kafayı yemek üzereyim 8 yaşında çocuğu elbirliğiyle panik atak yaptık

teşekkürler
umarım
zaten her çocuk farklı doğuyor biz onları tek tip yapıyoruz
her zaman yakındığım öğrencilerime hiç yapmadığım şeyleri kendi çocuğuma yaptım
aslında yaşaması bile mucizeyken şükür ki bir eksiği olmadığı gibi fazlası da var
ama bu bile bir hataymış bir eksiklikmiş gibi yaşıyor

hiç duymadım ama filmlere konu olan bir olay var mutlaka dikkatinizi çekmiştir bazı insanlar ölümden döndügü anda onlara hiçbir zaman hatırlamayacagı şeyler olur genelde iyidir ki bence sizin çocugunuz o dogma anında böyle bişiy yaşamış olabilir.
umarım düzelir biran önce ama bu güzel yüreginden hiç birşey kaybetmez hayırlı geceler

albüme bikaç tane ekledim
genelde mutlu olduğu eğlendiği zamanlar
ama doğum gününde kalabalık içindeki halini yüz ifadesinden anlarsınız sanırım
sanki suçlu gibi utanır gibi bir hali var

Allah bağışlasın çokkk güzel bir kız çocuğu. Hangimiz kalabalık önünde sıkılmayız ki ? Hiç birşeyi yok bu güzelliğin, sadece öğretmeni tarafından abartılmış.

ben de düşünmüştüm onu
ama ramdakiler değil dediler
bir öğrenme bozukluğu olabilir dediler
karşıt gelme bozukluğu da olabilirmiş
çok sakar bir de ben söylemeden sormuştu uzman sakarlığı var mı diye sürekli bişeyler dikkatini çeker ondan olurdu demişti
bir de ne alakaysa çok tatlı yer demişti =)) enerji için sanırım

banada özel öğrenme güçlüğü gibi gelmedi açıkcası..akademik durumdan çok sosyal yaşantı problemi var kızınızın bu da okul başarısını etkiliyor.ama panikatak belirtileri de var ve bence bunun üstünde durulmalı.aslında disleksi birçok insanda görülebiliyor ama çoğu fark edilmiyor. örneğin ben :) 9 yıllık öğretmenim,iyi ünv.telerden birini dereceyle bitirdim ama matematik alanın da öğrenme güçlüğüm var.disleksi değilim ama diskalkuli (matematik bozukluğu) bozukluğum var ve daha yeni fark edildi bu durumum:KK53:..sizin kızınız normal zamandan çok önce doğmuş,uzun bir süre küvöz macerası yaşamış (benim ikizlerim de erken doğdular,3 hafta küvöde kaldılar),ve gerçekten farklı bir çocuk.ancak okul hayatında yaşadığı bu olumsuzluklar farklılklarını ortaya çıkarmış ve öğretmen hatası büyük!işte bu bu sıkıntılar da paniğe neden olmuş ve ataklar yaşamış olabilir..

kızınızın fotolarına baktım,çok güzel bir çocuk Allah bağışlasın:nazar:

ben de düşünmüştüm onu
ama ramdakiler değil dediler
bir öğrenme bozukluğu olabilir dediler
karşıt gelme bozukluğu da olabilirmiş
çok sakar bir de ben söylemeden sormuştu uzman sakarlığı var mı diye sürekli bişeyler dikkatini çeker ondan olurdu demişti
bir de ne alakaysa çok tatlı yer demişti =)) enerji için sanırım

bana da disleksi gibi gelmiyor.. nitekim bu durum yazılarında özellikle kendini çabuk belli ederdi. E yerine 3 yazardı, ya da h yerine t gibi çok fazla ayrıntısı var ama buna başka bi öğrenme bozukluğu teşhisi de konabilir o artık uzmanlara kalmış bişey.. tatlı yeme meselesine gelince beyinin çalışması için glikoza yani şekere ihtiyacı var ve ben zeki insanların tatlıya düşkün oldularını çok farklı deneyimlerde gördüm..

işte bizimki üstün zekalı olup zaten bilip de sıkılmak değil
bi sebepten dolayı hiç dinlememek öğrenmemek
sonuçta da dışlanıp uzaklaşmak

canım bundan sonra sizin yapacağınız mutlka bilsem lere başvurmak bir de ramdan rapor isteyin uygun görünürse çocuğunuza sınıf atlatsınlar..böylece yeni farklı ve daha zor konular çıkar karşısına..

türkiyedeki eğitim hiç güzel değil yaaa...fen bilgisinde sınıfta monoton ders anlatmak yerine götür çocukları bi ormana ağaçları, canlıları orda anlat bak bakalım kimse dersten kaçıyor mu ya da kimse bişey öğrenmeden eve gidiyor mu????

