- 27 Haziran 2011
- 750
- 6
çok sevindim,Maaşallah ona ve size tabii :) bende iş okulunda öğretmenim bu arada..
Öyle mi?Ne mutlu size,çok zor ama bir o kadar da değerli bir meslek seçmişsiniz kendinize,sizi tebrik ederim.İstanbulda mı okulunuz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok sevindim,Maaşallah ona ve size tabii :) bende iş okulunda öğretmenim bu arada..
teşekkür ederim
teşhis koymuyorum tabi
1 yıldır birkaç kere oldu kalbi sıkışıyor soğuk ter döküyor nefes alamıyor rengi atıyor bembeyaz oluyor
doktora gittik kalpten şüphelendiler tahliller testler yapıldı bişey çıkmadı üşütmüştür yorulmuştur dendi
en son cuma günü öğretmen aradı iyi olmadığını söyledi aldım hemen aynı belirtiler acile götürdüm
yine ekg kan idrar tahlilleri kalpte bişey çıkmadı tabi gidene kadar sakinleşti haftasonu olduğu için haftaiçi uzmana gelin bişey görünmüyor dendi
eve döndük daha üzerimizi değiştirmeden tekrar aynı kriz geri yine acile daha ayrıntılı testler yaptılar kalbe tekrar baktılar bişey görünmüyor
okulda fark eden öğretme panik atağa benziyor dedi
acildeki doktor uzman değilim ama panik atak olabilir kalpte bişey yok diyor ısrarla
benim gördüklerim de panik atağı andırıyor
yaşadıkları..... ölücem anne diyor bayılıcam kusucam kör olucam
içim patlıcak diyor
terliyor saç diplerinden bile ter çıkıyor
rengi beyazlaşıyor
titriyor
korkuyor
rüyada mıyım diyor
anne dua et ölmeyeyim diyor
ölürsem unutma anne seni çok seviyorum diyor
ezan okunuyor allah bu kadar küçük çocuğu öldürür mü anne dua et benim için diyor
hastanede kalmak istiyor beni doktora götür diyor ,doktor baktı bişey yokmuş beynin yapıyor diyorum gidince yine bişey yapmayacak ilaç bile vermedi diyorum olsun diyor ( ağır panik atağı olanlar gündüz hastane bahçesinde falan vakit geçirirmiş doktor yakınlarımda olsun diye)
elbirliğiyle derken benim kızım karanlıktan yalnız yatmaktan her türlü hayvandan yani klasik korkulacak hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktu
okula başlamadan önce oldukça mutlu eğlenceli aktif rengarenk bir çocuktu
okula başladı derslerle arası hiç iyi değil
dersi dinlemiyor,ödev yapmıyor
yağmurda dans ediyor,toprağı eşeleyip hayvan çıkarıyor,arkadaşlarına küsüp heykel oluyor,ağaçları kırmızı çiziyor derken
okulda pis dağınık tembel salak oldu
öğretmen bile akıllı çocuk böyle yapar mı diye aşağıladı
çocuklar okulda onu istemeyenler diye aralarında oylama bile yaptı
sonunda rehberlik araştırmaya gönderildik gerizekalı? olduğu onaylansın diye
bir sürü testler araştırmalar
sonunda farklı istekleri olduğu onlara yönlendirilmesi gerektiği derslere ilgi duymadığı anlaşıldı
ilgi başarı alanı henüz belirlenmedi o yüzden elimiz kolumuz bağlı otururken öğretmen de bilinçli yapmadığını anlayınca daha toleranslı davranmaya başladı
istemiyorum yazmıcam yapmıcam derken öğretmen karışmayınca bu sefer diğer çocuklar neden ona izin veriyorsun neden biz de onun gibi rahat değiliz diye daha çok cephe almaya başladılar
son bir aydır artık okulda çocuklar arasında şiddet de baş göstermeye başladı ,sanırım patlayacak yer arıyordu ,zaten bu hafta pedagoğa gidecektik üstüne tuz biber oldu
bu arada ben de okulda tepki çekmesin diye düzgün otur ,yemeğini dökme ,üstünü kirletme ,ders çalış,kitap oku derken derken
zaten sinirli agresif bir insanım
onlar okuldan ben evden çocuğu boğduk
sonunda isyan etti sanırım
evet panik atak olmayabilir ama doktordan sonra ortaya çıkacak ne olduğu
sakinleştirmeye çalışıyorum,yanındayım diyorum,bişey olmayacak diyorum
3 gündür 5-6 saat ancak uyudum ,3-4 saatte bir yokluyor ,bugün daha iyiydi bakalım
normal davranmak için okula gönderdim öğretmene de söyledim bişey olursa bildirin diye
biraz mızıranmış ama ciddi bişey olmamış
aranızda yaşayan varsa anlatabilir mi
ne yaşıyorlar o anda ne hissediyorlar
bilirsem belki daha faydalı olabilirim
ben de korkuyorum öyle olunca belli etmesem de sinirleniyorum da bir süre sonra
sonra da işte kendime kızıyorum
sabiha paktunaya kendimi bile gösteresim var =)) şaka bi yana çok iyi diye biliyorum
sakaryadayım burda da elimizden geleni yapıcaz bakalım
sabiha hanımı çok aradım da 2 sene sonraya randevu veriyor
Sakın arkadaşım kime gidersen git ama ona asla!!!
