alıyor.ve su an sonuca ulasmadıgı ıcın ellerındekı bılgı bu.ama ben emının bızden sonrakı nesılde daha net olucak hersey. ben rısklı gebelık uzmanı prof rıza madazlıya bıle gıttım dusunkı.hatta burda bı arkadasımız var celen.allah ondan razı olsun gozumuzu actı.oda mthfr heterozıgot.7 kaybı olmus.proflarda gezmıs ama derdının dermanı bı tıp asıstanı olmus.dusunebılıyomusun. ben su an ıtıbarıyle 6+2 lık gebeyım allahın ıznıyle. doktorumla soyle konustum. bu ıgnelerın belırgın ve ılerı derecede bı zararı varmı? yok dedı. o zaman rıske atmamak ıcın onlem olarak kullanmak ıstıyorum ddım.baslattı benı.tabıkı hersey kısmet yıyeecek ekmegı varsa gelır.ama ben en azından onlem aldıgım ıcın kendımı daha ıyı hıssedıyorum. yalnız bıde su var burda heterozıgot olup sadece aspırınle dogum yapan bı arkadasımızda var. yanı hersey kader.ıyıce arastır.oyle karar ver.ama karamsar olma..allah buyuktur.ınsallah hepımız kavusuruz meleklerımıze...

heyyyy... kızlar nerelerdesınız bakıyım...ben bıldıgınız gıbı evde yatıyorum.progestan ınnohep 35 lık ıgne ve folbıol kullanıyorum. elımden gelenı yapıyorum.gerısını Allahıma bıraktım.dua edıyorum.nolur sızde bana edın. pazartesı ılk kontrol var kısmetse...herkes kendıne ıyı baksın..bebıslerede

sido
yanıtın için teşekkür ederim..ayrıca hamileliğin için de tebrikler..kaydirigubbakcemile3inşallah sağlıklı bir hamilelikle bebeğini kucağına alırsın..sakın yorma kendini iş falan yapma...dualarım tüm hamile arkadaşlarla..
benim de gittiğim prof rıza madazlıydı..o kadar rahat konuştu ki..belki seninle de öyle konuşmuştu..sanki bir tek kere tesadüfen düşük yapmışım gibi....12 .haftada iğnelere başlarız falan dedi..ne kadar geç fisfisfis aslında çok babacan ilgili bir doktor ..her şeyi açıklıyor ama bu heterozigotluğu fazla hafife alıyor gibi geldi

sido sen iğnelere hemen başladın mı? yani keseyi beklediniz mi iğneler için

Son düzenleme:
heyyyy... kızlar nerelerdesınız bakıyım...ben bıldıgınız gıbı evde yatıyorum.progestan ınnohep 35 lık ıgne ve folbıol kullanıyorum. elımden gelenı yapıyorum.gerısını Allahıma bıraktım.dua edıyorum.nolur sızde bana edın. pazartesı ılk kontrol var kısmetse...herkes kendıne ıyı baksın..bebıslerede

Merhaba Sido, bizim senle aynı gebelik haftamız benimde 6+2 falan ve bende pzt. ilk kontrolüme gidicem. Kalp atışları oluşmuş mu herhangi bir sorun var mı diye dr. bakıcak... ben çok tedirginim ve bir türlü sakin olamıyorum. sende durumlar nasıl... haberlerimizi paylaşalım :) allah yardımcımız olsun....

Merhaba arkadaşlar ,

Bir süredir foruma girememiştim...Bugün girme fırsatım oldu , haberlerinizi aldım...Allaha şükür sevindirici haberler , hamilelerimiz , annelerimiz iyiler...

Arkadaşlar bir süredir yazamama sebebim geçen hafta Ankarada olmamdı..Uzun süredir gitmeyi planladığım hematoloji uzmanına gitme fırsatım oldu...Şen in tavsiyesiyle Hacettepeden Prof. Osman Özcecebeye gittim...Öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum... Çünkü hepimizin merak ettiği şeyleri sordum ve hematoloğa gitme fırsatı bulamamış arkadaşlarımız olabilir , faydalı olur diye düşünüyorum...

İstersiniz şöyle dedim , böyle dedi diye değil de sorduğum sorulara verdiği cevaplar şeklinde yazayım , daha kolay olacak...

SORU : Pıhtılaşma bozukluğu nedeniyle 3 gebelik kaybım oldu..İlki 5. haftada , 2.si kalp atımını aldıktan sonra 9. haftada , 3. sü 5. haftada...MTFHR de homozigot mutasyonu sahibim...2. gebeliğimden sonra yapılan testte sorun anlaşıldı ve hamile kaldığımda iğne kullanmam gerektiği söylendi..Son gebeliğimde 0,3 lük iğne kullandım , gebeliğim devam etmedi...Benim bu sonuçlara göre hangi doz iğne kullanmam gerekir , hamile kalırsam kaçlık iğne kullanacağım ?

CEVAP : MTFHR pıhtılaşma faktörleri arasında en az etkili olanıdır..Ancak gebeliğin kendisi de pıhtılaşmayı arttıran bi faktördür...O nedenle ben 60 kiloya kadar olan hastalarıma en az 0,5 lik 0,6 lık doz başlatıyorum..Gebeliğin devamı boyunca tekrar doz konusu tekrar değerlendirilebilir...Size 0,6 lık doz öneriyorum...

SORU : Peki iğneyle beraber aspirin de kullanacak mıyım ?
CEVAP : Evet iğneyle beraber aspirin de veriyorum..Aspirinin bilinen bir komplikasyonu yok.. Sadece bir damak yarığı vakasıyla karşılaştım.. Onun da aspirine bağlı olduğu konusunda kesin bi bilgi yok...

