• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahvaltı ücreti sizce fazla mı

Merhaba kızlar,

İş arkadaşlarımla kahvaltı etkinliğimiz var. Bir kaç mekan araştırdık. 300-350 civarında. Ancak çoğunluk bir mekanda karar kıldı. Serpme 450 tl sizce çok mu? Bir kaç kişi eşiyle gelecekti. Eşleri de çok fazla ben böyle iş etkinliği olmasa hayatta vermem bu parayı zaten çoğu yenilmiyor falan demiş. Bilemedim bende insan eşiyle dostuyla arada verir böyle paralar. Bu cimrilik mi? Mekan değiştirsek ayıp olur mu? Siz olsanız ne yaparsınız ne düşünürsünüz?
Artık pahalı / ucuz kavramım değişti. Her geçen gün neye pahalı diyeceğimi şaşırıyorum ama İstanbul için normal bir fiyat. Ben dışarıda serpme kahvaltı olayını çok severim ama sevmeyen onun yerine akşam yemeği tercih eden çok tanıdığım var. Cimrilik demek doğru olmaz bu durumda tercih meselesi.

Bence tadı da güzel değildi serpmesinin. Birkaç kez arkadaş zoruyla gitmek durumunda kaldım 😐 bayadır da gitmiyorum. Ama porsiyonları büyüktü ben gittiğim zamanlar. Eğer alacağımız kahvaltı sayısına da karışmaya başladılarsa daha hiç hiç gitmem 🫠
ArenaParktaki şubenin kahvaltısı güzel, bizim eve yakın olan o kadar iyi değil. Şube şube çok değişiyor. 2 kişilik serpme kahvaltısı tek çocuklu aileler için yeterli. Şimdi ekmekler az ve soğuk, bayat geliyor, haliyle porsiyonlar küçülmüş. Yani herşeyi yemeyen insan için tercih edilmemeli.
Mesela Büyükçekmece sahildeki MADO yu da asla tavsiye etmiyorum, gittiğim en kötü Mado olabilir.

Kişi başı 450 cok gıbı 250 300 . Bu fıyatlara bulsanız daha ıyı olur bence bır alıe cocukluysa bıde 1.500 civarı kahvaltıya cok gıbı geldı bana

Dışarıda kahvaltı çok keyifli, ama bu fiyatlarla evden çıkmaya korkar olduk..zaten çocuklar zeytin,peynir pek yemez ..menemene,sucuklu yumurtaya da bu kadar para bilemiyorum yani..inanin kalan zeytin reçel gibi şeyleri tekrar kavanoza kaldırıyorlar ,öyle çok gördüm.. aksam yemeğini dışarda yemek daha mantıklı, kahvaltıyı da evde yaparız artık ..

Bir kahvaltı için bence çok gereksiz bir ücret . Ankara da herhangi bir adamakıllı kafede ortalama 300 TL falan sizinki neredeyse yüzde 35 daha pahalı . Bu arada bir kere yapılan etkinliğe eşlerin gelmesi beni rahatsız ediyor . Yani biz toplanmışız orada dedikodu yapacağız kendi aramizda belli şakalar vardır eşlerin ne işi var ?
beni de çok sinir eden bi durum bu
bi keresinde kendi aramızda bişi düzenledik iş yerinden kızlarla ,
ilk etapta herşey çok hoştu
sonra iki tanesi, biri eşini biri de sevgilisini dahil etmek istedi
zaten 5 kişiyiz yani ne gerek var
ben katılmayacağımı söylemiştimki o dönem sevgilim vardı istesem bende onunla giderdim
kırk yılın başı bişi düzenleniyor neden evinde dip dibe olduğun insanıda alıp aramıza sokarsın :)
işin konuşulmayacağı nadir aktivitelerden biriydi yani o
eşli etkinlik yapmak isteyen ayrıca bi etkinlik düzenlesin o halde
benim böyle eşini de yanında sürükleyenlerin olduğu etkinlik deneyimlerimde
o gelen adamlar koca akşam put gibi oturmuşlardı yani belli ki zorla gelmiş herifler sıkılmıştı :D
bi tanesinin kocasının beli ağrıyormuş o arkadaş erken kalktı mesela hiçbişeye benzememişti

En son Eskişehir’de iyi bir meyhaneye gittik iki aile.
75lik rakı, dört simit levrek, bir karides tava, bir hamsi tava, bir kalamar tava, dört soğuk meze, ortaya salata 2800 ödedil. Aile başı 1400. Yani 920 tl kahvaltıya vereceğime 1400 verir bunları yerim ben.
Yuh yani
Aynen bizde arkadaşlarla buna geçtik, mis gibi yemek yer alkol icerim

