• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili ayşe sen şimdi hangi dr.gidiyorsun.şu an hamile misin.neler yapıyorsun.kendinle ilgili bilgi verirsen sevinirim.

slm selvihan,
canım ben şu an hamile kalmayı başarabilirsem kesinlikle lütfü hocayla devam etmeyi düşünüyorum. iki kez düşük yaşadım. (7. ve 9. haftlarda kalp atımları durdu ve kürtajla aldılar) o zaman gazideydi doktorum. onun yaptırdığı tesler sonucunda pıhtılaşma olduğu anlaşıldı. yaklaşık bir yıldırda istememe rağmen tekrar hamile kalamıyorum. en son lütfü bey yapışıklık olabilir şüphesiyle histeroskopi yapmıştı mayıs ayında yapışıklık çıkmadı fakat minimal septumum varmış o kesildi. artık yardımcı üreme tekniklerini düşünmeye başladım. ekim ayında aşılama yaptırdım (Ankara tıp fakültesinde) fakat sonuç olumsuz olumsuz olması bir tarafa kistler oluştu kullandığım ilaçlardan dolayı. bu ay içinde kist erisin diye doğum kontrol hapları kullanıyorum. hamile kalmayı başarabilirsem hemen iğneleri kullanmaya başlayacağım. merak ettiğin başka bir konu olursa yardımcı olurum.
umarım hepimiz çabalarımızın karşılığını alabiliriz bir an önce.

Herkese merhaba,
günlerdir yazılarınızı okuyorum..inşallah herkes mutlu sona ulaşır...
arkadaşlar 4 tüp bebek tedavimin 2 si erken düşükle sonuçlandıktan sonra yapılan testlerde kan pıhtılaşması eğilimi çıktı...son kez 5.tüp bebek denememi bu sefer alman hastanesinde yapmak istiyorum.Sizce bu konuda seçimim doğru mudur?Ayrıca kan pıhtılaşması sorunu olupta tüp bebekle hamile kalma şansım var mı...çünkü genelde doğal gebeliklerde kan pıhtılaşması sorunu sanki daha kolay aşılıyor...şimdiye kadar hep iyidim,kısmet dedim...kuyruğumu hep dik tutmaya çalıştım ama galiba umutlarımın bittiği yerdeyim....dibe doğru gidiyorum.tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.

Kizlar benim burdaki doktorum bana sadece 0,3 ml fraxiparin verdi ve aspirini sordugumda ona gerek yok demisti. Ben Türkiyeden gelirken 0,4 ml igne getirmistim onlari kullanabilirmiyim önce dedim evet dedi ve onlar bitincede 0,3 ml basla demisti. Benimde Kafama takildi acaba birden bire düsük doza baslasam ve hamile kaldigimda bebege bir zarari olmazmi diye.
Bende Lütfü beye e-mail yazip sordum. Lütfü bey aspirinide kullan diye yazmis ve 0,4 ml den 0,3 ml düsersem problem olmayacagini yazmis, hatta benim hastalarim türkiyede bu 0,4 ml bulamassalar bazen bizde daha düsük dozda igne yaziyoruz dedi .

canım ben coraspirin hiç kullanmadım gebeliğimin başından beri.ben fluxum 0.3 lük kullanıyorum.20.haftada olduğumuz sıralardada iğnemi bulamadım.doktorumun önerisiyle o dönemde bir süre 0.2 lik clexane kullandım.Allaha şükür sorun yaşamadım.inşallah seninde aşılaman olumlu onuçlanır ve inşallah sorun yaşamazsın.öptüm...

