Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

iyiyim selvihancım, teşekkürler...mesa hst. bize lütfü hoca önerdi, 3 hastane söyledi, birini tercih etmemizi istedi, mesa,güven ve bayındır...üçü hakkında da biraz araştırma yaptık ve telf. görüştük üçüylede...ve mesada karar kıldık..benm eşimde ankara ünv.dr. ama hocanın isteği doğrultusunda hareket ettik...çokda memnun kaldık mesadan...inanılmaz ilgililer ve doğum ünitesi mükemmel bir işleyiş içinde gerçekten, tavsiye ederim tabii...hocaların bir çoğu böyle yapıyor ve pek tercih etmiyorlar ünv. hst. doğuma girmeyi...yinede bir konuşursun hocayla...ben girmiyor diye biliyorum...hoca 2500 ytl. alıyor, anestezi uzmanı hocanın kendi ekibinden onada 650 ytl ödüyorsun...bunlar hastane ödemeleri dışında...hastaneye özel sigortan yoksa sezeryan için 2 gece yatış+refekatçi(3 öğün yemeği dahil+yatağı dahil)+operasyon+bebeğin ilk aşıları+kan grubu+ilk kontrolleri dahil bir doğum paketi var. bu paket 2030 ytl...
fakat özel sigortan varsa bu fiyatlar biraz değişiyor...
tabii ben öğretmen olmama rağmen bunun bir avantajı olmadı çünkü doktorum dışardan misafir olarak geldiğinden bu haktan yararlanamadım...eğer mesanın kendi kadın doğumcularından birini tercih edersen doğum için sosyal güvencen bir kısmını karşılıyor masrafların...
birde bizim erken oldu biliyosun kızımız...günlük 630 ytl küvöz ücreti verdik ve yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kullanılan antibiyotik ve ilaçlarla birlikte biraz masrafımız oldu...birde biz kızımız kaldığı sürece hastanede 7 gece kaldık kendi isteğimizle...dolayısıyle bizim doğum paketi ücreti biraz katlandı...böyle durumlarda anneyi 2 gecede taburcu ediyorlar ama gün içinde 2 saat bebeğin beslme saatlerinde misafir ediyorlar, bebeğini gidip emzirebiliyosun ama biz yanında olmayı tercih ettik taburcu olmadım 7 gün...ne yapalım prensesimiz için herşeye değer dedik..

canlarım, ben kaçıyorum artık...fırsat buldukça gelir diğer arkadaşların sorularına yardımcı olmaya çalışırım...öpüyorum hepinizi...sevgiler...

canım benım uzun zamandır bende yoktum sehır dısıdaydım gelır gelmez actım bılg. ve guzel haberler aldım gozunaydın canım allah herkese nasıp etsın ıns bebeısını guzel gunlerde buyut ıns erken gelıp surpız yapmıs aılesıne:) bende sukur tahlılleımı falan bıtırdım dun lütfü beyın yanına gıttım hersey normal calısmalara baslayın dedi:) ama ben pek emın degılım cunku o yonlendırecegıne sorular sorup ben yonlendırıyorum dr bılmıyorum hersey normal dedı ıns bu sefer kucagımıza sagsalım alırız rabbım ısteyen herkese versın tekrardan gozunaydın canımmmmmmm ayy anaesın artıkkkk...:teytey:

cnm tsk ederim insallah Allaha kucağıma almayıda nasip eder insallah genetik kan pıhtılasması ile ilgili demistinya o kromozom testiydi esimle bana yapılmıstı genetik sonucunu baska bir doktora daha göstertmistik kardesim kayseride hemsire kadındoğumcunun yanında o doktardan bilgiler aldık bise yok sonucunda dedi düsük için okadar cok sebep vardırki dedi ama bu sebepler acıklnamıyor , bazı hastalarımızda hiç sebep bulamıyoruz demisti 2. gebelimde iğne yerine aspirin tedavisi vermisti bise yaramadı sanırım suanda iğneyi deniyorz yapılacak baska bir yolda yok gibi ama kafam karma karısık cnm ya yine bisey olrsa diye cok korkuyorm bende sağlıkcıym her doktor farklı bilgiler uyguluyor buda insanın kafasını karıstırıyo ALLAH hayrlısını versin herkeze

cnm celen 35 senin kanpıhtılasması ile ilgili dediğin test trombofoli tetkikleri değilmi benim genetik dediğim kromozom sayılarıyla ilgili

