• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Belizcim,
hamileligin hayirli olsun canim.
Korkunu anliyorum canim ama en azindan hemencecik yine hamile kalabildin.
Bunada cok sükür etmek lazim. Insallah bu sefer Rabbim yüzünü güldürür.
Demesi kolay ama kendini baska seylerle meskul etmeye calis.
Insan devamli acaba busefer tutacakmi tutmayacakmi demekten bile bunalima giriyor.
Bizi habersiz birakma canim

Amin canım inşallah hepimizin yüzünü güldürür Allahım inşallah , bu arada senin kaç günün kaldı sonucunu öğrenmek için

Hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun arkadaşlar.... Mesleğinizde nice başarı dolu yıllara ....

arkadaşlar beniim son zamanda kafama takılıyor iğneleri bacağımdan yapınca bir faydası olmuyor gibi geliyor göbekten daha faydalı gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz saçmalıyormuyum

29 selvihan yanlış hatırlamıyorsam sende sinan beye gidiyordun. sonradan lütfü beye gitmeye karar vermişsin. sinan beyin verdiği diyeti hala yapıyormusun merak ettim.... lütfü beye karar vermende ne etkili oldu.sinan bey ve lütfü bey birbirinin zıttı iki tedaviyi savunuyorlar. biri diyet yaptırıp ilaçları farklı günlerde yutturuyor , diğeri gerek yok ilaçları hergün al yeter diyor... bende ne yapacağıma hangisinin doğru olduğuna bir türlü karar veremiyorum.
canım bir sorum daha olcak.. sinan bey senin homosistein değerine bakmışmıydı...baktıysa sonuç ne çıkımıştı ve tekrar ölçtürdünmü ... yazarzan çok sevinirim canım..

29 selvihan yanlış hatırlamıyorsam sende sinan beye gidiyordun. sonradan lütfü beye gitmeye karar vermişsin. sinan beyin verdiği diyeti hala yapıyormusun merak ettim.... lütfü beye karar vermende ne etkili oldu.sinan bey ve lütfü bey birbirinin zıttı iki tedaviyi savunuyorlar. biri diyet yaptırıp ilaçları farklı günlerde yutturuyor , diğeri gerek yok ilaçları hergün al yeter diyor... bende ne yapacağıma hangisinin doğru olduğuna bir türlü karar veremiyorum.
canım bir sorum daha olcak.. sinan bey senin homosistein değerine bakmışmıydı...baktıysa sonuç ne çıkımıştı ve tekrar ölçtürdünmü ... yazarzan çok sevinirim canım..

merhaba ecesem ...ben de mthr 1298 heterozigotum sadece..sanırım sen de öylesin..biz şu an eşimin tahlil sonuçlarını bekliyoruz.onlarda belli olunca dr.umuzla görüşeceğiz...Ben de dr.ların ayrı fikir ve uygulamalarından dolayı endişeliyim..herkes gibi ..bir sonraki hamileliğimi riske atmak istemiyorum..sen iğne kullanmaya başlayacakmısın bu sonuca göre benim de sorum bu olacak sana..teşekkürler şimdiden..

merhaba kızlar ben semra bişe sormak istiyorum ,bu kan pıhtılaşması sorunu olupta saglıklı dogum yapabilen varmı aranızda ben yaptım 7 yaşında bi kızım var .

ama kızımda böyle bi sorunum oldugunu bilmiyordum ,kızımdan sonra tekrar bebiş istedik biri bibucuk diğeri 3 aylık iki bebiş kaybedince testlerle anlaşıldı,homozigot faktör 5 mutasyonu varmış,şimdi yine bebek istiyoruz tedaviyede başladık korkmuyorum ama ,merak ediyorum benim gibi bu rahatsızlıgı oldugunu bilmeden doğum yapabilen varmı diye........