Sizi çok iyi anliyorum, ben evli bile değilim henüz 21 yasindayim fakat kizinizin yasadiği şeylere çok yakin şeyler yaşayan bi kiz cocuguna yaz doneminde bakicilik yaptim.. profosyonel falan değilim ama aile herseyin basidir. bu dedigimle bana gücenmeyin.. o kız annesine babasina anlatamadiği seyleri bana anlatıyordu, mutlu bir aile yasantisi var gibi görünse de onun hayalindeki aile o degildi. anne baba onun icin herseyi yapariz diyordu ama bu biraz maddesel kalıyordu.cünkü once kendilerini degistirmeleri gerekiyordu ve bunu asla kabul etmiyorlardı kendilerini mükemmel görüyorlardı..unutmayın her sorunun kaynagı aile ici baskılardan doğar.bu tarz cocukların hayal gücleri cok kuvvetli olur ve hayal ettiklerini yaşamak isterler. hayal kırıklıgına ugradıkları zaman da kendilerini ölüme yakın hissederler. evet bu kadar basit mi demeyin benim gözlemlediğim gördüğüm buydu. kızınız cok hassas ve sağduyulu, sanatcı yonu gelisecek belli ki.. onu daha iyi anlayacak, herseyini anlatabilecegi yeni tanısacagı kendinden yasca büyük birini bulun ona, (cünkü bu tarz cocuklar yasıtlarıyla anlasamazlar) ama bulcagınız kisi gercekten onu sevdigini hissettirmeli.. onun ic dünyasına girebilmeli sırdası olmalı. onun sözleri cocuk üzerinde etkili olmalı. mesela bir dans türü öğrenip öğrenmek istemeyeceğini sorun, eminim isteyecektir! ona özel bir dans hocası tutun ama aynı zamanda kalbine dokunabilecek biri olsun. ona bildigi herseyi verebilsin, onu ciddiye aldığını göstersin. yüzmeye sinemaya götürsün.. sizin onla aranizda kopru olabilecek birine ihtiyaciniz var. psikologmus doktormus bunlar size hasta olarak bakar kalbinize derinliklere inemez. cokta fazla önemsemezler. ve bahceli ev olayina katılıyorum.. yazin bir aylıgına falan güzel bi tatil yöresinden bahceli bi ev kiralayın ve orda kalsın ordan bulun bakacak kisiyi siz calısıyorsanız da beraber kalsinlar, biraz masal dünyasina girmeye ihtiyacı var.. dediklerim şaka gibi geliyorsa sorun kızınıza bakalım tepkisi ne olacak :KK66: son olarak o sınıfın hatta okulun önünden bile geçmesin! sakın ha! o öğretmen bozuntusu, o arkadaslari onun icine kapanmasından bunalıma girmesinden başka hiçbir işe yaramaz! onu normal bi okul yerine sanat okuluna yazdırın, inanın ki matematikmis türkçeymiş ona ilerki hayatinda hiçbir fayda saglamayacak. en azından bırakın da mutlu olsun, severek yapmadıgı sey onu her gun en karanlık kuyulara itecektir... Sürç-i lisan ettiysem affola.. bunlar benim nacizhane fikirlerim. bu özel cocugu heba etmeyin nolur..

