- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Maşallah sana ne kadar çok seviyorsun o dünyalar tatlısı kardeşini...RABBİM daim etsin..Bak bakalım bu tarif hoşuna gidecekmi iyide hatırlattın evdede kedi dilim var akşama yapayım bende. buyur canım..
MALZEMELER:
12 tane için:
Kreması İçin:
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2 su bardağı süt
Diğer Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 2 çay bardağı tozşeker
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:İlk olarak kremayı hazırlayarak işe başlayalım.Bir tencereye un ve şekeri koyup karıştıralım.İçine yumurta ve sütüde ekleyip karıştıralım ve pişirelim.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.Ilınınca içine vanilya ve labne peynirini koyup 5 dakika mikserleyelim.Çikolata sosuda üstünde yazan sütle hazırlayıp soğumaya bırakalım.Çukur ve geniş bir kaba sütü koyalım.Kedidilini süte batırıp bir tepsiye yanyana aralarında mesafe olacak şekilde dizelim.Kedidilinin yarısını bu şekilde dizdikten sonra üstlerine kremayı sürelim.Kalan kedidilinide yine süte batırıp(Eğer süt biterse süt ilave edin.)kremaların üstüne dizelim.Üstlerine kalan kremayı yayıp biraz donmasını bekleyelim.Son kat olarak çikolata sosu döküp dolapta birkaç saat bekletip servis yapalım.Dnersen Afiyet şifa olsun kardeşciğine.
- 1 paket çikolata sos
- Süt
tamam canım akşama yapıp tarifi ile atarım ben genelde 200 gramlıkların yarısından biraz az fazlasını kullanıyorum..bende o labnenin ekşimsi kokusunu sevmiyorum..labne nekadar olsun. çok koyunca ekşi tat geliyor o yüzden. ben hafta sonu yapıcam. sen akşam yap bir söylersin
Dondurmalı İrmik Helvası
Ausencia Teşekkürler tarif için
Malzemeler:
2 bardak irmik
2 bardak toz şeker
2 kaşık tereyağ
Biraz sıvıyağ
Dondurma ve isteğe göre damla çikolata , fıstık ... (ben ceviz kullandım)
Çok az sıvıyağda 2 kaşık tereyağ eritilir .İrmikler eklenir ve rengi dönene kadar yaklaşık 20 dk , kısık ateşte karıştırarak kavrulur . (kavrulmasına yakın portakal rendesi attım içine)
Rengi dönünce üzerine , bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş(ben yarım su bardağını portakal suyuda ekledim.) 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir.5 dakika kadar pişirilir , altı kapatalıp dinlenmeye bırakılır .
Helva ılıkken bir kaseye streç film konur , helva koyulur ve içine istenirse damla çikolata yerleştirilir , (bu damla çikolata harika bir tat katmış aus)sonra dondurması konur ve üzeri tekrar helva ile kapatılıp tabağa ters çevrilir .AFİYET ŞİFA OLSUN
Eki Görüntüle 1762699
Eki Görüntüle 1762702
Eki Görüntüle 1762704
şöyleki asmu bir buçuk suyun yarımını portakal suyu ekledim bir tanesi su diğeri portakal suyu sıkma tabi koku ve aroma katsın diye 2 bardak şeker ama sen eğer biraz daha az tatlı istersen 1 buçuk su bardağı toz şeker ve biraz daha tane ,tane değilde irmiğin kıvamını 2 bardak suya 1 buçuk bardak şeker koyabilirsin. kaynatmadan eritiyorsun ve kavrulan irmiğe döküyorsun..bu kaç kişilik oluyor kakao.
bide şurayı anlamadım.
bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş(ben yarım su bardağını portakal suyuda ekledim.) 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir
1,5 su
0,5 portakal suyu
2 bardak şekerli serbet oldu yani dımı
öyle demaa emziren anneeBen bu topigi takipten ciksam mi acaba agzimin suyu dizime indi :))))
öyle demaa emziren annee
öyle demaa emziren annee
yapma yaaa.. napam söyle senin için yapam gönderem bilirsin gönderirim..Valla mandalina yiyerek bastirmaya çalışıyorum şu an :)))
yapma yaaa.. napam söyle senin için yapam gönderem bilirsin gönderirim..
Kakao bende geldım,,nasılsın kuzenn,,,
Hosssssssssgeldinnnnnnnnnn.. KuzennnnnnnEn sonunda üye oldum ben
Açmaz olaydım ,nerden gördüm ki bu masayı.Aç haldeyken hiç iyi olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?