Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili şen.şu an yaklaşık 3 aydır folic asit 1x1, zinco 1x1,coraspin100 1x1,megadyn pronatal 1x1,dodex ampul 15 günde bir intra musküler yapılıyorum.ancak hekimim sadece coraspin ve folic asiti önerdi digerlerini kullanmaya bilirsin dedi ancak ben kullanıyorum.bahsettiginiz multivitaminler nelerdir?artı eşime günde bir ögün 200Ü e vitamini veriyorum.saygılerımla.

sevgili papatyasureyya ;bende sizinle aynı fikirdeyim.iletişimi koparmayalım.umarım herşey gönlümüzce olur.Allah hepimizin yanında olsun.saygılar

sevgili papatyasüreyya,
benim, arev 74 ün ve senin pıhtılaşma yapan tahlil sonuçları anladığım kadarıyla aynı. Ben de mthfr c677t homozigot mutant'ım. benim gittiğim doktor sadece şu an için aspirin ve folbiol kullanmamı hamile kalınca gelmemi söyledi. Ayrıca rahim filmide önermedi. lütfü hoca rutin testler içerisinde mi istedi senden bu filmi merak ettim. Aslında yapılmayan tek rahim filmi kaldı bende ve ya orada da bir sorun varsa diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü tekrar demememde keşke bunu dikkate alsaydım demek istemiyorum. Bilgilendirirsen sevinirim.
Bu arada bende bu ay içerisinde lütfü hocaya gitmeyi düşünüyorum. Süreçlerimizi paylaşmaya devam edersek sevinirim.

Sevglii şen,
canım benim vitaminler konusunda pek bir bilgim yok. Şu an içinde sadece folbiol ve bebe aspirini kullanıyorum. Bir de son iki haftadır megadyn pronatal kullanmaya başladım.
Senin bahsettiğin multivitaminler nelerdir yazarsan sevinirim.

merhaba arkadaşlar,
sevgili ayşe ve arev74,
bahsettiğim multivitaminlar; gnc women's ultra mega, günlük beslenme programına destek olmak amacıyla kadınlar için formüle edilmiş antioksidan özellikli bir ürün.içeriği, vitamin,mineral,bitkiler...aynı ürünün erkeklere özel olanı var.birkaç farklı forumda bu ürünü kullanan ve memnun kalan arkadaşlar var onların önerilerinden yola çıkarak gidip sordum gnc ye ama henüz almadım, kullnmadım.sevgiler

Son düzenleme:
sevgili papatyasüreyya, ayşenin sorduğu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum, vaktin olurda yanıtlarsan sevinirim. önceki yazdıklarımızı okuma fırsatın olduysa hatırlarsın, doktorum rutin bütün tahlilleri yaptırdı,ancak bizim durumumuzda olanlardan rahim filmi veya histeroskopi istendiğini okudum birkaç yerde ama benim doktorum bunlara gerek olmadığını söyledi. yapışıklık olduğu sonucuna ultrasonla mı ulaştı?
sevgiler...

bu arada benim bugün 18.30 da lütfü beyle randevum var,heyecanlıyım, bakalım neler diyecek:sm_confused:
gelişmeleri bildiririm arkadaşlar,
sevgiler...

sevgili arkadaşlar bizdeki sorun folik asit metabolizması ile ilgili.iyi huylu hiperhomosisteinimia deniyorve damar hastalıklarının oluşmasını artırıyor.ve gebelik bu riski dahada artırmakta.benim kullandıgım ilaçlar folik asit metabolizmasını düzenlemek için.ve çoçukta nöral tüp defektinin görülmesini azaltmak için.kimi hekimler folbiol ve coraspin dışındaki ilaçların bir faydası yok diyor ama bence kullanmak lazım.ve normalınde bir hematologla görüşmek lazım.plazmadaki homosistein miktarı yüksekligi söz konusu ,ve bunu takip etmek lazım.kendinize iyi bakın.saygılar.

