-
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
teşekkür ederim rosecok guzel
eline saglik
cok iyi gozukuyorlar
teşekkür ederim roseyarışmadaki tarifin değişik ve bir o kadarda mükemmeldi..
ahh o diyet ömrümü yediÇok Teşekkür ederim Kakao.
Diyete yeni başladım bugün sen fotoları ekledin
Canım çekti valla
ahh o diyet ömrümü yedi
PUF GİBİ KABARIR MİLFÖY PASTA
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
Kreması için
500 ml. süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
pudra şekeri
çilek
YAPILIŞI..
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerini çatal yardımıyla delin.
- Arzuya göre üzerlerine toz şeker taneleri serpiştirdiğiniz milföy hamurlarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pastanın kreması için; süt, un, mısır nişastası, toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı
bir tencereye alın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teli yardımıyla karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Parlaklık kazandırması için ocaktan aldıktan sonra tereyağı kattığınız kremayı mikser yardımıyla 3 dakika kadar çırpın.
- Hazırladığınız kremayı soğuması için buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletin.
- Fırından çıkan milföy hamurlarının incelmesi için üzerlerine hafif bir şekilde bastırın. Muntazam olması adına kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla düzeltin.
- Milföy hamurlarından birini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sıkın. diğer bir hamuru üzerine kapatın. Aynı işlemi sırasıyla tekrarlayarak 3 katlı kremalı pastalar hazırlayın.
- Arzuya göre en üst katlarına ince bir kat krema sürdüğünüz milföy pastaları, pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.AFİYET ŞİFA OLSUN
Teşekkürler bibiYaa bu ne güzel ağzım sulandı canım eline sağlık
Hoşgeldin prensesim evde yaptıklarım tarifleri unutmamak adına topikte topladım hepsini..güzel sözlerin için Teşekkür ederimKakaocuğum ellerine sağlık hepsi enfes görünüyorda ben niye yeni gördüm senin bu konunu
Senin yemeklerine bayılıyorum valla,mutlaka çoğunu deneyeceğim,konunu takibe aldım canım,ellerin kolların dert görmesin.
Bibicim tatlı krizine acil çözüm. Milfoyun kitirligi ve pudigin birleşiminden ortaya çıkan harika bir lezzet ve yapımı çok kolay dilersen hazır pudingte kullanabilirsinTeşekkürler bibi
Bu tarifi ,sunumu kaç yerde gördüm.Hiçbiri bu kadar cezbetmemişti beni.(ağzının suyunun akması smileyi)İçi için ;
- GELİN ÇANTASI
- 1 yumurta
- 1 fincan şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 bardak süt
- 1 bardak un
- 2 kaşık kakao
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Üzeri için;
Hindistan cevizi
YAPILIŞI..
Bütün malzemeler birleştirilir kek hamuru hazırlar gibi hazırlanır. Tava ısıtılır.Yarım fincan türk kahvesi ile tavaya konulur. Sadece bir yüzü pişirilir. üzeri göz göz olunca alın fazla pişirmemeye gayret edin. Zaten piştiğini anlıyorsunuz. Pişen tabağa alınır. Tabakta bir poşetin içerisine konulur kurumasın diye. Soğuyunca hazırlanan krem şanti içine konulur ikiye katlanır. Dilerseniz şantinin içine fındık ceviz kırığı koyabilirsiniz. Not: kesinlikle sıcakken içini koymayın o zaman krem şanti yumuşuyor ve kapanmıyor. İç malzemesini soğuyunca koyun. AFİYET ŞİFA OLSUN
Eki Görüntüle 1786352
Eki Görüntüle 1786353
Eki Görüntüle 1786355
sağol canım güzel sözlerin için..Bu tarifi ,sunumu kaç yerde gördüm.Hiçbiri bu kadar cezbetmemişti beni.(ağzının suyunun akması smileyi)
çok hoş olmuş ellerine sağlık yemek.com da görmüştüm ben bu tarifi ama bir acaba demiştim :)KAĞIT HELVA PASTASI
Yaz, kış her mevsimde tüketebileceğiniz, sevdiklerinize nostalji yaşatacağınız pastamızın malzemeleri şöyle:
• 500 gr. tahin helvası
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2 yemek kaşığı kakao
• ½ su bardağı süt
• 4 adet kağıt helva
YAPILIŞI..
Tahin helvamızı derin bir tavaya alalım.. karıştırarak eritelim.içine bir yemek kaşığı tereyağımızı katalım ve karıştırmaya devam edelim.kakaomuzu ve sütümüzü ekleyelim ve bulamaç yapalım.. aynı puding kıvamında olacak..
Servis tabağımıza kağıt helvamızı alıp bulamacımızdan bir kat sürelim..ve bu şekil 3 kat yapalım geri kalan bulamacımızı pastamızın her tarafına sürüp dolapta 3 saat bekletelim süslemek size kalmış .. AFİYET ŞİFA OLSUN..
Eki Görüntüle 1787660 Eki Görüntüle 1787661
Eki Görüntüle 1787662
Teşekkür ederim canım instigramda bazen etiketliyorum kadınlar kulübünü ordanmı gördün acaba....???çok hoş olmuş ellerine sağlık kadinlarkulubu.com da görmüştüm ben bu tarifi ama bir acaba demiştim :)
br syfa adı yazmştım cnm kadınlarkulubu.com olrk değişmiş y.e.m.e.k.c.o.m da görmüştümTeşekkür ederim canım instigramda bazen etiketliyorum kadınlar kulübünü ordanmı gördün acaba....???
tamam canım ama o tarif benim değil aksine o tariften alıp yaptım bunu o siteye bende çok takılıyorum bir kaç tarifide ordan yaptım çok güzel tarifler var..oradabr syfa adı yazmştım cnm kadınlarkulubu.com olrk değişmiş y.e.m.e.k.c.o.m da görmüştüm
iki sayfa ötede milföy pasta var o tarifide oradan alıp yaptım...br syfa adı yazmştım cnm kadınlarkulubu.com olrk değişmiş y.e.m.e.k.c.o.m da görmüştüm
negrolu irmiğide orda görmüştüm hatta bir acaba dedim sonra sende görünce demek ki olabilitesi var dye düşündm :)iki sayfa ötede milföy pasta var o tarifide oradan alıp yaptım...
evet o tarifte oradan ve tadları çok güzel ..tarifleri birebir uyan bir site . şimdilik iç içeyiz bakalım neler yaparım daha oralardan..negrolu irmiğide orda görmüştüm hatta bir acaba dedim sonra sende görünce demek ki olabilitesi var dye düşündm :)