Mrb öncelikle sakin ve sabırlı olmanı öneriyorum sinirlerin çok yıpranmış ama hersey mutlaka duzelecektir.Bir öğretmen olarak çok üzüldüm yaşadığınız duruma ama sunu hiç unutmayalım o bir cocuk...sınıfta bir takım sorunlar yaşıyor evde sizden baskı görüyor okulu sevmiyor ve sonuc olarak psikolojisi yara almış bence psikiyatr tedavisi ile hersey yoluna girecektir tabi noroloji de mutlaka gorunmekte fayda var.Benim öğrencilerimden de buna benzer durumlar yaşayanlar ve bize yaşatanlar var bir süre sonra bu durumu istedikleri bunaldiklari zaman kaçış icin kullanıyorlar buna dikkat edin bir de kaynastirma egitimi icin rapor alınması gerekebilir eğer norolojik bir durum varsa bunda tereddüt etmeyin kızınızın yararına olur o rapor çok gecmis olsun
Bana pek panik atak gibi gelmedi.
Ram'ın çocuga koydugu tanıyı söyleyebilir misiniz?
Ayrıca şu sözleriniz çok üzücü. Unutmayın ki her Ram'a gönderilen çocuk gerizekalı degildir.
''sonunda rehberlik araştırmaya gönderildik gerizekalı? olduğu onaylansın diye''
Bir de kızınızın davranışlarından, özelliklerinden bahsedebilirseniz daha iyi yardımcı oluruz...
Sakın arkadaşım kime gidersen git ama ona asla!!!
Bence de sakın gitmeyin sakın
arkadaşlar şunu öncelikle belirteyim daha önce de açıkladım ramla bir sorunum yok ,oraya giden öğrencilerle de,ben de çok öğrenci gönderdim rama
bizim durumumuzda da bu oluştu
açıkçası şöyle ,ben kızımın farklı olduğunu anlıyordum zaten,sürekli resim deney maket gibi şeyler yapıyordu,hayvan doğa belgeselleri izliyordu ,iki aileden de yani bizden ve baba tarafından sanata yatkınlık var genetik diyebiliriz artık,derslerle ilgilenmeyince ben öğretmene görsel alana yatkın olabileceğini söyledim,hatta bir özel okulun ilk aşama yetenek ve zeka testine girmişti üstün zekalı olabilir sonucu çıktı ama başka şehirdeydik devam etmedik teste
ben bunu söyleyince benim çocuğum üstün zekalı demeye getirdim güya öğretmen de raporunuz var mı dedi ,rapor olmayınca da yalancı durumuna düştüm
bunun üzerine rama gönderdi,çocuğa ve bana davranışları da sen çocuğunu övdün ama bak gerizekalı tavrındaydı
sınıfta çocuklar arasında da bu duygu oluştu
ben bundan bahsettim
tabi ki her çocuk gerizekalı değil ,ve böyle tanı da koyulmuyor
ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi o zaman ıqsu 160 değil diye sizin çocuğunuzdan üstün olanlar var dedi,sanki bizi rama gönderen yol göstersinler diyen o değilmiş gibi ,137 de dahi değil ama napalım şimdi dahi değil diye heba mı edelim
ramdaki uzman da bana paran varsa özele gönder dedi direk
sonra akıllı çocuk böyle mi davranır ,sen nasıl akıllısın gibi sözlerle sürekli çocuğu etkiledi,öğrencilere de yansıdı ,onlar ordan bastırdı ben evden bastırdım sonuç böyle oldu
arkadaşlar neden ya hep çok iyi diye duyduk
bişeyini mi duydunuz gördünüz
Acilen okulunu ve ögretmenini degiştirin.
Peki Ram herhangi bir tanı koymadı mı?
Ve yönlendirme raporunda ne yazıyor?
