• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahvaltı ...

Niye komik olsun? Biz eşimle öyle yapıyoruz.
Neden her gün yağlı, mide yakan şeyleri yiyelim ki? Çok da güzel oluyor valla.
Eşin sabah hazırlayamıyorsa akşamdan sen hazırlayıp dolaba koy sabah alıp gitsin. Bölmeli kaplar var bunun için..
Bunu yapan da çok var artık zaten..
Evet bende bunu demiştim

işe gittiğimiz halde sabah kalkar hazırlardım, hemde aksatmadan, ben sanırım daha anaç biriyim, ama düşününce bızım ofıste var boyle eşleri çalışmadıgı halde kahvaltı yapmadan çıkanları görünce, kendımı tebrık edıyorum, cıdden lütfen kalkın ve eslerınıze birşeyler hazırlayın, kolay değil tüm gün dışardalar ve kahvaltı en önemli öğün, dediğim gibi çalıştıgım ve 2 cocugum oldugu halde ( onları da sabah babaannelerıne bıraktıgım halde ) ben bıle hazırlıyorsam, siz de yapabilirsiniz...
çok şaşırıyorum ben böyle durumlara.....

işe gittiğimiz halde sabah kalkar hazırlardım, hemde aksatmadan, ben sanırım daha anaç biriyim, ama düşününce bızım ofıste var boyle eşleri çalışmadıgı halde kahvaltı yapmadan çıkanları görünce, kendımı tebrık edıyorum, cıdden lütfen kalkın ve eslerınıze birşeyler hazırlayın, kolay değil tüm gün dışardalar ve kahvaltı en önemli öğün, dediğim gibi çalıştıgım ve 2 cocugum oldugu halde ( onları da sabah babaannelerıne bıraktıgım halde ) ben bıle hazırlıyorsam, siz de yapabilirsiniz...
helal olsun size...

yani bi kahvaltı arkadaslar, çok birşey değil, ben dayanamam aç gitmesine veya hergun poğaca yemesıne, evde olsam neler yapardım neler.....

Hayatta kahvalti icin safak vakti kalkmamam zaten eşim de sabah o saatte bisey yemez.
Ben genelde musli tarzi seyler yiyip cikiyorum evden, bazen tost yapiyorum kendime, kizim okulda yiyor, esim kahvalti yapmiyor.
Aksamdan hazirlamak iyi fikir, hic de komik olmaz, gider isyerinde rahat rahat yer.

Çok şaşırdım halinize. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ben eşimden yarım saat önce kalkar kahvaltıyı hazırlarım 6 yıldır. Hafta sonu da böyle. Çocuk da var anasınıfına gidiyor. Her sabah 1 yumurta, bikaç dilim kaşar peyniri, 1 dilim ballı ekmeğini mutlaka yer.Aslında kahvaltı etmeyi de pek severim zaten. Kızım da sayemde sevdi kahvaltıyı.Eşim benden önce hiç kahvaltı etmezdi. Annesi bile kahvaltı etmediğini söylüyodu. Düşün okula giderken bile hazırlamıyomuş kadın. Nasıl içine siniyosa.
Kahvaltı düzeni önemli bence. Bu lafım size değil. Öğretmen olduğum için söylüyorum. Biçok anne çocuğunu aç gönderiyo okula.Yazık üzülüyorum vallahi.

Çok şaşırdım halinize. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ben eşimden yarım saat önce kalkar kahvaltıyı hazırlarım 6 yıldır. Hafta sonu da böyle. Çocuk da var anasınıfına gidiyor. Her sabah 1 yumurta, bikaç dilim kaşar peyniri, 1 dilim ballı ekmeğini mutlaka yer.Aslında kahvaltı etmeyi de pek severim zaten. Kızım da sayemde sevdi kahvaltıyı.Eşim benden önce hiç kahvaltı etmezdi. Annesi bile kahvaltı etmediğini söylüyodu. Düşün okula giderken bile hazırlamıyomuş kadın. Nasıl içine siniyosa.
Kahvaltı düzeni önemli bence. Bu lafım size değil. Öğretmen olduğum için söylüyorum. Biçok anne çocuğunu aç gönderiyo okula.Yazık üzülüyorum vallahi.

