Kakao'dan tarifler...

Dondurmalı İrmik Helvası :KK68::KK68:
Ausencia Teşekkürler tarif için:KK19:
Malzemeler:
2 bardak irmik
2 bardak toz şeker
2 kaşık tereyağ
Biraz sıvıyağ
Dondurma ve isteğe göre damla çikolata , fıstık ... (ben ceviz kullandım)
Çok az sıvıyağda 2 kaşık tereyağ eritilir .İrmikler eklenir ve rengi dönene kadar yaklaşık 20 dk , kısık ateşte karıştırarak kavrulur . (kavrulmasına yakın portakal rendesi attım içine):oops:
Rengi dönünce üzerine , bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş(ben yarım su bardağını portakal suyuda ekledim.) 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir.5 dakika kadar pişirilir , altı kapatalıp dinlenmeye bırakılır .
Helva ılıkken bir kaseye streç film konur , helva koyulur ve içine istenirse damla çikolata yerleştirilir , (bu damla çikolata harika bir tat katmış aus:kk77:)sonra dondurması konur ve üzeri tekrar helva ile kapatılıp tabağa ters çevrilir .AFİYET ŞİFA OLSUN:KK68::KK68:

IMG_20160202_193924.jpg

IMG_20160202_194124.jpg

IMG_20160202_194045.jpg

Maşallah sana ne kadar çok seviyorsun o dünyalar tatlısı kardeşini... :nazar::nazar:RABBİM daim etsin..Bak bakalım bu tarif hoşuna gidecekmi iyide hatırlattın evdede kedi dilim var akşama yapayım bende. buyur canım..

MALZEMELER:

12 tane için:
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
Kreması İçin:
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
Diğer Malzemeler:
  • 1 paket çikolata sos
  • Süt
YAPILIŞI:İlk olarak kremayı hazırlayarak işe başlayalım.Bir tencereye un ve şekeri koyup karıştıralım.İçine yumurta ve sütüde ekleyip karıştıralım ve pişirelim.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.Ilınınca içine vanilya ve labne peynirini koyup 5 dakika mikserleyelim.Çikolata sosuda üstünde yazan sütle hazırlayıp soğumaya bırakalım.Çukur ve geniş bir kaba sütü koyalım.Kedidilini süte batırıp bir tepsiye yanyana aralarında mesafe olacak şekilde dizelim.Kedidilinin yarısını bu şekilde dizdikten sonra üstlerine kremayı sürelim.Kalan kedidilinide yine süte batırıp(Eğer süt biterse süt ilave edin.)kremaların üstüne dizelim.Üstlerine kalan kremayı yayıp biraz donmasını bekleyelim.Son kat olarak çikolata sosu döküp dolapta birkaç saat bekletip servis yapalım.Dnersen Afiyet şifa olsun kardeşciğine.:KK60:

labne nekadar olsun. çok koyunca ekşi tat geliyor o yüzden. ben hafta sonu yapıcam. sen akşam yap bir söylersin

Dondurmalı İrmik Helvası :KK68::KK68:
Ausencia Teşekkürler tarif için:KK19:
Malzemeler:
2 bardak irmik
2 bardak toz şeker
2 kaşık tereyağ
Biraz sıvıyağ
Dondurma ve isteğe göre damla çikolata , fıstık ... (ben ceviz kullandım)
Çok az sıvıyağda 2 kaşık tereyağ eritilir .İrmikler eklenir ve rengi dönene kadar yaklaşık 20 dk , kısık ateşte karıştırarak kavrulur . (kavrulmasına yakın portakal rendesi attım içine):oops:
Rengi dönünce üzerine , bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş(ben yarım su bardağını portakal suyuda ekledim.) 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir.5 dakika kadar pişirilir , altı kapatalıp dinlenmeye bırakılır .
Helva ılıkken bir kaseye streç film konur , helva koyulur ve içine istenirse damla çikolata yerleştirilir , (bu damla çikolata harika bir tat katmış aus:kk77:)sonra dondurması konur ve üzeri tekrar helva ile kapatılıp tabağa ters çevrilir .AFİYET ŞİFA OLSUN:KK68::KK68:

