Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

mrb arkadaslar pıhtılasma iğnelerini 4 yada 5 ay kadar kullananlar varmı bende suan kullanıyorm ama ne zamana kadar kullanıcam tam belli değil neye göre belirliyolar

mrb arkadaslar pıhtılasma iğnelerini 4 yada 5 ay kadar kullananlar varmı bende suan kullanıyorm ama ne zamana kadar kullanıcam tam belli değil neye göre belirliyolar

merhaba nisaa.doktorum bana bıraktırdı.33 haftalıkken yani.ama arkadaşlar doğuma iki hafta kalana kadar kullanıyor.bende mecburen doktoruma uymak zorunda kaldım.sana birşey dedimi doktorun bu konuda.çünkü benim aklımhala karışıkta.CADIARZU

cnm bana sadece bebeğin kalp atıslarını duyana kadar kullanacağımı söyledi benimde kafam cok karıstı arkadasların hepside 9 ay boynca kullanmıs yada kullanıyorlar iğneyi kestiği an bebeğe bisey olrsa diye korkuyorm simdide

balım birde bu iğneleri neye göre belirliyorlar bırakıp bırakmayacağını bilgin varmı bu konuda ben daha yolun basındayım

[/B]
merhaba silaya gebelik testi icin gec bile kalmissin bence hemen yap cikar ben gebeligimi 6 gun kala yaptim ve ogrendim varsa hemen cikar yap ve bizede bildir lutfen umarim hersey gonlunce olur sevgilera.s.

selam marguerite yarin test yapmayi dusunuyorum ama korkuyorum ya negatif cikarsa diye evde yapilan testlerden var yarin yapicam bakalim hayirlisi insallah vardir ve dusmez hamile kalmakla is bitmiyo biliyosunuz ne olur benim icin dua edin insallah vardir diye hepiniz umarim umuduna kavusur bunun yoklugu gercekten cok baska bana cevap verdigin icin tesekkur ederim:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

nisaa açıkçası benim aklımda çok karışık buara.benim doktorum ilk önce doğumdan 1 ya da 2 gün önce bırakırsın dedi.sonra 26 haftaya geldiğimde bırakalım iğneyi dedi.ben olmaz dedim.o zaman 33 haftada keselim dedi.bir zararı olmaz dedi.bende doktoruma uymak zorunda kaldım bir bildiği vardır diye.aslında kan sayımı yapılması gerekiyormuş iğneyi bıraktırmak için.

canim kesinlikle isini sansa birakma tedbirini al takdir Allah tan. kan pihtilasmasi varsa kesinlikle igne kullanmalisin 3 dusuk yaptim 3. de farkettik kan pihtilasmasi oldugunu igne vermedi bi ilac verdi sadece aspegic diye ama gene dustu ignede israr et derim

cnm kanpıhtılasması varmı yokmu bilmiyorm bununla ilgili birtest yapılmadığı için ama iğne kullanıyorm basladım ne zaman kadar kullanacağıım belli değil

cnm peki kan sayımı yapıldımı herdoktor ayrıbisey uyguluyo bende anlayamadım acıkcası peki normal doğummu sezeryanmı olcak iğne kullanan arkadasların coğu sezaryanla doğum yapmıs takma kafana doktorun birbildiği vardır mutlaka hayırlısıyla bebisini kucağına alırsın insallah cnm

arkadaşlar merhaba
saatlerdir netin başındayım ,herşeyini paylaşan arkadaşlarada çok tşkkürler
ben hikayeme geçeyim hemen.bundan 7 ay önce korunduğum halde hamile kaldım neyazıkki 2 aylıkken kürtajla aldırmak zorunda kaldım kalbi atmıyordu bebeğimin...4 ay sonra tekrar hamile kaldım oda 1 aylıkken kendiliğinden düştü..tüm tahlillerim yapıldı bisorun çıkmadı,eşim sperm tahlili yaptıdı %94 anormal yapılı sperme rastlandı.ilk doktorum düşüklerin bundan kaynaklı olduğunu aşılamayla olabileceğini söyledi ancak biz tatmin olmadık fakültede genetiğe baktırdık sonucu şöyle
fv(leiden).......heterozigot
mthfr 677t.....homozigot mutasyonları var bugün öğrendim ve hiç değilse düşüklerimimn sebebini öğrendiğim için çok rahatladım..
tekrar denemeye başladık eşimle ama ,aklıma takılan beni uykusuz bırakan beni ağlatan kaygılarım var inşallah kan pıhtılaşmasıdan dolayıdır ve aynı hüsranla karşılaşmam..ilk doktoruma göre sorun kesinlikle eşimden kaynaklıydı...şimdiki doktorumda anormal yapılı spermin dölleyemeyeceğini söylüyor ..uykularım kaçıyor benimle aynı durumda olupta sağlıkla gebeliği ilerleyenler arkadaşlar varmı acaba ..çok uzattım farkındayım özür diliyorum ve sizlerden cevap alabilmeyi umuyorum.. sevgiler, aynı kaderi paylaştığım tanımasamda aynı şeyleri dilediğim arkadaşlar..