merhaba ecesem öncelikle ben faktör 5 leiden hastası değilim.bende sadece
Mthfr ( 677 T )Mutasyonu hetorozigot
Mthfr (1298)Mutasyonu Heterozigot var.diğer bütün değerlerim ve homosistein değerim normal çıktı.sinan bey bakmamıştı.biz daha sonra kendimiz baktırmıştık.benim eşimde hacettepe tıpta araştırma görevlisi dr.dr sinan beyin diyetini bıraktım ve geçen ay lütfü beye başladım.daha öncede istanbulda acıbadem hastanesinde doç.dr.arda LEMBERT'e gittim oda diyete gerek yok dedi.geçen ayda hacettepe de hematoloji bölümü(kan hastalıkları)hocası doç.dr.yahya büyükaşık a gittim.oda benim tahlil sonuçlarıma göre diyet yapmama gerek olmadığını söyledi.ayrıca hamilelikte sadece aspirinlede devam edeileceğimi ama riske atmamak için düşük düzey fraxiheparin 0,3mg kullanmamın iyi olabileceğini söyledi.lütfü hocada aynı şeyi söyledi.hamile kalınca gel ozaman karar vereceğiz.istanbuldaki dr de aynı şeyi söyleyince 3kişiye bir kişi kaldı.bende bu siteyi takip edeli lütfü beyden hep olumlu yorumlar okuyunca bende ona geçtim.inşallah hayırlısı olur.başka soruların varsada yaz canım benim elimden geldiğince yardımcı olurum.ben aralık ayı bebek çalışmalarına başlıyorum allah yardımcımız olsun inşallah bizde bebişlerimize sağ salim kavuşuruz.sevgilerle

öğretmek bir sanat öğrenmek ise bir ihtiyaç ülkemin en büyük sanatçılarının öğretmenler gününü kutlarım daha nice mutlu başarılı yıllar bizlerin olsun .

Şencim çok tebrik ederim ,alllah analı babalı büyütsün inşallah. Size büyük bir süpriz yapmış pelinsu 'cuk.:ecrin_bebek:. İnan biz bu kadar duygulandıysak seni düşünemiyorum kim bilir ne kadar mutlusundur. İlk hamilelik haberini verdiğin günleri hatırlıyorumda zaman ne kadar çabuk geçmiş .o minicik güzelliği kucağına aldıktan sonra çektiğin bütün zorluklar geride kalmıştır. Allahım hepimize nasip etsin inşallah bu mutluluğu...:emir_bebek:
Bu arada ben yeniden hamileyim 4+5 günlük , ama 9 ayı tamamlayabileceğim düşüncesi çokkk uzak geliyor , çok endişeliyim ,
Bu arda gerçekten iğneleri kesmişmiydin sen sanırım daha bırakmamıştın doğum yaptığında , problem oolmamıştır inşallah. Kendine ve minik pelinsu tuanaya çok iyi bak a.s.
belizciiimm cok tbrk ederim canım.lütfen içini ferah tut.bende ilk hamile olduğumu öğrendiğimde eşimle oturup tasalanmıstık.bak ne gereksiz tasaymıs.allaha dua et bitanem.bu sefer olucak.senn evinde miss gibi cennet kokucak:1hug:
mrb arkadaslar bende yeni üyeyim bütün yazılanları okudum öncelikle şene hayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsün diyorm okuyunca cok mutlu oldum cok şükür kavusmus bebeğine Allah olmayanlarada hayırlısıyla nasp etsin benmid 2 düsüğüm oldu 8.ve 9. haftalarda bebekler karnımda öldü 2. gebeliğimde doktor bebekaspirini ve folik asit verdi ama yine kısmet olmadı suan 5+3 günlük hamileyim doktor coraspin ve folikasit vede fragmin 0.2 lik iğneye basladım ama anlamadığım bise var kan pıhtılsaması ile ilgili bir test yapılmadı sadece genetik testi yapıldı ondada bise cıkmadı doktora bu iğneleri ne zamana kadar kullanacağımı sordum kalp atıslarını duyana kadar kullandırıyorm dedi ama ben yine bise anlayamadım iğneyi kesince cocuğuma bise olursa cok korkuyorm arkadaslar kafam cok karısık bu iğneleri 9 ay boynca neye göre kullandırıyorlar bilen varmı arkadaslar sadece 3 yada 4 ay iğneyi kullanan arkadslar varmı beni aydınlatırsanız sevinirm
nisacım hiç böle bişi duymamıstım.doktorun tedbir amaclı baslatmıs iğneleri ama bari tedbir amaclıda devam ettirse??yada tehlikeliyse bastan vermese??bizle genetik testlerimizde cıkan sonuca göre iğneler baslıyor ve hamilelik boyunca devam ediyoruz..hani demişsin ya kan pıhtılasmasıyla ilgili yapılmadı genetik test yapıldı die.o test kan pıhtılasmasıyla alakalı olandır buyuk ihtimal..istersen sonuclarınla baska bi doktora daha git.
buarada hamişliğinde hayırlı olsun.allahım sağsalim kavusmanızı nasip etsin..
arkadaşlar beniim son zamanda kafama takılıyor iğneleri bacağımdan yapınca bir faydası olmuyor gibi geliyor göbekten daha faydalı gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz saçmalıyormuyum
tuğcecim önemli olan ilacı derinin altına yollamak.kol bacak veya göbek farketmz..bence şimdiden tedirgin olma.tadını cıkar bu zamanların.doğuma bir kac hafta iğneler kesilio asıl ozaman tedirgin oluosun.şimdi gönül rrahatlığıyla vurul ve iğnelerin işe yaradığını ve iğneler kesilince buradaki depolardan faydalanacağını düşün.ben doğuma kadar kendimi bööle telkin ettim..
öğretmek bir sanat öğrenmek ise bir ihtiyaç ülkemin en büyük sanatçılarının öğretmenler gününü kutlarım daha nice mutlu başarılı yıllar bizlerin olsun .

