kafayı yemek üzereyim 8 yaşında çocuğu elbirliğiyle panik atak yaptık

peki bu durumu yaşayan arkadaşlar o anda sizi rahatlatabilecek bişey oluyor mu
yani şu olsa rahatlarım gibi bir düşünceniz
yoksa sadece bilinçsizce korkuyor musunuz (mantık devre dışı kalıyor diye duymuştum)
nasıl sona eriyor kendiliğinden mi geçiyor
biz hastaneye yaklaştıkça geçti krizler
evde de tv açtım yanına yattım sevdim okşadım
yine 1 saatten önce bitmiyor

doktora yalvarıyor burda kalayım diye
bu arada evde korktuğu bi şey bi ortam yok
ya da son zamanda olan bi olay değişiklik travma
sanırım hepsi birikim

Bu atakların fiziksel olmadığı kesinse,plasebo etkisine başvurabilirsin.
Minik renkli şekerlerden alıp ilaç kutusuna doldurursun.
Doktor ilaç verdi diye onlardan verirsin.
İlaç boğazına kaçar dersen aynı şeyi şurupla yapabilirsin.
Pekmezi şurup diye verebilirsin mesela....Veya konsatre vişne suyu filan...

Ama ben yine nörolog konusunda ısrarcıyım.
Nörolog birşey bulmazsa pedagogla devam edersiniz.
Üstün zekalıymış,mutlaka farklı bir eğitime ihtiyacı olacaktır.

sadece dikkat testi ve zeka testi sonucunu belirten bir rapor yazdılar
hiç bir tavsiye yönlendirme yapılmadı
psikolojik sorun görülmemiştir sınıftan ileri düzeyde olduğu için sınıfın ortamını bozmaktadır yazıyor ayrıca
sözel yönlendirme var işte hayatı zengin olsun bahçeli ev olsun hayvanı olsun vs gibi uzmanın tavsiyeleri
bilsemin sınavı var diye ileri testler de yapılmadı
şimdi iki sınav arası geçmesi gereken süreyi doldurduk bu hafta hem pedagoğa hem psikiyatra gidecektik rapor alınması ve özel eğitim planı hazırlanması için başımıza bu çıktı
doktor doktor gezicez artık
zaten şu 4 4 4 olayından okulların değişme ihtimali de var her gün başka bir yazı geliyor okula kesinleşsin ben de o zaman düşünüyorum taşınmayı okul değiştirmeyi artık napabilirsem duruma göre

ha bu arada söyledim değil mi uzmanın dediğini
PARAN VARSA ÖZELE GÖNDER YOKSA LİSEDEN BİLE MEZUN OLAMAZ BU SİSTEMLE.....

öncelikle geçmiş olsun,
çocuğunuzun problemi okula uyum sorunundan sanırım.

kızınız farklı bir çocuk,ıq su dahi düzeyinde değil ama normalin üstünde,
eğer istanbulda oturuyorsanız bu çocuğun eğitimi için alternatifiniz çok.
illa özel okula gitmesi gerekmiyor.
İstanbulda FORD OTOSAN İLKÖĞRETİM OKULU üstün yetenekli çocukların normal eğitim sistemi dışında bir sistemle eğitilmeleri amacıyla faaliyet gösteriyor,başvurmanızı tavsiye ederim.

Veya hemen hemen bütün şehirlerde BİLİM SANAT MERKEZLERİ açıldı.
ıq düzeyi 135 ve üzeri olan çocukların ilgi alanına göre eğitim almaları sağlanıyor,
amaç üstün yetenekli çocukların yeteneklerinin farkına varıp,onları bilim veya sanata yönlendirmek.
çocuk sınavı kazanırsa hiçbir ücret ödemeden okul çıkışlarında 3 gün oraya gidip eğlenerek öğreniyorlar.
lütfen biran önce bu merkezlere başvurup çocuğunuzu heba etmeyin.

evet BİLSEM e gönderilebilir,iyi bir fikir bu.ama bu sene için sınavları yaptık.şimdi öğrenci seçimleri başladı.ama gelecek sene başvurabiller,orada bireysel eğitim alacak.daha iyi olur.

diğie okul içinde sınavlar yapılda galiba,emin değilim.

