• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

nazlıcım geçmiş olsun canım. bizim gebeliklerimizde hertürlü şeyde diğer gebelillere göre daha fala korkutuyor bizleri.inşallah sağlıklı bir gebelik geçirir ve sğlıklı bir evlat nasip eder allahım bizlere.

gelgitcim sağol. haklısın herşeyde insan panik oluyor. ama engellemiyorum bende. birşey olmasından korkuyor insan. bu arda akıntı bende de var normalmiş. hamilelik başlangıcında hormonlar değiştiği için akıntı olurmuş. benimde sarımsı gibi geliyor.Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun:nazar::nazar::nazar:

Sevgili sido, mesajını yeni gördüm . O yüzden hemen yazamadım kusura bakma..

Canım , benim takip ettiğim kadarıyla heterezigot olup da sadece aspirinle devam eden yok..Şimdi aklıma gelen Celen heterezigot ve sevimli kızından önce 5 kaybı olmuş , iğne kullanmadığı için ..Son gebeliğini iğneyle sağlıklı şekilde devam ettirdi çok şükür..Bence aspirin yeterli gelmeyecektir..Buradan heterezigot faktörlü arkadaşlara da seslenelim , tedavilerini paylaşsınlar..

Başka kafana takılan birşey olursa yaz..Yardımcı olmaya çalışırım..Sevgiler..

merhaba canım...oncelıkle cok tesekkur edıyorum cevabın ııcın.ıcım nasıl dolu anlatamam. o kadar sıkılıyorum kı sureklı derın nefesler almak ıstıyorum.en kotusu sıkıntıını esıne aılene bellı etmeden yasamaya calısmak. sımdı benım anlamadıgım sey su: doktorlar neden bu tedavıyı vermedı bana.bı cok doktora danıstım cevap hep aynıydı.aspırın yeter.ama sebebını sanırım anlamaya basladım.cunku ben 1 dusuk yaptım.onlar ıcın o kadar kolay kı....aspırınle deneyelım olumlu olur belkı dıyo...yanı rısk var.olumsuz olursa yıne denerım nolcakkı dımı...cok kızıyor ve bunalıyorum.yanı onlem alınması ıcın ıllakı 3 4 dusukmu yapmak gerekıyo.anlayabılmıs deılım.ama su da var heterozıgot olup sadece aspırınle dogum yapan aslında cok kısı varmıs.heterozıgotluk toplumda sık gorulen bıseymıs aslında.ama farkında deıllermıs durumun.bırde topıcte sadece 1 kısı var heterozıgot ve sadece aspırınle dogum yapan oda süko.ayrıca gecmıs sayfalarda bı arkadasımız mthfr homozıgot oldugunu tesadufen ogrenmıs ama 2 cocuk sahıbıymıs ve hıc problem yasamamıs. yanı kafam cok karısık, kalbım cok karısık, hayatım cok karısık ne yapacagımı hıc bılmıyorum.bosuna cırpınıyorum.son olarak prof.dr. rıza madazlı dan randevu aldım.30 unda.baakalım o ne dıcek?....ılgınıze ve destegınıze cok tesekkurler hepınıze

benimde heterozigot. ama doktorum sadece coraspin yeterli değil dedi. sadece coraspinle gebeliği tamamlayabilme sansı olsa bile bu yüzdenin iğne ve coraspinle daha yüksek olduğunu riske girmeye gerek olmadığını söyledi.şimdi iğne ve coraspinle devam ediyoruz.

canım bende takıp edıyorum senı.guzel haberlerıne sevınıyorum okudukca.bu lekelenmeyı de kafana takma bence hıc.zaten gebelıklerın yuzde 50sınde lekelenme oluyo.dırek olarak kotu dusunme bence.hem bak sendede olmus.ben mthfr heterozıgotum.sen hangı grup heterozıgotsun? ıgnelere basladınmı canım? dozajı ne kadar? ay cok sordum ya ama bıde doktorunu sorcam....cok saol ...Allah kucagına nasıp edıcek ınsallah.....

benimde heterozigot. ama doktorum sadece coraspin yeterli değil dedi. sadece coraspinle gebeliği tamamlayabilme sansı olsa bile bu yüzdenin iğne ve coraspinle daha yüksek olduğunu riske girmeye gerek olmadığını söyledi.şimdi iğne ve coraspinle devam ediyoruz.

merhaba..ben de mthfr heterozigotum.dr umla görüştüğümde hamile kalınca önlem olarak iğne kullanacağını belirtti..

