Sandviç - Kanepeler Kahvaltı sofraları Oylama

En başarılı bulduğunuz kahvaltı sofrası hangisi?

• Ankete Katılan
    1.292
  • Anket Kapalı .
Buda güzel olur :)
Ama benim kek yapasım var
Kullanacağın vişneler donmuş vişne ise suyunu ilk önce süz, sonra peçeye ile kalan suyunu al.. Üzerini unla.. Sonra süzgeçe koy az salla..
26cm kalıba 4 yumurta, akı ile sarısını ayır, içine 1 fiske tuz at, akını mikser ile çırp katılaştır.. Başka kapta sarıları ve şekeri çırp, beyazımsı bir hal almalı, sonra 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket krema veya yoksa (sıvı yağ süt karışımı 1 su bardağı) ilave edip, karıştırmaya devam et, içine 1 su bardağı civarı un, 1-2 çorba kaşığı nişasta, 1 pkt vanilya, 1 pkt kabartma tozu döküp yumurta akına ilave edip, spatula veya kaşıkla alttan havalandırarak birbirine yedir malzemeyi. Ama çırpma sakın. içine vişnelerin yarısını dök, kalıbını katı yağ ile yağlayıp unla veya yağlı kağıt ser, malzemeyi dök. en üste kalan yarısını serp, çok baştırmadan düzleştir.. 175-180 derece önceden ısıtılmış fırına at.. yaklaşık 30- 40 dk pişer.. İlk 25 dk kapağı açma, pişer gibi görürsen kontrol et.
Pişince o süzülen vişne sularına gerekirse su ilave edip, hatta bir kaç tane vişne ayırıp blendırdan çek, bu karışıma 1 veya 2 tatlı kaşığı nişasta ve şeker ile sos yapıp kekin yanında servis edebilirsin, veya o suyu kekin içine koyabilirsin ve un miktarını kafana göre ayarlayabilirsin.. Bu benim yaş meyveler ile yaptığım kek türüdür Tarif özgündür.. Kimseden alıntı değil
Ölçüler kişinin kullandığı kap ölçü hacmine göre değişebilir..

Son düzenleme:
Donmuş vişne ile yapacağım.Çok teşekkür ederim

Sanırsam evde 4 kişisiniz, yapaydın 4 tane.. Niye o kadar çok uğraşıyorsunki, akşam mayalayıp milleti uyutunca yapabilirdin, kendine o kadar eziyete ne gerek var canım
Aklıma gelmedi değil akşam yapmak ama eşim gürültüye uyanıyor ,uykusu çok hafif.Akşam yaptığımı oğlumla sabah kahvaltısında yerdiler.Zor bela yaptım ama kapı bugün susmak bilmedi.Hazırlarkende annemle yeğenim geldi.Yeğenim hazırlığımı görünce acıktım diye tutturdu.İstediğim gibi özenli sofra olmadı malesef.Aceleye geldi,annemi tek bırakmak istemedim.Müsait bir zamanda ,büyük ihtimal gece yarısı yüklerim herhalde,becerebilirsem.

Yardım istersen ben buralarda olurum

Ahahha Bizim kizlar iyi anlasirmis canim Benimki de oyle Allah bagislasin insh
Simdie bitirmisindir Hadi bakalim yarini heyecanla bekliyoozz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…