Yani arkadaşlarla vakit geçirmek, eğlence maksatlı gidilebilir gayet ama ben uzun zamandır serpme kahvaltı tercih etmiyorum.
Reçeldi,ne bileyim yeşil zeytindi,bazı peynirler yemiyoruz kalıyor.
Genelde kahvalti tabağı veren mekanları tercih ediyorum yada aldığım,seçtiğim şeylerin parasını ödeyeceğim yerler.
Mesela Happy Moons kahvaltı tabaği söylüyorum 1 tane(porsiyonları büyük),eşim menemen sever 1 menemen,sucuk istiyorsak sucuk,çocuklar ne istiyorsa onlardan,masaya yenmeyecek birşey gelmiyor kısacası. İsraf olmuyor da. Big Mamma's ta da benzer şekilde söyleyebiliyorduk. Bir ara sıcak kahvaltı tabağı,soğuk kahvalti tabağı vardı mesela ikisinden 1er söylüyorduk eşimle gidince yine bitirebileceğimiz israf olmayacak şekilde ortaya ek ne istiyorsak ekstra alıyorduk.
Bahçeşehir gölette Gurme var mesela oranın konsepti de güzeldi ,sarküteri tarzında bir yer ne istersen secip pişirtiyorsun,peynirleri,pankek vb şeyleri de orada kaç tane istiyorsan adetle sipariş verip masana getirtiyorsun ama fiyatlar uçmuş yani en son gittiğimizde servis de epey kötüydü,senelerdir gittiğim yere adım atmıyorum artık ki biz akşam yemeğine,iftara giderdik,arkadaş grubumuzu da ağırladığımız olurdu.
Ben israf olmamasına odaklıyım bu konularda ama dediğim gibi ayda alemde bir arkadaşlarımla vakit geçirmek amaçlı gideceksem de çıkıntılık yapmam,uyarım çoğunluğa.