canım cok saol...bılıyodum senın durumunu.ama neden bana ıgne vermıyolar ya ....cok korkuyorum dusuk yapmaktan.ve bu korku benım psıkolojımı bozuyo...:1no2:

Beni sormuşsun papatyasüreyyacım evet hala çok üzgünüm ve beni çok iyi anladığını biliyorum çünkü seninle bir gün arayla verdik hamilelik haberimizi tabi benim için miniğimin kalp atışını duyduktan sonra kaybetmek daha acı oldu hala düşündükçe çok üzülüyorum bu üç oldu en kötüsü yoruldum artık sanki kendimi üç kez doğum yapmış ve yaşlanmış gibi hissediyorum yorgunum artık umudumu kaybediyorum en erken ağustos gibi Allah kısmet ederse tekrar düşünüyorum gebeliği yenilen pehlivan güreşe doymazmış bizimkide o hesap evet bazı testler yaptırdık anti fakör Xa diye bir test yapıldı ve pıhtılaşma düzeyimin beklenenden çok üstte olduğunu söyledi (bu arada ben sadece mthfr c677t heterezigotum) dolayısıyla iğne dozunun artırılması gerektiğini söyledi 0,8 lik veya 12 lik iğne vurulmam gerektiğini söyledi ve beni hemotoloja yönlendirdi oda PA1 diye bir test istedi üç hafta içinde sonucun çıkacağını söylediler ondan sonra iğne dozum belli olacak tekrar deneyeceğiz ve en kötüsü yine garantisi yok 0,8 lik az gelebilir 12'lik çok gelebilir bakalım sabır ediyorum etmeye çalışıyorum gayret gösteriyorum kendimi toparlamak için bu arada yine kilo aldım sıkıntıdan onu vermeye çalışıp yaza kadar toparlanıp sıkıntılarımdan kurtulabilirsem 4. kez cesaret edebilirim belki aslında heterezifotlarda bu sorunla karşılaşılmıyormuş genellikle ama normal olmayan bir genin sebep olabileceğini söylediler ve en kötüsü şimdide bu moda oluyor sanırım dedi doktor ben böyle 4 hastasıymışım öncesinde iğne her zaman sorunu çözüyordu doz konusunda sıkıntı yaşamıyorduk şimdide buna başlıyoruz sanırım dedi ve telaşlanmamı mutlaka olacağını doğru olanı mutlaka bulacağımızı ve kesinlikle çocuk sahibi olacağımı söyledi ama artık emin değilim Allah hepimizin yardımcısı olsun

merhaba canım...allah guc versın hepımıze.atlatıcaz tabıkı ama ızlerı kalıcak ruhumuzda...ama uzaklasma sakın yınede sarıl hayata...cunku ben cok ınanıyorum enınde sonunda ulasıcaz ona...kaclık ıgne kullanmıstın canım? bıde doktorun kımdı acaba? lutfen kendıne ıyı bak

papatyacım merhaba, hepinizi çok özlüyor ve merak ediyorum canım...ama benim bıdık çok yaramaz ve gazlı...onunla mücadele halindeyim...nasıl bir telaş anlatamam...hiç fırsaat vermyor inan...arada kaçamak yapıp haberlerinizi okuyabiliyorum sadece....gönlüm sizlerle...hepiniz için herşeyin yolunda gitmesini diliyorum..öpüyorum...sevgiler...
o kadar sevınıyorumkı bu tatlı telası okumaktan...aynısını yasamak ıstıyorummm canım ya...ne guzel.allah daha mutlu etsın

canım bende takıp edıyorum senı.guzel haberlerıne sevınıyorum okudukca.bu lekelenmeyı de kafana takma bence hıc.zaten gebelıklerın yuzde 50sınde lekelenme oluyo.dırek olarak kotu dusunme bence.hem bak sendede olmus.ben mthfr heterozıgotum.sen hangı grup heterozıgotsun? ıgnelere basladınmı canım? dozajı ne kadar? ay cok sordum ya ama bıde doktorunu sorcam....cok saol ...Allah kucagına nasıp edıcek ınsallah.....