Eki Görüntüle 1762699
Eki Görüntüle 1762702
Eki Görüntüle 1762704

bu kaç kişilik oluyor kakao.

bide şurayı anlamadım.
bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş(ben yarım su bardağını portakal suyuda ekledim.) 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir
1,5 su
0,5 portakal suyu
2 bardak şekerli serbet oldu yani dımı

bu kaç kişilik oluyor kakao.

bide şurayı anlamadım.
bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş(ben yarım su bardağını portakal suyuda ekledim.) 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir
1,5 su
0,5 portakal suyu
2 bardak şekerli serbet oldu yani dımı
şöyleki asmu bir buçuk suyun yarımını portakal suyu ekledim bir tanesi su diğeri portakal suyu sıkma tabi koku ve aroma katsın diye 2 bardak şeker ama sen eğer biraz daha az tatlı istersen 1 buçuk su bardağı toz şeker ve biraz daha tane ,tane değilde irmiğin kıvamını 2 bardak suya 1 buçuk bardak şeker koyabilirsin. kaynatmadan eritiyorsun ve kavrulan irmiğe döküyorsun..:KK56::KK66:akşam iki kase yendi takriben 10 kişilik asmu.

Merhabalar:KK68::KK68:Hayırlı haftalarınız olsun canınız eklermi çekti yalancı bir ekler tarifim var kedidilinden. :KK50:
KEDİDİLİ EKLER.
MALZEMELER:

12 tane için:
1 paket kedi dili bisküvi
2 su bardağı sütKreması İçin:
3 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tane yumurta
2 çay bardağı tozşeker
1 paket labne peyniri(200 ml)
1 paket vanilya
1 paket çikolata sos
Süt
YAPILIŞI:İlk olarak kremayı hazırlayarak işe başlayalım.Bir tencereye un ve şekeri koyup karıştıralım.İçine yumurta ve sütüde ekleyip karıştıralım ve pişirelim.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.Ilınınca içine vanilya ve labne peynirini koyup 5 dakika mikserleyelim(Ben pakatin tamamını koymadım. yarısından az biraz fazlasını koydum).Çikolata sosuda üstünde yazan sütle hazırlayıp soğumaya bırakalım.Çukur ve geniş bir kaba sütü koyalım.Kedidilini süte batırıp bir tepsiye yanyana aralarında mesafe olacak şekilde dizelim.Kedidilinin yarısını bu şekilde dizdikten sonra üstlerine kremayı sürelim.Kalan kedidilinide yine süte batırıp(Eğer süt biterse süt ilave edin.)kremaların üstüne dizelim.Üstlerine kalan kremayı yayıp biraz donmasını bekleyelim.Son kat olarak çikolata sosu döküp dolapta birkaç saat bekletip servis yapalım.(Mümkünse bir gece dolapta bekletelim ertesi günü tadına doyum olmuyor)AFİYET ŞİFA OLSUN:KK68:
IMG_20160204_232135.jpg

