• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bu arada kızlar ben dr ye hala gitmedim randevu bile almadım.sanırım kotu birsey söylecek diye korkuyorum.bulantılarımda arttı 3 gunde.inşşallah 3 ayda biter bulantılarım.

CELEN cim kullandığın iğne ve ilaçların bebeğin üzerinde bir etkisi oldumu acaba gerçi maşallah resiminden sağlıklı bir bebek gözüküyor.
Benim kafamı karıştıran bu kan sulandırıcıların bebekde kalp problemleri yaratacağını duymuş olmam.
Birde bizim iğne tedavimiz erken doğum riskini azaltıyor mu?
Şimdiden ilgin için teşekkürler.
Bebeğin ve seni sevgiyle kucaklıyoruz......

nazlıcım naptın doktora gidecektin? kesecigi görmüşsündür inşallah. göremediyse üzülme 1hafta içinde görünecektir zaten

CELEN cim kullandığın iğne ve ilaçların bebeğin üzerinde bir etkisi oldumu acaba gerçi maşallah resiminden sağlıklı bir bebek gözüküyor.
Benim kafamı karıştıran bu kan sulandırıcıların bebekde kalp problemleri yaratacağını duymuş olmam.

bu soruya ben cevap vermek istedim celenden önce benim ilk bebeğimde kalp sorunu vardı dr um pıhtılaşmadan dolayı bebeğe yeterince kan gitmediğini ve bu yüzden kalp anomalisi olduğunu söyledi ve bu sorun tekrarlamasın diye iğneye başladık yani yanlış duymuşun iğnelerde erken doğum riskini azaltmıyor

bugün doktora gidiyorum umarım keseyi görürüz. 5+4 oldum. çok heycan yaptım
inşallah hayırlı hberlerle gelirsin nazlıcım..
bu arada kızlar ben dr ye hala gitmedim randevu bile almadım.sanırım kotu birsey söylecek diye korkuyorum.bulantılarımda arttı 3 gunde.inşşallah 3 ayda biter bulantılarım.
ya ne zaman gidsiceksin???ben meraktan catlıorum burda...hadi gittede ii haberlerle dön sende:CüvCüv:

cok saol canım.bende cok pimpirik yapmıstım bu konda.dediğin gibi kalbi etkşilermi die.ama kontrolleri yapıldı.çok şükür bi sorun yok.bu hastalığın genetik olduğunu ve bebeğime gecip gemediğini sordum doktora.bi sorun olucağını düşünmediğini ilerleyen zamanda istersek test yaptırabileceğimizi sööledi:1rolleyes:
erken doğum riskiyle bi alakası yok heralde.bende sorun olmadı.ama şen erken doğum yaptı:sm_confused:

nazlıcım naptın doktora gidecektin? kesecigi görmüşsündür inşallah. göremediyse üzülme 1hafta içinde görünecektir zaten

lalcim gördükhihoyyyt yuvarlakcık bişey 8 mm kadar olmuş. 10 gün sonra kalp atışı için gel dedi doktorum. Allahım umarım kalp atışını da alırız. bu nasıl bir süreç ya sürekli bir heyecan.

slm kızlar bu arada yenı hamıslerımızı tebrık eder saglıcakla dunyaya gelırler ınsallah...

Bugunlerde canım cok sıkkın bılırsınız belkı 3 dusuk yaptım ve yapılan tahlıllerde hersey normal cıktı saglıklı bı gebelık olana kadar deneyecekmısız ıcımdekı bu umutsuzluk kusku benı oldureceks yavas tukenıyorum hıc bebegım olmayacak gıbı gelıyo derdımı kımseye anlatamyorum......melegım gelde yuregıme karanlk dunyama ısık ol ne olur....rabbım yardım et bana ve benım gıbı olanlara insanların sorularından sıkıldım artık ...en ıyı sız anlarsınız beni ne olur dualarınızı eksık etmeyin olurmu...

slm kızlar bu arada yenı hamıslerımızı tebrık eder saglıcakla dunyaya gelırler ınsallah...

Bugunlerde canım cok sıkkın bılırsınız belkı 3 dusuk yaptım ve yapılan tahlıllerde hersey normal cıktı saglıklı bı gebelık olana kadar deneyecekmısız ıcımdekı bu umutsuzluk kusku benı oldureceks yavas tukenıyorum hıc bebegım olmayacak gıbı gelıyo derdımı kımseye anlatamyorum......melegım gelde yuregıme karanlk dunyama ısık ol ne olur....rabbım yardım et bana ve benım gıbı olanlara insanların sorularından sıkıldım artık ...en ıyı sız anlarsınız beni ne olur dualarınızı eksık etmeyin olurmu...