Çok geçmiş olsun,
Öncelikle panik atak olsa bile kızınız bu hastalık bir delilik değildir...
malesef ki modern toplumlarda adeta moda haline gelen bu rahatsızlığın ilacı özellikle çocuklar için; daha az bilgisayar oyunu,daha az televizyon,monologdan çok diyalog,sokak oyunları,doğa(ağaç kuş böcek) ve herşeyden önemlisi bilinç sahibi ebevenylerin oluşturuduğu huzurlu bir yuva.....

evet BİLSEM e gönderilebilir,iyi bir fikir bu.ama bu sene için sınavları yaptık.şimdi öğrenci seçimleri başladı.ama gelecek sene başvurabiller,orada bireysel eğitim alacak.daha iyi olur.

diğie okul içinde sınavlar yapılda galiba,emin değilim.

canım her ilde farklı tarihlerde yapılıyor sınavlar,
muhtemelen başvuruları kaçırmışlardır ama çocuğun özel durumunu anlatıp bir görüşmelerinde fayda var diye düşünüyorum.

teşekkür ederim
teşhis koymuyorum tabi
1 yıldır birkaç kere oldu kalbi sıkışıyor soğuk ter döküyor nefes alamıyor rengi atıyor bembeyaz oluyor
doktora gittik kalpten şüphelendiler tahliller testler yapıldı bişey çıkmadı üşütmüştür yorulmuştur dendi
en son cuma günü öğretmen aradı iyi olmadığını söyledi aldım hemen aynı belirtiler acile götürdüm
yine ekg kan idrar tahlilleri kalpte bişey çıkmadı tabi gidene kadar sakinleşti haftasonu olduğu için haftaiçi uzmana gelin bişey görünmüyor dendi
eve döndük daha üzerimizi değiştirmeden tekrar aynı kriz geri yine acile daha ayrıntılı testler yaptılar kalbe tekrar baktılar bişey görünmüyor
okulda fark eden öğretme panik atağa benziyor dedi
acildeki doktor uzman değilim ama panik atak olabilir kalpte bişey yok diyor ısrarla
benim gördüklerim de panik atağı andırıyor

yaşadıkları..... ölücem anne diyor bayılıcam kusucam kör olucam
içim patlıcak diyor
terliyor saç diplerinden bile ter çıkıyor
rengi beyazlaşıyor
titriyor
korkuyor
rüyada mıyım diyor
anne dua et ölmeyeyim diyor
ölürsem unutma anne seni çok seviyorum diyor
ezan okunuyor allah bu kadar küçük çocuğu öldürür mü anne dua et benim için diyor
hastanede kalmak istiyor beni doktora götür diyor ,doktor baktı bişey yokmuş beynin yapıyor diyorum gidince yine bişey yapmayacak ilaç bile vermedi diyorum olsun diyor ( ağır panik atağı olanlar gündüz hastane bahçesinde falan vakit geçirirmiş doktor yakınlarımda olsun diye)

elbirliğiyle derken benim kızım karanlıktan yalnız yatmaktan her türlü hayvandan yani klasik korkulacak hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktu
okula başlamadan önce oldukça mutlu eğlenceli aktif rengarenk bir çocuktu
okula başladı derslerle arası hiç iyi değil
dersi dinlemiyor,ödev yapmıyor
yağmurda dans ediyor,toprağı eşeleyip hayvan çıkarıyor,arkadaşlarına küsüp heykel oluyor,ağaçları kırmızı çiziyor derken
okulda pis dağınık tembel salak oldu
öğretmen bile akıllı çocuk böyle yapar mı diye aşağıladı
çocuklar okulda onu istemeyenler diye aralarında oylama bile yaptı

sonunda rehberlik araştırmaya gönderildik gerizekalı? olduğu onaylansın diye
bir sürü testler araştırmalar
sonunda farklı istekleri olduğu onlara yönlendirilmesi gerektiği derslere ilgi duymadığı anlaşıldı
ilgi başarı alanı henüz belirlenmedi o yüzden elimiz kolumuz bağlı otururken öğretmen de bilinçli yapmadığını anlayınca daha toleranslı davranmaya başladı
istemiyorum yazmıcam yapmıcam derken öğretmen karışmayınca bu sefer diğer çocuklar neden ona izin veriyorsun neden biz de onun gibi rahat değiliz diye daha çok cephe almaya başladılar
son bir aydır artık okulda çocuklar arasında şiddet de baş göstermeye başladı ,sanırım patlayacak yer arıyordu ,zaten bu hafta pedagoğa gidecektik üstüne tuz biber oldu

