- 29 Nisan 2008
- 6.431
- 2
- 156
selam kızlar aranıza yeni katılıyorum.2 düşüğüm var.şimdi tekrar hamile kalmak istiyordum.bugüne kadar gittiğim dr.lar sadece operatördü ve düşüklerle ilgili hiçbir ayrıntı vermediler.izmirde bilindik bir dr. var;ömer sudekan (inşallah reklam dolayısıyla beni atmazlar) ,neyse geçen hafta ona gittim.tüm tahlillerimi götürdüm,beni muayeneye almadan önce onları inceledi ve pıhtılaşma var dedi.benim normalde plt'm düşüktür.bi yerim kesilse zor durur kanama ama hamile kalınca pıhtılaşma hızı çok artmış,ben de dikkat etmiştim.aspirin olayını duymuştum,heralde aspirinle deneriz der diye düşündüm.
bana 6 tane yaptırmam gereken test verdi.bunlar;
tokosplazma Igm
antikardiolipin antikor Igm
faktör V leiden pcr
ureoplasma urolyticum
chlamydia trachomatis
mthfr c677t
bublardan 2 tanesi vajinadan alınacak kültür şeklinde ,ordaki enfeksiyona bakılıyomuş,muayenede söyleyemedim (annemde vardı) bunlar bulaşıcıymış,eşim ve ben ilk defa birbirimizle beraber olduk.yine de gerek varsa yaptırıcam tabi.diğerleri de burdan okuduğum kadarıyla pıhtılaşmayı genetik olarak araştırıyor.izmide sordum özel yerler 600 ytl. civarı para istediler.şu an yer araştırma safhasındayım.1haftadır moralim okadar bozukki canım hiçbirşey yapmak istemiyor,ölü gibiyim ve çok korkak bir insanım hasranelerden hastalıkalrdan,nerden benim başıma geldi bu işler.yani normal zamanda trombosit oranı düşük olup da hamileliğinde bu sıkıntıyı yaşayan avarsa ,neler yaşadıklarını anlatırlarsa çok sevinirim.dr. tahlil sonuçlarına göre ya sadece aspirin ya da iğne ona göre karar vereceğini söyledi,yani aspirin en iyi ihtimal.umarım temiz çıkar,çok korkuyorum,moralim çok bozuk.sanki içimde kanım donmuş gibi.çok uzun yazdım sizleri sıkmak istemem.hepimize geçmiş olsun.
simgecim gecmişler olsun.allahım tez zamanda kucağını doldursun.canım bunları yaptırmak istiyorsan dokuz eylül hastanesini öneririm.bende testlerimi orda yaptırdım.daha sonra beni o hastanein genetik doktoruna sevk ettier.ve işin ehli birinden neler yapmam gerektiini öörendim.tavsiye ederim..