Kizlar ben size birsey soracagim,
bana asilama yapilali 1 hafta falan oldu yani gecen pazar oldum.
Haftaya Sali gününe kadar beklemem lazim ve henüz adet görmediysem doktora gidip bhcg bakilacak.
Ben isten eve geldim ve dayanamadim esimi eczaneye gönderip test aldirdim. Demin yaptim ama tek cizgi cikti moralim bozuldu.
Prospekte yaziyor adet gününü bir gün gecince bu testi uygulayin diye ve benim daha adet günüme 1 hafta ama dayanamadim iste.
Sizce acaba ne olabilir.

merhaba..neden kendinizi erkenden strese ve umutsuzluğa sokuyorsunuz ki..üzülmek için neden aramayın lütfen...daha 1 hafta varmış testinize...erkenden yaparak kendinizi boşuboşuna endişeye sokuyorsunuz...bence umutlu ve sakin olun...ve hayırlısıyla olması için dua edin...Ben gebeliğimi adetimin 3 gün öncesi idrarda silik çizgiyle görmüştüm bu normaldi çünki dördüz oluşmuştu tedavide...geç olsun güç olmasın..sağlıklı olan zamanında yapmak herşeyi...kendinizi yersiz endişelerle üzmeyin şimdiden lütfen...

tekrarlayan düşüklerde dr.ların tedavi anlayışı çeşitli dozlarda duruma göre iğne kullandırmak hamilik boyunca..yanlış anlamadıysam pıhtılaşma testi yaptırmışsınız ancak sorun yok denilmiş buna rağmen mi hamileliğinizde iğne kullanıyorsunuz..sanırım bir de eşinizle size kromozom testi yapılmış..dilerim hamileliğiniz sağlıkla geçer..

merhaba kızlar bugun iğne yazdırdım.doktorumada sordum sorun olurmıu diye kullan bişey olmaz dedi clexan iğnesi için.zaten sanırım pityasadada kalmamaıstır.o serisinden.

dünkü yazımı şimdi okuyunca tam anlatamamışım sanırım hatta yanlış anlaşılmaya meyil vermiş gibi hissettim.homozigot faktör 5 mutasyonu gibi bi sorunu oldugunu bilmeden dogum yapabilen varmı cünkü dr. bana sürekli kızın senin için bi mucize tedavi görmeden bu rahatsızlıgını bilmeden dogum yapabilmişsin dediler .

Sevgili ŞEN .Seni tebrik ederim bebeğin ve seni gönülden kucaklıyorum.
Bende iğne oluyorum 0,2 fragmin bir yazında iğne kullananların erken doğum riski az demişsin.
Acaba bu konuyu biraz aydınlatırmısın?
Şimdiden teşekkürler....

ecesem,
canım bende yaklaşık 6 ay önce gitmiştim sinan beye. ben mthfr c677t homozigotum, homesistein değerimde 7.6 çıkmıştı. sinan hoca kılasik olarak genelde herkese bu diyeti veriyor anladığım kadarıyla. bana kendisi söylememişti fakat ben önceden bildiğim için sorduğumda da dikkat edersem daha iyi olacağın söylemişti. birde hamileliğimi erken öğrenmemi ve hemen 4. haftada 0,2 lik iğnelere başlamam gerektiğini söylemişti. şu an hatırlamıyorum haftanın bazı günlerinde folbiol, bazı günlerinde bemiks ve hergünü bebe aspirini önermişti. ben hemen o ay lütfü hocaya gittim. o bu diyeti ilaçlarımıda hergün yarım folbiol, bir bemiks, bir aspirin olarak devam ediyorum.bahsettiğin konuyla ilgili kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim.

sevgili şen inanki çok mutlu oldum.darısı hepimizin başına.umarım kızımız en kısa zamanda kendini toparlar.bende erken dogum ihtimalinden çok korkuyorum.sanırım sen igne ve coraspirini kesmemiştin.bu konuda bilgi verirsen sevinirim.ve nasıl bir anestezi uygulandı paylaşırsan sevinirim.uzun vadeli internette takılamıyorum sürekli istirahat etmem gerekiyor.28 haftalıgı bitirdik kısmetse bizde şubat ta dünyaya merhaba diyecegiz.dualarım sizlerle.hepinizi öpüyorum.saygılar.