bu arada ben de okulda tepki çekmesin diye düzgün otur ,yemeğini dökme ,üstünü kirletme ,ders çalış,kitap oku derken derken
zaten sinirli agresif bir insanım
onlar okuldan ben evden çocuğu boğduk
sonunda isyan etti sanırım

evet panik atak olmayabilir ama doktordan sonra ortaya çıkacak ne olduğu
sakinleştirmeye çalışıyorum,yanındayım diyorum,bişey olmayacak diyorum
3 gündür 5-6 saat ancak uyudum ,3-4 saatte bir yokluyor ,bugün daha iyiydi bakalım
normal davranmak için okula gönderdim öğretmene de söyledim bişey olursa bildirin diye
biraz mızıranmış ama ciddi bişey olmamış

aranızda yaşayan varsa anlatabilir mi
ne yaşıyorlar o anda ne hissediyorlar
bilirsem belki daha faydalı olabilirim
ben de korkuyorum öyle olunca belli etmesem de sinirleniyorum da bir süre sonra
sonra da işte kendime kızıyorum

kızınızın yaşadığı durumlar tıpkı panik atak belirtisi gibi.. ancak bu tanı bildiğim kadarı ile daha ileri yaşlarda konur.. son zamanlarda yaşadığı olaylar zavallı çocuğu bu hale getirşmiş olabilir..mutlaka gidip uzmanlarla görüşün derim.

dün bi film izledim.YERDEKİ YILDIZLAR....yaşadıklarınızı hemen onu aklıma getirdi.. bi hint filmi (sakın hint filmi diye önyargılı olmayın harikaydı)....okuyup yazamıyor diye gerizekalı damgası yiyen müthiş bi çocuğun hikayesi..kızınızın da dış dünyaya çok büyük bi eğilimi var.. siz de hiç zorlamayın onu..onun baktığı pencere ile sistemin getirdiği zorbalıklar çok farklı.. lütfen siz de sinirlenmeden onun farklı yeteneklerine odaklanın.. onun kendisi olmasına izin verirseniz bu belirtiler de yavaş yavaş azalacaktır umarım...

canım her ilde farklı tarihlerde yapılıyor sınavlar,
muhtemelen başvuruları kaçırmışlardır ama çocuğun özel durumunu anlatıp bir görüşmelerinde fayda var diye düşünüyorum.

Parkoncum geçen seneye kadar öyleydi ama bu sene sistemi değiştirdiler..normalde bu sınavı o testin eğitimini almış biz rehber öğretmenler yapıyorduk 2 haftalık bir sürede ama bu sene Türkiye genelinde bir sınav yaptlar.her öğretmene görev verildi falan..ama değerlendirmesini yine biz yaptık hatta sonuçları dün açıklandı.ama dediğin gibi yine de gidip görüşebilirler,faydalı olur.

benim annemde de varmış,bi gecede üç ayrı doktora gittiklerini anlatırlar...Biraz geç de olsa durumun panikatak olduğunu anlayıp Psikolojik destek almaya başlamış.maşallah onbeş onaltı yıldır hiçbirşeyi yok annemin...
üzülmeyin,stresinizi de çocuğa yansıtmayın lütfen

Yazmissiniz ama daha detayli bilgi verir misiniz?
Bebeklik donemi nasildi?Bakici mi buyuttu krese mi gitti? Dogumu nasil oldu?Dogum sirasinda herhangi bir komplikasyon yasandi mi?
Bebekliginde havale gecirdi mi? Siz kizinizdaki farkliligi ne zaman ve hangi davranis sirasinda fark ettiniz?

Sorular daha da uzayabilir ben asla panik atak oldugunu dusunmuyorum.

Ozel egitim uzmaniyim isterseniz ozelden de yardimci olabilirim.

