sevgili ayşe sen şimdi hangi dr.gidiyorsun.şu an hamile misin.neler yapıyorsun.kendinle ilgili bilgi verirsen sevinirim.
Kizlar benim burdaki doktorum bana sadece 0,3 ml fraxiparin verdi ve aspirini sordugumda ona gerek yok demisti. Ben Türkiyeden gelirken 0,4 ml igne getirmistim onlari kullanabilirmiyim önce dedim evet dedi ve onlar bitincede 0,3 ml basla demisti. Benimde Kafama takildi acaba birden bire düsük doza baslasam ve hamile kaldigimda bebege bir zarari olmazmi diye.
Bende Lütfü beye e-mail yazip sordum. Lütfü bey aspirinide kullan diye yazmis ve 0,4 ml den 0,3 ml düsersem problem olmayacagini yazmis, hatta benim hastalarim türkiyede bu 0,4 ml bulamassalar bazen bizde daha düsük dozda igne yaziyoruz dedi .
ya arkadaslar bisey sormak istiyorum. kan pihtilasmasi olan arkadaslar kolay hamile kala biliyomu . yani diger insanlara nazaran dahami zor hamile kaliyo, yoksa aynimi . 3 dusuk yaptim simdi hamilekalamiyorum. acil cevap yazarmisiniz bekliyorum
canım ben coraspirin hiç kullanmadım gebeliğimin başından beri.ben fluxum 0.3 lük kullanıyorum.20.haftada olduğumuz sıralardada iğnemi bulamadım.doktorumun önerisiyle o dönemde bir süre 0.2 lik clexane kullandım.Allaha şükür sorun yaşamadım.inşallah seninde aşılaman olumlu onuçlanır ve inşallah sorun yaşamazsın.öptüm...
kiz lar normalde bu ay cocuk icin yumurtlama haftasini degerlendirdik. normalde
bu ayin29 unda adet olmam lazim .
calikusu gibi dayanamiyorum simdi yapsam cikarmiki.
hic biseyde hissetmiyorum varmi yok mu diye bana dua edin arkadaslar biliyomusunuz.
"muminin mumine yaptigi dua gercermis"
Kızlar acıl durum yardımlarınızı bekliyorum kasıklarımda ki özellikle sol kasığımda acayip bir batma hissi yaşıyorum bugün 8+2 günlük hamileyim ve çok korkuyorum benimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız
Canim saol ama inan ne yapacagimi bende sasirdim her doktor ayri birsey diyor.kafamçokkarıştı
Ben Ankarada izine gittigimde Prof. Nilgün Turhana gitmistim ve benim kan pihtilasmasini o tespit etmisti. Nilgün Hocayada dün Mesaj yazip aspirini sordum ve oda bana bambaska bir cevap verdi. CADIARZU Igneleri Hamilelik testi pozitif cikinca basla diye yazmis ve aspirine devam etmemi söylüyor bunu lütfü beyde söylemisti.
Fakat Lütfü Hoca ignelere simdiden baslamanda bir sakinca yok dedi.
Banada bu mantikli geldi cünkü test yapana kadar bebek zaten iki haftalik oluyor.:ecrin_bebek:
Ya buarada kanda bir pihtilasma olupta bebege zarar veriyorsa diye düsünüyorum.senağlama
Cünkü benim bebeklerimin hic kalbi bile atmadan gelismeden 7- 8 haftada alinmak zorunda kaldilar.
Kızlar acıl durum yardımlarınızı bekliyorum kasıklarımda ki özellikle sol kasığımda acayip bir batma hissi yaşıyorum bugün 8+2 günlük hamileyim ve çok korkuyorum benimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız
arkadaşlar birşey sorucam bende 9 ay iğne kullananlardanım ğıhtılaşma yüzünden şuan doğum yaptım ama doktor 6 hafta daha iğnelere devam dedi benim gibi doğumdan sonrada iğnelere devam eden varmı lütfen bilgilendirirmisiniz
Herkese merhaba,
günlerdir yazılarınızı okuyorum..inşallah herkes mutlu sona ulaşır...
arkadaşlar 4 tüp bebek tedavimin 2 si erken düşükle sonuçlandıktan sonra yapılan testlerde kan pıhtılaşması eğilimi çıktı...son kez 5.tüp bebek denememi bu sefer alman hastanesinde yapmak istiyorum.Sizce bu konuda seçimim doğru mudur?Ayrıca kan pıhtılaşması sorunu olupta tüp bebekle hamile kalma şansım var mı...çünkü genelde doğal gebeliklerde kan pıhtılaşması sorunu sanki daha kolay aşılıyor...şimdiye kadar hep iyidim,kısmet dedim...kuyruğumu hep dik tutmaya çalıştım ama galiba umutlarımın bittiği yerdeyim....dibe doğru gidiyorum.tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.
kiz lar normalde bu ay cocuk icin yumurtlama haftasini degerlendirdik. normalde
bu ayin29 unda adet olmam lazim .
calikusu gibi dayanamiyorum simdi yapsam cikarmiki.
hic biseyde hissetmiyorum varmi yok mu diye bana dua edin arkadaslar biliyomusunuz.
"muminin mumine yaptigi dua gercermis"
verdiğin bilgiler için sağol ayşe0607renkli merhaba,
canım kan pıhtılaşmasının hamile kalmayla bir ilgisi yok. pıhtılaşma daha çok hamile kaldıktan sonra bebeğe giden kan akımında etkili oluyor buda tabiki erken düşüklere yol açıyor diye biliyorum. bende şu anda aşılma tedavisi görüyorum. buradan da araştırdığım ve öğrendiklerimi sana aktarmak isterim. özellikle tedavi sırasında bize verilen ilaçların perpektif bilgilerini okursan hemen hemen hepsinde trombofoli riskini artırdığı gibi ibareler var. (menegon, pluton, crinone jel, progestan vb. ilaçlar) bizlerde zaten pıhtılaşma riski yüksek birde bu ilaçlar etkileyince risk dahada artıyor tabi hamilelik oluşuncada düşük riski artıyor. o yüzden aslında önceden aspirin kullanmaya başlamak faydalı. tabi tüp bebek gibi yardımcı üreme tekniklerinde en azından transferden sonra iğnelere başlamak daha da faydalı. tabi tüm bunlar pıhtılaşma etkenini yapan sebebe yaşa vs diğer etkenlere bağlı şeyler. ben aşılama sonrası doktoruma iğnelere erken başlamam gerekirmi diye sormuştum. oda kullandığım aspirinin bu noktada yeterli olacağını söylemişti. (Son bir yıldır kullanıyorum 100mg coraspirin) tekrar denemem olursa iğneler konusunda ısrar etmeyi düşünüyorum. (düşük doz 0,2) artık hiçbirşeyi riske atmak istemiyorum. tüp bebek sitelerinden birinde okumuştum. transferden sonra bu iğneleri kullandırmıştı doktoru. bizdede çalıkuşu arkadaşımız aşılamadan sonra kullanmaya başladı iğneleri. ben bu konuyla ilgili edindiğim izlenimleri aktarmaya çalıştım. tabiki yine doktorunun çizdiği yolda ilerlemek en doğrusu. umarım birdahaki denemelerimizde başarılı olabiliriz. sevglier.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?