biraz gec oldu ama bende tüm meslektaslarımın gününü kutluyorum..a.s.

belizcim hamileliğin hayırlı olsun. canım benim ya yaşadığın nasıl bir korkuysa müjde bile dememişsin. kızlar ben yine hamileyim gibi bir ifade kullanmışsın. hamile kalmakta sorun yaşamıyor olmk bile çok güzel inan bana. ben son bir yıldır öyle boş boş bekliyorum. artık düşürme korkusundan bile vazgeçtim. tekrar hiç hamile kalamıyacakmışım gibi geliyor. umarım bu sefer herşey yolunda gider ve miniğin hep senle kalır. kendine iyi bak.

tebrik ederim şen.allahım ne güzel mutluluk inşallah bizde bebişlerimize kavuştuğumuz günü görürüz.

kaç haftalık doğdu bebeğin?

tuğcecim önemli olan ilacı derinin altına yollamak.kol bacak veya göbek farketmz..bence şimdiden tedirgin olma.tadını cıkar bu zamanların.doğuma bir kac hafta iğneler kesilio asıl ozaman tedirgin oluosun.şimdi gönül rrahatlığıyla vurul ve iğnelerin işe yaradığını ve iğneler kesilince buradaki depolardan faydalanacağını düşün.ben doğuma kadar kendimi bööle telkin ettim..

Alıntı:
celen35 çok teşekkür ederim bebeğini kucağına sağlıkla almışolman beni çok mutlu ediyor şu sıralar çok işin var biliyorum ama burayı unutma olurmu bazen çok tedirgin oluyorum bu konuda senden ve şen arkadaşımızdan yardım alma ihtiyacı duyuyorum tekrar cvp için teşekkürler

sevgili selvihan cevapladığın teşekkür ederim .. benim homosistein değerim 9.7 çıkmıştı. yaklaşık 2 aydır bu diyeti yapıyorum kafam çok karışık,,, canım çok sııkkın. sinan bey haricindeki herkes bu değere normal diyor. senin homosistein ne çıkmıştı canım...

