kafayı yemek üzereyim 8 yaşında çocuğu elbirliğiyle panik atak yaptık

avatardaki biziz zaten gerçi küçüklüğü ama yüklerim yine albüme

albüme bikaç tane ekledim
genelde mutlu olduğu eğlendiği zamanlar
ama doğum gününde kalabalık içindeki halini yüz ifadesinden anlarsınız sanırım
sanki suçlu gibi utanır gibi bir hali var

albüme bikaç tane ekledim
genelde mutlu olduğu eğlendiği zamanlar
ama doğum gününde kalabalık içindeki halini yüz ifadesinden anlarsınız sanırım
sanki suçlu gibi utanır gibi bir hali var

Çok tatlı maşallah akıllı oldugu da her halinden belli.

Allah bagışlasın.

Lütfen gerekli önlemleri alın ve o güzel kızın gözlerindeki ışıltı sönmesin, körelmesin.

Son düzenleme:

çok tatlı maşallah akıllı oldugu da her halinden belli.

Allah bagışlasın.

lütfen gerekli önlemleri alın ve o güzel kızın gözlerindeki ışıltı sönmesin, körelmesin.

teşekkürler hepimizinkini inşallah
hiçbir çocuk mutsuz olmasın
sonra mutsuz büyükler olup tüm ülkeyi mutsuz ediyorlar

kör olucam anne dedikçe gözlerine bakıyorum artık göremiyorum sanki pırıltı

teşekkürler hepimizinkini inşallah
hiçbir çocuk mutsuz olmasın
sonra mutsuz büyükler olup tüm ülkeyi mutsuz ediyorlar

kör olucam anne dedikçe gözlerine bakıyorum artık göremiyorum sanki pırıltı

Amin ama böyle söyleyerek baştan yenilmeyin lütfen.

Sorularımı da cevaplayabilir misiniz? Yanıtlamak istemeyebilirsiniz de.

Einstein da okuldan aptal diye atılmıştı ...

Sonrası malum, atomu parçaladı...

İşte hatta dedi ki: "Atomu parçaladım da, insanların önyargılarını parçalayamadım ... "

Ne doğru söylemiş. İnsanların 5 kuruş vermeden savurdukları yargıları... Bir çocuğu böylesine stres altına soktu.

Bana aptal diyenin, akıllı olduğunu kim söylemiş ? İlk önce bunu merak ederim.

Kızınız için çok üzüldüm. Kızınıza bu şekilde suçlamada bulunan çocuklar, rehberlikler çok mu akıllıymış ?

Dilerim en kısa zamanda sorununuzu çözersiniz. Sakinleşin. Kızınızın sizden başka kimseye ihtiyacı yok çünkü....

amin ama böyle söyleyerek baştan yenilmeyin lütfen.

Sorularımı da cevaplayabilir misiniz? Yanıtlamak istemeyebilirsiniz de.

10 dk meselesinden cevap veremedim özelden
anladığım kadarıyla cevapladım ama
mesela neler anlatmam lazım
gelişimini anlattım
derslerle hiç alakası yok defter kitap bile çıkarmıyormuş
benimle hiçbir şey yapmıyor evde telafi etsem desem
matematikte çok kötü,bikaç örnek verince bikaç tane de o yapıyor ,3-5 tane sonra sanki tekrar unutuyor (bana öyle geliyor )ya da unutma numarası yapıyor kurtulmak için
resmi çok sevmesine ve bence yetenekli olmasına rağmen okulda onu da yapmıyormuş
kendi kendine müzik aleti yapıyor ama derste ilgilenmiyormuş müzikle de ,ama keman gitar çalayım kursa gönder diyor
evde veya okulda verilecek ödül ya da ceza umrunda değil
banane diyor
okuma yazmada sıkıntı yok zamanında öğrendi
ama okumuyor hikaye kitapları sıkıcıymış
yazmak sıkıcıymış
dersler sıkıcıymış
ama bildiğinden değil,hani çocuk bilir de sıkıcı gelir,öyle değil hiç dinlemiyor ki sıkılsın
şarkı söylüyormuş,diğer çocuklarla konuşuyormuş
bilim çocuk natgeokids gibi dergilere bayılıyor ama sadece oyunları çıkarıyor kartları kesiyor resimlere bakıyor okumuyor
belgesellere bayılıyor
ben okursam hikayeye de bayılıyor
eğer yanılıp şaşıp okursa birebir hatırlıyor takılırsa resmine bakması yetiyor satır satır anlatıyor