sevgili papatyasureyya ;bende sizinle aynı fikirdeyim.iletişimi koparmayalım.umarım herşey gönlümüzce olur.Allah hepimizin yanında olsun.saygılar
Sevgili arev 74 ; geçen yazışmamaızda sorunumu bildirmemi istemiştin. Hasta dosyamdan bakarak söylüyorum: Faktör 5 leiden -normal , protrombin 20210 A mutasyonu- normal , MTFHR mutasyonu- homozigot . Lütfü Önderoğlunun bana reçetesi şöyle ; günde 1 adet 80 lik babyprin ve folik asit. Sen henüz hamile değilsin değil mi ? iğneye başlamışsın. Bana gebelikten sonra iğneye başlayacağım söylendi. Ben de multivitamin desteği alıyorum. Ayrıca hamilelikten itibaren omega 3 almayı düşünüyorum doktoruma danışarak. Çünkü omega 3 ün kanı inceltici etkisi varmış , ayrıca bebeğin beyin ve zeka gelişimine de faydalı.

Bilgilerimizi ve yaşadıklarımızı paylaşalım arevcim. Sevgiler...

Sevgili Şen ve sevgili ayşe 0607 ;

Benim rahim filmim geöirdiğim düşüklerden sonra rahmin durumunu görmek için istendi. Çünkü hemen her kürtajdan sonra rahimde yapışıklıklar meydana geliyor ve eğer döllenen embriyo bu yapışık alana tutunursa düşüklere yol açıyor. yani her türlü sorunu çözülmüş olsa bile bebeğin yerleşeceği alan yani rahim uygun değilse hiçbir anlamı yok. Benim rahim filmimi Prof. Timur Gürgan istemişti. Lütfü beye gittiğimde rahim filmi görmek istediğini söyledi. Ben de çekilen filmimi gösterdim. Önemli bir nokta ; yapışıklık ultrasonla tespit edilemiyor , rahim filminde belli oluyor. Rahim yüzeyine ilaçlı su enjekte ediliyor, rahmin tamamına dağılıp dağılmadığına bakılıyor, filmde dağılmamış görülen alanlarda yapışıklık var demektir. Rahim filmi çok önemli çünkü rahmin yapısını , tüplerin durumunu ( tıkalı mı değil mi ) , yapışıklıkları ayrıntılı gösteriyor. Ayrıca rahim filmi gebe kalma şansını çok büyük oranda arttırıyormuş çünkü , enjekte edilen basınçlı su tüpleri açabiliyormuş . Rahim filminden sonra hamile kalan çok fazla kimse varmış. Histereskopide de bu yapışıklıklar cerrahi olarak açılmaya çalışıyor. Yani arkadaşlar bu işi şöyle düşünebiliriz. Gebelik için önce altyapıyı , yani bebeğin yerleşeceği alan olan rahmi uygun hale getirmek lazım.Görüşmek üzere , Çok sevgiler...

Sevgili şen , ayşe 0607 ve arev74 , arkadaşlarım ve kaderdaşlarım ;

Aklıma gelen birşeyi daha paylaşmak istiyorum. Düşüklerden sonra adet kanama miktarınızda azalma olduğunu gözlediyseniz , büyük ihtimalle rahimde yapışıklık oluşmuştur. ( Bakın internette asherman sendromu ) Benim adet kanama miktarım çok azalmıştı , kürtajdan sonra. Rahim filminde yapışıklık tespit edildi. Doktorum adım adım gittiğimizi rahmi uygun yapıya getirdikten sonra pıhtılaşma için gerekli tedaviye başlayacağımızı söyledi.

Arkadaşlar hiçbirimiz moralimizi bozmayalım , pozitif olalım. Çünkü önemli olan , öncelikle sorunun ne olduğunu tespit etmek . Tespit ettikten sonra çözülebilir sorun mu çözülemez mi ona bakalım. Allaha şükür bizim sorunumuz çözülebilir. Bizim durumumuzda olup da uygun tedaviyle bebek sahibi olan bir sürü insan var , internette % 90 oranında sağlıklı bebek dünyaya getirildiğini okumuştum. Bir de Allah korusun , sorunumuzun çaresi olmadığını düşünün . Hiç yumurtlaması olmayanlar , rahminde düzeltilemeyecek şekilde yapısal bozukluk olanlar , hormonal sorunları olanlar... Yani ben bayağı üzülmüş yıpranmış olmama rağmen gene de çok şükür diyorum. Hepimiz metin olalım ve birbirimize destek olalım. Çok sevgiler...