Ramin yonlendirme raporunu Bilsemden dolayi sordum onlarin yondendirme yapmasi gerekirdi.Biliyorsunuz ki ustun zekali ve ustun ozel yetenekli cocuklar da ozel egitim kapsamindadi.

Sorularima cevap verebilirseniz daha ayrintili yardimci olurum. Ayrica biraz abes olacak ama forumda resmi falan varsa kizinizi gormek isterim.

Bir de asla rehabilitasyon merkezine gondermeyin ve bu dedigimi hic unutmayin bir umut belki faydasi olur der gonderirseniz emin olun bir adim ileriye gidmezsiniz cunku oralarda ozel egitimciler calismiyor

her neyse cok ayrintili bir konu bu

Bir de asla rehabilitasyon merkezine gondermeyin ve bu dedigimi hic unutmayin bir umut belki faydasi olur der gonderirseniz emin olun bir adim ileriye gidmezsiniz cunku oralarda ozel egitimciler calismiyor

her neyse cok ayrintili bir konu bu

kesinlikle katılıyorum.oralar artık rant kapısı olmuş.normal çocukları bile ram a yönlendirip rapor alması için ısrarcı olanlar var.zaten rehabilitasyonluk bir durumu yok gibi.

kızım 8 yaşında
3 gündür panik atağa çok benzeyen krizlere giriyor
bu hafta uzmana gidicez tabi ama panik atak hastalarından öğrenmek istediğim tam olarak o anda ne hissediyorsunuz neler yaşıyorsunuz
şu anda elimden gelen tek şey onu sakinleştirmeye çalışmak ,yanında olduğumu söylemek
cuma günü 2 kere acile taşındık,kalp kan idrar tahlilleri yapıldı
kalpte birşey görünmüyor yine detaylı araştırılacak
eğer panik ataksa o anda neler yapmalıyım nasıl davranmalıyım
siz nasıl aşıyorsunuz bu durumu
kafayı yemek üzereyim bu garip hayatta ben delirmedim şükür derken çocuğu delirttim nefret ediyorum kendimden

yardımcı olanlara teşekkür ederim

benım bir arkadasmda var aynı rahatsızlık gecmedı bir türlü yani acık havada bıle olsak daralıyo yer degıstırıyo üsüyo terliyo ağlıyo falan ama uzun sürmüyo cok sey yaptı ama asamadı tam olarak eside anlayıs gösterdi bu tarz durumlara gecınce her istedıgını yaptı terslemedı

hayatım bir ara bende öyle olduğumu sanmıştım sürekli acile gidip geliyorduk emarlar, ekg, kan tahlilleri vs sürekli takipteyim.. sonra başka bir doktora gittim adam birşeyden şüphelendi tahlil yaptırdı.. sorun b6 ve b12 eksikliğimiş.. şok oldum bi vitamin eksikliği insanı böyle ölecekmiş gibi yaparmı diye... ama vitaminleri kullandım geçti.. aklında olsun yani çok basit bişe de olabilir paylaşmak istedim sadece..

cok ilnginc, burda ne guzel seyler ogreniyoruz ya boyle.. bir birimizden..:)

kızınızın yaşadığı durumlar tıpkı panik atak belirtisi gibi.. ancak bu tanı bildiğim kadarı ile daha ileri yaşlarda konur.. son zamanlarda yaşadığı olaylar zavallı çocuğu bu hale getirşmiş olabilir..mutlaka gidip uzmanlarla görüşün derim.

dün bi film izledim.YERDEKİ YILDIZLAR....yaşadıklarınızı hemen onu aklıma getirdi.. bi hint filmi (sakın hint filmi diye önyargılı olmayın harikaydı)....okuyup yazamıyor diye gerizekalı damgası yiyen müthiş bi çocuğun hikayesi..kızınızın da dış dünyaya çok büyük bi eğilimi var.. siz de hiç zorlamayın onu..onun baktığı pencere ile sistemin getirdiği zorbalıklar çok farklı.. lütfen siz de sinirlenmeden onun farklı yeteneklerine odaklanın.. onun kendisi olmasına izin verirseniz bu belirtiler de yavaş yavaş azalacaktır umarım...