öğretmen akademik anlamda sınıfta ondan daha kötü durumda çocuklar olduğunu söylüyor ,yani yapabilir diyor ama yapmıyor
dikkat testinde aslında kötü değildi,3 aşama halinde yapmışlar dikkati gittikçe yoğunlaşmış,ama sadece ilgisini çeken şeylere yoğunlaşıyor
ne bilim bunlar geliyor aklıma
başka söyleyebileceğim bişey var mı

10 dk meselesinden cevap veremedim özelden
anladığım kadarıyla cevapladım ama
mesela neler anlatmam lazım
gelişimini anlattım
derslerle hiç alakası yok defter kitap bile çıkarmıyormuş
benimle hiçbir şey yapmıyor evde telafi etsem desem
matematikte çok kötü,bikaç örnek verince bikaç tane de o yapıyor ,3-5 tane sonra sanki tekrar unutuyor (bana öyle geliyor )ya da unutma numarası yapıyor kurtulmak için
resmi çok sevmesine ve bence yetenekli olmasına rağmen okulda onu da yapmıyormuş
kendi kendine müzik aleti yapıyor ama derste ilgilenmiyormuş müzikle de ,ama keman gitar çalayım kursa gönder diyor
evde veya okulda verilecek ödül ya da ceza umrunda değil
banane diyor
okuma yazmada sıkıntı yok zamanında öğrendi
ama okumuyor hikaye kitapları sıkıcıymış
yazmak sıkıcıymış
dersler sıkıcıymış
ama bildiğinden değil,hani çocuk bilir de sıkıcı gelir,öyle değil hiç dinlemiyor ki sıkılsın
şarkı söylüyormuş,diğer çocuklarla konuşuyormuş
bilim çocuk natgeokids gibi dergilere bayılıyor ama sadece oyunları çıkarıyor kartları kesiyor resimlere bakıyor okumuyor
belgesellere bayılıyor
ben okursam hikayeye de bayılıyor
eğer yanılıp şaşıp okursa birebir hatırlıyor takılırsa resmine bakması yetiyor satır satır anlatıyor

öğretmen akademik anlamda sınıfta ondan daha kötü durumda çocuklar olduğunu söylüyor ,yani yapabilir diyor ama yapmıyor
dikkat testinde aslında kötü değildi,3 aşama halinde yapmışlar dikkati gittikçe yoğunlaşmış,ama sadece ilgisini çeken şeylere yoğunlaşıyor
ne bilim bunlar geliyor aklıma
başka söyleyebileceğim bişey var mı

Peki o halde aklımdakini söylemek istiyorum.

Ben Disleksi olabilecegini düşünüyorum.

Yarın görüşmenizden sonra sonucu buraya yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
[sıze=2]einstein da okuldan aptal diye atılmıştı ...

Sonrası malum, atomu parçaladı...

Işte hatta dedi ki: "atomu parçaladım da, insanların önyargılarını parçalayamadım ... "

ne doğru söylemiş. Insanların 5 kuruş vermeden savurdukları yargıları... Bir çocuğu böylesine stres altına soktu.

Bana aptal diyenin, akıllı olduğunu kim söylemiş ? Ilk önce bunu merak ederim.

Kızınız için çok üzüldüm. Kızınıza bu şekilde suçlamada bulunan çocuklar, rehberlikler çok mu akıllıymış ?