ya arkadaslar bisey sormak istiyorum. kan pihtilasmasi olan arkadaslar kolay hamile kala biliyomu . yani diger insanlara nazaran dahami zor hamile kaliyo, yoksa aynimi . 3 dusuk yaptim simdi hamilekalamiyorum. acil cevap yazarmisiniz bekliyorum

sevgili SILAYA;ben 2003 haziranında evlendim 3 yıldan fazla doğum kontrol hapı ile korundum.ilacı bırakınca 3.ayımda hamile kaldım.düşükle sonuçlandı malesef.sonra tekrar doğum kontrol hapı kullandım yaklaşık 1 yıl kadar.şubat adetimden sonra bıraktım ve martta hamile kaldım.yani bence zorluk pıhtılaşma ile ilgili değil bence.psikolojide çok önemli sanıyorum.olumsuz düşünme lütfen.en kısa zamanda kalırsın inşallah ve sonucuda olumlu olur inşallah...Allah yardımcımız olsun.

merhabalar arkadaşlar,
iyisinizdir inşallah,
mumamu sen bebeğini hissetmeye başladın mı , ben akşam karnımda bir şeyler hissettim ama bebekmiydi başka bir şeymiydi bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar ilk hissetiğinizde nasıl oluyor sancı şeklindemi çok merak ediyorum

Kızlar acıl durum yardımlarınızı bekliyorum kasıklarımda ki özellikle sol kasığımda acayip bir batma hissi yaşıyorum bugün 8+2 günlük hamileyim ve çok korkuyorum benimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız

canım ben coraspirin hiç kullanmadım gebeliğimin başından beri.ben fluxum 0.3 lük kullanıyorum.20.haftada olduğumuz sıralardada iğnemi bulamadım.doktorumun önerisiyle o dönemde bir süre 0.2 lik clexane kullandım.Allaha şükür sorun yaşamadım.inşallah seninde aşılaman olumlu onuçlanır ve inşallah sorun yaşamazsın.öptüm...

Canim saol ama inan ne yapacagimi bende sasirdim her doktor ayri birsey diyor.kafamçokkarıştı
Ben Ankarada izine gittigimde Prof. Nilgün Turhana gitmistim ve benim kan pihtilasmasini o tespit etmisti. Nilgün Hocayada dün Mesaj yazip aspirini sordum ve oda bana bambaska bir cevap verdi. CADIARZU Igneleri Hamilelik testi pozitif cikinca basla diye yazmis ve aspirine devam etmemi söylüyor bunu lütfü beyde söylemisti.
Fakat Lütfü Hoca ignelere simdiden baslamanda bir sakinca yok dedi.
Banada bu mantikli geldi cünkü test yapana kadar bebek zaten iki haftalik oluyor.:ecrin_bebek:
Ya buarada kanda bir pihtilasma olupta bebege zarar veriyorsa diye düsünüyorum.senağlama
Cünkü benim bebeklerimin hic kalbi bile atmadan gelismeden 7- 8 haftada alinmak zorunda kaldilar.:delphin:

kiz lar normalde bu ay cocuk icin yumurtlama haftasini degerlendirdik. normalde
bu ayin29 unda adet olmam lazim .
calikusu gibi dayanamiyorum simdi yapsam cikarmiki.
hic biseyde hissetmiyorum varmi yok mu diye bana dua edin arkadaslar biliyomusunuz.
"muminin mumine yaptigi dua gercermis"

Silayacim bende dayanamayip erken yaptim biliyorsun ama hicbirsey cikmadi canim onun icin haftaya Saliya kadar bekleyecegim mecburen.:kahve:
Kendimi baska seylerle oyaliyorum ve esime ben söylesemde sakin sen test almaya kalkma dedim. :oklava:Canim seninde birdek iki günün kalmis. Testlerin üzerlerinde adet gününü 1gün gecikirse diye yaziyor yani simdi yaparsan sanirim benim gibi olumsuz bir cevap alirsin :çok üzgünüm: sabret öptüm selamlar Şeniz

EFTELYASU bende akşamları kıpırtılar duyuyorum.ama gündüz birşey hissetmiyorum.benimle olan arkadaş benimki kıpır kıpır diyor.benim niye diye sorun yapıyorum. ama karnım çok büyüdü. biraz minyon tipliyim ondanmı bilmiyorum.onunda hiç belli bile değil.

