Kaldığı halde kalamamış gibi yapan kv

Kallavi kurabiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2020
116
137
53
42
Selam kızlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Yazabilmek için üye oldum bugün.
Başlıktanda anlaşılacağı üzere derdim kv. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşamıyoruz kendi ailemle de. Benim babam vefat etti annem yalnız yaşıyor o da arada bir bana kalmaya gelir. Bazen ramazanı geçirmek için gelir. Annem ne zaman gelip kalsa kayınvalide ve kayınpeder o gidince Bi kaç gün sonra geliyorlar kalmaya. En az 2 hafta kalıyorlar. Bi de kayınvalidem alıngan bir insan. Kendisi ile ilgili olmayan mevzulara bile alınıyor. İşin kötü tarafı kp i de dolduruyor. Başka zaman ufacık şeylerden tartışan Karıkoca mevzu ben olduğumda tek yürek oluyorlar.
Neyse geçen yaz tayin olduk taşınıcaz yani . Yaz başında önce annem geldi 20 gün falan durdu gitti. Sonra kv ve kp geldi 15 günde onlar durdu. Zaten onları gönderdikten 15 gün sonra da biz memlekete gittik. Memlekete gitmedende eşyaları topladık eşimle. Eşimin ailesiyle aynı memleketteyiz. Yani anlıycağınız koca bir yaz hem kendi ailemde hemde eşiminkinde bolca kaldık çocuklarla beraber. Tabiri caizse doyduk birbirimize.
Eylül başında taşındık. Memleketimizle de arada 3 saat mesafe var yakınız yani. Ben çalışıyorum. Çocuklarım da biri 9 biri 10 yaşında. Haftada bir gün çocukları sabah okula göndermeden evden çıkmam gerekiyor. Saatler denk gelmiyor yani. Diğer günler sıkıntı yok onları okula gönderdikten sonra çıkıyorum. Eşim çocuklar sıkıntı yaşamasın bir süre ailelerimizi çağıralım dedi. Önce olmaz dedim alışsınlar. Çünkü ailelerle Bi arada olmak istemiyorum artık kendi evimde kafama göre takılmak istiyorum. Uzunca bir süre ailelerle geçti bunaldım dedim. Neyse idare et dedi. Önce annem geldi 20 gün durdu. Benim bunaldığımın farkında ama ne yapsın idare eder daima. Bu arada yeni bir şehir yeni çevre muhit çalışma hayatı alışmak çok sıkıntılı oldu benim için.
Annemden sonra eşimin ailesi geldi.onlar benim içinde bulunduğum ruh halini pek anlamadılar. Kv geldiği ilk gün bir aylığına geldik dedi. Çocuklara göz kulak olucaz. Ben de buna gerek yok bunu normal bir gelme olarak düşün. Çocuklar büyüdü. Başlarının çaresine bakarlar dedim. Zaten herşeylerini hazırlıyorum sadece 1 gün benden sonra çıkıyolar. Kv bunu duymazdan geldi. Kp i de doldurdu. Kızlar gerçekten saygıda kusur etmedim. Kötü Bi lafımda olmadı ama haliyle enerjim düşüktü. Eve yorgun argın geliyorum rahat edemiyorum. Kv ve kp 15 gün durdular.ortada somut bir tartışma olmadı ama evimizden kırgın ayrıldılar tavır yaptılar kv elini vermedi giderken.Eşime bizi bir kovmadığı kaldı demişler. Yani yuhh dedim ben bu kadar kötüysem nasıl kalıyorlar?.bu olaydan sonra görüşmedim onlarla.

Yani genel anlamda haklısınız. Ben de özellikle kp ile kalmak istemezdim.

Ama tarafsız bakınca sizin annenizin gelme kalma hakkı varsa onların da var.

Ve bir şeyleri daima açıkça söylemek gerekmez.

Nasıl ki bi insanın cümlelerinde yazdıklarını okuduğumuz gibi yazmadıklarıni da okuyabiliyoruz ya...

Yanımızdaki insanin sadece söylediklerini değil. Söylemediklerini de duyarız. Anlarız.

Sizin durumunuzda bu olmuş. Bi şey dememişsiniz ama demek ki hissettirmişsiniz.

Benim kendi ailem de eşimin ailesi de kendi evleri hariç bir yerde kalamıyorlar . Silah zoru ile getiremeyiz. Bu forumdaki kv vakaları cok ilginç geliyor bana.

Ben diğer arkadaşların aksine annenizin kalmasını o kadar garip karışlamıyorum. Sonuçta yalnız bir kadın ve kayınvalide ile kayınpederin kalmasıyla bir değil. Onlarınki tamamen keyfi.

Kaynananda aman aman çok iyi niyetli biri değil annen geldikten sonra onun gelmesi
Annenle yarış halinde sanki dul kadının gelmesi normalde kaynananın 1 ay kalma isteği anneni epey kıskanıyor demek ki bu hareketleri ondan, bu hareketlerini önleyemezsin sanırım kendi kendini kapris takınıyor egosunu kp yansıtıyor kp onun hareketlerine sınır getireceğine ona uyuyor
Hep bu kadınların çoğunda olan kıskançlık durumları işin zor ama merak etme bu anneni kıskançlık durumları olduğu sürece yine kapını çalar

Bütün kv ler böyle olunc artık şöyle düşünmeye başladım. İnsan yaş alıncca daha hassas, daha alıngan oluyor. Empati yapmak yerine daha bencil oluyor. Kötü birşey yapmamışsınız anlattıklarınıza göre ama farkında olmadan o gerginliği yansıtmış olabilirsiniz. Haliyle onlarda üstüne alınmış olabilir

Bence de öyle. Ayrıca çocuklarım evde yalnız kalabiliyorlar.

Hissettirmiş olabilirim evet ama saygımı bozmadım. Bu ilk değil. Daha önce de oldu. Bazen karşıdaki anlasın diye bekliyor insan.yorum için teşekkürler

Evet aynen öyle. Bence de bir değil. Ama Bi yerde uzun süre kalıyorsan evin rutinine ayak uydurabilmeli insan. Çalışan ya da çalışmayan fark etmez herkes hergün çok neşeli olamıyor. Hayatta çok fazla değişken var

Annen de 2 aya yakın kalmış bir sene içinde. Onların da o kadar kalmaya hakları var sonuçta. İki kişiler diye daha zor gelmiş olabilir farkında olmadan yüzün düşük de olabilir ama anneni agirliyorsan onların da eşit hakları var bana çok haksız gelmediler sadece alınganlık yapmışlar çünkü annene aynı suratı yapsan o yanlış anlamaz ama kv daha mesafeli ve daha çok batabilir

Herkes “ama senin annen geliyor” demiş burasını anlayamadım , galiba kendileri ailelerden uzakta değiller. Annemle babam gelince ben onlara iş buyurabiliyorum, çay demleyin de içelim gibi. Ama kv kp böyle bir samimiyeti kaç kişi kurabilmiştir ki... o yüzden bence umursama. Bazı şeyleri akıl edebilmeleri gerekir. Eşinle kötü olma yeter

Eve gelen misafir kim olursa olsun evin kadını ile daha çok muhatap oluyor. Evet aynı samimiyet tabi ki olmuyor. Ama ben onların biraz da iyi tarafından bakmasını beklerdim. Eşim ailesine kıymet veren bir erkek. Ben de onları rahat ettirmeye gayret ederim. Kv ile uzun sohbetler ederiz. Çocuklar onları çok sever. İnsan bunlar için şükretmez mi? Ayrıca uzun süre birlikteydik zaten. Taşınma sürecimde zor geçti kafa dinlemek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…