Dilerim en kısa zamanda sorununuzu çözersiniz. Sakinleşin. Kızınızın sizden başka kimseye ihtiyacı yok çünkü.... [/sıze]

kendimi hep öyle avuttum =))

biz bize olsak benden dinlese ders aslında o ortama girmese
ama beni de dinlemiyor
mecburen okula gitmek zorunda kalınca da tepkiyle karşılaşıyor
toprağı eşeliyor yağmurda dans ediyor diye pis
ders dinlemiyor diye tembel oluyor
akıllıymış deyince de sizin kızınızdan akıllı çocuklar var deniyor
bana bunlar söylenirken benim olmadığım yerde neler söyleniyor ona merak ediyorum

Peki o halde aklımdakini söylemek istiyorum.

Ben Disleksi olabilecegini düşünüyorum.

Yarın görüşmenizden sonra sonucu buraya yazarsanız çok sevinirim.

ben de düşünmüştüm onu
ama ramdakiler değil dediler
bir öğrenme bozukluğu olabilir dediler
karşıt gelme bozukluğu da olabilirmiş
çok sakar bir de ben söylemeden sormuştu uzman sakarlığı var mı diye sürekli bişeyler dikkatini çeker ondan olurdu demişti
bir de ne alakaysa çok tatlı yer demişti =)) enerji için sanırım

sadece dikkat testi ve zeka testi sonucunu belirten bir rapor yazdılar
hiç bir tavsiye yönlendirme yapılmadı
psikolojik sorun görülmemiştir sınıftan ileri düzeyde olduğu için sınıfın ortamını bozmaktadır yazıyor ayrıca
sözel yönlendirme var işte hayatı zengin olsun bahçeli ev olsun hayvanı olsun vs gibi uzmanın tavsiyeleri
bilsemin sınavı var diye ileri testler de yapılmadı
şimdi iki sınav arası geçmesi gereken süreyi doldurduk bu hafta hem pedagoğa hem psikiyatra gidecektik rapor alınması ve özel eğitim planı hazırlanması için başımıza bu çıktı
doktor doktor gezicez artık
zaten şu 4 4 4 olayından okulların değişme ihtimali de var her gün başka bir yazı geliyor okula kesinleşsin ben de o zaman düşünüyorum taşınmayı okul değiştirmeyi artık napabilirsem duruma göre

ha bu arada söyledim değil mi uzmanın dediğini
PARAN VARSA ÖZELE GÖNDER YOKSA LİSEDEN BİLE MEZUN OLAMAZ BU SİSTEMLE.....
Uzman bence saçmalamış.Ben liseye gidiyorum ve lisemde üstün zekalı biri var.Evet farklı biri ama notları iyi. Uyum problemi olabilir liseden bile mezun olamaz ne demek :KK47:

kendimi hep öyle avuttum =))

biz bize olsak benden dinlese ders aslında o ortama girmese
ama beni de dinlemiyor
mecburen okula gitmek zorunda kalınca da tepkiyle karşılaşıyor
toprağı eşeliyor yağmurda dans ediyor diye pis
ders dinlemiyor diye tembel oluyor
akıllıymış deyince de sizin kızınızdan akıllı çocuklar var deniyor
bana bunlar söylenirken benim olmadığım yerde neler söyleniyor ona merak ediyorum

İşte öyle diyen insanların, ağzını burnunu dağıtasım gelir benim de hep :KK14:

Şu yarışlara, etiketlere girmeyi ne kadar çok seviyoruz biz millet olarak ...

Bana yağmurda dans eden, toprak eşeleyen çocuk hiç denk gelmedi. Eğer denk gelseydi, onun gördüğüm tüm çocuklardan farklı olduğunu düşünürdüm .....

Lakin 22 yaşımdaki halimle ben bile yağmurda dans etmek isterdim. Kızınız sanatçı olacak belki de :)

İşte öyle diyen insanların, ağzını burnunu dağıtasım gelir benim de hep :KK14:

Şu yarışlara, etiketlere girmeyi ne kadar çok seviyoruz biz millet olarak ...