Kızlar acıl durum yardımlarınızı bekliyorum kasıklarımda ki özellikle sol kasığımda acayip bir batma hissi yaşıyorum bugün 8+2 günlük hamileyim ve çok korkuyorum benimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız

Canim benim kücük kizkardesimde suan hamile ve onunda ilk baslarda aynen senin gibi olmustu ve doktor ona meraklanmamasini söyledi.
Rahim büyüdükce ve genisledikce böyle agrilar yapiyormus.
Hatta o geceleri bile sancilarla uyaniyordu. Ama yinede agrilara dayanamiyorsan doktora görün canim. Allah bebisini korusun canim.

Canim saol ama inan ne yapacagimi bende sasirdim her doktor ayri birsey diyor.kafamçokkarıştı
Ben Ankarada izine gittigimde Prof. Nilgün Turhana gitmistim ve benim kan pihtilasmasini o tespit etmisti. Nilgün Hocayada dün Mesaj yazip aspirini sordum ve oda bana bambaska bir cevap verdi. CADIARZU Igneleri Hamilelik testi pozitif cikinca basla diye yazmis ve aspirine devam etmemi söylüyor bunu lütfü beyde söylemisti.
Fakat Lütfü Hoca ignelere simdiden baslamanda bir sakinca yok dedi.
Banada bu mantikli geldi cünkü test yapana kadar bebek zaten iki haftalik oluyor.:ecrin_bebek:
Ya buarada kanda bir pihtilasma olupta bebege zarar veriyorsa diye düsünüyorum.senağlama
Cünkü benim bebeklerimin hic kalbi bile atmadan gelismeden 7- 8 haftada alinmak zorunda kaldilar.:delphin:

canım iğnelere erken başlamanın hiçbir sakıncası yok.biliyorsundur belki bu topikte hamile kalmaadan iğnelere başlayan tek kişi benim.bu aklıma takıldı ve doktoruma sordum.iyi bir doktor ve 2.düşüğümden sonra araştıralım dedi cünkü 2.düşüğüm noral bianda olan bir düşük değildi.doktorum fakülte doktoru sordum neden erken başladınız diye . iğneleri kullanıyorum ama gebelik yok boşa vurulmayayım dedim.strese giriyorum bu daetkiliyor dedim.bana bu iğnelerin bana zararı değil yararı olacağını söyledi.sakın stres yapma gebe kalmanı etkiler bu dedi stres yapıyorsan ara ver ama fazla uzamasın dedi.tekrar başla dedi.aspirine devam etmemi söyledi.1.5 aydır vurulmuyorum ama aralık itibariyle vurulmaya başlayacağım tekrar.eğer içinde şüphe varsa kullan canm.aşılamada yaptırmıssın hiçbir zararı yok kullanmamızın.

bende çok yaşadım bu krampları 2,5ay sürdü sonra rahatladım benimde dahaçok sol tarafıma giriyordu kramplar hapşırmaktan bile korkuyordum,inşallah önemsizdir canım yinede dr görüşsen dahada iyi olur:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar birşey sorucam bende 9 ay iğne kullananlardanım ğıhtılaşma yüzünden şuan doğum yaptım ama doktor 6 hafta daha iğnelere devam dedi benim gibi doğumdan sonrada iğnelere devam eden varmı lütfen bilgilendirirmisiniz

arkadaşlar birşey sorucam bende 9 ay iğne kullananlardanım ğıhtılaşma yüzünden şuan doğum yaptım ama doktor 6 hafta daha iğnelere devam dedi benim gibi doğumdan sonrada iğnelere devam eden varmı lütfen bilgilendirirmisiniz

evet canım varmış.duyduğuma göre doğumdan sonra olası bir kan pıhtılaşmasının beyne sıçrama olasılı varmıs.bu olmasın diye kullanılıyormus.bu arada tebrik ederm seni.allah analı babalı buyutsun.