+1 aynen

Ben eşim için haftaiçi 6:30da uyanıyorum. Her gün kahvaltı için çeşit çeşit soğuk sandviç hazırlayıp streçliyor, öğle yemeği için ise bir gün önce hazırladığım ev yemeğini kaplara koyuyor streçleyip çantasına yeştiriyorum. O bir beş dakika daha uyuyabilsin diye ayakkabısını bile ben dışarı çıkarıp hazırlıyorum o lavaboya gidip giyinene kadar...

Yapmasam da asla lafını etmez ama benim de içim rahat etmez. Dışarıdaki yemekler hangi yağ ile yapılıyor, sabah kuru börek, poğaça yiyecek diye düşünürüm. Hem alışmaya çalışsanız şimdiden belki ileride çocuğunuza beslenme hazırlamak da daha kolay olur.

Ayrıca eşiniz yalnızca sabah sizi görmek, kahvaltı bahanesiyle iki muhabbet etmek istiyor da olabilir. Ona bunu çok görmeyin derim.

Eşim kahvaltı etmez sabah ama isteseydi 15 dk erken kalkıp hazırlardım bişeyler. Zaten zeytin peynir dolapta hazır kahvaltılıkların içinde değil mi ? Mutfağa girer girmez sıcak su ısıt,hemen dolaptan zeytini peyniri çıkar koy masaya,domates salatalık doğra bide ekmek.. kaynayan suya hemen sallama çayı at,5 dk içinde kahvaltı hazır.

ayyyy ne kadın bunlar yaa iyice kendilerini kocaya baglamıslar kalk mıs hazırlamıs neden kadın hazırlıyo arkadasım yaa adam hazırlasın ne bu yani kadın bide cocugu var zaten gec uyuyo bide sabahın köründe ne isi var bence esine söyle acık acık yoruluyorum benden bi kac sene kahvaltı bekleme de

Bence çalışan insanlarin kahvaltı hazırlamaları daha kolay.sonucta kendiside yiyecek.Bende eşime sandviç yaparım iş yerinde çayla yer.kasar domates salatalik biber olur.bazen bikar pogoca yer.Bazende orada kahvaltı ederler dönüşümlü gider.

Kahvaltı ve akşam yemeği benim için çok önemli. Benim eşim bir iki defa susar ama birkaç sefer bu tekrarlıyorsa sorun ederdi. O sabah kalkıp erken gidiyorsa, bir zahmet kalkıp karnını doyurup uğurlamak lazım diye düşünüyorum. Bir de kahvaltı güne çok güçlü başlatam bir Öğün. Evde sıcacık çay, peynir, bal, yumurtayla, az biraz da sohbetle yapmak varken, pastanede margarinlerle yapılmış, bol karbonhidratlı poğaçalarla kahvaltı yaptırmamak lazı diye düşünüyorum.

Aksamdan tabaga hazirlayip üzerini streçleyin bir fincana da sallama çay koyun eşiniz bi su kaynatip kahvaltisini bu şekilde yapabilir bana kalirsa yanina yiyecek koyup işe götürmesin beslenmeyle gider gibi.
Aslinda kalkip beraber yapsaniz daha guzel olur o gidince tekrar uyuyabilirsiniz

Boşver züleyha bakma sen yorumlara
yat uyu dinlen bebekli kadınsın :anne:
Bebek bakmak işe gitmekten daha zor, enerji topla
hatta kocan sana kahvaltı hazırlayıp öyle çıksın evden :KK76:
:KK53::KK53::KK53:

Aaa olur mu ya? Ben sabahın köründe hatta hava aydınlanmadan kalkar hazırlarım koçişime çeşit çeşit. Onun midesine giden her şeyi ben yapmalıyım yoksa uyku uyuyamam. :rolleyes:

Ben çalıştığım ve aynı zamanda evden çıktığımız halde durup hazırlamam. Hatta ben hazırlanırken kocam koyar kaplara kahvaltılık. Çok çilekeş kocam çok. :KK70:

Back
X