Ay canim benim ya ben bile o krizlere dayanamazken o cocuk basina nasil dayaniyo ya allah yardimcisi olsun yavrunuzun.gercekten cok zor bi rahatsizlik ceken bilir diyorum sadece.teşekkür ederim
teşhis koymuyorum tabi
1 yıldır birkaç kere oldu kalbi sıkışıyor soğuk ter döküyor nefes alamıyor rengi atıyor bembeyaz oluyor
doktora gittik kalpten şüphelendiler tahliller testler yapıldı bişey çıkmadı üşütmüştür yorulmuştur dendi
en son cuma günü öğretmen aradı iyi olmadığını söyledi aldım hemen aynı belirtiler acile götürdüm
yine ekg kan idrar tahlilleri kalpte bişey çıkmadı tabi gidene kadar sakinleşti haftasonu olduğu için haftaiçi uzmana gelin bişey görünmüyor dendi
eve döndük daha üzerimizi değiştirmeden tekrar aynı kriz geri yine acile daha ayrıntılı testler yaptılar kalbe tekrar baktılar bişey görünmüyor
acildeki doktor uzman değilim ama panik atak olabilir kalpte bişey yok diyor ısrarla
içim patlıcak diyor
rengi beyazlaşıyor
titriyor
korkuyor
rüyada mıyım diyor
ezan okunuyor allah bu kadar küçük çocuğu öldürür mü anne dua et benim için diyor
hastanede kalmak istiyor beni doktora götür diyor ,doktor baktı bişey yokmuş beynin yapıyor diyorum gidince yine bişey yapmayacak ilaç bile vermedi diyorum olsun diyor ( ağır panik atağı olanlar gündüz hastane bahçesinde falan vakit geçirirmiş doktor yakınlarımda olsun diye)
elbirliğiyle derken benim kızım karanlıktan yalnız yatmaktan her türlü hayvandan yani klasik korkulacak hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktu
yağmurda dans ediyor,toprağı eşeleyip hayvan çıkarıyor,arkadaşlarına küsüp heykel oluyor,ağaçları kırmızı çiziyor derken
sonunda farklı istekleri olduğu onlara yönlendirilmesi gerektiği derslere ilgi duymadığı anlaşıldı
ilgi başarı alanı henüz belirlenmedi o yüzden elimiz kolumuz bağlı otururken öğretmen de bilinçli yapmadığını anlayınca daha toleranslı davranmaya başladı
istemiyorum yazmıcam yapmıcam derken öğretmen karışmayınca bu sefer diğer çocuklar neden ona izin veriyorsun neden biz de onun gibi rahat değiliz diye daha çok cephe almaya başladılar
son bir aydır artık okulda çocuklar arasında şiddet de baş göstermeye başladı ,sanırım patlayacak yer arıyordu ,zaten bu hafta pedagoğa gidecektik üstüne tuz biber oldu
bu arada ben de okulda tepki çekmesin diye düzgün otur ,yemeğini dökme ,üstünü kirletme ,ders çalış,kitap oku derken derken
3 gündür 5-6 saat ancak uyudum ,3-4 saatte bir yokluyor ,bugün daha iyiydi bakalım
normal davranmak için okula gönderdim öğretmene de söyledim bişey olursa bildirin diye
teşekkür ederim
teşhis koymuyorum tabi
içim patlıcak diyor
rengi beyazlaşıyor
titriyor
korkuyor
rüyada mıyım diyor
ben yaşadıklarımı kısaca size anlatayım..
genelde sabah kahvatısını yaparken başlardı, boğazımdan 1 lokma geçemez midem sıkışır, kalbim sıkışırdı sürekli hareket etme isteği oluşurdu kendimi sallardım elimi bacağımı sallardım soğuk terlerdim tansiyon düşmesine benziyor biraz.. ölüm aklıma gelirdi evet dillendiremezdim ama ben içimde yaşardım.. lavobaya giderdim zorla kustururdum kendimi sonra wc de ishalimsi bir şekilde dışarı atardı sıkıntı kendisini.. sonra acile serum takarlardı içine koymadıkları sakinleştirici kalmamıştır heralde.. yapılmayan tetkik kalmadı beyin emarından tutunda ekg vs... sonra dediğim gibi b6 ve b12 vitamin eksikliğimiş.. ama inanın çok zor... kızınıza acil şifalar diliyorum.. umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşur
Bu anlattıklarınızdan çok etkilendim
Paylaşmak istedim... Çok sevdiğim bir hikayedir..