Herkese merhaba,
günlerdir yazılarınızı okuyorum..inşallah herkes mutlu sona ulaşır...
arkadaşlar 4 tüp bebek tedavimin 2 si erken düşükle sonuçlandıktan sonra yapılan testlerde kan pıhtılaşması eğilimi çıktı...son kez 5.tüp bebek denememi bu sefer alman hastanesinde yapmak istiyorum.Sizce bu konuda seçimim doğru mudur?Ayrıca kan pıhtılaşması sorunu olupta tüp bebekle hamile kalma şansım var mı...çünkü genelde doğal gebeliklerde kan pıhtılaşması sorunu sanki daha kolay aşılıyor...şimdiye kadar hep iyidim,kısmet dedim...kuyruğumu hep dik tutmaya çalıştım ama galiba umutlarımın bittiği yerdeyim....dibe doğru gidiyorum.tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.

renkli merhaba,
canım kan pıhtılaşmasının hamile kalmayla bir ilgisi yok. pıhtılaşma daha çok hamile kaldıktan sonra bebeğe giden kan akımında etkili oluyor buda tabiki erken düşüklere yol açıyor diye biliyorum. bende şu anda aşılma tedavisi görüyorum. buradan da araştırdığım ve öğrendiklerimi sana aktarmak isterim. özellikle tedavi sırasında bize verilen ilaçların perpektif bilgilerini okursan hemen hemen hepsinde trombofoli riskini artırdığı gibi ibareler var. (menegon, pluton, crinone jel, progestan vb. ilaçlar) bizlerde zaten pıhtılaşma riski yüksek birde bu ilaçlar etkileyince risk dahada artıyor tabi hamilelik oluşuncada düşük riski artıyor. o yüzden aslında önceden aspirin kullanmaya başlamak faydalı. tabi tüp bebek gibi yardımcı üreme tekniklerinde en azından transferden sonra iğnelere başlamak daha da faydalı. tabi tüm bunlar pıhtılaşma etkenini yapan sebebe yaşa vs diğer etkenlere bağlı şeyler. ben aşılama sonrası doktoruma iğnelere erken başlamam gerekirmi diye sormuştum. oda kullandığım aspirinin bu noktada yeterli olacağını söylemişti. (Son bir yıldır kullanıyorum 100mg coraspirin) tekrar denemem olursa iğneler konusunda ısrar etmeyi düşünüyorum. (düşük doz 0,2) artık hiçbirşeyi riske atmak istemiyorum. tüp bebek sitelerinden birinde okumuştum. transferden sonra bu iğneleri kullandırmıştı doktoru. bizdede çalıkuşu arkadaşımız aşılamadan sonra kullanmaya başladı iğneleri. ben bu konuyla ilgili edindiğim izlenimleri aktarmaya çalıştım. tabiki yine doktorunun çizdiği yolda ilerlemek en doğrusu. umarım birdahaki denemelerimizde başarılı olabiliriz. sevglier.

kiz lar normalde bu ay cocuk icin yumurtlama haftasini degerlendirdik. normalde
bu ayin29 unda adet olmam lazim .
calikusu gibi dayanamiyorum simdi yapsam cikarmiki.
hic biseyde hissetmiyorum varmi yok mu diye bana dua edin arkadaslar biliyomusunuz.
"muminin mumine yaptigi dua gercermis"

merhaba silaya gebelik testi icin gec bile kalmissin bence hemen yap cikar ben gebeligimi 6 gun kala yaptim ve ogrendim varsa hemen cikar yap ve bizede bildir lutfen umarim hersey gonlunce olur sevgilera.s.

