• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

seybay merhaba
bu konuya yabancıyım bende yeni başladım bu konuyu araştırmaya.
eşimin test sonuçlarını bekliyoruz demişsin. eşimize de mi test yaptırmak gerekiyor. siz neden yaptırdınız anlatır mısın.

merhaba şen...
doğum yapmışsın sanırım. allah analı babalı büyütsün. bu hikayeler bize umut veriyor. ne güzel. bir gün bizlerde bebeklerimizin doğum hikayelerini burdan anlatırız inşallah

seybay merhaba
bu konuya yabancıyım bende yeni başladım bu konuyu araştırmaya.
eşimin test sonuçlarını bekliyoruz demişsin. eşimize de mi test yaptırmak gerekiyor. siz neden yaptırdınız anlatır mısın.

merhaba asyam....benim de ilk hamiliğimdi..Bebeklerimin kalp atımları durdu ve kürtaj oldum..eşime yapılan test sadece kromozom analizi yani kan pıhtılaşması ile ilgili değil..Bana yapıldı pıhtılaşma testi..İlk gebelik ve ilk kayıp olduğu için testlerimizi hemen yaptırmak istedik..sonuçları aldım ancak eşimin kromozom test sonucu henüz belli olmadı..Genelde gebeliğin ilk 3 ayında denir ya kromozom hatalarından vs.kaynaklanır düşükler diye..O nedenle yaptırdık..Bende düşük düzey pıhtılaşma çıktı..Senin ilk kaybın mıydı..Ve pıhtılaşma nedenin hangi mutasyondan kaynaklı...sende anlatırsan paylaşırız..

Belizcim asilamamdan sonra tam bir hafta gecti.
Doktor bana 1 Aralikta gelmen gerekiyor dedi kanda bhcg bakacak ama zaten 1 Aralik yada 2 Aralikt adetimin günü normalde. Eger o tarihe kadar gelmesse ozaman giderim doktora zaten adet görünce bütün ümitlerim birdahaki asilamaya kaliyor canim

sevgili seybay... seninle sorunumuz aynı. gittiğim her iki doktorda hamile kalır kalmaz clexan 0,2 kullanmam gerektiğini söyledi ama bir farkla... sinan beksaç kontrollü hamile kalmam gerektiğini yani günümün geçmesini beklemeden 4+0 olunca kanda bthcg ye baktırıp sonuç pozitifse hemen o gün iğneye başlamam gerektiğini ,,lütfü önderoğlu ise hamileliğimin 6. haftasında hatta ilk kalp atımından sonra başlamam gerektiğini söyledi... işte işin bu kısmı tam bir muamma ..ama ben riske atmayarak hamile kalır kalmaz iğne vurulmaya başlıcam...başka sorun varsa seve seve cevaplarım canım..

canım ben tedavisiz yani microenjeksiyon olmadan hamile kalamıyorum..Tedavi ile dördüzlere hamile kalmış bebeklerimin 10 haftalık kalpleri durmuştu..İlk gebeliğimdi ve hemen pıhtılaşma ve genetik testlerimi yaptırdım..Yalnız Mthfr 1298 heterozigot var bende.Diğer faktörlerde sorun yok..Ancak testlerimde homosistein değeri yok benim..o ne anlama geliyor acaba..Bu arada soruma cevap verdiğin için tesşekkürler..sitede akser diye bir arkadaşta var bizimle aynı sorun sanırım 20 haftalık hamile..o da 0,2 lik iğne vuruluyormuş..yani düşük düzey pıhtılaşma olduğu için bizdeki sanırım en düşük düzey iğne veriliyorki riske atmamak adına..senin kaç gebeliğin oldu..çünki ilk gebelik ardından pek iğne önerilmiyor..sanırım tekrarlayan düşüklerde önlem alınmak isteniyor..ben bursa acıbademe gidiyorum..dr umla henüz göüşemedim kendisi yurt dışında bir de eşimin kromozom sonucunu henüz almadık..bu topicte okuduğum kdarıyla lütfü bey işinin ehli bi doktor..bence onunla yola devam etmen güzel.ben şu an folbiol 5 mg..ve corasprin 100mg..kullanıyorum..Bu topicte Şüko adlı bi arkadaş vardı mthfr heterozigottu..2 gebeliğinde heparin iğne kullanmış ancak düşük olmuş..son gebeliğinde yalnız asprin kullanmış.şimdi bebeği var..Bi de celen 35 isimli arkadaşta mthfr heterozigot o da... iğne kullanmış hamilelikte onun da bebeği var..yani bu iğne işi drlar için ve kişiler için farklılık gösteriyor sanırım..henüz kafamda netleşmiş değil..Allah yardımcımız olsun dilerim güzel sonuçlara ulaşırız..Bilgilerini paylaşırsan sevinirim..