Canım benim ben ortaokuldan beri panik atak hastasıyım.Okurken gözlerim doldu.Durup dururken nefes alamıyorum diyİp ağlamaya başlardım titrerdim ve hastaneye götürmeleri için yalvarırdım.Telefon çaldığında kalbim güm güm atardı biri öldü haber verecekler diye.Lütfen böyle anlarda onun dikkatini başka şeylere yöneltmeye çalışın hissettiğiniz anda.En önemlisi sakın siz de panik yapmayın çok sakin olup ona bunun kısa süre içinde geçiceni söyleyip mutlaka yanında durun.hatırlıyorum da banyo bile zor yapıyodum bi kaç dakika anca.ölü gibi kıpırdamadan yatardım ki nefesim bitecek diye korkardım.son atağımı 5 yıl önce ünide yaaşdım.Çok şükür iiim.ilaç kullandım 1 ay düzeldim.Ayrıca bir eğitimci olarak kızınızın zekasında gerilik olduğunu sanmıyorum sadece farklı bir çocuk.burada öğretmende çok ama çok önemli.bir de onu hoşlandığı şeyelrel ilgili kursalara falan gönderebilirsiniz.bir arkadaşın da sözünü ettiği yeryüzündeki yıldızlar adlı filmi bi izleyin ne demek istediğimi anlarsınız.o film öğretmenlik hayatımda yeni bir sayfa açtırdı bana.gerçi oradaki çocuk disleksi hastası sizinkinden farklı ama çocuğun yaşadıkları o kadar benzer geldi ki. mutlaka bi izleyin derim.

Kızının bu durumu tamamen stres altında olmasından kaynaklanıyor.
Benim oğlumda farklı bir çocuk. DEHB li. Bu yıl anasınıfına başladığında çok zorlandı. Uyum sorunu yaşadık, yaşıyoruz, kuralcı davrandığımız için çocuk strese girdi ve bazı tikleri çıktı konuşmasında takılmalar olmaya başladı. Sürekli kendisini kurallara uymaya zorladığını hissettim. Dikkatsizliği yüzünden bir şeyler devirdiğinde daha dikkatli olmalıyım diyor hemen özür diliyor arkadaşı ile sürtüşse öğretmeni daha bir şey demeden gidip özür diliyormuş. Tüm bunlar onda o kadar stres yapıyor ki. Çok duygusallaştı, 2 sene önce olan bir şey için üzgün olduğunu söylüyor bazen ağlıyor. Ben artık yanlışlıkla bir şey yaptığında bu kadar üzülmesine gerek olmadığını her şeyde özür dilemesine gerek olmadığını belirtiyorum, okul dışında biraz rahat bırakıyorum. Esnek davranıyorum. Hani rahat anneler olur ya hiç tarzım olmamasına rağmen öyle oluyorum görmüyorum bazı şeyleri. Önceden çok gergin ve müdahaleciydim şimdi rahat bıraktıkça daha iyi olduğunu hissediyorum. Benim oğlumda toprakla uğraşmayı, solucan çıkarmayı sever. Doğayı çok seviyor, belgesel izler, yağmurda sulara basarak gezmeyi sever. Evdeki boyama kitaplarını istediği kadar yeşile boyamasına izin veriyorum. (yeşili çok seviyor) Ödevlerinde bunu öğretmenin için yazdığı gibi boyayalım falan diyorum. 4 yaşında QI testi yapıldı 5,5 yaş civarı çıkmıştı. Düzgün bir çizgi yuvarlak çizemez. El becerileri zayıf ama 3 basamaklı sayılar yazıyor, öğrenmek istiyor, özel eğitimdeki öğretmenine 111 yapmış haftaya geldiğimde de 112 yi çalışırız demiş, öğretmeni sen bu çocuğu yaşıtlarından geri görüyorsun ama 5 yaşındaki çocuk 100 lü rakamlardan bahsediyor dedi. Yani bazı durumlarda ileri bazı durumlarda geri geliyor bana da. İlkokulda bakalım bizi neler bekliyor? daha zor bir sürece gireceğiz.