sevgili papatyasüreyya
seni çok iyi anlıyorum. fakat en azından kolay hamile kalabiliyorsun. inan bana bu bile büyük bir mutluluk. ben şimdi anlıyorum kıymetini. biliyorsun son bir yıldır bekliyorum ve olmuyor. aşılama denedim ondada kist oluştu ve şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum. yani anlatmak istediğim tedavi süreçleri daha da yıpratıcı oluyor. doğal yoldan hamile kalabiliyorken bence hiç düşünme derim. umarım birdahaki hamileliğinde sorun yaşamadan sürdürebilirsin. bizlerin yolu öyle kolay olmuyor ve olmayacakta belli oldu zaten çoktan. azimle ve güçlü olup mücadeleye devam demeliyiz. kendini hiç üzme. sevgiler çok öptüm.

renkli merhaba,
canım kan pıhtılaşmasının hamile kalmayla bir ilgisi yok. pıhtılaşma daha çok hamile kaldıktan sonra bebeğe giden kan akımında etkili oluyor buda tabiki erken düşüklere yol açıyor diye biliyorum. bende şu anda aşılma tedavisi görüyorum. buradan da araştırdığım ve öğrendiklerimi sana aktarmak isterim. özellikle tedavi sırasında bize verilen ilaçların perpektif bilgilerini okursan hemen hemen hepsinde trombofoli riskini artırdığı gibi ibareler var. (menegon, pluton, crinone jel, progestan vb. ilaçlar) bizlerde zaten pıhtılaşma riski yüksek birde bu ilaçlar etkileyince risk dahada artıyor tabi hamilelik oluşuncada düşük riski artıyor. o yüzden aslında önceden aspirin kullanmaya başlamak faydalı. tabi tüp bebek gibi yardımcı üreme tekniklerinde en azından transferden sonra iğnelere başlamak daha da faydalı. tabi tüm bunlar pıhtılaşma etkenini yapan sebebe yaşa vs diğer etkenlere bağlı şeyler. ben aşılama sonrası doktoruma iğnelere erken başlamam gerekirmi diye sormuştum. oda kullandığım aspirinin bu noktada yeterli olacağını söylemişti. (Son bir yıldır kullanıyorum 100mg coraspirin) tekrar denemem olursa iğneler konusunda ısrar etmeyi düşünüyorum. (düşük doz 0,2) artık hiçbirşeyi riske atmak istemiyorum. tüp bebek sitelerinden birinde okumuştum. transferden sonra bu iğneleri kullandırmıştı doktoru. bizdede çalıkuşu arkadaşımız aşılamadan sonra kullanmaya başladı iğneleri. ben bu konuyla ilgili edindiğim izlenimleri aktarmaya çalıştım. tabiki yine doktorunun çizdiği yolda ilerlemek en doğrusu. umarım birdahaki denemelerimizde başarılı olabiliriz. sevglier.
verdiğin bilgiler için sağol ayşe0607

sevgili sılaya,
benim bildiğimde pıhtılaşma faktörü hamile kalmayı etkilemiyor. fakat hacettepe ünv. doktoru sinan hoca pıhtılaşma etkeni olanların geç hamile kalabileceğini söylemişti bana. hatta şen arkadaşımız ona gittiğinde daha yeni hamileydi hamileliğinden eminde değildi. muayene öncesi belki hamile olabilirim diye sorduğunda oda mthfr homozigot olanların kolay hamile olamayacağını söylemişti ona. fakat şen o ay hamileymiş zaten. ben ilk hamileliğimde 6 ay kadar beklemiştim, ikincide hemen o ay olmuştu şu anda ise bir yıldır bekliyorum ve olmadı. bence sadece pıhtılaşma etkeninden değildir diye düşünüyorum. zaten infertilite nedenleri arasında pıhtılaşma diye bir sebeb yok. böyle bir şey olsaydı sebepler arasında yer alırdı diye düşünüyorum. bu arada sen ne kadar süredir bekliyorsun merak ettim.

Back