Ayşecim , pıhtılaşma sorununun hamile kalmayı güçleştirdiği konusunda kesin bilgi var mı bilmiyorum ama , bana da Hacettepeden Timur Gürgan hoca pıhtılaşma genlerinde mutasyona sahip olanların geç hamile kaldığını söylemişti..Lütfü bey öyle birşey söylemedi ama belki de moral olarak etkilemesin diye söylememiştir..Ama bu bilgi de çok genel-geçer değil herhalde.Çünkü aramızda aramızda fazla beklemeden ( hatta çok çabuk ) hamile kalan çok sayıda arkadaş var..O yüzden benim hamile kalmam zormuş psikolojine girmeyelim bence..

Diğer mesajındaki iyi dileklerine de teşekkür ederim ..Sevgiler..

Merhaba papatyasüreyyacım, teşekkür ederim ,inşallah dediğin gibi mutlu olurum ama endişeli bir bekleyiş içersindeyim şuan umarım hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde devam eder, Lütfi beye gitmen çok iyi olmuş bu süreçte en azından olumsuz düşüncelerden biraz olsun kurtulmuşsun, benimde dr um bana aynı şeyleri söyledi geçenki ni saymayın sadece bir talihsizlik bizim durumumuzla ilgisi yok diyor. Bu durumları az çok biliyoruz artık sonuçta ama dr dan olumlu şeyler duymak rahatlatıyor insanı işte. Kendine çok iyi bak ... a.s.

Şencim , napıyosun biraz toparlanabildin mi ? Pelinsu nasıl ? Hızlı bi şekilde büyüyordur umarım..Biraz minik doğduğu için hiç endişe etme ..Bi arkadaşımın ikiz bebekleri var.İkiz gebelikte zaten erken doğum yaygın oluyor..Bebekleri 7. ayın sonunda doğmuşlar , çok miniklermiş , ama arkadaşımın anlattığına göre çok hızlı büyümüşler .. Hatta arkadaşım bebeklerinden erkek olana Sarper ismini vermiş. Sebebi de Sarperin anlamı mücadele eden , mücadeleci demekmiş.. Bebekler öyle güçlü , mücadeleciydiler ki kısa sürede büyüdüler , güçlendiler diyordu..Biri kız , biri erkek nasıl şekerler anlatamam..Son derece de sağlıklılar..

Şencim bu arada , benim yeni doğum yapmış arkadaşlarıma sorduğum fiks sorular var , o soruları sana da sorucam şimdi..Hazır mısın , geliyor ..süprizzzzz

1- Sezeryan hakkındaki efsaneler doğru mu , ameliyattan sonra çok ağrı duydun mu ? ( Tabii sezeryanda doktorun hüneri çok önemli , bence doktora bağlı olarak ağrı oluyor ya da olmuyor ..)

2- Sütün hemen geldi mi , hemen emzirebildin mi ? Şu an sütün nasıl , emzirebiliyor musun ?

3- Genellikle her yenidoğan bebekte olan yenidoğan sarılığı oldu mu ?

Şencim bir de şeyi merak ettim..Ben de senin gibi MTHFR de homozigotum..Lütfü bey doğumdan sonra da , bundan sonraki yaşamımızda her gün aspirin ve folik asit almamız gerektiğine dair birşey söyledi mi ?

Bu arada aynı şeyleri Celencik e de sormak istiyorum..