umut sevgim bence sevinmelisin bak ne güzel herşey normal çıkmış. bir sorunun yok sakın umutsuz olma. moralin ne kadar yüksek olursa her şey kadar yolunda gider. haklısın kolay şeyler yaşamıyoruz ama sağlıklı olduğunu ve bir bebeğinin olabileceğini bilmek bile seni umutlandırmalı.annesi iyi olsun ve kendini sağlam tutsunki bebeği ona çabuk kavuşsun. en kısa zamanda senden de güzel haberler alalım inşallah:nazar:

canım... bende sureklı takıp edıyorum forumu.not alıyorum deyınce aklıma geldı.ben mthfr heterozıgotum.acaba benım gıbı heterozıgot olupta sadece aspırın kullanarak gebelıgını tamamlayan varmı bunu arastırıyorum.belkı notların arasında vardır.cunku gıttıgım doktorların hepsı aspırın yeter dedıde bana...eger varsa boyle heterozigot olup sadece aspırın kullanan ıgne yok yanı.yazabılırsen cok sevınecegım.sımdıden cok tesekkurler canım...
Sevgili sido, mesajını yeni gördüm . O yüzden hemen yazamadım kusura bakma..

Canım , benim takip ettiğim kadarıyla heterezigot olup da sadece aspirinle devam eden yok..Şimdi aklıma gelen Celen heterezigot ve sevimli kızından önce 5 kaybı olmuş , iğne kullanmadığı için ..Son gebeliğini iğneyle sağlıklı şekilde devam ettirdi çok şükür..Bence aspirin yeterli gelmeyecektir..Buradan heterezigot faktörlü arkadaşlara da seslenelim , tedavilerini paylaşsınlar..

Başka kafana takılan birşey olursa yaz..Yardımcı olmaya çalışırım..Sevgiler..

benimde heterozigot. ama doktorum sadece coraspin yeterli değil dedi. sadece coraspinle gebeliği tamamlayabilme sansı olsa bile bu yüzdenin iğne ve coraspinle daha yüksek olduğunu riske girmeye gerek olmadığını söyledi.şimdi iğne ve coraspinle devam ediyoruz.

ben daha önce venöz sinüs trombozu diye bi rahatsızlık geçirmiştim.doğum kontrol hapından kaynaklanan beyine giden toplar damarlardan ikitanesinin tıkanmasına neden olan bi rahatsızlık ve beyin kanamasına ve felce neden olan kötü bişey.bunun sonucunda daha hiç doğum yapmamama rağmen kan pıhtılaşması sorunu kaldı bende.bunun hamilelikte sorun yaratacağını duymuştum ve çok korkuyordum.bugün test yaptım ve çift çizgi vardı.. hem çok mutlu oldum hemde korktum.. ilk bebeğim ve onu kaybetmek istemiyorum... umarım sağlıklı bi şekilde kucağıma almayı Allah nasip eder.. herkese..[/QUO

doğum kontrol hapının böyle birşey yaptığını ilk kez duydum çok korktum bende evliliğimin ilk aylarında kullanmıştım sana çok geçmiş olsun inş sorunsuz bir hamilelik geçirirsin fakat dr un sana iğne vermeli kan pıhtılaşması sorunu olanlar için veriliyor zaten içini ferah tut stres yapma inş hiç bişey olmayacak

merhaba..ben de mthfr heterozigotum.dr umla görüştüğümde hamile kalınca önlem olarak iğne kullanacağını belirtti..

Canım , benim takip ettiğim kadarıyla heterezigot olup da sadece aspirinle devam eden yok..Şimdi aklıma gelen Celen heterezigot ve sevimli kızından önce 5 kaybı olmuş , iğne kullanmadığı için ..Son gebeliğini iğneyle sağlıklı şekilde devam ettirdi çok şükür..Bence aspirin yeterli gelmeyecektir..Buradan heterezigot faktörlü arkadaşlara da seslenelim , tedavilerini paylaşsınlar..

7:çok üzgünüm::çok üzgünüm:senağlamasenağlamasenağlama

umut sevgim bence sevinmelisin bak ne güzel herşey normal çıkmış. bir sorunun yok sakın umutsuz olma. moralin ne kadar yüksek olursa her şey kadar yolunda gider. haklısın kolay şeyler yaşamıyoruz ama sağlıklı olduğunu ve bir bebeğinin olabileceğini bilmek bile seni umutlandırmalı.annesi iyi olsun ve kendini sağlam tutsunki bebeği ona çabuk kavuşsun. en kısa zamanda senden de güzel haberler alalım inşallah:nazar:

sagol canm benım allah razı olsun guzel dıleklerın ıcın tesekkur ederım senınde guzel haberlerını beklıyoz kıb opt canımmmm......

bende heterozigotum tedavim 0,3lük fraxiparine ve yarım asprin kullanıyorum,ayrıca folbiol ve elevitte kullanıyorum.hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah bidaha evlat acısı yaşamayız:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

7:çok üzgünüm::çok üzgünüm:senağlamasenağlamasenağlama
Celencim düzeltiyorum tatlım ...Bence sen çok özel tebrikleri hakediyorsun... Bu kadar çok kaybına rağmen umudunu hiç yitirmemen , mücadele etmen inanılmaz ... Sabrının armağanı da muhteşem oldu..Tatlının tatlısı bir kızın oldu...Umarım kızınla , eşinle , sevdiklerinle daha da güzel mutluluklar seni bekliyordur...