"Bir küçücük oğlancık bir gün okula başladı. Pek mi pek akıllıydı. Okulu da pek mi pek büyüktü. Ama akıllı çocuk sınıfına dışarıdan kestirme bir yol buldu. Buna çok sevindi. Artık okul ona kocaman görünmüyordu.
Bir zaman sonra bir sabah dedi ki öğretmen "Bugün resim yapacağız.." "Ne güzel" diye düşündü çocuk. Resim yapmayı çok severdi. Her şeyin resmini yapardı: Aslanlar, kaplanlar, tavuklar, inekler, trenler, gemiler.
Mum boyalarını çıkardı ve çizmeye başladı.
Ama öğretmen "Durun" dedi,"Henüz başlamayın!"
Ve herkes hazır görünene dek bekledi. "Şimdi" dedi öğretmen, "Çiçek çizmesini öğreneceğiz". "Ne güzel" diye düşündü çocuk. Çiçek çizmeyi çok severdi. Ve en güzellerini yapmaya başladı: Pembe, mavi, kavuniçi mum boyalarıyla.
Ama öğretmen "Durun" dedi. "Size nasıl çizileceğini göstereceğim".
Yeşil saplı kırmızı bir çiçek çizdi.
"İşte" dedi öğretmen. "Şimdi başlayabilirsiniz". Küçük çocuk bir öğretmenin çiçeğine baktı Sonra kendi çiçeğine.Kendi çiçeğini daha çok sevdi /Ama bunu söyleyemedi. Defterinde sayfayı çevirip Öğretmeninki gibi çizdi Kırmızı bir çiçek sapı yeşil ...
Bir başka gün dedi ki öğretmen: "Bugün çamurdan bir şeyler yapacağız". "Ne güzel" diye düşündü çocuk. Çamurla oynamayı çok severdi. Her şeyi yapabilirdi çamurla: Yılanlar, kardan adamlar, filler, fareler, arabalar, kamyonlar.Başladı çamuru yoğurmaya.
Ama öğretmen "Durun" dedi, "Henüz başlamayın!"Ve herkes hazır görünene kadar bekledi. "Şimdi" dedi öğretmen, "Bir çanak yapmayı öğreneceğiz ". "Ne güzel" diye düşündü çocuk. Çanak yapmayı çok severdi. Ve başladı yapmaya Boy boy, şekil şekil çanakları.
Ama öğretmen "Durun" dedi. "Size nasıl yapılacağını göstereceğim".
Ve de gösterdi herkese bir büyük çanağın nasıl yapılacağını. "İşte" dedi öğretmen. "Şimdi başlayabilirsiniz". Küçük çocuk bir öğretmenin çanağına baktı, bir de kendi çanağına. Kendi çanağını daha çok sevdi. Ama bunu söyleyemedi. Çamur topağını yuvarlayıp yeniden yaptı öğretmeninki gibi derin bir çanak.
Ve çok geçmeden Küçük çocuk öğrendi beklemeyi, izlemeyi, ve her şeyi öğretmen gibi yapmayı. Ve çok geçmeden başladı kendiliğinden hiçbir şey yapmamaya.
Ama birdenbire taşınıverdiler başka bir eve, başka bir şehirde ve çocuk gitti başka bir okula. Bu okul daha da büyüktü öbüründen. Kestirme yolu da yoktu dışarıdan Büyük basamakları çıkmak Ve uzun koridorlardan geçmek gerekiyordu sınıfa kadar.
Ve daha ilk gün dedi ki öğretmen: "Simdi resim yapacağız". "Ne güzel" diye içinden geçirdi çocuk. Ve başladı beklemeye öğretmenin, ne yapmasını söylemesini beklemeye. Ama öğretmen hiçbir şey söylemedi başladı sınıfta dolaşmaya.
Küçük çocuğa gelince durup sordu:"Resim yapmak istemiyor musun?" "İstiyorum" dedi çocuk."Ama ne resmi yapacağız?"
"Ne resmi istersen" dedi öğretmen
"Nasıl çizmeliyim?" diye sordu çocuk
"Nasıl istersen" dedi öğretmen
"İstediğim renk mi?" diye sordu çocuk.
"İstediğin renk" dedi öğretmen,
" Eğer herkes ayni resmi yaparsa ve ayni renkleri kullanırsa kimin neyi yaptığını ve neyin ne olduğunu nasıl anlarım ben?"
"Bilmem", dedi çocuk.
Ve başladı çizmeye : Kırmızı bir çiçek, sapı yeşil... "
Yazar: Helen Buckley, İrlanda'da Dublin Üniversitesi'nde öğr.üyesi