Kendinizi iyi hissettiğinizde müsait olduğunuzda cevaplarsanız seviniriz sevgili şen ve Celen..Pelinsu ve Cemreye çok sevgiler , öpücükler...

oglumun hareketlerini hissetmeye basladım kızlar galiba. özellikle şekerli şeyler yedigimde kıpırdamaya baslıyor. diger hamiş kızlar dogrumu hissediyorum acaba? 18+0 haftalıgım. 1 haftadır hissediyorum. dokunuş gibi hissediyorum, çok hafif. böylemi oluyor?

PAPATYASÜREYYA nasihat vermek gibi niyetim yok ama başımdan geçenler senin yaşadıklarının aynısı hatta biraz daha zoru.5 tane düşük yaptım demiştim. hatta son düşüğümü şubatta yaptım parça kaldığı için 6. kürtajımı oldum vücudum çok yıpranmıştı. hep 6. 7. haftada bebek karnımda ölüyor seninle aynı sorunumuz MTHFR homozigotuz.hatta nisan ayında biliyorsun ikimizde histeroskopi olduk septum vardı.ve bu arada yaş oldu 38.10 yıllık evliliğe 5 düşük 6 kürtaj sığdı. öğretmen arkadaşlar bu kadar yıpratma kendini dediler. senin gibi tüp bebek şansımı deneyeyi dedim. Ankaradaki Anatolia ve genart tüp bebek merkezlerine gittim. genetik hocalarıyla görüştüm belkiembriyodagenetik inceleme yapılırsa şansım yüksek olur dedim ama genetikte prof VOLKAN BALTACI bu sorunun çözümü olmayacağıı söyledi. en son son çıkan LENFOMA AŞISINI bile denemek istedim. ne yaptım biliyormusun bu yıl haziranda ZİNCO ve FOLBİOL arada sırada ELEVİT almaya başladım ağustosta hamile kaldım ve allaha şükür şuan 17 haftalık hamileyim.daha önceki hamileliklerimde 6 aydan önce hamile kalamıyordum bunda 2. ay kaldım.ZİNCO hücrelerin yenilenmesinde çok önemli bir madde. bebeğin gelişimindede lütfen vücudun toparlanınca benim yazdıklarımı birkez daha oku derim.

Canım çok teşekkür ederim ..Yaşadıklarımız , hissettiklerimiz aynıymış gerçekten ..Hatta sen daha üzücü şeyler yaşamışsın..

Beni çok iyi anladığını biliyorum , burada birbirimizin halinden en iyi gene bizler anlarız..Diğer arkadaşlarım şöyle ol , böyle ol dediği zaman , bazen beni anlamadıklarını düşünüyorum..Sorunsuz bir şekilde hamile kalmış , bebeğine kavuşmuş benim yaşadıklarımı nasıl anlayabilir , söylemesi kolay diyorum.. Ama sizler öyle değilsiniz , burada herkes , gebelik kaybının , kaygıların , korkuların , umutsuzluğun ne demek olduğunu çok iyi biliyor..Teselli verirken , karşısındakinin ne hissettiğini çok iyi biliyor..

Mumamucum , nasihat vermek gibi niyetim yok demişsin..Hiç öyle şey olur mu , asıl nasihat vermene ihtiyacım var..Paylaşımın , nasihatin benim için çok değerli..En kısa zamanda Zinco tavsiyene uyacağım..Vitamin formunda birşey mi mumamucum , eczaneden mi temin edebilirim? Buradan yazmak sorun olursa özel mesaj yazabilir misin ?

Tekrar teşekkür ederim , sana sağlıklı , huzurlu gebelikler diliyorum ..Tekrar görüşmek üzere sevgiler..

sevgili ayşe,canım sizleri sürekli takip ediyorum ancak cevap yazacak kadar internet başında kalamıyorum.fraxiparin 0,3,coraspin 100,megadyn pronatallı günde birer doz olarak alıyorum.ilk başlarda igne rahim içi kanamalara neden oldu kısa bir süre coraspin 100 kullanmadım.16 haftalık olana kadar istirahat ettim.şu an 28 haftalık olduk ancak aktif hiç bir haraket yapamıyorum.kendinize iyi bakın.umutları kaybetmeyin.dualarım sizlerle.sizde bizim için dua edin.saygılarımla.

mrb arkadaslar arasıra karnıma ve kasıklarıma ağrı giriyo normalmi acaba bu sizlerdede oldumu

sevgili arev,
cevabın için çok teşekkürler. bebeğine kavuşmana çok az zaman kalmış ne güzel. umarım herşey yolunda gider ve sağlıcakla kavuşursun bebeğine sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…