ŞENCİM bende seni çok merak ettim hatta LÜTFÜ BEYE seni soracaktım.çok sevindim Allah anneli babalı büyütsün PELİNSU TUANAYI öperim.doğumu mesadamı yaptın merak ettim.acaba erken doğumun iğnelerle ilgisi varmı .sen iğneyi kesmedenmi doğumun oldu acaba. LÜTFÜ BEY ameliyata girdimi.seni sorularla fazla yormıyayım.hoşçakal

canım, doğumu mesada yaptım. erken doğumun iğnelerle ilgisi yok, hatta bu iğneleri kullananların genellikle erken doğum riski yok denecek kadar az oluyormuş.benim fark etmediğim bir enfeksiyon olabileceği (idrar yolları vs. gibi) söylendi ama yapılan tahlillerde de, bende de bebeğimde de herhengi bir enfeksiyon tespit edilmedi...yani, erken olmasının kesin bir sebebi yok...sadece benimde, bebeğinde fazla hareketli olmamız görünüyor şu an tek sebep olarak...tıbbi açıdan bir sebep bulunamadı...
tabii iğneleri kesmeden doğumum oldu...sabah 7 de iğnemi yaptı eşim, okuluma gittim, o gün çalıştım sabahçıyım öğleden sonra evde oluyorum.öğleden sonra geldim eve biraz bişeyler atıştırıp uzandım, kalktığımda hafif bir ıslaklık hissettim saat 16.30 gibiydi...oturmak için doğrulmamla birlikte suyum geldi ve hemen doktoru aradım onun söyledikleri doğrultusunda 17.30 da hastanedeydim hemen yatışım yapıldı ve 19.30da sezeryanla aldı lütfü bey kızımı....lütfü bey tabii ki girdi ameliyatıma ekibiyle birlikte...biz baştan beri öyle konuşmuştuk zaten...hocanın belirlediği hastanelerden birinde yaparsan doğumu ve girmesini istersen tabii ki giriyor doğuma(tabii belli bir ücreti var)... merak ettiğin birşey olursa yaz ben fırsat buldukça cevaplarım..öpüyorum....

şen mrb şu an aktif görünüyorsun galiba müsaitsin doğum hikayeni sabırsızlıkla bekliyorum iğneyi kesmişmiydin doğumda kanama durumu neydi sezeryanı genelmi yaptırdın müsaitsen detaylı anlatırmısın bu arada yeğenimiz nasıl . bende bugün tansiyonum iş yerinde çok düştü 7-4 müş izin aldım evdeyim dinleniyorum kendine iyi bak

Şen inan kendim doğum yapsam bu kadar sevinirdim. kızını sağlıcakla huzur içinde büyüt inşallah.... seni hamile kaldığın ilk günden bugüne kadar hep okudum ....neden siteye girmediğinide merak etmeye başlamıştımki tuana gelmiş... halbuki 5 aralık diye yazmıştım kafama senin doğumunu..yaşadığın mutlu sona ulaşabilmek için şu anda çok şey feda edecek durumdayım ama nasıl bir son bekliyor beni onu bilmiyorum.... şimdi hamile değilim ,önümüzdeki ay denemeye başlıcam ama hamile kalamamaktan hemde kalmaktan çok korkuyorum... iki kez kaybettim 3. sünü yaşamak ihtimali bile beni üzüyor ama eldende bişey gelmiyo malesef..... sen hep benim için bir umut oldun...doktor olarak lütfü beyi seçtik.... doğumunu ,tuanayı ve yaşadıklarını anlatırsan çok sevinirim.... tabi cimcimeden fırsat kalırsa.... :)