canım merhaba bende bi bebiş istiyorum diğer mesajlarımı okursan beni daha iyi anlarsın.şuan sadece aspirin kullanıyorum,hamile kaldıgım kan testinde cıktıgı zaman heparin iğnesine başlıyacagımı söylediler bu nasıl bi iğne kendimmi yapıcam yoksa eşimde yapabilirmi bana iğneyi

merhaba çalıkuşu
canım öncelikle bu kadar erken hemde idrar testinde sonuç alabilmen pek mümkün gözükmüyor zaten. bence biraz aceleci davranmışsın. benim buradan araştırdığıma göre aşılamadan sonra en erken 10. gün oda kanda sonuç alabilirsin yazmıştı tecrübesi olanlar. tabi yumurtan belkide aşılamanın yapıldığı gün değilde daha sonrasında çatlamışsa 10. gün bile çıkmayabilir. içini rahat tut canım. beklemek çok zor biliyorum. seni çok iyi anlıyorum bu konuda.

sevgili arev,
uzun zamandır göremeyince telaşlanmıştık olumsuz birşeymi oldu diye. neyseki şenden almıştık güzel haberlerini. iyi olmana çok sevindim. inşallah seninde doğum haberlerini alırız. minik yeğenlerimiz umut ışıklarımız çoğalır. canım hamileliğinin başından buyana iğnelerini hangi dozlarda kullandın ve kullandığın ilaçları yazarsan sevinirim. zannedersem sende benim gibi mthfr c677t homozigottun. tekrar hamile kalırsam iğne dozları hakkında kafamda fikir olması açısından soruyorum. ben hala hamile kalamadım. sabırla bekliyorum. en zoruda bu bekleyiş zaten. bir an önce bebişlerimize kavuşuruz inşallah. öptüm.

bence daha erken çok. şimdiden kendini strese sokma bence. benimde olmam gereken günden 2 gün önce belli olmuştu. daha çok erken idrarda çıkması için. kanda bile azdır. aslında gecikmesini bekleyip yapmak lazım ama çook iyi anlıyorum seni bende bu ay bekliyorum test almamk için zor duruyorum ama sabret umarım sonucu alınca sevincini paylaşırsın

aysecim cok haklisin canim.
Beni anladigin icin cok saol. Benimkisi daha cok Merakti.fisfisfis
Dedigin gibi belkide yumurta daha gec catlamistir kaydirigubbakcemile3 ve henüz on gün bile olmamistir.
Hayirlisi haftaya sali gününe kadar bekliyelim bakalim.

selam kızlar aranıza yeni katılıyorum.2 düşüğüm var.şimdi tekrar hamile kalmak istiyordum.bugüne kadar gittiğim dr.lar sadece operatördü ve düşüklerle ilgili hiçbir ayrıntı vermediler.izmirde bilindik bir dr. var;ömer sudekan (inşallah reklam dolayısıyla beni atmazlar) ,neyse geçen hafta ona gittim.tüm tahlillerimi götürdüm,beni muayeneye almadan önce onları inceledi ve pıhtılaşma var dedi.benim normalde plt'm düşüktür.bi yerim kesilse zor durur kanama ama hamile kalınca pıhtılaşma hızı çok artmış,ben de dikkat etmiştim.aspirin olayını duymuştum,heralde aspirinle deneriz der diye düşündüm.
bana 6 tane yaptırmam gereken test verdi.bunlar;
tokosplazma Igm
antikardiolipin antikor Igm
faktör V leiden pcr
ureoplasma urolyticum
chlamydia trachomatis
mthfr c677t

bublardan 2 tanesi vajinadan alınacak kültür şeklinde ,ordaki enfeksiyona bakılıyomuş,muayenede söyleyemedim (annemde vardı) bunlar bulaşıcıymış,eşim ve ben ilk defa birbirimizle beraber olduk.yine de gerek varsa yaptırıcam tabi.diğerleri de burdan okuduğum kadarıyla pıhtılaşmayı genetik olarak araştırıyor.izmide sordum özel yerler 600 ytl. civarı para istediler.şu an yer araştırma safhasındayım.1haftadır moralim okadar bozukki canım hiçbirşey yapmak istemiyor,ölü gibiyim ve çok korkak bir insanım hasranelerden hastalıkalrdan,nerden benim başıma geldi bu işler.yani normal zamanda trombosit oranı düşük olup da hamileliğinde bu sıkıntıyı yaşayan avarsa ,neler yaşadıklarını anlatırlarsa çok sevinirim.dr. tahlil sonuçlarına göre ya sadece aspirin ya da iğne ona göre karar vereceğini söyledi,yani aspirin en iyi ihtimal.umarım temiz çıkar,çok korkuyorum,moralim çok bozuk.sanki içimde kanım donmuş gibi.çok uzun yazdım sizleri sıkmak istemem.hepimize geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…