kan bağı var mı

dedeler farklı olunca nasıl kan bagı oluyor kı
Nasıl da ataerkil bir bakış açısı. Ne kadar korkunç bir bakış açısı. Soyda kadının katkısı olduğu aklınıza bile gelmiyor.
Kadının doğan çocuğa genetik olarak hiç bir şey eklemediği, sadece erkeğin tohumu için bereketli bir toprak olduğu düşüncesi öyle yerleştirilmiş ki beyinlere 2024 yılında bile bu cümleleri duyuyoruz.

Çok şaşırtıcı gibi görünse de soyun erkekten yürüdüğü inancı erkeğin kadın üzerindeki hakimiyetinin de temellerini oluşturur.
Kadın bakire olmalıdır ki o toprakta tek bir erkeğin tohumu meyve versin (!).
Kadın sadece tek bir erkeğe ait olmalı, korunmalı, sakınılmalıdır ki erkeğin soyuna zarar gelme riski ortaya çıkmasın. (!)
Bosna-Hersek savaşında kadınlara yönelik sistematik cinsel saldırının arkasında bile bu düşünce vardır.
O kadınların bu saldırılar sonucunda doğuracakları çocuklarla soyun kirletilmesi-yok edilmesi amaçlanmıştır.
Ne kadar korkunç düşünceler değil mi?

Soyun kadından yürüdüğü inancı çok uzun zaman önce unutuldu/unuttuturuldu. Ancak erkek soyluluk düşüncesinin 2025 yılına girmek üzereyken bile doğacak çocuğun hem kadının hem de erkeğin DNA'sını taşıdığını, soyun iki taraftan da devam ettiğini unutturması çok korkunç gerçekten.

Son düzenleme:
Asıl olan annedir, babanın kim olduğu kadının namusuna kalmış bir şey. Aslına bakarsanız baba belli değildir ama anne bellidir, doğruyor çünkü. Soyun erkekten gelmesi ve aynı babadan doğan çocukların kardeş sayılmaları erkeklerin birden çok kadınla evli olduğu ve o kadınların kuma olduğu zamanlardan kalma. Kumaların doğurduğu çocuklar kardeş sayılıyor, babaları aynı ama anneleri farklı.

Kan bağı var. Aynı anneden olduğu için. Akraba topları bana çok absürt geliyor gerek yok.

Namus ne alaka ya ?

Namus ne alaka ya ?
Yanlış kelime kullandım. Namus kötü bir kelime. Alakası kişisel. benim de ablalarımla anne bir baba ayrı. Bu konu hiçbir zaman gündeme gelmezdi, biz kardeştik. Sonra eniştem bir gün siz üveysiniz dedi (babalarımız ayrıymış diye) Ben o zaman 12-13 yaşlarımdaydım ve bu lafa çok üzüldüm, bir arkadaşıma sordum o da "baba ayrı olunca üvey olunuyor, anne ayrı ama baba bir olursa öz olunuyor" dedi benim çok üzülüp ağladığımı görünce annem "kızım asıl olan annedir, babanın aynı olup olmaması annenin namusuna kalmış bir şey, kimse siz kardeş değilsiniz diyemez, üvey değil özsünüz" dedi. Onu hatırladım da o lafı yazdım. Hoş değil farkındayım da annem herhalde benim çok üzüldüğümü gördüğü için öyle dedi. O kelimeye takılmayın, ana fikir asıl olan annedir demek istedim yani.

Kuma kavramı bu inancın ardından başlamış bir durum zaten.
Erkek soyluluk düşüncesi tarım toplumuna geçişle birlikte erkeğin mülkiyete sahip olmasıyla başlıyor diyebiliriz aslında.
Bu süreçte kadın da erkeğin mülkiyetindeki eşyalardan biri olarak kabul edilmeye başlıyor ve kumalık mekanizması, kadının yaşamdan tecrit edilmesi gibi kadına nefretin tohumlarını atan gelişmeler de domino taşı misali birbirini takip ediyor.
Eski Yunan filazofları (çok saygı durulan Aristo dahil) bu konuda engin (!) fikirlerini yüksek sesle dile getirmiştir mesela.
Bundan önceki zamanlarda kadınların neden doğum yaptığının tam olarak bilinmediği, erkeğin doğum üzerindeki etkisi anlaşılmadığı zamanlarda kadın soyluluk esastı. Belki hala bazı kabile/toplumlarda bu inanç sürdürüyordur.
Ancak erkeğin doğum üzerindeki etkisi anlaşıldıktan ve kadın/erkek ilişkilerinde erkek güç kazandıktan sonra baba soyluluk ideolojisi başlamıştır. Bu ideoloji daha sonrasında gücünü arttırmıştır. Baba soyluluk günümüzde bile tüm bilimsel gelişmelere rağmen gücünü koruyan bir ideolojidir ne yazık ki.

PS: Namusla ilgili yorumunuzu çıkardım E ellerimlekazidim 'a katılıyorum. sadece kadına atfedilen bu kavram da kadına nefretin bir başka tezahüründen başka bir şey değil.

Son düzenleme:
yani bazısı karsı oalbılır uygun gormeye bılır herkesın kendı dusuncesı neden bu kadar tepkı verılıyor sankı yarın nıkah kıyıam demıişim.
bende bu ıhtımallerı dusundugum ıcın karasız kaldım zaten
sorum nene dede aynı olan kuzenle bu seıklde olanın tehlıke durumu yıne aynı mıdırı ogrenmektı iş nerelere geldi

Aynı olduğunu yazdılar işte
Kuzen kardeş gibi dediler

Şimdi ne düşünüyorsunuz

Aynı olduğunu yazdılar işte
Kuzen kardeş gibi dediler

Şimdi ne düşünüyorsunuz
herkesin duygusal olarakyakınlık durumu farklıdır. bız kardes gıbı aynı ortamda buyuyup o gozle gormedık boırbırımızı oyuzden bu kısımda sıkını yok bnm ıcın ama dıger turlu genlerden dolayı yakınlık busekıldeyse tabıkı bnm ıcıcnde durum farklı tabıkıı

Genler duygusal yakınlık yoluyla aktarılmıyor güzel kardeşim. Şimdi size oturup biyoloji anlatsak işe yaramaz,hayatınızda hiç okul kapısından da mı geçmediniz nedir,insanın sinirlerini zıplatıyorsunuz yorumlarınızın mantıksızlığıyla.

Gidin sevişin cümle alem amca oğullarıyla,hatta kızlarıyla da sevişin. Duygusal yakınlığınızın olmadığı herkesle sevişip evlenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…