canım, iyi dileklerin için çokk teşekkürler...hiç korkma, bende iki kez kaybettim ama üçüncüde hiç inancımı yitirmedim, hep herşey bu defa çok güzel olacak diye düşündüm...çok şükür doğru doktor ve tedaviyle herşey yolunda gitti...allahın izniyle tabii...şimdi hepsi geçti inan ne iğne ne ilaç hiçbirşey gelmiyor aklıma...lütfü hocadan biz çok memnunduk...evet biraz maddi boyutu var bu işin, biz hazırlıklı olduğumuzdan çok zorlanmadık ama özel sigortamız yoktu, mesada olduğu için doğum sosyal güvencemizden yararlanamadık ve biraz pahalıya mal oldu bize(meleğimiz iin feda olsun tabii)...bilmenizi istedim ki hazırlığınızı ona göre yapın...tabii bizim ekstralarımız oldu pelinsu erken geldiğinden küvöz ücreti vs. eklendi...anlatacak çok şey var ama fazla zamanım yok...çok mrak ettiklerinize cevap yazabilicem şimdilik...

canım, doğumu mesada yaptım. erken doğumun iğnelerle ilgisi yok, hatta bu iğneleri kullananların genellikle erken doğum riski yok denecek kadar az oluyormuş.benim fark etmediğim bir enfeksiyon olabileceği (idrar yolları vs. gibi) söylendi ama yapılan tahlillerde de, bende de bebeğimde de herhengi bir enfeksiyon tespit edilmedi...yani, erken olmasının kesin bir sebebi yok...sadece benimde, bebeğinde fazla hareketli olmamız görünüyor şu an tek sebep olarak...tıbbi açıdan bir sebep bulunamadı...
tabii iğneleri kesmeden doğumum oldu...sabah 7 de iğnemi yaptı eşim, okuluma gittim, o gün çalıştım sabahçıyım öğleden sonra evde oluyorum.öğleden sonra geldim eve biraz bişeyler atıştırıp uzandım, kalktığımda hafif bir ıslaklık hissettim saat 16.30 gibiydi...oturmak için doğrulmamla birlikte suyum geldi ve hemen doktoru aradım onun söyledikleri doğrultusunda 17.30 da hastanedeydim hemen yatışım yapıldı ve 19.30da sezeryanla aldı lütfü bey kızımı....lütfü bey tabii ki girdi ameliyatıma ekibiyle birlikte...biz baştan beri öyle konuşmuştuk zaten...hocanın belirlediği hastanelerden birinde yaparsan doğumu ve girmesini istersen tabii ki giriyor doğuma(tabii belli bir ücreti var)... merak ettiğin birşey olursa yaz ben fırsat buldukça cevaplarım..öpüyorum....
sevgili şen nasılsın canım.inşallah bebişinde sende çok iyisindir.izin verirsen sana bir kaç bişey sormak istiyorum.mesa hastanesini seçmende ne etkili oldu.kaç gün kaldın.memnunmusun yani bizede tavsiye eder misin.benim eşim hacettepede dr.ben bebek olursa orda düşünüyorum.ama gende kesin değil araştırıyorum.hastane ve hoca senden ne kadar aldılar.hastaneler ek masraf çok çakarıyorlrmış diye duymuştum.doğumu ücreti ne kadar aldı hoca.ay çok soru sordum galiba kusura baka lütfen .müsait olduğunda kısa kısa yazabilirsen sevinirim.bu arada bende lütfü beye başldım.sevgilerle

