kan bağı var mı

benım sorum bu evlılıkte saglık sorunu olur mu olmaz mı
Olur, çocuklar genlerini hem anneden hem babadan alır, annede bulunan x kromozomunda 1000 kadar gen varken babadan alınan y kromozomunda 80 civarı gen var en azından benim bildiğim kadarıyla böyle, şu durumda kuzeniniz annesinden aldığı bir veya birkaç kalıtsal hastalık taşıyor olabilir, ki kan bağı yok diye bir şey de söz konusu değil babanız ve amcanız aynı rahimde büyüdüler, aynı kadının genlerinden aldılar, aynı memeden emdiler.

Başka erkek mi kalmadı toplumda? Sonra sma oldu çocuk hadi bana para ver diye çocukları ziyan ediyosunuz ortada. Kuzen kardeştir ya nasıl aklınızdan geçiyo böyle şeyler.
Tamam akrabasıyla evlenmesin ama ben bu smalı çocukların fotolarının altında da bu yorumları gördüğüm için uyarmak istedim. Ülkemizde smalı çocukların akraba evliliğinden olma oranı çok çok az. Lütfen onları bu şekilde etiketlemeyelim bu konuda çok aşırı tepki alıyorlar ben çok üzülüyorum. Akrabanla evlen sonra para ver diye dilen! Diye yorumlar bence iyilikten çok uzak!
Evet akraba evliliğinde sorunlar vardır yapmasınlar ama smalı çocukları katmayalım lütfen!

Anneden genetik geçiş olmadığını kim söyledi size? Hiç biyoloji dersi görmediniz mi?
böyle bı gecısın olmnadıgını dusunsem konu dahı açmam demı yada sorun etmem benım demek ıstedığim dedeler frklı olunca neneden dolayı bı bag var sadece bu nekadar etkılı olur kısmıydı cunku bunların yuzdesı oluyomus galıba
yoksa dırek kuzen olup engellsız cocuk dunyaya getıren de var
ha ben ıllakı evlencem demıyorum zaten kotu bısey olsun asla ıstemem ve yakında deılız yzım herkes nden bu kadar yanlıs anladı anlamadım

Tamam akrabasıyla evlenmesin ama ben bu smalı çocukların fotolarının altında da bu yorumları gördüğüm için uyarmak istedim. Ülkemizde smalı çocukların akraba evliliğinden olma oranı çok çok az. Lütfen onları bu şekilde etiketlemeyelim bu konuda çok aşırı tepki alıyorlar ben çok üzülüyorum. Akrabanla evlen sonra para ver diye dilen! Diye yorumlar bence iyilikten çok uzak!
Evet akraba evliliğinde sorunlar vardır yapmasınlar ama smalı çocukları katmayalım lütfen!
evet bncede umarım yorum yapan kişi akraba evlılıgı olanmadan da sma lı oluncagını kendı evlatlarında şahıt olmaz "olursa da ogrenmıs olur

Tamam başka genetik hastalığı mı katayım özel bir isteğiniz var mı? Her şeye duyar kasmayın ya. Yorumumla iyilik yaymaya çalışmıyorum zaten.

böyle bı gecısın olmnadıgını dusunsem konu dahı açmam demı yada sorun etmem benım demek ıstedığim dedeler frklı olunca neneden dolayı bı bag var sadece bu nekadar etkılı olur kısmıydı cunku bunların yuzdesı oluyomus galıba
yoksa dırek kuzen olup engellsız cocuk dunyaya getıren de var
ha ben ıllakı evlencem demıyorum zaten kotu bısey olsun asla ıstemem ve yakında deılız yzım herkes nden bu kadar yanlıs anladı anlamadım
“Kan bağı var mı, dedeler bir değil nasıl kan bağı oluyor” dediğiniz için tepki çektiniz.

Genetik hastalık olasılığını sorsaydınız bu yorumları almazdınız. Ki bu olasılığın düşüğü de yükseği de göze alınmaz bana göre.

Ben evlenmeden önce babamın teyzesinin oğlu benimle evlenmek istemiş. Benim babam biyolojik değil ama bir çok babadan daha çok babadır kurban olduğum :KK68:. Hiçbir kan bağımız yok çocuğu 1 sefer akraba düğününde gördüm yurtdisinda yaşıyor. ama o gün teyzesini arayıp çok kızmış dünyada isteyecek kız mı kalmadı da benim kızım dediğime oğlun göz koymuş diye. Bu konuyu bana bile yansıtmadı utandı bence. Ben akraba evliliklerine çok kızıyorum yani ne gerek var ve görüşülmüş olmasada bur akrabamin bana o gözle bakması beni çok üzer

merhaba kızlar. sizin bi konuda fıkrınızı sorucam.

benım babam ve amcam üvey kardeşler yanı anneleri bir babaları farklı bu amcamında oglu cok uzun zamandır benı sevıyor ve evlılık ıstıyor yanı huy ve ahlak olarak bnde begenıyorum cocugu ama tek korkum akraba oldugumuz ıcın gen aktarımı yanı bu ılerde cocuklar ıcın sorun olur mu acaba yanı bunun ıcın evet testler var ama şu aşamada olmaz cunku ortada bısey yok daha ben ona olmnaz dedım ama bu bnm kendı ıcımdekı şüphe ama dedıgım gıbı bu kuzenımle dedelerımız farklı nenemiz aynı sadece.