Bana yağmurda dans eden, toprak eşeleyen çocuk hiç denk gelmedi. Eğer denk gelseydi, onun gördüğüm tüm çocuklardan farklı olduğunu düşünürdüm .....

Lakin 22 yaşımdaki halimle ben bile yağmurda dans etmek isterdim. Kızınız sanatçı olacak belki de :)

antik şehirde kemik bulduk
kaçak kazı yapılmış belli kemik eski ama ,sarıldı kemiğe delil bu delil öğretmenime götürücem diye
bi de çeşmeden sakaryaya taşıyacak
koca kaval kemiği
izin vermedik tabi seramik parçaları getirdi sınıfa
sıla taş getirdi demişler
sen anlatsana o taş değil aslında değerli bişey diye
ama yok

Uzman bence saçmalamış.Ben liseye gidiyorum ve lisemde üstün zekalı biri var.Evet farklı biri ama notları iyi. Uyum problemi olabilir liseden bile mezun olamaz ne demek :KK47:

işte bizimki üstün zekalı olup zaten bilip de sıkılmak değil
bi sebepten dolayı hiç dinlememek öğrenmemek
sonuçta da dışlanıp uzaklaşmak

çocugum yok hayatım boyunca panik atak birisiylede karşılaşmadım ama yazdıklarınızı görünce yazmak istedim bende.
anladıgım kadarıyla çocugunuz degişik zevkleri ve öncelikleri olan bi çocukmuş normal olarak bu düşünceleri hareketleri tepki görünce yada farklı karşılaşınca kendi kendine vücudu böyle bi tepki vermiş az çok okurum anlattıklarınız dediginiz gibi panik ataga benziyor umarım degildir ama en belirgin özelligi ölüm korkusu oluyor malesef.
okuldan bir süre uzaklaştırabilirsiniz bence yada bu tarz çocuklar için özel okullar var onlardan biirine yazdırabilirsiniz.onun istedigi şekilde davranabilirsiniz ona yani o neyapmak istiyorsa onu yapabilirsiniz yagmurda dans etmek istiyorsa sizde onunla çıkın ve dans edin yada resim yapmak istiyorsa oturun abuk sabukta olsa resimler yapın.o nasıl bir çocuk olursa olsun onun harzaman yanında olacagınızı hissettirin ona.
umarım tez zamanda düzelir evladınız

çocugum yok hayatım boyunca panik atak birisiylede karşılaşmadım ama yazdıklarınızı görünce yazmak istedim bende.
anladıgım kadarıyla çocugunuz degişik zevkleri ve öncelikleri olan bi çocukmuş normal olarak bu düşünceleri hareketleri tepki görünce yada farklı karşılaşınca kendi kendine vücudu böyle bi tepki vermiş az çok okurum anlattıklarınız dediginiz gibi panik ataga benziyor umarım degildir ama en belirgin özelligi ölüm korkusu oluyor malesef.
okuldan bir süre uzaklaştırabilirsiniz bence yada bu tarz çocuklar için özel okullar var onlardan biirine yazdırabilirsiniz.onun istedigi şekilde davranabilirsiniz ona yani o neyapmak istiyorsa onu yapabilirsiniz yagmurda dans etmek istiyorsa sizde onunla çıkın ve dans edin yada resim yapmak istiyorsa oturun abuk sabukta olsa resimler yapın.o nasıl bir çocuk olursa olsun onun harzaman yanında olacagınızı hissettirin ona.
umarım tez zamanda düzelir evladınız

öleydik aslında ama o okulda böyle davrandıkça ben de diğer etkinliklerde kısıtladım onu

antik şehirde kemik bulduk
kaçak kazı yapılmış belli kemik eski ama ,sarıldı kemiğe delil bu delil öğretmenime götürücem diye
bi de çeşmeden sakaryaya taşıyacak
koca kaval kemiği
izin vermedik tabi seramik parçaları getirdi sınıfa
sıla taş getirdi demişler
sen anlatsana o taş değil aslında değerli bişey diye
ama yok