Sana tavsiyem çocuğunun durumunu değerlendirirken öğretmen kimliğini bir tarafa bırak. Önce sen onu olduğu gibi kabul etmelisin. Nörolağa ve çocuk psikiyatristine de götürmeni öneririm.

maşallah çok tatlı bir kızınız var.belli ki,yaşama sevinci yüksek bir çocuk:KK55:.resimlerimden onu anladım.
inşallah,kendini mutlu,huzurlu,sağlıklı hissedeceği hale gelir.
benim de bir oğlum var,küçük yaştan itibaren kreşe göndermek zorunda kaldım.
meğer,onu ne kadar sıradanlaştırmaya çalışmışım.yeni,farkediyorum.kreşle adeta sosyal hayattan koparmışım.kreşe gittiği zamanlar ne kadar
donuk,robot gibi olduğunu gitmediği zamanlarda görebiliyorum.
en doğrusu çocukların kendini keşfetmesi için serbest,rahat bırakmak galiba.:KK14:

uyarrırken sesinizi çok mu yükseltiyosunuz yada o ilgisini başka bir yere vermişken birden çığlıkmı atıyosunuz bunlara dikkat ediniz birde eşinizle çocuğun yanında kesinlikle tartışmayınız

maşallah çok tatlı bir kızınız var.belli ki,yaşama sevinci yüksek bir çocuk:KK55:.resimlerimden onu anladım.
inşallah,kendini mutlu,huzurlu,sağlıklı hissedeceği hale gelir.
benim de bir oğlum var,küçük yaştan itibaren kreşe göndermek zorunda kaldım.
meğer,onu ne kadar sıradanlaştırmaya çalışmışım.yeni,farkediyorum.kreşle adeta sosyal hayattan koparmışım.kreşe gittiği zamanlar ne kadar
donuk,robot gibi olduğunu gitmediği zamanlarda görebiliyorum.
en doğrusu çocukların kendini keşfetmesi için serbest,rahat bırakmak galiba.:KK14:

maalesef insanlar bunu özgürlük olarak değil de şımarıklık olarak görüyor

banada özel öğrenme güçlüğü gibi gelmedi açıkcası..akademik durumdan çok sosyal yaşantı problemi var kızınızın bu da okul başarısını etkiliyor.ama panikatak belirtileri de var ve bence bunun üstünde durulmalı.aslında disleksi birçok insanda görülebiliyor ama çoğu fark edilmiyor. örneğin ben :) 9 yıllık öğretmenim,iyi ünv.telerden birini dereceyle bitirdim ama matematik alanın da öğrenme güçlüğüm var.disleksi değilim ama diskalkuli (matematik bozukluğu) bozukluğum var ve daha yeni fark edildi bu durumum:KK53:..sizin kızınız normal zamandan çok önce doğmuş,uzun bir süre küvöz macerası yaşamış (benim ikizlerim de erken doğdular,3 hafta küvöde kaldılar),ve gerçekten farklı bir çocuk.ancak okul hayatında yaşadığı bu olumsuzluklar farklılklarını ortaya çıkarmış ve öğretmen hatası büyük!işte bu bu sıkıntılar da paniğe neden olmuş ve ataklar yaşamış olabilir..

kızınızın fotolarına baktım,çok güzel bir çocuk Allah bağışlasın:nazar:

teşekkürler
sanırım ondan bende de var beynim almıyor resmen
çaresi var mıymış acaba bir matematik anlasam

çaresi var mı bilmiyorum ama benim için çok geç artık,28 yaşındayım :)

aslında 1.sınıftan beri belliydi benim sorunum ama konduramadılar.bir de sözelim süper olunca kimsenin aklına gelmedi bu durum.ama lisedeki matematik öğretmenim fark etti durumu.sözel desleri,fenden de kimya ve biyolojisi süper bir öğrencinin matematik ve fiziği nasıl bu kadar berbat olabilirdi ki? ama yapamıyordum işte,ne kadar çalışsam da olmuyordu..öss de sıfır mat.neti ile bölümümü kazandım ve sözleden il üçüncüsü oldum :KK53: ama sayısal anlamda ciddi sorunlarım var hala..