canım çok sağol dileklerin için. ben de mthfr heterozigotum ama c677t ve a1298c ikisinde de var. iğnelere hemen başladım yani 4+0 öğrenir öğrenmez. ama ben adet gecikmesi yaşamadan evde yapılan testte öğrendim.clexan 0.6 kullanıyordum şu an onu bıraktık. innohep 0,45 kullanıyorum. coraspin ve folbiol devam ediyor. aslında daha öncede yazmıştım doktorum iğnesiz olmaz diye birşey yok dedi bana. bu durumu bilmeden doğum yapan varmış. ama risk olur dedi. iğne olmadan %65 se iğneyle%85 90 şans artar dedi. zaten biliyorsun en sağlıklı insan için bile hamilelik riskli bir dönem. ama önümüzde şen ve celen gibi güzel örnekler var Allah inşallah hepimize nasip etsin bebeklerimizi sağlıkla kucaklamayı. :nazar::nazar::nazar:

celencim.sen neler yapıyosun? mınık kızın nasıl? sende sen gıbı yogun ve tatlı bı telas ıcındesın dımı? ne guzelya.cok ozenıyorum valla..allah daha mutlu etsın sızı...bende hala bana ıgne oneren bı doktor bulamadım.ve son care olarak prof. dr. rıza madazlıdan randevu aldım.ayın 30 unda.bakalım nolcak.bızım topıcte varmı hıc ona gıden acaba bılıyomusun?

merhaba canım...allah guc versın hepımıze.atlatıcaz tabıkı ama ızlerı kalıcak ruhumuzda...ama uzaklasma sakın yınede sarıl hayata...cunku ben cok ınanıyorum enınde sonunda ulasıcaz ona...kaclık ıgne kullanmıstın canım? bıde doktorun kımdı acaba? lutfen kendıne ıyı bak

canım ben sadece mthfr heterezigot olmama rağmen 100 mg aspirin ve 0,4 lük clexane kullandım ve dozu yeterli gelmedi dokotrum kayseride yaşıyorum prof dr mustafa başbuğ kadın doğumcum ve prof dr ali ünal hemotoloğum

ya kızlar cooook yazdım dımı.basınızı agrıttım.sıktım belkı.cumlelerde cok fena olmus ama ne olur kusuruma bakmayın.ıcım cok dolmustu. son bı soru: aranızda hıc prof.dr. rıza madazlıya gıden varmı? acaba nasıl bırı? yada ıstanbulda baska onerebılecegınız ıgne tedavısı uygulayan prof? cooook tesekkurler

ama ben kötü bir örneğim herkes için

öyle deme ya kötü oldum okuyunca.sankı bunu yazarken keşke iyi bir örnek olsaydım diye gözlerinin dolduğunu hissettim.üzülmemek elde değil biliyorum ama silkelenmek gerek.zaten hamile kalması ayrı dert sonrası ayrı dert bizler için.bende bundan sonra birdaha acı kaldıramam gibi geliyor.ama acıyı veren allahım gucunude veriyor.nerdeyse hergece ya düşük yapıyorum yada hastaneye kaldırılıyorum ruyamda.iyice yerleşmiş kaybetme korkusu.ama biliyorum ki allahım kimseye kaldırqacağından daha fazla yuk vermez diye düşünüyorum.sen iyi ol canım tukenme noktası dedikleri yerdesin biliyorum.ancak kucağına alacağın bebeğin için daha güçlü olacaksın biliyorum.

Arkadaşlar ben mthfr 1298 heterozigotum drumun demesine göre hamile kalınca kalp atımlarının duyulmaya başlamasıyla iğne kullanmaya başlayacakmışım..Hamilelik öğrenilir öğrenmez başlamış bir çok arkadaş...bilgi veren olursa sevinirim..

