Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar,
ben bugün tüm sonuçlarımla birlikte doktoruma gittim.aspirine başlıyorum yarından itibaren. gebelik için şu anda bir engelimizin kalmadığını bekleme süremizin yeterli olduğunu söyledi.bebeğin kalp atışlarını duyduğumuz andan itibaren iğneye başlarız dedi.birde ben daha önceki yazılarımda belirtmiştim
b12-demir ve folik asit içeren bi hap kullanıyordum uzun zamandır ona devam etmemi ve yanısıra yarım folbiol almamı istedi.

beni tek tedirgin eden faktör v leiden heterozigot olmama rağmen gebelikte iğne kullanacağız dedi, hatırlıyorsanız şüko adlı arkadaş heterozigot olduğu halde iğne kullandığı için 2 bebeğini kaybettiğini yazmış önceki yazılarda... bu anlamda biraz kafam karışık ne olur bi fikriniz varsa bildirin bana:sm_confused: sanırım faktörv ile mthfr aynı anda mutant olduğu için faktörv heterozigot olsa bile pıhtılaşmaya eğilim artıyormuş,bir makalede okumuştum sanırım bu nedenle iğne tedavisi öneriyor doktorum.
çooooook uzun yazdımm di mibenneyaptımki
sevgiler

bir de ben niçin rahim filmi,histeroskopi vs., spermiyogram istemediğine takılmıştım.bugün ısrarla tekrar sordum.benim daha önceki iki gebeliğimde planladığımız aylarda olmuştu bu nedenle eğer rahimde veya spermlerde sorun olsaydı bu kadar kolay gebe kalamazdın ve kalp atışlarını hiç alamazdık şeklinde açıkladı.ayrıca, rahimdeki problemler daha geç gebelik dönemlerinde ortaya çıkar, senin ilk haftalarda(6-9) sonlanan gebeliklerini şu an tek açıklayan pıhtılaşmadır dedi.

merhaba şen,
canım bütün sonuçlarını almana sevindim. Biliyorsun tam bizim konularımızda doktorlar bile kararsız kalıyor ne yapılacağı konusunda. O yüzden benzer hastalarla en çok ilgilenen kişiler daha doğru kararı verir kanısındayım. Benim doktorumda ilk sonuçları görünce iğne ve aspirin başlayacağız demişti. Sonra gittiğimde iğneye gerek yok demişti. Sadece mthfr pıhtılaşmayı çok etkilemezmiş. Öyle yorum yapmıştı. Tabi ki hepimizin durumu farklı. Şüko'nun da öyle. zannedersem pıhtılaşma sorunu yapan üç değer var protrombin, mthfr ve faktör v bunlarda heterezigot homozigot diye ayrılıyor.
Bende Sinan hocadan randevu aldım. Nisan ayında oraya gideceğim. en son onda karar kıldım. En azından bu konuda daha da uzmanlaşmış biri umarım bize doğru yolu gösterecektir.
Ayrıca benim doktorumda rahim filmi istememişti. Aynen senin gibi bende kafama takıp duruyordum. Doktoruma sorduğumda hamile kalmakta sorun yaşamadığım için gerek olmadığını söylemişti.
İnşallah bebek müjdelerimizide buradan paylaşabiliriz.

Arkadaşlar Kan Pihtilaşmasi Testlerim çikti Herşey Yolundaymiş Bunun üzerine Ofis Histereskopisi Yapildi Rahimdede Problem Yok Bütün Hormon Değerlerimede Bakildi Bi Sorun Yok Neden Düşük Yapiyorum şaşirdim

CANDAN senin adına çok sevindim canım hatırlısı olsun umarım bir daha düşük yaşamazsın.

ŞEN ve AYŞE, ikinizde ankardasınız belki bilirsiniz .Ben PROF.Tarık AKSU ve Lütfü ÖNDEROĞLU nu duydum ama hangisi bizim kan pıhtılaşması konusunda daha çok hastaya ve bilgiye sahip bilmiyorum bir bilginiz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum sevgiler.

Sevgili Mor Menekşe ;

Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü kan pıhtılaşma bozukluğu nedeniyle iki düşük yaşadım. İlki 5 haftalıkken kendiliğinden gerçekleşen bir düşük oldu. İkincisinde ise herşeyin yolunda gittiğini düşünürken 9. haftada karnımda öldüğünün tespit edilmesi üzerine kürtajla alındı.

Ben sorunum nedeniyle internette ve elimdeki gebelik kitaplarından çok araştırma yaptım ve bilgi sahibi olmam çok işime yaradı çünkü doktorumu ona göre seçtim ve yönlendirdim. Genel olaral bilgi vermek gerekirse , pıhtılaşma bozukluğunun genetik nedenlere bağlı olduğunu biliyorum. Vücudumuzda pıhtılaşma ile sorumlu genlerde
hata olması nedeniyle meydana gelitormuş . Genlerden biri hatalı ise , homozigot , ikisi de hatalı ise heterozigot olma durumu söz konusu imiş.

