Herkese merhaba
Bir yemek yarışmasında daha karsinizdayim. Bu kategoriye en sevdigim makarna tarifiyle katildim, yapimi inanilmaz kolay Karidesli Makarna:)
Degisik bir yemek yapmak isteyenler şans verebilirler.
Malzemelerimizi veriyorum, ben 2 kisiyi tikabasa doyuracak 4 tabaklik bir tarif yaptım :) bunu paylasacagim. Siz kişi sayisina göre arttirabilirsiniz
Eki Görüntüle 3576687
Malzemeler;
•Yarim paket 250 gram Filiz kalem makarna (tagliatelle ile de cok guzel oluyor ama kolay bir tarif olsun istedigim için her markette kolayca bulacagim bir ürün seçtim)
•6 adet ayıklanmis büyük karides ya da 10 tane ayıklanmış küçük karides
•Yarim paket krema
•Elma sirkesi
•Sarımsak
•Tereyağ, Sıvıyağ
•Tuz, cesitli baharatlar
•Kaşar peyniri (fotoğrafa eklemeyi unutmuşum)
Hazırsanız tarife geçelim
Eki Görüntüle 3576686
oncelikle bir tencereye göz karari (makarnanın üstünü bir iki parmak gececek kadar) bir su koyalim, kaynatalim. iyice kaynayinca icine iki kaşık kadar siviyag ve tuzumuzu ilave edelim, bir dakika bekleyip makarnalarimizi icine koyalim. Kapagini kapatip ocagin altini kısalim, o kendi suyunda yavas yavas pişsin. icinde cok az bir su kalinca oldu demektir.
Biz nesillerdir böyle yapiyoruz makarnalarimizı, bizim aile icin cok suda haslayip süzmek hele ki soguk suya tutmak hakaret gibi bir sey. Annem hep kavga eder öyle yapanlarla "tüm vitamini gidiyor" diye. Karşıdaki güruh da "makarnanin ne vitamini olacak allah askina" falan genelde. Hangisi hakli bilemeyecegim ama benim icin de makarna az suyla kısık ateste yapilir. Yapismiyor mu derseniz, yapismiyor çünkü zeytinyag koyduk.
Eki Görüntüle 3576695
makarnalar haşlanmaya baslayinca yavas yavas sosumuza gecebiliriz:)
genisce bir tavaya 2 yemek kasigi siviyag ve 2 yemek kaşığı tereyağ atalim, içine birkaç diş sarimsagimizi ekleyip soteleyelim,
Eki Görüntüle 3576693
güzelce kokusu gelmeye baslayinca küçük küçük kestigimiz karidesleri atip cok degil 3 dakika kadar, üstü kizarana kadar cevirelim.
sonra tuz - karabiber ve pulbiber ile lezzetlendirelim.
Eki Görüntüle 3576692
veeee burasi cok onemli - olan karidesleri bir tabağa alip tavadan cikaralim.
cok ocakta tutup katılmasını istemeyiz:)
Eki Görüntüle 3576689
tavada kalan kısma 2 kaşık elma sirkesi ekleyelim, söyle bir iki kere karıştırıp yarim paket kremayi ekleyelim (biraz daha fazla makarna kullandiysaniz tam paket de olabilir), kivam alana kadar karistiralim. Eger dilerseniz sosu acmak icin makarnanin haslama suyundan da birkac kaşık ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 3576688
istediginiz kivama gelince rendelenmis kasar peynirlerini ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 3576685
ve sos bağlanınca ustune makarnayi, karidesleri atip her yeri soslanana kadar karistirip birkac dakika özünü almasini bekleyebilirsiniz.
tabaklara servis ettiginizde üstüne minik bir parca rendelenmis kasar peyniri koyabilirsiniz.
veeeee
dunyanin en basit karidesli makarna tarifimiz haziiiiiirrr
Eki Görüntüle 3576691
deneyen herkesin simdiden ellerine sağlık
bir baska yarismada tekrar bulusmak üzere, afiyette kalınnn
Eki Görüntüle 3576714