ne guzel dedin ya arkadasim! tebrik ediyorum!

ahh yavrum benim yaa

belli ki korkulari var ,ona yanliz olmadigini hissettirin gecmis olsunn..

bu pek kucuk bir korkularla olan davranislar degil.. kezinlikle cok ama cok ciddi bir sey var ortada ve kezinlikle kapi kapi dolasip tam olarak ne oldugunu tespit edilmezsi gerekiyor.
panik atakda olabilir, ama baska bir seyde olabilir. Genelikle panik atagi 1 ile 30 dakika arasinda oluyormus. panik atakda olsa ciddi alinmazsi gereken bir durum. Panik atagi yasanilan bir surede bayilma ve hata olenler bile var:$ ama baska bir seyde olabilir iste: turkceside sanirim hyperventilation oluyordu...

Bende cok uzuldum ya umarim hersey duzelir..

benim çocugum henüz yok o yüzden belki sizi anlayamam ama kardeşime annesi gibi baktım halada yanıma geldiklerinde öyle bakarım ama çocukken midesini üşütüp hiçbirşey yiyemediginde ve bütün gün benim odamda uyumaktan basını kaldıramadıgında geceleri uyanıp kusmasın yedikleri de gidiyor güçsüz kalacak bişey olacak diye ödüm kopardı sizin yaşadıgınız korkuları düşünemiyorum o sizin parçanız sonucta , ama birkaç mesajınızda kendinizi suçlamışsınız yani bu çocuğu daha çok despresif yapmazmı bence onun neşeli mutlu bir anneye ihtiyacı var okuldaki arkadaslarını birlikte çekiştirebilecegi birlikte pasta yapıp balon yada top oynayabilecegi bir anne eğer arkadasları onu dışlıyorsa siz onun arkadası olabilirsiniz 8 yasınızı hatırlayabilirsiniz siz nelerden hoşlanırdınız? ne yapmak sizi dertlerinizden uzaklaştırırdı yani okul onu boğuyorsa eğer mutlaka okul sonrasında onunla eğlenceli birşeyler yapın o esnadada belki size anlatmasını açılmasını sğlarsınız olayları öğretmenin ve psikologların gözünden anlatmıssınız ama çocugunuz kendini size açmadıkca gerçek problemi asla bilemeyiz diye düşünüyorum :) iyi bir anne oldugunuza eminim olmasanız bu kadar çaba göstermezdiniz fakat endişelenmek elinizde olmasa da onun sevdiği şeyleri diğer insanlar onaylamıyorsa siz onaylayın ve lütfen mümkünse dışlanmışlık duygusu onu bu duruma itmiş olabilir gerekirse parklarda falan onunla gidip oynayabilecegi arkadaş arayın mutlaka kafa dengi birini bulacaktır
aynen anlattığın gibi bir yaşantımız vardı beraber gayet mutluyduk
okulda sorun yaşamaya başlayınca ben de hayatına yansıttım bunu
hııım onu yapmıyorsan bunu da yapamazsın
onu bitirmediysen şuna gidemezsin
vs vs vs
sonuç bu
Geçmiş olsun.Öncelikle düzenli olarak pedegog a gitmesi gerekiyor.
Bendede panik atak var.Çocuk istiyoruz ama olmuyor.Benimde bu dönemde ortaya çıktı.