merhaba ecesem ...ben de mthr 1298 heterozigotum sadece..sanırım sen de öylesin..biz şu an eşimin tahlil sonuçlarını bekliyoruz.onlarda belli olunca dr.umuzla görüşeceğiz...Ben de dr.ların ayrı fikir ve uygulamalarından dolayı endişeliyim..herkes gibi ..bir sonraki hamileliğimi riske atmak istemiyorum..sen iğne kullanmaya başlayacakmısın bu sonuca göre benim de sorum bu olacak sana..teşekkürler şimdiden..
sevgili seybay... seninle sorunumuz aynı. gittiğim her iki doktorda hamile kalır kalmaz clexan 0,2 kullanmam gerektiğini söyledi ama bir farkla... sinan beksaç kontrollü hamile kalmam gerektiğini yani günümün geçmesini beklemeden 4+0 olunca kanda bthcg ye baktırıp sonuç pozitifse hemen o gün iğneye başlamam gerektiğini ,,lütfü önderoğlu ise hamileliğimin 6. haftasında hatta ilk kalp atımından sonra başlamam gerektiğini söyledi... işte işin bu kısmı tam bir muamma ..ama ben riske atmayarak hamile kalır kalmaz iğne vurulmaya başlıcam...başka sorun varsa seve seve cevaplarım canım..

ama kızımda böyle bi sorunum oldugunu bilmiyordum ,kızımdan sonra tekrar bebiş istedik biri bibucuk diğeri 3 aylık iki bebiş kaybedince testlerle anlaşıldı,homozigot faktör 5 mutasyonu varmış,şimdi yine bebek istiyoruz tedaviyede başladık korkmuyorum ama ,merak ediyorum benim gibi bu rahatsızlıgı oldugunu bilmeden doğum yapabilen varmı diye........

merhaba semra once hosgeldin canim ne guzel allah bagislasin saglikli bir kizin var masallah bende senin gibi bilmeden ve hicbir sorun yasamadan bir cocuk dunyaya getirdim ama malesef spina bifidali dunyaya geldi cok uzgunum 6 yasindada vefat etti melegim bastan bilseydim boyle birseyle karsilasmazdim sanirim allahin takdiri diyorum oyle teselli buluyorum cok sanslisinki saglikli bir bebegin olmus ve bu problemi ogrenmen icinde onune firsatlar yani dusukler cikmis ne kadar uzulsende yinede sanslisin cok cok gecmis olsun sevgiler

ayy nihayet lalcim ya...bende beni merak etmiştir arkadaşlarım diye düşünüyorum günlerdir....yeni fark ettiniz :oklava:

tebrik ederim şencim çok sevindim:dance: allah analı babalı büyütsün bebegini insallah. böyle düşünmene üzüldüm,hiç olurmu, sen ve celen hepimizin umut kaynagısınız..
tuana hala kuvozdemi? inşallah bir an önce evinizi şenlendirir :emir_bebek:
benim bebişimin cinsiyeti belli oldu erkekmiş! 17 haftalık oldum. ama allerjilerimle basım dertte.
neyse ilk fırsatta bize dogum hikayeni anlatırsan cok memnun olurum canım. benim doktorum dogumdan 1 gün önce bıraktırıyor iğneyi, sen hiç bırakmadan dogum yapmıssın. allahımın izniyle insallah bizlerde kavususruz sag saglim bebişlerimize.
minik kızını kokla benim yerime öpüyorum canım ve dört gözle dogum tecrubelerini bekliyorum:1hug:

kızlar clexanla ilgili doktorumla konustum. vücudumun kabardıgını kasındıgını söyledim ve bunun igneyle ilgisi varmı diye sordum. dr cevabı aynen şu oldu: CLEXAN KULLANAN HASTALARIMDAN BÖYLE ŞİKAYETLER GELMEYE BAŞLADI dedi. CLEXAN SAFLAŞTIRILDI AMA DEMEKKİ İYİ OLMADI dedi. bende gebelerin kullanması zararlı diye duydum dedim. SAFLAŞTIRILMASININ GEBELİGE HİÇ BİR ZARARI OLAMAZ SADECE İGNENİN İÇİNDEN BİKAÇ MADDE AZALTTILAR dedi. ALERJİLERİN RAHATSIZ EDİYORSA, RAPOR GÜNÜ GELİNCE İGNENİ DEGİŞTİRİRİZ İSTERSEN dedi.
yani kızlar clexanı saflastırmıslar ancak gebelige bi yan etkisi yokmuş. anladıgım kadarıyla etkisini azalatan bazı maddeleri içinden çıkartmışlar yani aslında daha iyi olmus.
haftaya tekrar doktora gidecem, konusursak bu konuda yine size bilgi veririm.
sevgilerle...

Back