Hazır volavan yapmaya başlamışken pudingli sinide yapayım istedim.
PUDİNG DOLGULU VOLAVAN
10 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un(dolu,dolu)
1 tane yumurta
2 çay bardağı tozşeker
1 paket labne peyniri(200 ml)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için (arzuya göre): 2 yemek kaşığı damla çikolata
Pişirme Önerisi Volovan hamurlarını zedelememek ve kremayı dışarı taşırmamak için iç kısımlarını dikkatli bir şekilde doldurun.
Nasıl Yapılır? İşe hazır milföy hamurlarından volovan hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletip, çözdürün.
Bir su bardağı yahut kurabiye kalıbı kullanarak her bir milföy hamurunun orta kısımlarından yuvarlaklar çıkartın. 5 adet yuvarlak hamurun ortasını bir çay bardağı yahut daha küçük bir kurabiye kalıbı kullanarak kesin, çıkartın. Böylelikle; 10 adet yuvarlak milföy hamurundan yarısının orta kısmı boşluk olacak.Yumurtanın sarısı ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yuvarlak çıkardığınız büyük boy milföy hamurları üzerine çırpılmış yumurta akı sürerek ortasını küçük bir kalıp yardımıyla çıkarttığınız aynı boydaki milföy hamurlarını yapıştırın.
Üstte kalan yuvarlakların orta kısmı boşluk olmak üzere iki kat halinde hazırladığınız 5 adet volovan hamurunun kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin..Bu arada pişen volovan hamurlarını fırından çıkartın. Ortada kalan boşluk kısımları hafif bir şekilde kabarmış olacak. soğuduktan sonra elinizle bastırın
Bir tencereye un ve şekeri koyup karıştıralım.İçine yumurta ve sütüde ekleyip karıştıralım ve pişirelim.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.Ilınınca içine vanilya,tereyağını ve labne peynirini koyup 5 dakika mikserleyelim(Ben paketin tamamını koymadım. yarısından az biraz fazlasını koydum).
Soğuyan kremayı, krema sıkma torbasına aktarın. Uç kısmını arzu ettiğiniz şekilde takın. Volovan hamurlarının iç kısmını sıktığınız krema ile doldurun. Krema ile doldurulan volovan hamurları kat kat açılacak ve büyüyecek. Benden hatırlatması.Üzerlerini arzuya göre; damla çikolata parçaları ve dondurulmuş vişne taneleri ile süslediğiniz kremalı volovan hamurlarını bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi Krema ile doldurduğunuz volovanları arzuya göre pudra şekeri ve taze meyveler ile süsleyebilirsiniz.AFİYET ŞİFA OLSUN