SORU : Kadın doğumcumuz bize 0,3 lük doz önermişti ve genellikle bizim durumumuzda olanlara 0,3 lük 0,4 lük dozlar veriliyor..

CEVAP : Kadın doğumcular rutin bu dozları veriyorlar doğru...Çünkü hastalarında çoğunlukla bu dozun yeterli olduğunu görüyorlar , ancak yeterli gelmediği durumlar da olabilir...

SORU : Bi arkadaşım 0,3 lük iğne kullanıyordu , gebelik kaybından sonra hematolojiye yönlendirildi ve Anti faktör x A denilen bi test sonucunda yüksek doz ( 0,8 ya da 0,12 lik ) iğne kullanması gerektiği söylenmiş...
CEVAP : Pıhtılaşma bozukluğu daha çok fetal kayıplara neden olur ...Kalp atımından sonra gelişimin durduğu vakalarda pıhtılaşma sorunundan daha çok şüpheleniriz...Kayba neden olan faktörleri iyi değerlendirmek lazım...Anti faktör x A iğne dozunu tam olarak belirleyici değildir...( Burada tıbbi bişeylerden bahsetti , tam anlayamadım..) Başka birtakım testlerle birlikte durumu değerlendirmek lazım...

SORU : İğneye ne zaman başlamalıyım ? Bazı kadın doğumcular kalp atımını beklemek istiyor..
CEVAP : Gebelik testiniz pozitif çıktığı anda başlayın..Kalp atımını beklemeye gerek yok...Hamile olduğunuzu öğrenir öğrenmez başlayın....

SORU : Pıhtılaşma bozukluğu hamile kalmakta güçlüğe neden olur mu ?
CEVAP : Hayır böyle bir etkisi söz konusu değil..

SORU : Peki ya iğne dozu yüksek gelirse ne gibi riskler taşıyor?
CEVAP : Dozun yüksek gelmesi rahim içi kanamalara , plasentanın ayrılmasına neden olabilir...Bazen annenin sağlığını tehlikeye atan durumlar ortaya çıkabilir.. Kadın doğumcuların düşük doz vermeleri , çekinceleri de bu yüzden...Anne sağlığı önceliklidir..

SORU : Pıhtılaşma problemi 2. gebelik kaybımdan sonra anlaşıldı ve bugüne kadar günlük hayatımı etkilemedi...Gebelik dışında rahatsızlığım nedeniyle dikkat etmem gereken şeyler var mı ?

CEVAP : Bu sorun günlük hayatınızı , hayat kalitenizi etkilemez ama dikkatli olunmazsa ciddi sorunlara yol açar ..Kalp hastalıkları , emboli , felç gibi...( Burada ailemin sağlık durumlarını sordu , şen in de yazdığı gibi sağlıklı beslenme , düzenli aktivite , folik asit takviyesi , uzun süreli seyahatten kaçınma gibi şeylerden sözetti )

SORU : Metionin diyeti yapmalı mıyım ?
CEVAP : Homosistein seviyeniz yüksek değilse çok şart değil..( Çok katı bi diyet olduğunu söyledim ) Çok zorluyorsa uyabildiğiniz kadar uyun...Homosistein seviyesi yükselmemeli...

Arkadaşlar , şimdilik hatırladıklarım bunlar...Epey bi tetkik istedi...Onların sonucuna göre tekrar değerlendirme yapacağımızı söyledi...Yüksek doz folik asitin çok önemli olduğunu söyledi... Aspirine devam etmemi istedi...B12 ye devam etmemi istedi...Moralimizi yüksek tutmamızı çünkü çok sayıda hastası olduğunu , sağlıklı bebek sahibi olduklarını söyledi...En son hastası ikiz bebek sahibi olmuş,...Yeter ki kayıplar , bilinmeyen başka sebeplere bağlı omasın dedi...Kayba neden olabilecek tüm olasılıklar üzerinde durmak lazım dedi...

Arkadaşlar , hematolglarla bu işi yürütmek konusunda daha önceki sayfalarda uzun uzun fikir paylaşmıştık...Tekrar tekrar yazmaya gerek yok...Bence kadın-doğumcu ve hematolog koordineli devam ettirmeli gebeliğimizi...Sonuçta pıhtılaşma hematolojinin alanı...Uygun tedavi , uygun doz çok önemli...B u konuda kötü tecrübeleri olan arkadaşlarımız var...Biz tedbirimizi alalım içimiz rahat olsun diye düşünüyorum...Hematolog konusu hep benim kafamı karıştıran , hep aklımda olan bi konuydu...Biraz rahatladım o açıdan...

Öğrenebildiklerimi sizlerle paylaşayım istedim...Hepimiz aynı endişeleri , soru işaretlerini paylaşıyoruz...Umarım faydalı olmuştur...

Bayağı uzun yazdım...Yeni bilgiler olursa gene yazarım...Çok öpüyorum hepinizi ...Herkese sevgiler....

papatyacım çok saol..cok sey hakkında sorulrımı cevaplamış yazdıkların..

arkadaşlr kan pıhtılaşması varmıyokmu dıye hangı testı uyguladılar sıze bana testın ismini yazrmısınız?

papatya teşekkürler bilgiler için.bende doktoruma sormustum için rahat değilse git demişti ama gerek yok demişti.bende sttrese girmemek için gitmedim suan hersey younda .ok sükr.ancak benim doktorum cok uzun aralıklarla randevu veriyor 6 hafta sonra gel dedi mesela.doktoruma guvenmesem yada baska dr bilsem guveneceğim gideceğim ama oda yok.

mrb gelgitcim nasılsın? bencede6 hafta çok uzun, hemde bizim gibi gebeler için bu kadar beklemek pek dogru degil. ben 3 haftada bi gidiyorum. sen doktoruna rica et, en azından ayda bi alsın seni. öpüyorum

Back