Sorunun tespiti için yapılması gereken testler ( tahlil belgelerimden hatırladığım kadarıyla ) faktör 5 , faktör 5 leiden gen mutasyonu analizi , MTFHR , afttp gibi

Sevgili mor menekşe ;
Ben durumumuzla ilgili yardımcı olabilecek s uzman doktor olarak S. Lütfü Önderoğlunu duydum , çok tavsiye ettiler. Riskli gebelikler konusunda uzmanmış ve bizim durumumuz da riskli gebelikler kategorisinde. Ankara Hacettepe Ü. de profesör , özel muayenehanesi de var. Ben tedavi sürecimi kendisiyle yürütüyorum ve çok memnunum . Alanında çok başarılı ve çok tercih edilen bir hoca. Tavsiye ederim sevgili arkadaşım. Benim tüm tetkiklerim Hacettepede yapıldı. Şu an günde bir adet Babyprin kullanmaktayım. Artı folik asit takviyesi elbette. Hamile kaldığımda kan sulandırıcı iğne kullanacağımı söyledi hocamız. Ben kendisine Mersinden gidip geliyorum . İçim çok rahat çünkü taşra illerinde maalesef doktorlar çok araştırmacı değil. Bana bir daha hamilelik dene tekrar düşük olursa ( 3 düşük olması durumunda ) araştırmaya gidiyoruz demişlerdi. Her düşüğün ne kadar travmatik olduğunu anlamadıkları ortada. Ben 2. hamileliğimde aspirin ve iğne kullansaydım muhtemelen düşüğüm olmayacaktı. Ama araştırma yapmadıkları için ( talep etmeme rağmen ) bebeğimi kaybettim, kürtajla bedenim yıprandı, duygusal olarak da nasıl yıkıldığımı tahmin edersin.
Umarım hepimiz için herşey yolunda gider, bildiklerimi seninle paylaşmaya çalıştım. İnşallah herşey yolunda gider de annelik duygusunu hayırlısıyla tadarız. Çok selamlar , sevgiler.

sevgili papatyasureyya pıhtılaşma ile ilgili sizin sorununuz ne?ben MTHFR C677T homozigotum ve iki düşük geçirdim.dediginiz gibi taşrada olunca iş daha zor ve bende Sinan Berksaç beyefendiye gitmeyi düşünüyorum.bilgileri paylaşırsak sevi,nirim.

merhaba arkadaşlar,
ayşecim, iyi dileklerin ve kafama takılan sorulara cevap verdiğin için çook teşekkür ederim.yatılı misafirim var o nedenle nete giremiyorum. aynı fikirdeyim, bizim konumuzla ilgili uzmanlaşmış hekimlerin bize daha fazla yardımcı olacaklarını düşünüyorum.en azından benzer hastalarla sık karşılaştıkları için tedavi konusunda daha net fikir vereceklerdir.

bu arada bebek konusunda biraz bekleme kararı aldık, en azından sonuçlarımızı şu aklımızdaki iki hekime de gösterip fikirlerini öğrenmek istiyorum.
gelecek hafta lütfü beye gideceğiz, 8 nisanda da sinan beyle randevumuz var.sinan beye gidip gitmemekte biraz kararsızım bakalım.gelişmeleri yazarım.özel muayenehanesi olmadığı için tedirginim çok yoğun olduğu söyleniyor, her seferinde randevu konusunda sıkıntı yaşar mıyız diye düşünüyorum.

sevgili mormenekşe, tarık aksu tüp bebek konusunda uzman, lütfü bey ise tekrarlayan düşükler (pıhtılaşma vs.) konusunda uzman.
sevgiler

sevgili arev74,
geçtiğimiz haftalarda sinan beyden randevu almak için fakülteyi aradığımda ancak 8 nisana gün verdiler, geç bi tarih olmasına rağmen kabul ettim. ve hocanın yoğun olduğunu zaman zaman şehir dışına çıktığını söylediler ve bu nedenle randevu gününden bir gün önce arayıp hocanın burada olup olmadığını mutlaka sormam gerektiğini söylediler. açıkçası bu beni bayağı düşündürüyor...sonuçta biz riskli gebelik grrubundayız, alanında ne kadar iyi olursa olsun ihtiyaç duyduğumda doktora ulaşamama fikri bana hiç hoş gelmedi.bu nedenle kararsızım. tabi sizi etkilemek istemem, deneyip görmek lazım; acaba ilk randevularda mı böyle yoksa devamında da aynı sıkıntı devam eder mi, bilemiyorum:sm_confused:
lütfü beye ulaşma konusuna gelince, lütfü beyin özel muayenehanesi var,önceki yazılarımda adresini vermiştim( malum sinan beyin muayenehanesi yok,hastane bünyesinde hoca muayanesi diye randevu alınabiliyor). bu anlamda lütfü beye ulaşmak daha kolay görünüyor.
çoooook uzun yazdım yine umarım okurken sıkılmazsın ama son bişi söyliycem ben ikisi hakkında da epey araştırma yaptım, ikisi de bizim konumuzla ilgili oldukça iyiler yani birinin diğerine üstünlüğü yok diye düşünüyorum.
sevgiler...