sevgili şen nasılsın canım.inşallah bebişinde sende çok iyisindir.izin verirsen sana bir kaç bişey sormak istiyorum.mesa hastanesini seçmende ne etkili oldu.kaç gün kaldın.memnunmusun yani bizede tavsiye eder misin.benim eşim hacettepede dr.ben bebek olursa orda düşünüyorum.ama gende kesin değil araştırıyorum.hastane ve hoca senden ne kadar aldılar.hastaneler ek masraf çok çakarıyorlrmış diye duymuştum.doğumu ücreti ne kadar aldı hoca.ay çok soru sordum galiba kusura baka lütfen .müsait olduğunda kısa kısa yazabilirsen sevinirim.bu arada bende lütfü beye başldım.sevgilerle
bu arada kızınının ismi çok güzel belki ilerde bizde çalarız senden :o)

canım ben tedavisiz yani microenjeksiyon olmadan hamile kalamıyorum..Tedavi ile dördüzlere hamile kalmış bebeklerimin 10 haftalık kalpleri durmuştu..İlk gebeliğimdi ve hemen pıhtılaşma ve genetik testlerimi yaptırdım..Yalnız Mthfr 1298 heterozigot var bende.Diğer faktörlerde sorun yok..Ancak testlerimde homosistein değeri yok benim..o ne anlama geliyor acaba..Bu arada soruma cevap verdiğin için tesşekkürler..sitede akser diye bir arkadaşta var bizimle aynı sorun sanırım 20 haftalık hamile..o da 0,2 lik iğne vuruluyormuş..yani düşük düzey pıhtılaşma olduğu için bizdeki sanırım en düşük düzey iğne veriliyorki riske atmamak adına..senin kaç gebeliğin oldu..çünki ilk gebelik ardından pek iğne önerilmiyor..sanırım tekrarlayan düşüklerde önlem alınmak isteniyor..ben bursa acıbademe gidiyorum..dr umla henüz göüşemedim kendisi yurt dışında bir de eşimin kromozom sonucunu henüz almadık..bu topicte okuduğum kdarıyla lütfü bey işinin ehli bi doktor..bence onunla yola devam etmen güzel.ben şu an folbiol 5 mg..ve corasprin 100mg..kullanıyorum..Bu topicte Şüko adlı bi arkadaş vardı mthfr heterozigottu..2 gebeliğinde heparin iğne kullanmış ancak düşük olmuş..son gebeliğinde yalnız asprin kullanmış.şimdi bebeği var..Bi de celen 35 isimli arkadaşta mthfr heterozigot o da... iğne kullanmış hamilelikte onun da bebeği var..yani bu iğne işi drlar için ve kişiler için farklılık gösteriyor sanırım..henüz kafamda netleşmiş değil..Allah yardımcımız olsun dilerim güzel sonuçlara ulaşırız..Bilgilerini paylaşırsan sevinirim..

seybaycım , benim biri 5.5 haftalık ikincisi 9 haftalık 2 düşüğüm oldu... homosistein d eğerine sanırım sadece sinan beksaç bakıyor. 5,5 ile 17 rası normal değerler kabul ediliyor ama sinan bey bizim durumumuzda olan hastalar için homosistein değerinin maximum 10 olması gerektiğini söylüyor. benimde 9.7 çıkmıştı. sinan bey homosisteinin kandaki pıhtılaşma eğilimini tetiklediğini bununda metioninden sınırlı diyet yaparak aşılabileceğini söylüyor. diyeti gebe kalmadan en az iki ay önce ve tüm gebelik boyunca yapmak gerektiğini anlatmıştı... hamile kalınca da iğnelere başlıcam...

selvihancım homosistein değerinin kaç çıktığını ve buna hangi doktorun normal dediğini merak ettim canım..yazarsan sevinirim...

merhaba şen;bu kadar çabuk toparlanıp yardımcı olmaya çalışman çok güzel bunun için teşekkürler.ben doğum sonrasından ürküyorum biraz.umarım bizde rahat toparlanabiliriz.benimde erken doğum riskim var süreklinstye gidiyorum.3 günde bir demişti doktorum dün gittim bugün tekrar çağırdı kasılmalar varmış.35+2 deyiz şuanda.benimde seninle ilgili çok merak ettiğim iki şey var.kaç haftalıktı bebeğin doğmaya karar verdiğinde?( yanılmıyorsam bebeğin 35.haftada dünyaya geldi)birde kaç kiloydu.kısaca cevaplarsan çok sevinirm.teekkürler şimdiden..sevgiler...

