ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi ....
aslında size demek istediğim buydu,farklı bir çocuk olabilir derken ama teşhis koyamam tabii burada.bende rehber öğretmenim ve özel çocuklarla ilgileniyorum.yazdıklarınızdan kızınızda bir farklılık olduğu zaten anlaşılıyor.daha küçükken net belliymiş bu durum.lütfen kızınızı o öğretmenden alın..meslektaşım olan bir insan hakkında daha fazla birşey yazmak istemiyorum!! kızınızın farklı alanlara yönlendirilmesi gerekebilir,normal okullarda zorlanabilir..bu arada bende Sabiha hoca hakkında olumlu fikirlere sahip değilim ama yine de götürmekte fayda var..
bir arkadaş sormuş,İSTANBULDA DEĞİLİM CANIM.benim okulum eğitim uygulama okulu.
uzmanın bana dediği buydu devlet okulunda bişey alamaz özel eğitim destek almalı diye
bu da ancak kendi şartlarınla imkanlarınla kurslarla olacak bişey
imkanlar dahilinde
öncelikle geçmiş olsun,
çocuğunuzun problemi okula uyum sorunundan sanırım.
kızınız farklı bir çocuk,ıq su dahi düzeyinde değil ama normalin üstünde,
eğer istanbulda oturuyorsanız bu çocuğun eğitimi için alternatifiniz çok.
illa özel okula gitmesi gerekmiyor.
İstanbulda FORD OTOSAN İLKÖĞRETİM OKULU üstün yetenekli çocukların normal eğitim sistemi dışında bir sistemle eğitilmeleri amacıyla faaliyet gösteriyor,başvurmanızı tavsiye ederim.
Veya hemen hemen bütün şehirlerde BİLİM SANAT MERKEZLERİ açıldı.
ıq düzeyi 135 ve üzeri olan çocukların ilgi alanına göre eğitim almaları sağlanıyor,
amaç üstün yetenekli çocukların yeteneklerinin farkına varıp,onları bilim veya sanata yönlendirmek.
çocuk sınavı kazanırsa hiçbir ücret ödemeden okul çıkışlarında 3 gün oraya gidip eğlenerek öğreniyorlar.
lütfen biran önce bu merkezlere başvurup çocuğunuzu heba etmeyin.
zaten ilk teste girdikten sonra ilgi başarı alanını belirleyen varsa öğrenme bozukluğunu belirleyen test yapılacaktı
bilsemin testi var diye yapmadılar
bilsemin testine girdi ilk aşamayı geçemedi teste giren uzmanlardan biri okulda görevli arkadaştı
bilgi vermesi doğru değil zaten de tam açıklama yapmadan sonucuna baktı girenler arasında ortalardaymış
bu çocuk böyle bir seviyede olamaz dedi
artık dikkatini mi toplayamadı gerçekten mi o seviyede değil orasını bilemiyorum
2 sınav arası geçmesi gereken süreyi doldurduk işte şimdi test yapılacaktı bu hafta içinde
üstüne bu geldi
Çok geçmiş olsun,
Öncelikle panik atak olsa bile kızınız bu hastalık bir delilik değildir...
malesef ki modern toplumlarda adeta moda haline gelen bu rahatsızlığın ilacı özellikle çocuklar için; daha az bilgisayar oyunu,daha az televizyon,monologdan çok diyalog,sokak oyunları,doğa(ağaç kuş böcek) ve herşeyden önemlisi bilinç sahibi ebevenylerin oluşturuduğu huzurlu bir yuva.....
arkadaşlar sinirle söylüyorum bazı şeyleri gerizekalı demediğim gibi deli de demiyorum tabi, çocuğu delirttik demek istiyorum
Yazmissiniz ama daha detayli bilgi verir misiniz?
Bebeklik donemi nasildi?Bakici mi buyuttu krese mi gitti? Dogumu nasil oldu?Dogum sirasinda herhangi bir komplikasyon yasandi mi?
Bebekliginde havale gecirdi mi? Siz kizinizdaki farkliligi ne zaman ve hangi davranis sirasinda fark ettiniz?
Sorular daha da uzayabilir ben asla panik atak oldugunu dusunmuyorum.
Ozel egitim uzmaniyim isterseniz ozelden de yardimci olabilirim.
Ramin yonlendirme raporunu Bilsemden dolayi sordum onlarin yondendirme yapmasi gerekirdi.Biliyorsunuz ki ustun zekali ve ustun ozel yetenekli cocuklar da ozel egitim kapsamindadi.
Sorularima cevap verebilirseniz daha ayrintili yardimci olurum. Ayrica biraz abes olacak ama forumda resmi falan varsa kizinizi gormek isterim.
5,5 aylık doğdu 1kilo 250 gr ,3,5 ay kuvözde kaldı,ciğerler gelişmemişti,sürekli hasta olurdu üşütme soğuk algınlığı gibi
anne sütü almadı tabi
ben şehir dışındaydım soğuk havale geçirmiş (doktor öyle demiş)
bir de domuz gribi oldu 40 derece ateşle 3 gün düşmedi
onun dışında sürekli hasta olur ama aksırır tıksırır üşütür öyle,ciğerleri gelişmediğinden sanırım
ama 4-5 yaşına kadar sürekli kontrol altındaydı nerdeyse her ay kontrole götürürdüm
bir sorun görünmüyordu ,hatta yaşıtlarından daha iyiydi gelişimi
duygusal olarak hep hassastı,merhametli ,uysal ,hareketli ama öyle çevresine zarar veren cinsten değil
ayakta olduğu sürece sürekli konuşur ve hareket halindedir
dersten çok hala oyunla ilgilenir
bahsettiğim gibi doğa hayvanlar sanat deneyler ilgi alanı
ramın raporunda meslek tavsiyesi olarak mimarlık iç mimari gibi alanlara yönlendirilmeli demiş
genel durumu böyle
1 yaşından beri kreşte büyüdü,anasınıfına da kreşte devam etti,özeldi daha çok aktivite daha çok eğlence vardı,o zamanlarda bir sorun çıkmadı
okula başladığından beri bu sorunlar var
yani istenmiyorum sevilmiyorum tembelim pisim yapamam
ataklar cuma gününden beri
haftasonu üst üste çok şiddetli oldu
2 gündür daha rahat ,ama arada yokluyor
siz neden şüphelendiniz ,psikolojik olduğu nerdeyse kesin gibi ama ,sadece sinirsel böyle ataklar olur mu
bu pek kucuk bir korkularla olan davranislar degil.. kezinlikle cok ama cok ciddi bir sey var ortada ve kezinlikle kapi kapi dolasip tam olarak ne oldugunu tespit edilmezsi gerekiyor.
panik atakda olabilir, ama baska bir seyde olabilir. Genelikle panik atagi 1 ile 30 dakika arasinda oluyormus. panik atakda olsa ciddi alinmazsi gereken bir durum. Panik atagi yasanilan bir surede bayilma ve hata olenler bile var:$ ama baska bir seyde olabilir iste: turkceside sanirim hyperventilation oluyordu...
Bende cok uzuldum ya umarim hersey duzelir..
teşekkürler
sorun ne bilmiyorum ama onun her sorunu benim için büyük önemli
çaresine bakıcaz artık