- 10 Haziran 2010
- 371
- 22
-
- Konu Sahibi Loiseauxrouge
arkadaşlar yaklaşık 6 yıldır bu dolgu maddelerini kullanan bir hekim olarak sizlere tavsiyem asla kalıcı dolgu maddeleri kullanmayın bu tip maddelerin yıllar sonra dahi ciddi koplikasyon riskleri var ve sonuçlar henüz bilinmiyor ,bu anlamda vücudumuzdada var olan doğal dolgu maddesi yani hyaluronic asidi tercih etmeniz en doğru olanı,bu madde zamanla kendi dokunuzla bütünleşiyor ve malzemenin kalitesine göre 6 ay ile 1 yıl arasında kayboluyor, bu malzemelerden tecrubelerime göre en memnun olduğum botoxuda üreten allergan firmasına ait olan JUVADERM markası yine RESTYLANE markasıda iyiler arasında,dolgunun kalıcılığının beklenenden az olması ise biraz uygulamacının becerisi ve tecrubesi ile alakalı ,gereğinden daha derine enjeksiyonlar buna sebep olabiliyor,yine uygulamacının tecrubesi harcanan dozun daha düşük ancak sonucun daha iyi olmasınıda sağlıyor...sorularınızı zaman zaman buradan cevaplamaya çalışacağımKizlar benim dun baris beyle gorusmem vardi. Bu tarz kalici dolgu maddelerini hic tavsiye etmedigini, ve guvenilir bulmadigini soyledi.(
arkadaşlar yaklaşık 6 yıldır bu dolgu maddelerini kullanan bir hekim olarak sizlere tavsiyem asla kalıcı dolgu maddeleri kullanmayın bu tip maddelerin yıllar sonra dahi ciddi koplikasyon riskleri var ve sonuçlar henüz bilinmiyor ,bu anlamda vücudumuzdada var olan doğal dolgu maddesi yani hyaluronic asidi tercih etmeniz en doğru olanı,bu madde zamanla kendi dokunuzla bütünleşiyor ve malzemenin kalitesine göre 6 ay ile 1 yıl arasında kayboluyor, bu malzemelerden tecrubelerime göre en memnun olduğum botoxuda üreten allergan firmasına ait olan JUVADERM markası yine RESTYLANE markasıda iyiler arasında,dolgunun kalıcılığının beklenenden az olması ise biraz uygulamacının becerisi ve tecrubesi ile alakalı ,gereğinden daha derine enjeksiyonlar buna sebep olabiliyor,yine uygulamacının tecrubesi harcanan dozun daha düşük ancak sonucun daha iyi olmasınıda sağlıyor...sorularınızı zaman zaman buradan cevaplamaya çalışacağım
bu işlem doğal bir yöntemdir ancak kalıcılığı 1-2 ay ile sınırlıdır,üstelik yüz bölgesinde kalın bir malzeme olduğu için pek hoş durmuyor, ben tavsiye etmiyorum ancak yüzde ciddi miktarda dolgu kullanmayı gerektirecek bir deformasyon varsa bu yöntem düşünülmeli bencePeki vucudun kendi yagindan yapilan dolgular konusunda fikriniz nedir acaba boshayallersmile
Canım benim bence de özellikle gençlerde kalıcı dolguya hayır :) Ama yaptırp yıllarca hiçbir komplikasyon çıkmayanları unutmamak gerekir.Yapan doktorlarda kötü bir madde olsa herhalde yapmazlar .Çünkü kalıcı dolguyu kullanan cerrahlarımız , Plastik cerrahlar.Ben Poliakrilamid jelin kötü bir madde olduğunu düşünmüyorum.Ama kalıcı olduğu için bir komplikasyon çıkarsa diye korkulması çok normal.Zaten doktorların çoğu bu nedenle yapmıyorlar.Yoksa sağlığa bir zararı olduğu için değil.Hele silikonla sakın karıştırmayın.Tek riski komplikasyon çıkarsa alınması zor.Komplikasyon riski geçici dolgudan çok daha az ama geçici dolgunun geriye dönüşümü var.Ayrıca hiçbir geçici dolgu maddesi 2 aydan fazla gitmiyor.bende kalıcı istiodum hep ama doktorumla konuştuktan sonra wazgeçtim kalıcı deformasyonlara yol açtıını zaten biliodum ama bi arkadaşımda gördükten sora bidaha düüşünmedim bile. fiyatları azcık daha düşük olsa indikçe yaptırır insan ama biraz tuzluya gelio maleseff. Rosenoire bunu daha öncede konuşmuştuk senle yanlış hatırlamıosam dimi kalıcıyaaa HAYIR :))))) aslında evet te işte kötü sonuçları oluyo sonradan(
bu işlem doğal bir yöntemdir ancak kalıcılığı 1-2 ay ile sınırlıdır,üstelik yüz bölgesinde kalın bir malzeme olduğu için pek hoş durmuyor, ben tavsiye etmiyorum ancak yüzde ciddi miktarda dolgu kullanmayı gerektirecek bir deformasyon varsa bu yöntem düşünülmeli bence
Canım benim bence de özellikle gençlerde kalıcı dolguya hayır :) Ama yaptırp yıllarca hiçbir komplikasyon çıkmayanları unutmamak gerekir.Yapan doktorlarda kötü bir madde olsa herhalde yapmazlar .Çünkü kalıcı dolguyu kullanan cerrahlarımız , Plastik cerrahlar.Ben Poliakrilamid jelin kötü bir madde olduğunu düşünmüyorum.Ama kalıcı olduğu için bir komplikasyon çıkarsa diye korkulması çok normal.Zaten doktorların çoğu bu nedenle yapmıyorlar.Yoksa sağlığa bir zararı olduğu için değil.Hele silikonla sakın karıştırmayın.Tek riski komplikasyon çıkarsa alınması zor.Komplikasyon riski geçici dolgudan çok daha az ama geçici dolgunun geriye dönüşümü var.Ayrıca hiçbir geçici dolgu maddesi 2 aydan fazla gitmiyor.