Mutlaka kızınızda da panik atağı tetikleyen bir neden vardır diye düşünüyorum.
O an ne oluyor bu ataklar olmadan önce ne oluyor yani yanlız kaldığındamı siz başka birşeyle ilgilenirkenmi oluyor ataklar.
onu takip ederseniz belki pedegog un yanı sıra sizde atakların sıklığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Panik atak olup olmadığı henüz belli değil sanırım ama panik ataksa beni rahatlatan onu rahatlatmayabilir.Herkesin panik atağı aynı olmayabilir.Bendede var panik atak beni rahatlatan tek şey bebek istemediğimi düşünmek çünkü bebek istediğimi ve olmadığını düşündükçe ölüm korkusu kalp sıkışması herşey oluyor.Ama düşünmediğim sürece çok rahatım.
geçmiş olsun
peki o anın geçeceğini biliyorsunuz değil mi yani sadece bilinçsiz bir durum değil
doğru herkes farklı etkileniyordur
Arkadaşım o okuldan alsana çocuğunu çok sinir oldum okulada öğretmenede gerçekden paran varsa şartlarını zorlayabiliyorsan ucuzda olsa bir özel okula gönder hiç değilse paranın hatırına özenli davranırlar çocuğa.Bana çocuğunuz çok ilginç geldi tam aksine diğer çocuklardan daha duyarlı hassas geldi siz niye madem bu durumları biliyordunuz çocuğa daha dikkatli davransaydınız ona güveni bari siz verseydiniz ayy çok sinir oldum gidip o okulu dağıtasım geldi zaten o yaşdaki veletler çokda acımasız olurlar kimbilir nasıl hissettirdiler çocuğa kendini o çocukların ailelerinin çocuklarına tembihlemesi lazım arkadaşınızı üzmeyin diye
doğru ne diyeyim
en büyük suçu kendime buluyorum
eskiden mutluydu işte
benim de ona karşı tepkim sırf sınıfta dışlanmasın onlara uysun diye bastırmaya çalışmaktı
okulda şöyle bir mantık var 1 çocuk için 20 çocuk heba edilmez
özürlülerde de bu durum var ama en azından onlara biraz daha tolerans gösteriliyordu
ben de müdürüne ve öğretmenine bunu söyledim
zihinsel engelli olsa ne olacaktı ee o zaman çocuklar anlarmış
bunu da anlatabilmelisin o zaman
farklı olmasının kötü olmadığını sebebi olduğunu
çocukları etkilemek sizin elinizde dediğimde ama kızınız hiç çaba göstermiyor bunun için dedi
ondan daha tecrübeli olduğum halde aylar sonra da beni onu yönlendirmeye çalışmakla suçladı
anlatmadığım çok şey var
o duyarlı olması gerekiyor dediğiniz velilerin bana söylediklerini bi anlatsam

okul değiştirmek de zor adres sistemi saçmalığından sonra
kendi okuluma bile götüremedim adres zorunluluğundan
bir de sorun çözülmedikçe başka yerde de aynı şeyler olur diye düşünüyorum
maksat sorunun kaynağını bulup kurutmak
ona o güveni tekrar hissettirmek
şu tetkiklerden sonra bakıcaz artık gerekirse taşınıcam

bu anlattıklarınıza göre çocuğunuz aslında iyi niyetli sadece uyum sorunu var gibi geliyor. benim antisosyal kişilik bozukluğu yaşayan öğrencim var ve maalesef aile de çocuk da bunu kullanıyor. çocuk sürekli küfür eder, insanlara eşyalara zarar verir. en son yoklama defterini yırttı. polisi arayıp hocaların plakasını verip arabayı üstüme sürüyorlar diye şikayet etmişliği var. kendi burnunu yumruklayıp bi arkadaşını şikayet etmişti bana kafa attı diye. sayamayacağım kadar çok problem, taciz bile var bayan öğretmenlere.

demem o ki sizin çocuğunuzda en azından şiddet eğilimi yok. gördüğüm kadarıyla bilinçli de bir insansınız. umarım her şey düzelir çocuk en azından toplum içinde uyumlu olmayı başarabilir.

kesinlikle böyle şeyler yok
hatta karşı vermeyi bırak kendini korumadığı için dayak yiyip geldi 2 sene
bir aydır artık o da karşılık vermeye başlayınca geçen birine vurmuş kaşı patlamış veli de dilekçe yazmış sınıfı değiştirilsin diye
sordum müdüre 2 senedir nerdeydiniz benim kızım dayak yerken diye
sonunda patlamış demek çocuk
çöpünü bile cebinde taşır benim kızım çöp kutusu görene kadar, okulda yere atıyormuş
neden acaba......

