smear testi daha önce yaptırmadığım için onu yaptı, ben sizden farklı olarak hipotroidi olduğum için tekrar tsh,t3,t4 istedi,zaten her ay sonunda yaptırdığımı söylemiştim devam etmemi sonuçlarıma göre tedaviye gayet iyi cevap verdiğimi devam etmemi söyledi.kullandığım ilaçları sordu ilave yapmadı, demirin normale döndüyse kan hapını bırakabilirsin dedi,ben folbiolü yarım alıyordum,tam almamın daha iyi olacağını söyledi.tam bu noktada sizler için önemli olabilecek birşey söyledi.
aslında asıl pıhtılaşmaya neden olanlar protein c,protein s, protrombin3 ve faktörv dir dedi. mthfr nin çok fazla etkisi yoktur, o folat eksikliğiyle yani folik asit eksikliğiyle alakalıdır tek başına pıhtılaşmada pek önemi yoktur dedi, gerçi bazı dökümanlarda ben de aynı şeyi okumuştum...benim faktörv heterozigot olmam nedeniyle pıhtılaşmaya eğilimimin sizlerden daha fazla olduğunu(yani sadece mthfr mutant olanlardan) söyledi, ama heterozigot olmam nedeniyle düşük risk grubunda olduğumu buna rağmen iğne kullanmam gerektiğini...
ayy çok mu karışık anlattım, yoruldumda bugün biraz...