Yere göğe koyulamayan ve çok iyi bir dolgu maddesi olduğu söyleneN TEOSYAL KİSS kalıcılığı 2 ay sürdü bu sürenin 15 günü korkunç bir reaksiyonduTopicklerde de geçici dolgunun reaksiyon yaptığı kızları unutmayalım..Bu mantıkla düşünürsek bütün dolgulara hayır demek gerekir.Çünkü hiç bir insan 2 ayda bir gidip bir enjektöre 500 -600 tl gibi rakamlar vermek istemez.Üstelik reaksiyon riski çok fazla.Niçin kalıcığı 1 sene derler anlıyamıyorum.Bir tane bile , 1 yıl kalan örnek yok.Zaten insanların dolgu madde içeriklerinle ilgili bilgileri maalesef hiç yok .Hatta içerik konusunda doktorların bazılarının bile bilgisi maalesef yetersiz.Çünkü hala PMMA veya poliakrilamid jelin ne olduğunu bilemeyen uzmanlar var.Açıkçası bilinmeyen şeylerinde kötülenmesi ve korkulması çok doğal.Yine de gençler kalıcıdan uzak dursun çünkü ilerde beğenmezseniz geri dönüşü yok gibi...Önemli olan kulaktan dolma bilgilerle değil , gerçek bilgilerle ve yaptıran insanların fikirlerini alarak hareket etmek .Sevgilerimle....
Yazdıklarına kısmen katılıyorum , özellikle para konusuna.Ama bu sadece estetik sektöründe değil maalesef sağlık saktöründe de böyle.Hatta çok yakın bir zamanda sağlık konusu ile ilgili bir olayı yaşadım.Doktor faktörü gerçekten çok çok önemli.Ama ben Aysu Kayacının dudağını çok beğeniyorum.Ayrıca onlardaki yağ enjeksiyonudur.Ne enjekte ettirdiklerini bilmemiz imkansız.Ama ünlüler genelde yağ enjeksiyonun tercih ediyorlar.bütün doktorlar değil ama öyle doktorlar warki para için herşeyi yapıolar buna katılamıcam o yüzden gidilen doktoru çok iyi seçmek lazım. ben yapılıpta bugüne kadar sorun çıkarmayan bi madde görmedim aysun kayacınınkini gördüm geçen gün yamuk yumuk olmuş dikkatli bi bakın derim. ama o sürekli tv lerde gördüümüz ünlülerin çoğu 2-3 ayda bi tekrarlatıolar geçici dolgularını.serpil çakmaklının ne hale geldiini gördünüzmü bilmiorum enson dudağının içindeki maddeyi kazıtmak için uuğraşıyodu.kalıcının süresini bilmiorum ama eninde sonunda kötü bir hal alıyor bunun süresi çok uzunda olabilir çok kısada hem geri dönüşümü olmayan bişeyi yaptırmak nekadar mantıklı.(sonucunun kötü olcaanı bile bile) sonuç olarak iş doktorda bitiyor bence eğer gidilen doktor iyiyse hiçbi sorun olmuyo naapcanı biliolar önemli olan doktoru iyi seçmek olumunekankayizsmile
teşekkür ederimm :) içinde bi dolgu maddesi olmadıı için bana ve etrafımdakilere inik gelio evet eskisinden fark war ama tabi dolgu maddesi olmadıı için ööle dolgun durmuoesiden dudağım yoktu şimdi dudaam var diebiliorum bunada şükür tabii :)
Funny'cim sen dudagina madde koydurmamistin da, baska bisiler yapmistin degil mi? Aslinda problem dolgunluk degil de incelikse baya mantikli gibi gorunuyor.
Simdi nasil? Ameliyat izi var mi? Tam olarak ne yaptirmistin. Kime kaca filan? Ben de fotolarina bakabilir miyim ben de istiyorum :kedi:
cnm bi kere dolgu maddesi koydurdum 2 ay en fazla durdu geçti sora yağ enjekte ettrdim oda hiç kalmadı en son cerrahi müdahele yaptırdım içinde hiçbi madde yok ewet dudağım oldu artık ama dolgunluk yok tabi öle istediimiz gibi. dikişler içerde olduu için hiçbi iz yok ama üst dudağım içten komple dikişli beni ekle cnm fotolarımada bakabilirsin . fotolarda dolgu maddesi olanda yağ enjektesi olanda cerrahi müdahele yani en son yaptırdığımda wwar :))
Ya fotograflarinda cok duzgun duruyoo :) Nasil oluyor bu is hic anlamadim icerden ikisle dudak kaldirmaca? Hic anlasilmiyo mu operasyon oldugu inanamiyorum. Cok guzel gorunuyorrrr:1hug:
yok cnm dışardan en ufak bi iz bile yok . mantığı bende anlayamıorum ama oluyo işte :) mantıklı olarak düşündüümde aklım almıo hala benimde :)
o dönem çok uzundu cnm çünkü azının iççi dikiş ipleri dolu onların düşmesini bekliosun ben rahat bi 4 hafta bekledim dikişlerin düşmesi zor oldu her yemekten sora çirkin bi gargara var onu yapıosun sürekli konuşamıosun zarzor yemek yiosun(( biraz zaman aldı be cnm o kısmı (