Sevgili şen , ayşe 0607 ve arev74 , arkadaşlarım ve kaderdaşlarım ;

Aklıma gelen birşeyi daha paylaşmak istiyorum. Düşüklerden sonra adet kanama miktarınızda azalma olduğunu gözlediyseniz , büyük ihtimalle rahimde yapışıklık oluşmuştur. ( Bakın internette asherman sendromu ) Benim adet kanama miktarım çok azalmıştı , kürtajdan sonra. Rahim filminde yapışıklık tespit edildi. Doktorum adım adım gittiğimizi rahmi uygun yapıya getirdikten sonra pıhtılaşma için gerekli tedaviye başlayacağımızı söyledi.

Arkadaşlar hiçbirimiz moralimizi bozmayalım , pozitif olalım. Çünkü önemli olan , öncelikle sorunun ne olduğunu tespit etmek . Tespit ettikten sonra çözülebilir sorun mu çözülemez mi ona bakalım. Allaha şükür bizim sorunumuz çözülebilir. Bizim durumumuzda olup da uygun tedaviyle bebek sahibi olan bir sürü insan var , internette % 90 oranında sağlıklı bebek dünyaya getirildiğini okumuştum. Bir de Allah korusun , sorunumuzun çaresi olmadığını düşünün . Hiç yumurtlaması olmayanlar , rahminde düzeltilemeyecek şekilde yapısal bozukluk olanlar , hormonal sorunları olanlar... Yani ben bayağı üzülmüş yıpranmış olmama rağmen gene de çok şükür diyorum. Hepimiz metin olalım ve birbirimize destek olalım. Çok sevgiler...

PAPATYASÜREYYA, AYŞE, AREV, ŞEN;

Öncelikle hepinize verdiğiniz bilgilerden ve tavsiyelerden dolayı çok teşekkür ederim.Tavsiyelertiniz sonucu Lütfü beye gitmeye kara verdim.Ama ben çok yoruldum artık,ümidimi kaybetmek istemiyorum ama o kadar çok şey yaşadım ki bu pıhtılaşma yüzünden ölümlerden döndüm dersem yalan olmaz.Ben hepinizden farklı olarak şuan cuomadin denilen kan sulandırıcı bir ilacı kullanmak zorundayım, çünkü damarlarım birdefa tıkandı ve bir defa tıkanma olursa bir ikincisi daha kolay gerçekleşirmiş,ben şimdiye kadar 1 kez düşük yaptım bir daha da hamile kalmayı başaramadım, hamile kalmak için kullandığım yumurtlama ilaçları benim kanımın daha kolay pıhtılaşmasını sağladı veDVT geçirdim(ayak damarlarım tıkandı)
ameliyat oldum vs.vs. çok sıkıntılar çektim. ve bir daha o yumurtlama ilaçlarından kullanamayacağım,eğer ilaçsız hamile kalmayı başarabilirsem bu sefer de hamilelikte riskim sizlere göre çok daha fazlaymış.
LÜTFEN DİKKATE ALIN,sizleri başıma gelenlerden dolayı bu tavsiye de bulunmak istedim. eğer doktorunuz hamile kalmanızı kolaylaştırmak için yumutrlama ilaçları tavsiye ederse sakın kullanmayın yada durumuzdan dolayı bir sıkıntı(pıhtılaşma) oluşturma ihtimalini hatırlatın.Bizlerde pıhtılaşmaya eğimli bir kan yapısı olduğu için kullanılacak olan yumurtlama ilaçları ya da doğum kontrol hapları kanın daha da pıhtılaşmasına sebeb oluyor ve herhangi bir damarı tıkayabiliyor bende de olduğu gibi.

Sadece bilmenizi istedim kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum çok zor günlerdi ve ömür boyu da bununla yaşamak zorundayım.