sevgili şen nasıl sevindim bilemezsin sağsalim kızına kavuşman çoook güzel .güle güle büyüt sevgili kızını.bende 32. haftamda minik kızımı bekliyorum .seninkinin erken gelmesi beni çok heyecanlandırdı.sanırım 35 hafta dolduğunda doğmuş oldu.iğneleri ve coraspini kesmeden doğum yapman sorun olmamıştır umarım. izninle çok tedirgin olduğum için sana birşeyler sormak istiyorum yanıtlayabilirsen çok sevinirim canım.doğum sonrası iğne ve coraspine vede folbiole devam ettinmi ,ne kadar devam edeceksin ,doğum sonrası varis çorabı kullandırdı mı lütfü hoca sana .senin ve minik kızın için herşeyin yolunda gitmesini dilerim .sevgilerimle onu ve seni öpüyorum canım

sevgili güneş, seninde az kalmış allah tamamına erdirsin inşallah...evet canım 35. haftada doğdu...32 haftadan sonra doğanlarda çok sorun olmuyor merak etme , birde kız çocukları erken geliyor diyorlar, korkma ama hazırlıklı ol, sonra benim gibi şok olursun:1shok:
iğne ve aspirini kesmeden doğum yapmam sorun olmadı çok şükür, korktum tabii ama tecrübeli bir hekimle sorun yaşamıyorsun...çok rahat bir doğumum oldu, darısı başınıza olsun...doğum sonrası 12. saatten itibaren(yani, akşam 19.30 da doğum yaptım, sbah 7.30 da iğnemi yaptırdı doktor) bir hafta süreyle sabah akşam iğnemi devam ettirdi doktorum...bir haftanın sonunda iğneyi de kesti...6 hafta iğnelere devam edilebileceği söyleniyorddu ama kanama ve sızıntı kontrolü yaparak daha erken de kesilebiliyor doğum sonrası iğneler...hatta bazı hekimler doğum sonrası hiç iğne kullandrmıyorlarmış...birazda pıhtılaşma faktörünün ne olduğuyla alakalı olarak karar veriyorlar buna hekimler...doğum sonrası varis çorabı kullndırmadı ama sürekli hemşirelerle haber yolladı, unutmasın yattığı yerden hareket ettirsin ayaklarını diye...birde doğumdan 5 saat sonra kaldırıp yürüttü beni ve sonrasında bol bol koridorlarda görücem seni, öyle yatmak yok fazla dedi...yani, varis çorabı giydirmesede bolhareket gerekiyor canım, normal lohusalar gibi yan gel yat yok bize...doğumdan sonra troit hapımın dışındaki bütün kullandığım hapları kesti doktor, aspirin folbiol kan hapları vs...doğumdan sonraki 6 haftanın sonunda görüşüp ondan sonra hap konusunda tekrar plan yapacağımızı söyledi, ben homozigot olduğumdan aspirin ve folbiol ömür boyu kullanmam gereken ilaçlar...ama lohusalık denilen doğum sonrası ilk 6 hafta kesti bütün hapları...sadece hiptrodim olduğundan troid hapını kesmedi...
minik kızım ve ben çok iyiyiz:nazar::nazar::nazar:şükürler olsun...öpüyoruz teyzesi minik kızını ve seni:ecrin_bebek:a.s.

merhaba şen;bu kadar çabuk toparlanıp yardımcı olmaya çalışman çok güzel bunun için teşekkürler.ben doğum sonrasından ürküyorum biraz.umarım bizde rahat toparlanabiliriz.benimde erken doğum riskim var süreklinstye gidiyorum.3 günde bir demişti doktorum dün gittim bugün tekrar çağırdı kasılmalar varmış.35+2 deyiz şuanda.benimde seninle ilgili çok merak ettiğim iki şey var.kaç haftalıktı bebeğin doğmaya karar verdiğinde?( yanılmıyorsam bebeğin 35.haftada dünyaya geldi)birde kaç kiloydu.kısaca cevaplarsan çok sevinirm.teekkürler şimdiden..sevgiler...

