• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaldığı halde kalamamış gibi yapan kv

simdi soyle bir ayrim var, bunu atlamamak gerek. Kadin calissa da evin buyuk sorumluluğu yine onun ustunde. Cocuklarin genel ihtiyaclariyla genelde anne ilgileniyor. Dolayisiyle evde ona yardima gelen kisinin de buna destek olmak icin gelmesi lazim. Anneniz 20 gun kalmis ama size destek olmus sonucta. Tabi ki esinizin de ailesi gelebilir ama bu sizi rahatlatmaktan ziyade sıkıntiya sokuyorsa, esinizin buna cozum getirmesi gerekir. Ayrica sadece kv degil, kp de beraberinde kaliyor. Evde kim olursa olsun bir erkek varken hareketler kisitlanir. Sadece kv gelse ve tıpkı anneniz gibi yardimci olsa,gelsin ayni sure kalsin. Boyle surekli tripli gezecekse hic gelmesin. Bu isi siraya koymuslar kendilerince. Bir taraf yuk alirken diger taraf yuk bindiriyor. Kimse kusura bakmasin. Esin ailesi de gelecekse geline elinden gelen yardimi yapacak. Yoksa yiyip icip oturayim diyorsa iki gun kalsin gitsin. Kadin hem iste hem evde yeterince eziyet cekiyor zaten.

simdi soyle bir ayrim var, bunu atlamamak gerek. Kadin calissa da evin buyuk sorumluluğu yine onun ustunde. Cocuklarin genel ihtiyaclariyla genelde anne ilgileniyor. Dolayisiyle evde ona yardima gelen kisinin de buna destek olmak icin gelmesi lazim. Anneniz 20 gun kalmis ama size destek olmus sonucta. Tabi ki esinizin de ailesi gelebilir ama bu sizi rahatlatmaktan ziyade sıkıntiya sokuyorsa, esinizin buna cozum getirmesi gerekir. Ayrica sadece kv degil, kp de beraberinde kaliyor. Evde kim olursa olsun bir erkek varken hareketler kisitlanir. Sadece kv gelse ve tıpkı anneniz gibi yardimci olsa,gelsin ayni sure kalsin. Boyle surekli tripli gezecekse hic gelmesin. Bu isi siraya koymuslar kendilerince. Bir taraf yuk alirken diger taraf yuk bindiriyor. Kimse kusura bakmasin. Esin ailesi de gelecekse geline elinden gelen yardimi yapacak. Yoksa yiyip icip oturayim diyorsa iki gun kalsin gitsin. Kadin hem iste hem evde yeterince eziyet cekiyor zaten.

Genellemek dogru olmaz ama gozlemlerime gore kv gelince hizmet bekliyor otel ve konaklama hizmetleri onun memnuniyeti uzerine odakli ama anneler kizim dinlensin mantiginda. Yorumunuzda ne guzel anlatmissiniz.

Onca zaman iyi bile dayanmışsınız okurken bunaldım o geldi kaldı bu geldi kaldı.Bence kendi kendinize idare edebilirsiniz.Çocuklarınız da küçük sayılmaz.Kayınvalideleri kp. leri idare etmek daha zor. Kolaylıklar diliyorum.

Genellemek dogru olmaz ama gozlemlerime gore kv gelince hizmet bekliyor otel ve konaklama hizmetleri onun memnuniyeti uzerine odakli ama anneler kizim dinlensin mantiginda. Yorumunuzda ne guzel anlatmissiniz.
Boyle bir algi var ya toplumda. Gelin hiznet edince egolari tatmin oluyor nedense. Bundan mutluluk duyuyorlar cunku gelin dedigin hizmet eder. Iyi niyetli olanlari haric tutuyorum tabi ki.

Evet
Sadece alınıp durmasın yeter.Bazen neye alındığını bile anlamıyorum.evet kp varken ciddi anlamda kısıtlanabiliyor insan. Bi keresinde bir buçuk ay kalmışlardı. İki üç ay duranlar nasıl duruyor bilmem dedi. Ayyy gel de delirmeee

Onca zaman iyi bile dayanmışsınız okurken bunaldım o geldi kaldı bu geldi kaldı.Bence kendi kendinize idare edebilirsiniz.Çocuklarınız da küçük sayılmaz.Kayınvalideleri kp. leri idare etmek daha zor. Kolaylıklar diliyorum.
Eveeett önümüze bakalım ancak illaki görüşecez. Umarım daha farklı olur ilerde

Bu bir yarışa dönüşüyor bazen
Sizi öyle iyi anlıyorum ki.. doğum yaptım kv zorla kalmak istedi.. bense annem kalsın isterdim. Çok sinir bozucu ve kaldı da. Evime gelip gitmesinde hiçbir sorun olamaz. Oğlunun da evi zaten ama böyle zamanlarda insan annesini arıyor yanında.