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun, henüz bir tanı konmadığından size şöyle davran böyle davran diyemeyiz, eğer yapılacak tetkikler sonucu fiziksel bir rahatsızlık çıkmazsa ki ben psikolojik olduğunu düşünüyorum, bir uzmandan yardım almalısınız, uzun soluklu bir tedavi süreci geçirebilir kızınız.
Bu çocuk okula başlayana kadar gayet mutluymuş, ne olmuşsa okula başladıktan sonra olmuş, sınıfta dışlanması, öğretmenle olan diyaloglar psikolojik olarak etkilenmesine sebep olmuş.
Belli ki sorun okulla ilgili psikolojik bir durum, gideceğiniz uzman sizi daha iyi yönlendirir ama okul değiştirmeniz gerekebilir.
Bu arada sizde kızınızın davranışlarını düzeltmesi yönünde değilde, sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek adına adımlar atın, kızınızla konuşun, onu neyin üzdüğünü öğrenmeye çalışın. Sizinle olan çatışmaları anne-kız diyaloğunuz geliştikçe ortadan kalkacaktır:KK34:
teşekkür ederim
ben de artık birikim yapıp patladığını düşünüyorum
inşallah halledicez
kendime en çok kızdığım nokta burda işte
ben öğrencilerime bile daha yumuşak davranırken kendi çocuğuma hem de tek çocuğuma hem de dünyaya ne zorluklarla gelmiş bir çocuğa bunu yaptım ya
kendime kızıyorum

ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi ....

aslında size demek istediğim buydu,farklı bir çocuk olabilir derken ama teşhis koyamam tabii burada.bende rehber öğretmenim ve özel çocuklarla ilgileniyorum.yazdıklarınızdan kızınızda bir farklılık olduğu zaten anlaşılıyor.daha küçükken net belliymiş bu durum.lütfen kızınızı o öğretmenden alın..meslektaşım olan bir insan hakkında daha fazla birşey yazmak istemiyorum!! kızınızın farklı alanlara yönlendirilmesi gerekebilir,normal okullarda zorlanabilir..bu arada bende Sabiha hoca hakkında olumlu fikirlere sahip değilim ama yine de götürmekte fayda var..

bir arkadaş sormuş,İSTANBULDA DEĞİLİM CANIM.benim okulum eğitim uygulama okulu.
uzmanın bana dediği buydu devlet okulunda bişey alamaz özel eğitim destek almalı diye
bu da ancak kendi şartlarınla imkanlarınla kurslarla olacak bişey
imkanlar dahilinde

öncelikle geçmiş olsun,
çocuğunuzun problemi okula uyum sorunundan sanırım.

kızınız farklı bir çocuk,ıq su dahi düzeyinde değil ama normalin üstünde,
eğer istanbulda oturuyorsanız bu çocuğun eğitimi için alternatifiniz çok.
illa özel okula gitmesi gerekmiyor.
İstanbulda FORD OTOSAN İLKÖĞRETİM OKULU üstün yetenekli çocukların normal eğitim sistemi dışında bir sistemle eğitilmeleri amacıyla faaliyet gösteriyor,başvurmanızı tavsiye ederim.

Veya hemen hemen bütün şehirlerde BİLİM SANAT MERKEZLERİ açıldı.
ıq düzeyi 135 ve üzeri olan çocukların ilgi alanına göre eğitim almaları sağlanıyor,
amaç üstün yetenekli çocukların yeteneklerinin farkına varıp,onları bilim veya sanata yönlendirmek.
çocuk sınavı kazanırsa hiçbir ücret ödemeden okul çıkışlarında 3 gün oraya gidip eğlenerek öğreniyorlar.
lütfen biran önce bu merkezlere başvurup çocuğunuzu heba etmeyin.
zaten ilk teste girdikten sonra ilgi başarı alanını belirleyen varsa öğrenme bozukluğunu belirleyen test yapılacaktı
bilsemin testi var diye yapmadılar
bilsemin testine girdi ilk aşamayı geçemedi teste giren uzmanlardan biri okulda görevli arkadaştı
bilgi vermesi doğru değil zaten de tam açıklama yapmadan sonucuna baktı girenler arasında ortalardaymış
bu çocuk böyle bir seviyede olamaz dedi
artık dikkatini mi toplayamadı gerçekten mi o seviyede değil orasını bilemiyorum
2 sınav arası geçmesi gereken süreyi doldurduk işte şimdi test yapılacaktı bu hafta içinde
üstüne bu geldi
Çok geçmiş olsun,
Öncelikle panik atak olsa bile kızınız bu hastalık bir delilik değildir...
malesef ki modern toplumlarda adeta moda haline gelen bu rahatsızlığın ilacı özellikle çocuklar için; daha az bilgisayar oyunu,daha az televizyon,monologdan çok diyalog,sokak oyunları,doğa(ağaç kuş böcek) ve herşeyden önemlisi bilinç sahibi ebevenylerin oluşturuduğu huzurlu bir yuva.....
arkadaşlar sinirle söylüyorum bazı şeyleri gerizekalı demediğim gibi deli de demiyorum tabi, çocuğu delirttik demek istiyorum
Bebeklik donemi nasildi?Bakici mi buyuttu krese mi gitti? Dogumu nasil oldu?Dogum sirasinda herhangi bir komplikasyon yasandi mi?
Bebekliginde havale gecirdi mi? Siz kizinizdaki farkliligi ne zaman ve hangi davranis sirasinda fark ettiniz?