birde şöyle bi durum var her bölgede ve her ailede dinamikler farklı tabıkı herkes hoş görmez akraba evlılıgı ama biz bu kuzenımle ve ailesiyle cok yakın değildik onu ılk 18 19 yaşlarımda gordum dıyelebılırım hatta daha sonrasında ise ancak sene de bi kez aynı ortama ya denk gelırız ya gelmeyız çunku farklı sehırlerde yasıyoruz. ama babamlar annemler hep gorusurler bıyerdede cok ıyı tanıyoruz yanı.

benım sorum bu evlılıkte saglık sorunu olur mu olmaz mı bılgı olan var mı yada boyle evlılık yapan yada şahıt olan falan
Tabiki kan bağınız var. Kuzensiniz. Benim çevremde böyle şeyler olamaz bizde kuzen kardeştir. Bana aklımdan geçirmek bile iğrenç geliyor açıkçası ayrıca riskler zaten ortadayken ne gerek var.

Amcanın babası ayrı ama anneleri bir. Nasıl kan bağışı olmayacak pardon?
İkiniz de aynı hastalığın taşıyıcısıysanız çocuğunuz hasta doğabilir. Akraba olduğunuz için akraba olmayanlara oranla risk daha fazla.
Hiçbir aşk, beğeni, hoşlanma bir bebeğin sağlığından daha değerli değildir.
Lütfen artık başka adam kalmamış gibi kuzenlerinizle evlenmekten vazgeçin.
Üst soyunuz kardeş ya, benim tüylerim ürperiyor düşününce. Benim doğurduğuna kardeşimin doğurduğunu yan yana düşününce tiksiniyorum.

akraba evliliği ile geçtiği bilinen ve doğrudan gösterilmiş SMA kadar ölümcül hastalık az zaten, ---mantıklı düşünürsek bu hastalıklar akraba evliliğinden olsa ve böyle her fert 5 yaşına gelmeden ölüyor olsa o soy çoktaaaaaan bitmiş gitmiş olurdu kururdu zaten --insanlar da illa bunu fark eder akrabadan evlenmezdi lanetli filan derdi... oysa akraba evliliği oranlarıyla meşhur illerimizin hiç nüfus sorunu yok tarih boyunca da hiç olmamış.

burada konuştuğumuz şeyler ihtimaller ve genelde ileri yaşlarda çıkan ve yüksek oranda ölümcül olmayan hastalıklar aileden gelir. kızıp köpürmeyin, hilkat garibesi ya da üreme yeteneği olmayan birey oluşumları kuzen evliliğinden değil daha yakın akrabalar arası ilişkilerden oluyor -iğrenç, evet. ama öyle.

...ha ama gereksiz yere ihtimalleri arttırmaya ve kuzen-kuzen ilişkilerine gölge düşürmeye, ülkemizin zaten zor olan akrabalık mevzularını iyice karıştırmaya hiiiiç gerek yok.

benim tüm sülalem akraba evliliği. annem babam kuzen. yakından tecrübe etmişliğimle net diyorum bunu. asla gerek yok.

yoksa ihtimallerden konuşacaksak 35 yaş üstünde de kromozom bozukluğu (Down sendromu gibi) ihtimali artıyor kimse o yaşta gebe kalmasın. bunu diyemeyiz. bana kalırsa (ki genetikçiyim bu arada:KK70:) akraba evliliğinde sosyal ahlak perspektifindeki sonuçları, anlaşamama durumlarında çıkacak ailesel dertler filan inanın daha büyük sorun.

gelelim SMAlı bebeklere. 1. bebekte hastalık varken 2. 3. çocuğu kontrolsüz şekilde yapan aileler var. gerçekten orada değişik bir iş dönüyor.

SMA gibi başka metabolik hastalıklar da var ve bunlar genetik testlerde de çıkıyor. 1 çocukta bunu yaşadın neden ilgili testleri yaptırmadan başka çocuk sahibi olursun?

suçu akraba evliliğine atarak o konuyu alakasız bir yere çekiyorlar
"hasta çocuğun var, bunun gebelik öncesi testleri var, kontrollü gebe kal" diye çemkirsinler, bu haklı olur çünkü.

Anne bir olunca üvey mi oluyor? Hani aynı rahimde büyümüş iki bebek? Bu cahillikle değil amca oğlu, kimseyle evlenip üremeyin.
Evet, Türkçe'de öyle oluyor
bizde yarı-kardeşlik (sadece anne ortak ya da sadece baba ortak) olmasını tanımlayan bir kelime yok. anne bir üvey kardeş baba bir üvey kardeş gibi zorlarsak var sadece.

topluma göre
anne- baba birse öz
sadece 1 tanesi farklıysa üvey, 2si de farklıysa yine üvey (hatta şu durumda kardeşi geçtim, dış kapının mandalı deriz biz ona): yani annenizin başka bir adamla evliği olsa o adamın da başka bir kadından başka çocuğu olmuş olsa o da üvey kardeşiniz --şu durumda hiç kan bağı olmayan birisi aslında

bunlar için bizde ayrı terimler yok.

sıkıntı hukukta :KK70:

evet biliyorum hukuka göre sadece şu anlattığım durum
"yani annenizin başka bir adamla evliği olsa o adamın da başka bir kadından başka çocuğu olmuş olsa o üvey kardeşiniz --şu durumda hiç kan bağı olmayan birisi aslında" üvey oluyor ama toplum ona öyle demiyor işte....

X