IMG_20160204_232150.jpg

Son düzenleme:
TAVUKLU,VOLAVAN.:KK36::KK36:
15 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
500 gram fileto tavuk göğsü
su bardağı konserve mısır
üstlerine koyacağımız kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik karabiber,
Volovan hamurlarını yapıştırmak için:
1 adet yumurta akı
Hamurların üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
Volovan hamurlarını hazırlamak için; dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletip, çözdürün.
Bir su bardağı ya da bir kurabiye kalıbı kullanarak tüm milföy hamurlarını halka şeklinde kesin.
Beş adetini taban olarak kullanmak üzere kenara ayırın.Kalan 10 adet yuvarlak hamurun ortasını bir çay bardağı ya da daha küçük bir kurabiye kalıbı kullanarak yeniden kesin. Orta kısımlarını çıkartarak alın. Böylelikle orta kısmı da boş olan 10 adet yuvarlak milföy hamuru elde edin.Yumurta sarısı ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Taban kısmında kullanmak üzere hazırladığınız beş adet milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.Aralarına yumurta akı sürüp orta kısımları boşluk olan yuvarlak milföy hamurlarını taban kısımları üzerine iki kat halinde yapıştırın. Toplamda beş adet, üç katlı hamurlar hazırlayın. Orta kısımlarını bir çatalın ucu yardımıyla hafifçe delin. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürünÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarıp kabarana kadar pişirin.Volovanların içine dolduracağınız tavuklu iç harcı hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.ve kavurun tavuk parçalarını içine atın soteleyin... Bir su bardağı Konserve mısırın suyunu süzün.ateşte soteleme işlemini sürdürün.
Konserve mısır ile iç harcı zenginleştirin. Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın. bırakın.Fırından çıkan üç katlı hamurların orta kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurun. İç harçla dolan hamurların giderek yükseldiğini göreceksiniz.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.:KK68:AFİYET ŞİFA OLSUN
IMG_20160204_200232.jpg

IMG_20160204_200633.jpg

Hazır volavan yapmaya başlamışken pudingli sinide yapayım istedim.:KK39:
PUDİNG DOLGULU VOLAVAN
10 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un(dolu,dolu)
1 tane yumurta
2 çay bardağı tozşeker
1 paket labne peyniri(200 ml)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için (arzuya göre):
2 yemek kaşığı damla çikolata
Pişirme Önerisi
Volovan hamurlarını zedelememek ve kremayı dışarı taşırmamak için iç kısımlarını dikkatli bir şekilde doldurun.
Nasıl Yapılır?
İşe hazır milföy hamurlarından volovan hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletip, çözdürün.
Bir su bardağı yahut kurabiye kalıbı kullanarak her bir milföy hamurunun orta kısımlarından yuvarlaklar çıkartın. 5 adet yuvarlak hamurun ortasını bir çay bardağı yahut daha küçük bir kurabiye kalıbı kullanarak kesin, çıkartın. Böylelikle; 10 adet yuvarlak milföy hamurundan yarısının orta kısmı boşluk olacak.Yumurtanın sarısı ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yuvarlak çıkardığınız büyük boy milföy hamurları üzerine çırpılmış yumurta akı sürerek ortasını küçük bir kalıp yardımıyla çıkarttığınız aynı boydaki milföy hamurlarını yapıştırın.
Üstte kalan yuvarlakların orta kısmı boşluk olmak üzere iki kat halinde hazırladığınız 5 adet volovan hamurunun kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin..Bu arada pişen volovan hamurlarını fırından çıkartın. Ortada kalan boşluk kısımları hafif bir şekilde kabarmış olacak. soğuduktan sonra elinizle bastırın
Bir tencereye un ve şekeri koyup karıştıralım.İçine yumurta ve sütüde ekleyip karıştıralım ve pişirelim.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.Ilınınca içine vanilya,tereyağını ve labne peynirini koyup 5 dakika mikserleyelim(Ben paketin tamamını koymadım. yarısından az biraz fazlasını koydum).
Soğuyan kremayı, krema sıkma torbasına aktarın. Uç kısmını arzu ettiğiniz şekilde takın. Volovan hamurlarının iç kısmını sıktığınız krema ile doldurun. Krema ile doldurulan volovan hamurları kat kat açılacak ve büyüyecek. Benden hatırlatması.Üzerlerini arzuya göre; damla çikolata parçaları ve dondurulmuş vişne taneleri ile süslediğiniz kremalı volovan hamurlarını bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Krema ile doldurduğunuz volovanları arzuya göre pudra şekeri ve taze meyveler ile süsleyebilirsiniz.AFİYET ŞİFA OLSUN:KK68::KK68:
IMG_20160204_232227.jpg

IMG_20160204_232236.jpg

X