Merhaba kızlar,

İş arkadaşlarımla kahvaltı etkinliğimiz var. Bir kaç mekan araştırdık. 300-350 civarında. Ancak çoğunluk bir mekanda karar kıldı. Serpme 450 tl sizce çok mu? Bir kaç kişi eşiyle gelecekti. Eşleri de çok fazla ben böyle iş etkinliği olmasa hayatta vermem bu parayı zaten çoğu yenilmiyor falan demiş. Bilemedim bende insan eşiyle dostuyla arada verir böyle paralar. Bu cimrilik mi? Mekan değiştirsek ayıp olur mu? Siz olsanız ne yaparsınız ne düşünürsünüz?
Amaç birlikte olmak ama ben dışarda kahvaltıya verilen paraya acıyorum. İlla gidilecekse açık büfe tercih ederim

Eskiden pahalıydı evet ama artık her yer fiyatları öyle şişirdi ki happy moons normal kaldı. Biz iki kişiydik. bir kahvaltı tabağı (serpme değil kahvaltı tabağı) menemen ve omlet yedik. 530 tl verdik geçen hafta. Eğer kahvaltı tabağını iki tane almayı zorunlu tutsalardı evet pahalı olurdu.

Ay menüyü de koyayım da inanmıyorum diye alıntılayan olmasın 😬 iki kişi baya baya doyduk
Aynen happy ucuz kaldı artık ben seviyorum kahvaltılarını

beni de çok sinir eden bi durum bu
bi keresinde kendi aramızda bişi düzenledik iş yerinden kızlarla ,
ilk etapta herşey çok hoştu
sonra iki tanesi, biri eşini biri de sevgilisini dahil etmek istedi
zaten 5 kişiyiz yani ne gerek var
ben katılmayacağımı söylemiştimki o dönem sevgilim vardı istesem bende onunla giderdim
kırk yılın başı bişi düzenleniyor neden evinde dip dibe olduğun insanıda alıp aramıza sokarsın :)
işin konuşulmayacağı nadir aktivitelerden biriydi yani o
eşli etkinlik yapmak isteyen ayrıca bi etkinlik düzenlesin o halde
benim böyle eşini de yanında sürükleyenlerin olduğu etkinlik deneyimlerimde
o gelen adamlar koca akşam put gibi oturmuşlardı yani belli ki zorla gelmiş herifler sıkılmıştı :D
bi tanesinin kocasının beli ağrıyormuş o arkadaş erken kalktı mesela hiçbişeye benzememişti
Ayy bende sevmem ya . Ben eşimin arkadaşlarının düzenledigi etkinliğe de gitmem biraz ortama limon sıkmak yani bu. Zaten evde berabersin kırk yılın başı birşey yapılacaksa hemde eşler için de farklılık olur

Biz arkadaslarla çıktığımızda bir serpme kahvaltıyı iki kişi olarak söylüyoruz ve şuana kadar ters bir yanit almadık işletmelerden. Gittiğimiz yerler biraz kalburustu oluyordu çünkü. En son Sapanca'da bir yere gittik orada kişi başı olacak şekildedir ve fiyatlar 400-500 şeklindeydi. Çok sık yaptığınız bir şey değilse kabul edilebilir bir fiyat oluyor.

fiyat algımızı kaybettik ama normal gibi. yine de ben iş yeri etkinliğine o kadar para vermem değmez , gitmem.
ailemle giderim güzelce rahatça yemeğimi yerim

Ben o serpmeleri yiyemiyorum,o yüzden de gitmiyorum ama topluluk olunca hayır demem,ortamı bozmak istemem. Artık bir kahve bile 100lira bizim mahallede. Toplulukla gidilen yerlerde hesap kitap yapılmaz,beğenmeyen gelmesin evinde yesin.

ArenaParktaki şubenin kahvaltısı güzel, bizim eve yakın olan o kadar iyi değil. Şube şube çok değişiyor. 2 kişilik serpme kahvaltısı tek çocuklu aileler için yeterli. Şimdi ekmekler az ve soğuk, bayat geliyor, haliyle porsiyonlar küçülmüş. Yani herşeyi yemeyen insan için tercih edilmemeli.
Mesela Büyükçekmece sahildeki MADO yu da asla tavsiye etmiyorum, gittiğim en kötü Mado olabilir.
Mado'yu genel olarak tavsiye etmeyelim bence.
Uçtukça uçtuğu bir noktada kesin olarak bıraktım gitmeyi.