Beni sormuşsun papatyasüreyyacım evet hala çok üzgünüm ve beni çok iyi anladığını biliyorum çünkü seninle bir gün arayla verdik hamilelik haberimizi tabi benim için miniğimin kalp atışını duyduktan sonra kaybetmek daha acı oldu hala düşündükçe çok üzülüyorum bu üç oldu en kötüsü yoruldum artık sanki kendimi üç kez doğum yapmış ve yaşlanmış gibi hissediyorum yorgunum artık umudumu kaybediyorum en erken ağustos gibi Allah kısmet ederse tekrar düşünüyorum gebeliği yenilen pehlivan güreşe doymazmış bizimkide o hesap evet bazı testler yaptırdık anti fakör Xa diye bir test yapıldı ve pıhtılaşma düzeyimin beklenenden çok üstte olduğunu söyledi (bu arada ben sadece mthfr c677t heterezigotum) dolayısıyla iğne dozunun artırılması gerektiğini söyledi 0,8 lik veya 12 lik iğne vurulmam gerektiğini söyledi ve beni hemotoloja yönlendirdi oda PA1 diye bir test istedi üç hafta içinde sonucun çıkacağını söylediler ondan sonra iğne dozum belli olacak tekrar deneyeceğiz ve en kötüsü yine garantisi yok 0,8 lik az gelebilir 12'lik çok gelebilir bakalım sabır ediyorum etmeye çalışıyorum gayret gösteriyorum kendimi toparlamak için bu arada yine kilo aldım sıkıntıdan onu vermeye çalışıp yaza kadar toparlanıp sıkıntılarımdan kurtulabilirsem 4. kez cesaret edebilirim belki aslında heterezifotlarda bu sorunla karşılaşılmıyormuş genellikle ama normal olmayan bir genin sebep olabileceğini söylediler ve en kötüsü şimdide bu moda oluyor sanırım dedi doktor ben böyle 4 hastasıymışım öncesinde iğne her zaman sorunu çözüyordu doz konusunda sıkıntı yaşamıyorduk şimdide buna başlıyoruz sanırım dedi ve telaşlanmamı mutlaka olacağını doğru olanı mutlaka bulacağımızı ve kesinlikle çocuk sahibi olacağımı söyledi ama artık emin değilim Allah hepimizin yardımcısı olsun

Sülalcim , üzüntülerini ve korkularını çok iyi anlıyorum..Ama bak çok ayrıntılı tetkike tabi tutulmuşsun ve sorununun ne olduğu anlaşılmış ...Bir sonraki sefere yüksek doz iğne kullanarak başaracaksın bence...Bak doktorların da olumsuz birşey söylememiş , rahatlıkla çocuk sahibi olabileceğini söylemişler...Ben de son kaybımdan sonra bir daha denemiycem , çocuk istemiyorum psikolojisine girmiştim...Ama şu an öyle hissetmiyorum , geçiyor bu duygular...

Naçizane fikrim Sülalcim , bence Ağustosa kadar ara verme...Hemen hamile kalamayabilirsin ve beklerken tekrar gerilebilirsin , zaman geçiyor duygusuna kapılabilirsin...Doktorların ne zaman tekrar deneyebileceğini söyledi bilmiyorum ama bence o kadar ara verme.. Tekrar hamile kalırsan uygun doz iğneyle Ağustosta 7-8 aylık hamile olabilirsin düşünsene ne güzel olur...Bebişine kavuşmana 1-2 ay kalmış olur...

Ayrıca da herkese kötü örnek olduğunu yazmışsın...Asla böyle düşünmemelisin... Bak Celen in tam 7 kaybı olmuş...Şen in 2 kaybı vardı galiba...Ayrıca hamileliği şu anda çok şükür iyi giden arkadaşların hepsinin de çok sayıda kayıpları var...O yüzden hiç öyle düşünmemelisin...İleride bebek sahibi olduğunda , şu an bizim durumumuzda olanlara umut olacaksın...

Lütfen kendini toparlamaya çalış , başka çaremiz yok biliyorsun ... İnşallah bizim de dileğimiz gerçekleşir...Hamilelik tecrübelerimizi paylaşırız buradan inşallah hayırlısıyla...

Kendine iyi bak ..Çok sevgiler...

Son düzenleme:
İpekcim , iyi yapmışsın afiyet olsun canım...

Sen de benim gibi bekleyenler kulübünde misin ? Ne zamandır deniyorsun ? Nasıl gidiyor ? Ara sıra yazsana...

Sevgiler , selamlar...

bende seni merak ediyordum :1hug:marguerite,hadi gözün aydın :nazar: testlere çok kafanı takma onlarda güzel gelir inşaallah,bana doktorum son haftaya kadar bekleyemez sizin bebekleriniz demişti.sezeryanla alırız,diye söylemişti.ama ben mthfr homozigotum bilmiyorum fark eder mi heterezigotla ama...herşey gönlünce olsun..a.s.