Çocuklar sıkıntı yasamasin aileleri çağıralım mı?
Bir de idare et mi?
Esin de cok kurnaz kusura bakma.
Sanki gören de diyecek ki sabah 6 da çıkıyorsunuz her gun evden çocuklar kahvaltı edemiyor eve de akşam 10 da dönüyorsunuz çocuklar komşu teyze de yemek yiyor. Sizi beklerken ac sefil kalıp sıkılıyorlar falan.
Çocuklarınız küçük degil evet.
Bir tanıdığım cocuklar (simdi büyüdüler) o yaşta sofra hazırlayıp karınlarını doyuruyorlardı ve hamur falan pisiriyorlardi.
Bu işe son verin.
Surat asarak gitmisler bahaneniz olur.
Bir sure mesafeli olun gelmesinler oyle ..bir de zaten kafaya takilcak bisey yok öyle sürat asik gittilerse daha da gelmezler🤣🤣🤣

Ben diğer arkadaşların aksine annenizin kalmasını o kadar garip karışlamıyorum. Sonuçta yalnız bir kadın ve kayınvalide ile kayınpederin kalmasıyla bir değil. Onlarınki tamamen keyfi.
Peki kayınvalide niz yalniz olsaydı yani eşi rahmetli olmus olsaydı onunda gelmesi kalması size garip gelmezdi oyle mi?
Şahsen benim kayinvalidem yalnız.
Ama istemem gelip kalmasını.
Gerçi daha once 3 4 kez kaldı. Eski evimiz uzaktı ama 1 gun kaldi gitti suan görüşmüyorum görüşsemde istemem hele de 15 20 gun. Bilemedim.

Konu sahibi iki tarafta çok kalmamalı sizin bakıcıya ihtiyacınız yok eğer anneniz geliyor ise onlarında gelmesi normal evet dul bir kadın bende olsam alırım gelsin sık sık. Ama burda ağzım açık yorumları okudum konu sahibi siz üstünüze alınmayın. Burada dul bir anne o gelebilir normal onlar kv kp geliyor vs denilmiş kusura bakmayın bu yorumları yapanlar kv dul olduğunda koca kadın kendi evinde dursun herkesin evi barkı var naraları atıyorlar güldürdünüz beni

Çocuklar kocaman olmuş. Artık bu gelmeler gitmeler bitse iyi olur.

Aileler ne meraklıymış gelip kalmaya.
Tepkiniz doğru fakat eşit davransanız kimsenin söyleyecek lafı olmaz.

Evet
Sadece alınıp durmasın yeter.Bazen neye alındığını bile anlamıyorum.evet kp varken ciddi anlamda kısıtlanabiliyor insan. Bi keresinde bir buçuk ay kalmışlardı. İki üç ay duranlar nasıl duruyor bilmem dedi. Ayyy gel de delirmeee
eşinizle konuşun ve artık bu şekilde yatılı kabul etmeyin. kv ile anne bir olmuyor herkes demiş annen kalıyorsa kv nin de hakkı var diye ama bence öyle bi şey yok. anneler her zaman yük almak yardım etmek odaklılar, kv ler ise hizmet bekleme odaklılar. insan annesine iş buyurabiliyo kv ye buyuramıyo. annesinin yanında istediğini giyip uzanabilir istediği gibi hareket edebilir kv kp nin yanında mümkün değil. mesela ben şuan kendi ailemin yanındayım pijamaları çekip dans ede ede salona girebiliyorum oğluma şebeklik yapabiliyorum güldürüyorum en basit bi örnek. ama bunu kv kp evinde asla yapamam pijamaları çekip dolaşamam. kimse bir tutmasın kv ile anneyi. kim rahat ettiriyorsa o gelsin.