Bu arada annelik nasıl gidiyor ? Sana yardımcı olan biri var mı ? Annen mi yanında yoksa sen mi bakıyorsun ? Kızınla vakit geçirmek çok keyiflidir herhalde ...

Şencik ne durumda acaba , onu da merak ediyoruz ama , yoğun olduğunu tahmin ederek yazamamasına anlayış gösteriyoruz..Buradan ona , kızına da çok sevgiler...

Herkese selamlar , görüşmek üzere...

Sevgili Sülal , nasıl oldun , toparlanabildin mi canım ? Birtakım tetkiklerin vardı galiba . Onların sonuçlarını aldın mı ? Umarım herşey yolundadır , son kaybını kötü bir şans olarak görüp yeniden umutlanabiliriz ...Haberlerini yaz lütfen , şu an hala üzgün olduğunu tahmin edebiliyorum ve seni çok iyi anlıyorum...

Belizcim sen napıyosun ? Hiç yazmadın , nasıl gidiyor , kaçıncı haftadasın şimdi ? Kalp atımını almış olman lazım sanırım..Umarım herşey yolundadır , hamileliğinin tadını çıkarmaya bak bence..

Sevgili çalıkuşu , sen neler yapıyorsun ? Aşılama konusunda kararın ne oldu ? Ocak a kadar bekleyecek misin , deneme yaptın mı ? İnşallah hayırlısıyla , aşılama denemeyi beklerken sürpriz şekilde hamile kalırsın...

Ben de şu an ara verme dönemindeyim kızlar... Eşim her zaman , çocuk konusunu hayatımızın odağı haline getirmeyelim , hayatımızın amacı gibi hissetmeyelim diyor..Olursa Allah'ın bir lütfu olarak kabul edelim , bu arada hayatı kaçırmayalım diyor...Ama tabii ki benim elimde değildi. Çocuk yapmaya karar verdiğimizden beri , hayatımızda ağırlıklı gündem maddesi bu konu oldu ister istemez...Hamile kalmaya çalışmalar , beklemeler , hamilelikler , kayıplar , toparlanmaya çalışmalar ... Ne kadar sadece bu konuya odaklanmayayım desen de tam anlamıyla çıkaramıyorsun , olmuyor işte..

Ben de uzun zamandır , aman hamilelik düşünüyorum diye kendimi kasıp duruyordum ... Beğendiğim birşey oluyordu , hamile kalırsam uzun süre giyemem gerek yok diyip almıyordum..Hamile kalırsam giyemem diye topuklu ayakkabı bile almadım ...Tarzıma uymasa da rahat olsun diye düz ayakkabılar aldım..

Ama artık YETER diyorum kızlar !!! yasakkelime Artık bağımsızlığımı ilan ediyorum !!! :sm_cool: Bayramdan önce çılgınlar gibi alışveriş yaptım , ohhh bi rahatladım... sositososito Streç kot bile aldım yani düşünün ...Aman yaaa napıyım , hamile kalırsam da kalayım , giyemesem de giyemeyeyim... :dilcikar:Şimdi giymediğimi ne zaman giyicem di mi yani ? :dilcikar:

Hamilelik bekleyen herkese de tavsiye diyorum ...Her dönemin ayrı avantajları , güzelliği var...Hamilelikte bi sürü kısıtlamamız olacak , şimdi bari herşeyden geri kalmayalım...a.s

Evet herkesi yoldan çıkardım galiba...:mymeka: Şimdi herkes doğru alışverişe , haydi bakalım kolay gelsin...kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Merhaba papatyacım, , ah keşke başarabilsek bu şekilde düşünebilmeyi. Bende aynı senin gibi yapıyorum alışverişlerimi, 2006 yılından beri hep bir beden büyük aldım,ama şimdi hepsini giyebiliyorumkaydirigubbakcemile3, 8.haftamdayım 4 kilo almışımlaelaelaelaelae Kalp atışını 6+3 de aldık ama en riskli dönemim benim bu hafta kayıplarım hep bu dönemde oluyor, birkaç gün sonra kontrolüm var, inşallah yine alabiliriz. Şuan sıkıntılı bir bekleme dönemindeyiz yani gamyoncuiremsu

Yeni hamile arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum, umarım sağlıkla kavuşuruz hepimizde bebeklerimize

Back