Hepinize hiç görmemiş olsamda büyük bir yakınlık hissediyorum,Varlığınızı bilmek beni çok rahatlatıyor .Hepinize sevgiler...

merhaba canım arkadaşlarım, doktordan geç geldim, merakla beklediğinizi biliyorum hemen anlatıyorum...

lütfü beyle ilk buluşma gayet iyi geçti,herşeyden önce insana güven veren bir yapısı var,konusuna hakim olduğu da verdiği bilgilerden hemen anlaşılıyor.

aslında kendi doktorumun söylediklerinden farklı birşey söylemedi,onun söylediklerini aynen tekrarladı.sadece benim dokktorum orta risk seviyesinde olduğumu belirtmişti,lütfü bey düşük risk seviyesindesin, dedi; ama sonuçta önerdikleri tedavi şekli aynı, önce aspirinle biraz kanı açma, sonra gebeliğin 6-7. haftaları civarı heparin iğnesi(benim doktorumda kalp atışları duyulur duyulmaz demişti ki aynı zamana denk geliyor).

Son düzenleme:
tüm testlerimi inceledi ve yapılabileceklerin hepsi yapılmış dedi, rahim filmi ve histeroskopi olayını sordum, vajinal ultrason yaptı ve bunlara gerek olmadığını rutinde yapılmadığını ve ancak gerek görülürse yapıldığını,tüm hikayemi dinledikten sonra benim için şu an böyle bi şeye gerek olmadığını söyledi.

bu arada bizim pıhtılaşmalar hakkında biraz bilgi verdi.bu konuda öncelik sizin hayatınız ve sağlığınız diyor risklerinden falan bahsetti ve bebekten önce böyle bir durumda biz anneyi düşünürüz diyor, çünkü;sevgili arev74'ün de belirttiği gibi gebelik bizde varolan pıhtılaşmayı arttıran bir faktörmüş bu emboli veya venöz tromboz riski gebelikte artış gösterirmiş.ama inanılmaz cesaret veriyor.gebelik başlar başlamaz yani günün geçtikten hemen sonra gelirsin, gebelik kesesi düzgün ve uygun bir yere yerleşmişse ondan sonra hocanın deyimiyle'tüm ince ayarları yaparız' önlemlerimizi alırız 6-7.haftalar arasında kanı heparinize etmeye başlarız,dedi.ilk haftalar heparin iğnesi önermiyor,çok tartışmalı bu konu ama bende ilk haftalar yapılmaması taraftarıyım diyor.
ondan sonra dikkatli bir takiple sorunsuz bir gbelik yaşayabileceğimi söylüyor,ikinci bebeğimi kaybettiğim 9. haftadan önce kan heparinize edilseydi, bebeğin yaşardı diyor.

Son düzenleme:
smear testi daha önce yaptırmadığım için onu yaptı, ben sizden farklı olarak hipotroidi olduğum için tekrar tsh,t3,t4 istedi,zaten her ay sonunda yaptırdığımı söylemiştim devam etmemi sonuçlarıma göre tedaviye gayet iyi cevap verdiğimi devam etmemi söyledi.kullandığım ilaçları sordu ilave yapmadı, demirin normale döndüyse kan hapını bırakabilirsin dedi,ben folbiolü yarım alıyordum,tam almamın daha iyi olacağını söyledi.tam bu noktada sizler için önemli olabilecek birşey söyledi.
aslında asıl pıhtılaşmaya neden olanlar protein c,protein s, protrombin3 ve faktörv dir dedi. mthfr nin çok fazla etkisi yoktur, o folat eksikliğiyle yani folik asit eksikliğiyle alakalıdır tek başına pıhtılaşmada pek önemi yoktur dedi, gerçi bazı dökümanlarda ben de aynı şeyi okumuştum...benim faktörv heterozigot olmam nedeniyle pıhtılaşmaya eğilimimin sizlerden daha fazla olduğunu(yani sadece mthfr mutant olanlardan) söyledi, ama heterozigot olmam nedeniyle düşük risk grubunda olduğumu buna rağmen iğne kullanmam gerektiğini...
ayy çok mu karışık anlattım, yoruldumda bugün biraz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…