Selam kızlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Yazabilmek için üye oldum bugün.
Başlıktanda anlaşılacağı üzere derdim kv. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşamıyoruz kendi ailemle de. Benim babam vefat etti annem yalnız yaşıyor o da arada bir bana kalmaya gelir. Bazen ramazanı geçirmek için gelir. Annem ne zaman gelip kalsa kayınvalide ve kayınpeder o gidince Bi kaç gün sonra geliyorlar kalmaya. En az 2 hafta kalıyorlar. Bi de kayınvalidem alıngan bir insan. Kendisi ile ilgili olmayan mevzulara bile alınıyor. İşin kötü tarafı kp i de dolduruyor. Başka zaman ufacık şeylerden tartışan Karıkoca mevzu ben olduğumda tek yürek oluyorlar.
Neyse geçen yaz tayin olduk taşınıcaz yani . Yaz başında önce annem geldi 20 gün falan durdu gitti. Sonra kv ve kp geldi 15 günde onlar durdu. Zaten onları gönderdikten 15 gün sonra da biz memlekete gittik. Memlekete gitmedende eşyaları topladık eşimle. Eşimin ailesiyle aynı memleketteyiz. Yani anlıycağınız koca bir yaz hem kendi ailemde hemde eşiminkinde bolca kaldık çocuklarla beraber. Tabiri caizse doyduk birbirimize.
Eylül başında taşındık. Memleketimizle de arada 3 saat mesafe var yakınız yani. Ben çalışıyorum. Çocuklarım da biri 9 biri 10 yaşında. Haftada bir gün çocukları sabah okula göndermeden evden çıkmam gerekiyor. Saatler denk gelmiyor yani. Diğer günler sıkıntı yok onları okula gönderdikten sonra çıkıyorum. Eşim çocuklar sıkıntı yaşamasın bir süre ailelerimizi çağıralım dedi. Önce olmaz dedim alışsınlar. Çünkü ailelerle Bi arada olmak istemiyorum artık kendi evimde kafama göre takılmak istiyorum. Uzunca bir süre ailelerle geçti bunaldım dedim. Neyse idare et dedi. Önce annem geldi 20 gün durdu. Benim bunaldığımın farkında ama ne yapsın idare eder daima. Bu arada yeni bir şehir yeni çevre muhit çalışma hayatı alışmak çok sıkıntılı oldu benim için.
Annemden sonra eşimin ailesi geldi.onlar benim içinde bulunduğum ruh halini pek anlamadılar. Kv geldiği ilk gün bir aylığına geldik dedi. Çocuklara göz kulak olucaz. Ben de buna gerek yok bunu normal bir gelme olarak düşün. Çocuklar büyüdü. Başlarının çaresine bakarlar dedim. Zaten herşeylerini hazırlıyorum sadece 1 gün benden sonra çıkıyolar. Kv bunu duymazdan geldi. Kp i de doldurdu. Kızlar gerçekten saygıda kusur etmedim. Kötü Bi lafımda olmadı ama haliyle enerjim düşüktü. Eve yorgun argın geliyorum rahat edemiyorum. Kv ve kp 15 gün durdular.ortada somut bir tartışma olmadı ama evimizden kırgın ayrıldılar tavır yaptılar kv elini vermedi giderken.Eşime bizi bir kovmadığı kaldı demişler. Yani yuhh dedim ben bu kadar kötüysem nasıl kalıyorlar?.bu olaydan sonra görüşmedim onlarla.
Gozunuz aydin bi daha gelmezler ins. Sizde arayip sormayın artk tavrinizi belli edin aliniyorlarsa alinsinlar kendi evinizin tadını cikarin. Okurken bile sinir oldum allah sabir versin

Çocuklar sıkıntı yasamasin aileleri çağıralım mı?
Bir de idare et mi?
Esin de cok kurnaz kusura bakma.
Sanki gören de diyecek ki sabah 6 da çıkıyorsunuz her gun evden çocuklar kahvaltı edemiyor eve de akşam 10 da dönüyorsunuz çocuklar komşu teyze de yemek yiyor. Sizi beklerken ac sefil kalıp sıkılıyorlar falan.
Çocuklarınız küçük degil evet.
Bir tanıdığım cocuklar (simdi büyüdüler) o yaşta sofra hazırlayıp karınlarını doyuruyorlardı ve hamur falan pisiriyorlardi.
Bu işe son verin.
Surat asarak gitmisler bahaneniz olur.
Bir sure mesafeli olun gelmesinler oyle ..bir de zaten kafaya takilcak bisey yok öyle sürat asik gittilerse daha da gelmezler🤣🤣🤣
Kahvaltılarını hazırlıyorum. Gerekli ayarlamaları da yapıyorum. Sadece bir gün evet. Hiç gerek yoktu zaten.onlar gittikten sonra düzenimizi oturttuk sıkıntı yaşamadım.

eşinizle konuşun ve artık bu şekilde yatılı kabul etmeyin. kv ile anne bir olmuyor herkes demiş annen kalıyorsa kv nin de hakkı var diye ama bence öyle bi şey yok. anneler her zaman yük almak yardım etmek odaklılar, kv ler ise hizmet bekleme odaklılar. insan annesine iş buyurabiliyo kv ye buyuramıyo. annesinin yanında istediğini giyip uzanabilir istediği gibi hareket edebilir kv kp nin yanında mümkün değil. mesela ben şuan kendi ailemin yanındayım pijamaları çekip dans ede ede salona girebiliyorum oğluma şebeklik yapabiliyorum güldürüyorum en basit bi örnek. ama bunu kv kp evinde asla yapamam pijamaları çekip dolaşamam. kimse bir tutmasın kv ile anneyi. kim rahat ettiriyorsa o gelsin.

Hep kadın açısından bakmışsınız, evde es kisi de yaşıyor.
Nasıl siz onun ailesinin yanında rahat edemiyorsanız, o da sizin ailenizin yanında rahat edemez.
Pijamalarını çekip dans edemez mesela eşiniz de.
Sadece kadın açısından değerlendirmek bana adil gelmiyor.

Ahahaha evet özgürlük başka bişey ve vazgeçilemez

Back