Kıyamammm... Süper bir çocuğunuz var sizin :) Maşallah ... Ne gerek var anlatmasına ? Kaile almıyor demek ki o yaramaz çocukları :KK33:

Kıyamammm... Süper bir çocuğunuz var sizin :) Maşallah ... Ne gerek var anlatmasına ? Kaile almıyor demek ki o yaramaz çocukları :KK33:

hani öğretmeni diyorum anlatsa ya sınıfa
o taş değil sıla kazıda bulmuş falan desene
elinde 3000 yıllık bişey
millet dünyanın öbür ucundan geliyor onları görmeye

bizim de aklımıza gelmedi ilk
hep kalp diye şüphelendik
onda bir şey çıkmayınca
belirtileri de çok benzeyince
zaten sırayla gidicez önce çocuk hastalıkları sonra yine kalp sonra psikiyatra

bir de bu çocuk 5,5 aylık doğdu
5,5 ay ekmek kabuğu yedim ben
su bile içemedim
3,5 ay kuvözde kaldı
ikinizden biri yaşarsanız şanslısınız diyerek ameliyata alındık
şimdi aklıma her şey geliyor
acaba benim yüzümden mi
acaba bişey mi eksik
bi madde olması gereken hamileyken yararlanması gereken bir şey mi
yoksa baskım mı sinirim mi
yapamadıklarım mı ya da yaptıklarım
daha mı serbest olmalıydım
daha mı sert
öle çocuğu şımartan tepesinde taşıyan biri de değilim ben
o mu kötü bu mu
neyi düşüneceğimi şaşırdım
kıyamammmm onun ne kadar özel bi çocuk oldugu baştam-n belliymiş canım bence 5,5 aylık çok az çocuk yaşıyor bunu biliyorsundur allahın bi hikmeti o.

malesefki bizim türk insanında insanları oldugu gibi kabul etmeme sorunu var ve ister istemez bizlerede yansıyor bu durum.
keşke siz ögretmenleri dışaldıgı zaman der çalışsın normal bi çocuk olsun diye baskı yapmasaydınız tek hatanız bu olmuş ama malesef işte diyorum ya ister istemez bizede bulaşıyor.
sizin çocugunuz çok özel hatta şunu söyleyebilirimki benim hep özenerek baktıgım insanlardan birisi olucak bi çocuk.
yagmurda dans etmek degişik resimler yapmak oldukça ve oldukça güzel bence diyorum ya farklı ve çok farklı degerleri var onun.
umarım ve umarım çocuk psikologları onu bu huylarından vazgeçirerek normal bi çocuk haline getirmezlerr.

kıyamammmm onun ne kadar özel bi çocuk oldugu baştam-n belliymiş canım bence 5,5 aylık çok az çocuk yaşıyor bunu biliyorsundur allahın bi hikmeti o.

malesefki bizim türk insanında insanları oldugu gibi kabul etmeme sorunu var ve ister istemez bizlerede yansıyor bu durum.
keşke siz ögretmenleri dışaldıgı zaman der çalışsın normal bi çocuk olsun diye baskı yapmasaydınız tek hatanız bu olmuş ama malesef işte diyorum ya ister istemez bizede bulaşıyor.
sizin çocugunuz çok özel hatta şunu söyleyebilirimki benim hep özenerek baktıgım insanlardan birisi olucak bi çocuk.
yagmurda dans etmek degişik resimler yapmak oldukça ve oldukça güzel bence diyorum ya farklı ve çok farklı degerleri var onun.
umarım ve umarım çocuk psikologları onu bu huylarından vazgeçirerek normal bi çocuk haline getirmezlerr.

teşekkürler
umarım
zaten her çocuk farklı doğuyor biz onları tek tip yapıyoruz
her zaman yakındığım öğrencilerime hiç yapmadığım şeyleri kendi çocuğuma yaptım
aslında yaşaması bile mucizeyken şükür ki bir eksiği olmadığı gibi fazlası da var
ama bu bile bir hataymış bir eksiklikmiş gibi yaşıyor

X