Mado'yu genel olarak tavsiye etmeyelim bence.
Uçtukça uçtuğu bir noktada kesin olarak bıraktım gitmeyi.
Denemek amaçlı gittiğimiz farklı mekanlar hep hüsran oldu, o konuda bahtsız bedeviyiz.😊 Bu nedenle trafiğe girmeden standard ürünleri olan yerleri tercih etmek zorunda kalıyoruz. Dilek, MADO, Alaçatı muhallebicisi vb bizim için en makul olanlar ama haklısınız fiyatlar çok fazla uçtu. Önceden her haftasonu gitmeye çalışıyorduk şimdi 'mis gibi evde yaparız, boşuna masraf' demeye başladım. Külliyen israf. Yemek yemek çok daha mantıklı.

Hangi mekana gittiğinize bağlı. Serpme genelde tercih edeceğim bir şey değil ama arkadaşlarımla gidince mecbur alıyorum. Biz 4 arkadaş 2 serpme alıyoruz her seferinde

Küçücük çocuktan ekstra para alacak kadar vampirleşen mekana ikinci kere giden var mıdır acaba 🙄 çok abartılı bu kadarı
Ben bu sistemi uygulayan bir yer görmedim, duymadım da. Kişi sayısına göre alıyorlar ücreti. Hatta çocuklara da alıyor çoğu yer. Keşke kabul etse mekanlar. Boşuna israf olmaz, masadakiler geri gitmez. Bir de bazı yerler kahvaltı tabağının ücretini de serpmeye yakın yapıyor. Onu alacağıma serpme alayım diyor insanlar da. 😐

Mekan iyiyse 450 lira normal. Ben kız arkadaşlarımla arada bir giderim. Açık hava, güzel manzara, çocuğa uygun yerleri seçeriz, uzun uzun oturur sohbet ederiz. İş arkadaşları ve sevgililerinin/eşlerinin geleceği ortama o parayı vermem. Size de tavsiye etmem. İçinize dert olur gibi o ücret. 🫠

Ben bu sistemi uygulayan bir yer görmedim, duymadım da. Kişi sayısına göre alıyorlar ücreti. Hatta çocuklara da alıyor çoğu yer. Keşke kabul etse mekanlar. Boşuna israf olmaz, masadakiler geri gitmez. Bir de bazı yerler kahvaltı tabağının ücretini de serpmeye yakın yapıyor. Onu alacağıma serpme alayım diyor insanlar da. 😐
Birkaç tane mekan ismi yazdım. Başka arkadaşlar da benim gibi 2 kişi gidip bir tane serpme söyleme şeklinde yaptıklarını söylemiş 🤓 hatta ben de şöyle söyleyim: Kişi sayısına göre ücret alan bir mekana hiç rastlamadım. Tabiyki vardır ama ben denk gelmedim, denk gelsem de bir daha gitmem.

ya ben eşlerin neden geldiğini anlamıyorum böyle yerlere
etkinliğin çıkış noktası biz bize farklı bi aktivite yapmış olalım oluyor
ama bi bakıyorsun biri eşiyle geliyor öbürü sevgilisiyle falan
bizde geçen ofisçe bişey yapalım dedik bi baktık 3-4 kişi yanında eşiyle sevgilisiyle falan geldi
adamlar put gibi oturdu yani tanımıyoruz etmiyoruz hiç tadı olmadı
geçen bi arkadaşın doğum günü vardı ona da kocasıyla falan gelen oldu iş arkadaşlarından
doğum günü olan arkadaş da o gelen eşleri 1-2 kere görmüş maksimum
eşlerle doğum günü sahibinin samimiyeti olsa anlarım o da yoktu
Haftanın 5 günü akşama kadar gördüğüm insanlarla iş disinda görüşeceksem tercihim ailemle katılmak olur şahsen. Mesela kızımla akşamları 2 saat ancak vakit geçiriyorum onun da ödev ve yemek yeme içerisinde. Haftasonu kızıma vakit ayırmalıyım. Bu sebeple bir yere davetliysem ailece katılırım ki kızım için de bir etkinlik olsun.
Ben herkesi benim gibi sanıyordum😁 belki de bekarsınızdır bilemedim. Gerçekten herkese ayrı ayrı vakit yok, zaman az yapılacak şeyler çok.

Back