Ramin yonlendirme raporunu Bilsemden dolayi sordum onlarin yondendirme yapmasi gerekirdi.Biliyorsunuz ki ustun zekali ve ustun ozel yetenekli cocuklar da ozel egitim kapsamindadi.

Sorularima cevap verebilirseniz daha ayrintili yardimci olurum. Ayrica biraz abes olacak ama forumda resmi falan varsa kizinizi gormek isterim.
5,5 aylık doğdu 1kilo 250 gr ,3,5 ay kuvözde kaldı,ciğerler gelişmemişti,sürekli hasta olurdu üşütme soğuk algınlığı gibi
anne sütü almadı tabi
ben şehir dışındaydım soğuk havale geçirmiş (doktor öyle demiş)
bir de domuz gribi oldu 40 derece ateşle 3 gün düşmedi
onun dışında sürekli hasta olur ama aksırır tıksırır üşütür öyle,ciğerleri gelişmediğinden sanırım
ama 4-5 yaşına kadar sürekli kontrol altındaydı nerdeyse her ay kontrole götürürdüm
bir sorun görünmüyordu ,hatta yaşıtlarından daha iyiydi gelişimi
duygusal olarak hep hassastı,merhametli ,uysal ,hareketli ama öyle çevresine zarar veren cinsten değil
ayakta olduğu sürece sürekli konuşur ve hareket halindedir
dersten çok hala oyunla ilgilenir
bahsettiğim gibi doğa hayvanlar sanat deneyler ilgi alanı
ramın raporunda meslek tavsiyesi olarak mimarlık iç mimari gibi alanlara yönlendirilmeli demiş
genel durumu böyle

1 yaşından beri kreşte büyüdü,anasınıfına da kreşte devam etti,özeldi daha çok aktivite daha çok eğlence vardı,o zamanlarda bir sorun çıkmadı
okula başladığından beri bu sorunlar var
yani istenmiyorum sevilmiyorum tembelim pisim yapamam
ataklar cuma gününden beri
haftasonu üst üste çok şiddetli oldu
2 gündür daha rahat ,ama arada yokluyor

siz neden şüphelendiniz ,psikolojik olduğu nerdeyse kesin gibi ama ,sadece sinirsel böyle ataklar olur mu

bu pek kucuk bir korkularla olan davranislar degil.. kezinlikle cok ama cok ciddi bir sey var ortada ve kezinlikle kapi kapi dolasip tam olarak ne oldugunu tespit edilmezsi gerekiyor.
panik atakda olabilir, ama baska bir seyde olabilir. Genelikle panik atagi 1 ile 30 dakika arasinda oluyormus. panik atakda olsa ciddi alinmazsi gereken bir durum. Panik atagi yasanilan bir surede bayilma ve hata olenler bile var:$ ama baska bir seyde olabilir iste: turkceside sanirim hyperventilation oluyordu...

Bende cok uzuldum ya umarim hersey duzelir..

teşekkürler
sorun ne bilmiyorum ama onun her sorunu benim için büyük önemli
çaresine bakıcaz artık

Son düzenleme:

avatardaki biziz zaten gerçi küçüklüğü ama yüklerim yine albüme

X