tesekkur ederim canim testlere kafami takiyorum cunku benim daha once ozurlu bir oglum olmustu onun icin doktorum bana bebegin cok hareketli cinsiyetini goremiyom bile deyince o kadar mutlu oldumki sanki bu saglikli anlamina geliyormus gibi neyse yarin insallah hayirlisiyla sonuclari alalim bakalim ne olacak allahim hepimize yardim etsin hicbir anneyi gozu yasli birakmasin rabbim sezeryana gelince doktorum sasirdi hatta ben sorunca benim sezaryen istedigimi sandi ben hayir merak ediyorum nasil olacak diye ters bir durum olmazsa normal olacak dedi bunun faktorle bir ilgisi oldugunu sanmiyorum ben heterozigotum ama homozigotta olsam ayni olacakti eminim neyse gerci daha cok var doguma bakalim hayirlisi sevgilerle canim :emir_bebek:

sulalcim en kotu ornek niye sen olasinki sen sadece birkac kotu ornekten birisin boyle dusunup uzulme lutfen cok kotu ornek ararsan oda benim 6 yasinda bir ogul verdim topraga kendi haline sukret bu topikte benim kadar aci cekenine rastlamadim umarim bundan sonrada rastlamam buda sana moral olsun bitanem kendine iyi davran lutfen a.s.

celencim.sen neler yapıyosun? mınık kızın nasıl? sende sen gıbı yogun ve tatlı bı telas ıcındesın dımı? ne guzelya.cok ozenıyorum valla..allah daha mutlu etsın sızı...bende hala bana ıgne oneren bı doktor bulamadım.ve son care olarak prof. dr. rıza madazlıdan randevu aldım.ayın 30 unda.bakalım nolcak.bızım topıcte varmı hıc ona gıden acaba bılıyomusun?
canım bnm cok saol.bende kızımda iiyiz teyzesi..bu miniklerin burdaki teyzelerine umut olması dahada ii yapıo beni.inşallah tez zamnda hamiş haberlerini alırız:Saruboceq:
Arkadaşlar ben mthfr 1298 heterozigotum drumun demesine göre hamile kalınca kalp atımlarının duyulmaya başlamasıyla iğne kullanmaya başlayacakmışım..Hamilelik öğrenilir öğrenmez başlamış bir çok arkadaş...bilgi veren olursa sevinirim..
sakın kalp atımını bekletme.keseyi gördüğünüz gün baslayın.riske atmaa.s
öyle deme ya kötü oldum okuyunca.sankı bunu yazarken keşke iyi bir örnek olsaydım diye gözlerinin dolduğunu hissettim.üzülmemek elde değil biliyorum ama silkelenmek gerek.zaten hamile kalması ayrı dert sonrası ayrı dert bizler için.bende bundan sonra birdaha acı kaldıramam gibi geliyor.ama acıyı veren allahım gucunude veriyor.nerdeyse hergece ya düşük yapıyorum yada hastaneye kaldırılıyorum ruyamda.iyice yerleşmiş kaybetme korkusu.ama biliyorum ki allahım kimseye kaldırqacağından daha fazla yuk vermez diye düşünüyorum.sen iyi ol canım tukenme noktası dedikleri yerdesin biliyorum.ancak kucağına alacağın bebeğin için daha güçlü olacaksın biliyorum.
ya sen daha gimedin mi doktoraaa:oklava: valla nerdeysen ben gelicem tutup götürücem seni doktorakaydirigubbakcemile
sulalcim en kotu ornek niye sen olasinki sen sadece birkac kotu ornekten birisin boyle dusunup uzulme lutfen cok kotu ornek ararsan oda benim 6 yasinda bir ogul verdim topraga kendi haline sukret bu topikte benim kadar aci cekenine rastlamadim umarim bundan sonrada rastlamam buda sana moral olsun bitanem kendine iyi davran lutfen a.s.

margueritecim büyük acı gercekten.be yüzünü görmediklerime bu kadar yanarken seni düşünemiyorum bile.senağlama ama cnım bilirsin ateş düştüğü yeri yakar.senağlamaallahım kimseyi evlat acısıyla sınamasın:Saruboceq:

marguerite canım çok üzüldümsenağlama:çok üzgünüm: başınsağolsun.bende ne kadar ağır şeyler yaşadım diye üzülüyordum.bizimki neymiş gerçekten celene katılıyorum daha yüzünü görmediğimiz bebeklerimize yanıyoruz hiç kimse kötü örnek felan değil .Allah başka acı vermesin hepimize.(sana):enbuyukkk:görüşmek üzere sevgiler...sülal inşaallah sende sıkıntılı günleri atlatır hamile kalırsın bak ben düşük yapalı 2 sene oldu ama daha korkuyorum.ama korkunun çaresi yok zamanda geçiyor .seni çok iyi anlıyorum.inşaallah :Saruboceq:bu sıkıntılı günler geçecek bizde bebeklerimizi alacağız.....:teselli:sevgiler..

Back