merhaba redrose, canım hiç korkma 35+2 olmuşsun ki bu 36. haftanın içindesin demektir...ben 34+3 iken doğum yptım, yani 35. haftamızın içindeyken...ki hiçbir belirtim kasılmam vs. yoktu...herşey normaldi...2.400 gr. doğdu bebeğim. 32. haftayı geçtikten sonra yaşam şansları çok yüksek oluyor hele 34-35 haftalık bebkleri neredeyse normal kabul ediyorlar, korkma...bebeğim 7 gün küvözde kaldı ama sadece önlem olarak...yoksa hiçbir problem yoktu doğduğunda hemen yanıma verceklerdi ama bizimde fikrimizi alarak doğal yaşama tam adaptasyon için 7 gün kalmasının uygun olacağını belirttiler bizde onayladık, aslında iyi bile oldu diyebilirim, beni orada bu anlamda eğitim almış hemşire ve doktorlar hergün belli saatlerde ççağırarak bebeğimin bakımıyla ilgili eğitim verdiler, şu an çok işime yaradı bu eğitimler inan...bebek küvözdeykende 3 saatte bir yanına gittim ve emzirdim...ayrıca böyle bebeklerin daha güçlü ve dirençli olduğu akranlarını çok hızlı yakaladıkları söylendi oradaki doktorları tarafından, endişe etme...sadece biraz minik oluyorlar...doğru beslenmeyle hızlı kilo alıyorlar...öptüm..

merhaba asyam....benim de ilk hamiliğimdi..Bebeklerimin kalp atımları durdu ve kürtaj oldum..eşime yapılan test sadece kromozom analizi yani kan pıhtılaşması ile ilgili değil..Bana yapıldı pıhtılaşma testi..İlk gebelik ve ilk kayıp olduğu için testlerimizi hemen yaptırmak istedik..sonuçları aldım ancak eşimin kromozom test sonucu henüz belli olmadı..Genelde gebeliğin ilk 3 ayında denir ya kromozom hatalarından vs.kaynaklanır düşükler diye..O nedenle yaptırdık..Bende düşük düzey pıhtılaşma çıktı..Senin ilk kaybın mıydı..Ve pıhtılaşma nedenin hangi mutasyondan kaynaklı...sende anlatırsan paylaşırız..

seybaycım...
aslına bakarsan ben ikizlerimi kaybettikten sonra doktorum testleri istedi. henüz doktoruma gidemedim sonuçları göstermeye. ama testlere bakınca fibrinojen ve antirombin değerlerinin olması gerekenden farklı olduğunu gördüm. nette araştırıncada karşıma kan pıhtılaşması çıktı. bende o günden beri sizleri takip ediyorum. cumartesi doktoruma gidicem. sende eşime yaptırdık deyince kan pıhtılaşması ile alakalı birşey sandım. bilgilendirmelerin içn teşekkür ederim. doktora gidince ne söylediğini anlatırım.

seybaycım...
aslına bakarsan ben ikizlerimi kaybettikten sonra doktorum testleri istedi. henüz doktoruma gidemedim sonuçları göstermeye. ama testlere bakınca fibrinojen ve antirombin değerlerinin olması gerekenden farklı olduğunu gördüm. nette araştırıncada karşıma kan pıhtılaşması çıktı. bende o günden beri sizleri takip ediyorum. cumartesi doktoruma gidicem. sende eşime yaptırdık deyince kan pıhtılaşması ile alakalı birşey sandım. bilgilendirmelerin içn teşekkür ederim. doktora gidince ne söylediğini anlatırım.

peki fibrinojen ve protrombin sonucun nedir..ayrıca sadece bu değerlere göre pıhtılaşma olduğu netleşmez..faktör v..protein C ve S..MTFHR 677..MTHFR 1298...vs..gibi testlerde yapıldı mı canım..İlk gebeliğinmiydi..