KIZINIZI BUGÜN DOKTORA GÖTÜRECEKTİNİZ,SONUÇ NE OLU?

aslında 1.sınıftan beri belliydi benim sorunum ama konduramadılar.bir de sözelim süper olunca kimsenin aklına gelmedi bu durum.ama lisedeki matematik öğretmenim fark etti durumu.sözel desleri,fenden de kimya ve biyolojisi süper bir öğrencinin matematik ve fiziği nasıl bu kadar berbat olabilirdi ki? ama yapamıyordum işte,ne kadar çalışsam da olmuyordu..öss de sıfır mat.neti ile bölümümü kazandım ve sözleden il üçüncüsü oldum :KK53: ama sayısal anlamda ciddi sorunlarım var hala..

bu randevuyu geçen hafta almıştık zaten ataklardan önce üzerine o patlak verdi
değerlendirmemi bitirmedim akademik olarak da bakıcam dedi
haftaya tekrar gidicez ,öğretmene de rapor yazıcam dedi

çocuk dağılmış tamamen,müthiş bir özgüven eksikliği var,biraz daha incelemek lazım ama o okuldan almanız gerekir büyük ihtimalle,
öğretmende yerleşmiş fikirler var bu saatten sonra zor ,değişmez dedi
137 çok yüksek bir ıq,bu çocuk 137 ıqlu olamaz,bir yılda bu kadar değişme olduysa bir durup düşünmek gerekiyor dedi
atakları psikolojiye bağladı,yine emin olmak için kontrol ettirin,sadece stres de benzer ataklar yapar dedi
resim çizdirdi beni mükemmel bir anne olarak çizmiş,uzun boylu ince zarif elime çanta takmışım (ki 85 kilo güdük klasik bir türk kadınıyım)çok mükemmelliyetçi bu bile başlıbaşına bir sorun dedi
hem dikkati dağınık hem de çok ayrıntıcıymış,resmi çok ayrıntılı çizmiş,çok komplike bir çocuk bu kadar tezat olması çok garip dedi
bu yaştaki çocukların 1 en fazla 3 dkda yaptığı ,kendisinin de ilk dikkat testinde 25snde yaptığı değerlendirmeyi tam 8 dkda yapmış
resimdeki tam idealindeki gibi bir köpek ,kucağında bir kedi,kendini de beni de çok güçlü çizmiş ,elleri dışa açık yapmış gücü simgeliyormuş,ama dışa yansıtamıyor bunu dedi
yetersizlik algılaması var dedi
yani bizim de düşündüğümüz şeyler onaylanmış oldu
bundan sonrası tedavi artık

tebrikler matematik eksikliği yansımamış en azından başarınıza

nasıl yani canım, okuldan almanız gerekebilir derken, tümden mi, yoksa gittiği okuldan mı

bu randevuyu geçen hafta almıştık zaten ataklardan önce üzerine o patlak verdi
değerlendirmemi bitirmedim akademik olarak da bakıcam dedi
haftaya tekrar gidicez ,öğretmene de rapor yazıcam dedi

çocuk dağılmış tamamen,müthiş bir özgüven eksikliği var,biraz daha incelemek lazım ama o okuldan almanız gerekir büyük ihtimalle,
öğretmende yerleşmiş fikirler var bu saatten sonra zor ,değişmez dedi
137 çok yüksek bir ıq,bu çocuk 137 ıqlu olamaz,bir yılda bu kadar değişme olduysa bir durup düşünmek gerekiyor dedi
atakları psikolojiye bağladı,yine emin olmak için kontrol ettirin,sadece stres de benzer ataklar yapar dedi
resim çizdirdi beni mükemmel bir anne olarak çizmiş,uzun boylu ince zarif elime çanta takmışım (ki 85 kilo güdük klasik bir türk kadınıyım)çok mükemmelliyetçi bu bile başlıbaşına bir sorun dedi
hem dikkati dağınık hem de çok ayrıntıcıymış,resmi çok ayrıntılı çizmiş,çok komplike bir çocuk bu kadar tezat olması çok garip dedi
bu yaştaki çocukların 1 en fazla 3 dkda yaptığı ,kendisinin de ilk dikkat testinde 25snde yaptığı değerlendirmeyi tam 8 dkda yapmış
resimdeki tam idealindeki gibi bir köpek ,kucağında bir kedi,kendini de beni de çok güçlü çizmiş ,elleri dışa açık yapmış gücü simgeliyormuş,ama dışa yansıtamıyor bunu dedi
yetersizlik algılaması var dedi
yani bizim de düşündüğümüz şeyler onaylanmış oldu
bundan sonrası tedavi artık

Tam tanıyı koymadı yani.

Aile yaşantınız nasıl? Eşinizle ilişkiniz ya da kızınızın baba ile ilişkisi nasıl?

X