- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
-
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Dayanamadım katıldım nevrestemMerhaba Hanımlar
Deniz Ürünleri Yemek Yarışmasına katılmak ister misiniz?
Katılmak için Linki Tıklayın Lütfen...
Balık ve Deniz Ürünleri ; Denizden babam çıksa yerim !
Gördüm gördümDayanamadım katıldım nevrestem
Merhabalar..haftaya güzel bir CHEESECAKE ile başlayalımmı hemde kara dutlu
Malzemeler .
Taban için,
100 gr Tereyağı(margarinde olur)
1 paket büskivi (ben evde olan petibör büskivi kullandım)
İç Kreması için
1 paket labne peyniri(200 ml olan)
1 paket krema (200 ml olan)
3 yumurta,
birbuçuk su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un
vanilya
Karadut sosu için
1 kase karadut reçeli
2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı şeker 2 su bardağı su
Yapılışı
Büskivileri robotta geçirin yada elinizde ufalayın
eritilmiş tereyağını yada margarini ekleyip kelepçeli kalıba sıkıca bastırın. (24 santim olan kelepçe)ve dolaba kaldırın.
derin bir kabın içine şekeri,labne peynirini,koyup mikserle çırpın.ardından kremayı ekleyip çırpın yumurtaları, şekeri,unu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. büskivili tabanımıza malzemeyi dökün.Kalıbı folyo kağıdı ile kenarlarını sarın fırın tepsisinin içine oturtun ve tepsiye 2 su bardağı su koyup(bu işlem kekinizin çatlamasını engelliyor)
önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza koyup 35 ,40 dakika pişirin.. fırını kapatın ve içinde bırakın (en az yarım saat)
Diğer tarafta karadut sosu için (ben reçelini kullandım) bir tencereye reçelimizi,,2 bardak su ile açıp koyalım içine şekeri,ve nişastayı koyup pişirelim ılıtalım.fırından çıkarttığımız kekimizin üstüne yayalım 4 ,yada 5 saat sonra kekimiz hazır süslemek size kalmış. AFİYET ŞİFA OLSUN
Eki Görüntüle 1773804
Eki Görüntüle 1773805
Eki Görüntüle 1773806
Çilekli pastalar gelmeye başladıPUF GİBİ KABARIR MİLFÖY PASTA
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
Kreması için
500 ml. süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
pudra şekeri
çilek
YAPILIŞI..
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerini çatal yardımıyla delin.
- Arzuya göre üzerlerine toz şeker taneleri serpiştirdiğiniz milföy hamurlarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pastanın kreması için; süt, un, mısır nişastası, toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı
bir tencereye alın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teli yardımıyla karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Parlaklık kazandırması için ocaktan aldıktan sonra tereyağı kattığınız kremayı mikser yardımıyla 3 dakika kadar çırpın.
- Hazırladığınız kremayı soğuması için buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletin.
- Fırından çıkan milföy hamurlarının incelmesi için üzerlerine hafif bir şekilde bastırın. Muntazam olması adına kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla düzeltin.
- Milföy hamurlarından birini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sıkın. diğer bir hamuru üzerine kapatın. Aynı işlemi sırasıyla tekrarlayarak 3 katlı kremalı pastalar hazırlayın.
- Arzuya göre en üst katlarına ince bir kat krema sürdüğünüz milföy pastaları, pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.AFİYET ŞİFA OLSUN
PUF GİBİ KABARIR MİLFÖY PASTA
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
Kreması için
500 ml. süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
pudra şekeri
çilek
YAPILIŞI..
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerini çatal yardımıyla delin.
- Arzuya göre üzerlerine toz şeker taneleri serpiştirdiğiniz milföy hamurlarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pastanın kreması için; süt, un, mısır nişastası, toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı
bir tencereye alın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teli yardımıyla karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Parlaklık kazandırması için ocaktan aldıktan sonra tereyağı kattığınız kremayı mikser yardımıyla 3 dakika kadar çırpın.
- Hazırladığınız kremayı soğuması için buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletin.
- Fırından çıkan milföy hamurlarının incelmesi için üzerlerine hafif bir şekilde bastırın. Muntazam olması adına kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla düzeltin.
- Milföy hamurlarından birini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sıkın. diğer bir hamuru üzerine kapatın. Aynı işlemi sırasıyla tekrarlayarak 3 katlı kremalı pastalar hazırlayın.
- Arzuya göre en üst katlarına ince bir kat krema sürdüğünüz milföy pastaları, pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.AFİYET ŞİFA OLSUN
FECDE YADA İNSTİGRAMDA tatlımm..Bu tarifi daha önce paylaşmış mıydın?Daha önce bir yerde gördüm ama nerede.
ay evet nevrestem çilekler çıktı pazarlarda canımm..Çilekli pastalar gelmeye başladı
Ellerine sağlık canımay evet nevrestem çilekler çıktı pazarlarda canımm..
teşekkür ederim
Teşekkür ederim yemiş kadar oldum gerçekten :)teşekkür ederimkeşke bir tanem yaa.. öyle ikram etmek isterdimki.. kendimce yapıyorum bişiler ve tariflerini unutmamak adına bu topiği açtım lazım oldukça bakıp yapıyorum..