şen mrb şu an aktif görünüyorsun galiba müsaitsin doğum hikayeni sabırsızlıkla bekliyorum iğneyi kesmişmiydin doğumda kanama durumu neydi sezeryanı genelmi yaptırdın müsaitsen detaylı anlatırmısın bu arada yeğenimiz nasıl . bende bugün tansiyonum iş yerinde çok düştü 7-4 müş izin aldım evdeyim dinleniyorum kendine iyi bak

merhaba, doğumda iğneyi kesmememize rağmen ciddi bir kanama olmadı...sonrasında da kanama adına sıkıntı yaşamadım, hatta doğumda kan gerekebilir diye düşünmüştük biz ve önlem almıştık ama gerekmedi çok şkür...sezeryanım genel oldu, hatta bir ara anestezi uzmanı istiyorsan epidural yapabiliriz dedi ama ben istemediğimi söylerken lütfü hoca geldi ve yok epidural değil genel olacak dedi, zaten benimde isteğim bu doğrultudaydı...minik prenses gayet iyi teyzesi:nazar: büyümeye çalışıyo...sanada geçmiş olsun dikkat et tansiyon çok önemli...dinlen güzelce...sevgiler...

merhaba redrose, canım hiç korkma 35+2 olmuşsun ki bu 36. haftanın içindesin demektir...ben 34+3 iken doğum yptım, yani 35. haftamızın içindeyken...ki hiçbir belirtim kasılmam vs. yoktu...herşey normaldi...2.400 gr. doğdu bebeğim. 32. haftayı geçtikten sonra yaşam şansları çok yüksek oluyor hele 34-35 haftalık bebkleri neredeyse normal kabul ediyorlar, korkma...bebeğim 7 gün küvözde kaldı ama sadece önlem olarak...yoksa hiçbir problem yoktu doğduğunda hemen yanıma verceklerdi ama bizimde fikrimizi alarak doğal yaşama tam adaptasyon için 7 gün kalmasının uygun olacağını belirttiler bizde onayladık, aslında iyi bile oldu diyebilirim, beni orada bu anlamda eğitim almış hemşire ve doktorlar hergün belli saatlerde ççağırarak bebeğimin bakımıyla ilgili eğitim verdiler, şu an çok işime yaradı bu eğitimler inan...bebek küvözdeykende 3 saatte bir yanına gittim ve emzirdim...ayrıca böyle bebeklerin daha güçlü ve dirençli olduğu akranlarını çok hızlı yakaladıkları söylendi oradaki doktorları tarafından, endişe etme...sadece biraz minik oluyorlar...doğru beslenmeyle hızlı kilo alıyorlar...öptüm..

canım çok teşekkür ederim cevabın için içim rahatladı biraz inan.inşallah hayırlısıyla hepimiz atlatırız bu dönemleri.senide meleğini de öpüyorum.sevgiler...

merhaba, doğumda iğneyi kesmememize rağmen ciddi bir kanama olmadı...sonrasında da kanama adına sıkıntı yaşamadım, hatta doğumda kan gerekebilir diye düşünmüştük biz ve önlem almıştık ama gerekmedi çok şkür...sezeryanım genel oldu, hatta bir ara anestezi uzmanı istiyorsan epidural yapabiliriz dedi ama ben istemediğimi söylerken lütfü hoca geldi ve yok epidural değil genel olacak dedi, zaten benimde isteğim bu doğrultudaydı...minik prenses gayet iyi teyzesi:nazar: büyümeye çalışıyo...sanada geçmiş olsun dikkat et tansiyon çok önemli...dinlen güzelce...sevgiler...
Şencim merhaba , siteye 1 haftadır giremiyorum , Ankaradaydım bakma fırsatım olmadı. Önceki mesajları okuyamadım , az önce son mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sevindim .. Bebeğine kavuştun demek ..Anladığım kadarıyla sen ve bebeğin iyisiniz çok şükür..Allah anneli babalı hayırlı ömürler versin kızına inşallah şencim ..Çok duygulandım şu an..Hep birlikte takip ettiğimiz gebelik öykün mutlu sona ulaştı çok şükür ..Darısı da bizlerin başına ..

Doğum hikayeni okuyamadım ..Önceki mesajlara bakıcam şimdi..Seni ve kızını öpüyorum..Çok sevgiler şencim..Kendine iyi bak..

Back