bir de yakın çevremden duyduğum kadarıyla hastane bünyesinde özel muayene olabildiğimiz hekimlere(ankara için) gidildiğinde çok sıra beklediklerini, kendilerine verilen saatten epey sonra muayene olabildiklerini ve kendilerine az zaman ayrılmasından da şikayetçi olduklarını biliyorum. siz de antepten geliş gidiş yapacağınıza göre bu problem sizin için önemli. naçizane fikrim; siz fikrinizi değiştirmeyin ve sinan beyden aldığınız randevuyu değiştirmeyin ama gelmişken vaktiniz olursa bir de lütfü beyle görüşün derim.tabii ki son karar sizin.
allah hepimizin yardımcısı olsun...sevgiler...

merhaba papatyasüreyya, öncelikle aramıza hoşgeldin, elbette gönül bu problemle aramıza gelmeni istemezdi ama kader, kısmet diyelim...sizinle benzer düşükler yaşamışız,benim de ilki 5 hafta 3 günlükken kendiliğinden düştü, ikincisi ise 9. hafta da kalbi durduğu için kürtajla sonlandırıldı.bu nedenle; merak ettim sizin pıhtılaşmaya sebep olan sorununuz nedir?? benim faktör v leiden heterozigot ve mtfhr homozigot.bende lütfü beye gitmek istediğimden size hangi sorun için aspirin ve iğne önerdiğini çok merak ediyorum.cevabınızı bekliyorum
ayrıca, hoşgörünüze sığınarak bi düzeltme yapmak istiyorum, tek gen mutasyona sebep olmuşsa heterozigot, iki gen sorumluysa mutasyondan homozigot oluyor.yani, heterozigot olanlar bir parça daha şanslı.hepimize bu yolda bol şans diliyorum,allah yardımcımız olsun.
sevgiler.

sevgili şen,
verdiğin tüm bilgiler için çok teşekkürler iyiki seni tanımışım. İnsan kendisini anlayan biriyle konuşunca rahatlıyor. en azından aynı sıkıntıları yaşadığını bildiğin seni anladığını kesinlikle hissettiğin birileriyle çözüm yollarını tartışmak güzel. Bu arada söylediğin gibi sinan hoca için bana da 9 nisana gün verdiler. ne kadar yoğun belli artık. Galiba lütfü bey konusunu dikkate alsam benim için de iyi olacak. Sen görüştükten sonra düşüncelerini yazarsan sevinirim. En azından önerileri ne olacak ek tahlil isteyecekmi merak ediyorum doğrusu.

sevgili şen cevabınız için teşekkür ederim.Bende sizinle aynı fikirdeyim.irtibatı kesmeyelim.saygılarımla.

Ancak bir tanıdıgımın arkadaşı aynı sorundan dolayı Sinan Beyle bu yola başlamış ve bir bebegi var.ve Sinan Bey in deontolojik bir insan oldugu söylendigi için ona gitmek istedim sanırım.ama sizde haklısınız Ankara ya gitmişken ikisini birden görmek en mantıklısı.Sevgiyle kalın.

sevgili ayşe ve arev74 , duygularımız karşılıklı bende burada sizlerle karşılaştığım için hem mutlu hem de sayenizde umutluyum, umarım birlikte doğru yolu bulup,allahın izniyle bebeklerimize kavuşuruz.sizlerin desteği bana güç veriyor.lütfü beyle görüşünce sizleri haberdar ederim.
bu arada bugün gnc ye gittim ve kadınlara ve erkeklere özel multivitaminler hakkında biraz bilgi aldık, bebek hazırlığında olan birkaç arkadaştan duymuştum.ürünleri tanıtan bir de broşür aldık, evde inceledik bir hayli aklımıza yattı,denemeye karar verdik.ne denli yararı olur bilmiyorum ama denemeye değer.bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim,özellikle arev74, bir hekim olarak bu konuda bir tavsiyeniz var mı?
sevgiler

Sevgili alev 74 ;

Benim sorunum ( hasta dosyam evde olmakla birlikte hatırladığım kadarıyla ) MTFHR HOMOZİGOTUM . Tedavi sürecimi Ankarada Lütfü Önderoğluyla devam ettiriyorum. Nisan ayı içinde tekrar randevum var. Bende 2. düşükten sonra rahimde yapışıklık oluşmuş , bu yapışıklıkların açılmasıyla ilgili histeroskopi oldum ( Hacettepede Lütfü Önderoğlu yaptı ) Histeroskopinin başarılı geçtiğini söyledi ve 3 adet dönemi sonra tekrar gelmemi istedi . İstediği süre nisanda doluyor , nisanda rahim içi gözlenecek , rahmin uygun yapıda olduğuna karar verirse gebeliğe izin vereceğini ve aspirin +kan sulandırıcı iğneyle hamileliği devam ettireceğimi söyledi. Bizim durumumuzda gebelik riskli sayıldığı için iyi takibi gerekiyor. Ben bulunduğum şehirde dikkatli takip yapacağım ama gene de hamile kalırsam ayda bir Ankaraya gitmeyi düşünüyorum. Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…