kafayı yemek üzereyim 8 yaşında çocuğu elbirliğiyle panik atak yaptık

peki bu durumu yaşayan arkadaşlar o anda sizi rahatlatabilecek bişey oluyor mu
yani şu olsa rahatlarım gibi bir düşünceniz
yoksa sadece bilinçsizce korkuyor musunuz (mantık devre dışı kalıyor diye duymuştum)
nasıl sona eriyor kendiliğinden mi geçiyor
biz hastaneye yaklaştıkça geçti krizler
evde de tv açtım yanına yattım sevdim okşadım
yine 1 saatten önce bitmiyor

doktora yalvarıyor burda kalayım diye
bu arada evde korktuğu bi şey bi ortam yok
ya da son zamanda olan bi olay değişiklik travma
sanırım hepsi birikim

Benim bir çocukta ilk aklıma panik atak gelmez.Yapılması gereken fiziksel tahlilleri yapın.Zaten bu panik atağa teşhis koymadan böyle bir süreç yaşanıyor.
eğer panik ataksa ilk zamanlar daha zor.Herkeste değişik oluyor ama.kimi otobüse binemez.kimi başka şekilde.Bir korku ile başlayabilir panik atak.Hatta sırf fiziksel nedenlide olabilir.beyne serotonil denilen maddenin gitmeyişinden.ilaç önemli.ve çocuğuğa huzurlu güvenli bir ortam.Eşim panik atak hastası iki yıl oldu.şimdi ilaçlar ve hastalığı yönetmeyi öğrenmesi ile dizginlendi.Nefes alamama,bayılma hissi.çok iyi geçen bir günde bile bu krizler.çok kiloda aldırıyor.Henüz çocuk bu işi başta halletmeye bakın.Geçmiş olsun.

bizim de aklımıza gelmedi ilk
hep kalp diye şüphelendik
onda bir şey çıkmayınca
belirtileri de çok benzeyince
zaten sırayla gidicez önce çocuk hastalıkları sonra yine kalp sonra psikiyatra

bir de bu çocuk 5,5 aylık doğdu
5,5 ay ekmek kabuğu yedim ben
su bile içemedim
3,5 ay kuvözde kaldı
ikinizden biri yaşarsanız şanslısınız diyerek ameliyata alındık
şimdi aklıma her şey geliyor
acaba benim yüzümden mi
acaba bişey mi eksik
bi madde olması gereken hamileyken yararlanması gereken bir şey mi
yoksa baskım mı sinirim mi
yapamadıklarım mı ya da yaptıklarım
daha mı serbest olmalıydım
daha mı sert
öle çocuğu şımartan tepesinde taşıyan biri de değilim ben
o mu kötü bu mu
neyi düşüneceğimi şaşırdım

Üzüldüm inanın Rabbim şifa versin
Dua edicem elimden bu gelir ancak
Panik atakla ilgili bir bilgim yok
Ama umarım gelip geçici bir korku tepki nöbetleri falandır
Rabbim şifa versin

ben de çocukta panik ataktan önce her türlü fiziksel tetkikin yapılmasından yanayım nörolojiye götürmeniz iyi olabilir diye düşünüyorum belki de epilepsi gibi birşeydir bilemem inşallah ciddi birşey çıkmaz ama ne kadar erken teşhis edilirse bu gibi şeyler o kadar iyi oluyor diye diyorum beyinle kalple ilgili herhangi bi soruna rastlanmazsa ki inşallah rastlanmaz o zaman iyi bir çocuk psikiyatrı yardımcı olacaktır kızınıza..çok geçmiş olsun..

benim çocugum henüz yok o yüzden belki sizi anlayamam ama kardeşime annesi gibi baktım halada yanıma geldiklerinde öyle bakarım ama çocukken midesini üşütüp hiçbirşey yiyemediginde ve bütün gün benim odamda uyumaktan basını kaldıramadıgında geceleri uyanıp kusmasın yedikleri de gidiyor güçsüz kalacak bişey olacak diye ödüm kopardı sizin yaşadıgınız korkuları düşünemiyorum o sizin parçanız sonucta , ama birkaç mesajınızda kendinizi suçlamışsınız yani bu çocuğu daha çok despresif yapmazmı bence onun neşeli mutlu bir anneye ihtiyacı var okuldaki arkadaslarını birlikte çekiştirebilecegi birlikte pasta yapıp balon yada top oynayabilecegi bir anne eğer arkadasları onu dışlıyorsa siz onun arkadası olabilirsiniz 8 yasınızı hatırlayabilirsiniz siz nelerden hoşlanırdınız? ne yapmak sizi dertlerinizden uzaklaştırırdı yani okul onu boğuyorsa eğer mutlaka okul sonrasında onunla eğlenceli birşeyler yapın o esnadada belki size anlatmasını açılmasını sğlarsınız olayları öğretmenin ve psikologların gözünden anlatmıssınız ama çocugunuz kendini size açmadıkca gerçek problemi asla bilemeyiz diye düşünüyorum :) iyi bir anne oldugunuza eminim olmasanız bu kadar çaba göstermezdiniz fakat endişelenmek elinizde olmasa da onun sevdiği şeyleri diğer insanlar onaylamıyorsa siz onaylayın ve lütfen mümkünse dışlanmışlık duygusu onu bu duruma itmiş olabilir gerekirse parklarda falan onunla gidip oynayabilecegi arkadaş arayın mutlaka kafa dengi birini bulacaktır

Geçmiş olsun.Öncelikle düzenli olarak pedegog a gitmesi gerekiyor.
Bendede panik atak var.Çocuk istiyoruz ama olmuyor.Benimde bu dönemde ortaya çıktı.

Mutlaka kızınızda da panik atağı tetikleyen bir neden vardır diye düşünüyorum.
O an ne oluyor bu ataklar olmadan önce ne oluyor yani yanlız kaldığındamı siz başka birşeyle ilgilenirkenmi oluyor ataklar.
onu takip ederseniz belki pedegog un yanı sıra sizde atakların sıklığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

peki bu durumu yaşayan arkadaşlar o anda sizi rahatlatabilecek bişey oluyor mu
yani şu olsa rahatlarım gibi bir düşünceniz
yoksa sadece bilinçsizce korkuyor musunuz (mantık devre dışı kalıyor diye duymuştum)
nasıl sona eriyor kendiliğinden mi geçiyor
biz hastaneye yaklaştıkça geçti krizler
evde de tv açtım yanına yattım sevdim okşadım
yine 1 saatten önce bitmiyor

doktora yalvarıyor burda kalayım diye
bu arada evde korktuğu bi şey bi ortam yok
ya da son zamanda olan bi olay değişiklik travma
sanırım hepsi birikim

Panik atak olup olmadığı henüz belli değil sanırım ama panik ataksa beni rahatlatan onu rahatlatmayabilir.Herkesin panik atağı aynı olmayabilir.Bendede var panik atak beni rahatlatan tek şey bebek istemediğimi düşünmek çünkü bebek istediğimi ve olmadığını düşündükçe ölüm korkusu kalp sıkışması herşey oluyor.Ama düşünmediğim sürece çok rahatım.

Son düzenleme:
cok gecmis olsun ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
cok üzüldüm umarim biran önce sagligina kavusur :KK5:

arkadaşlar şunu öncelikle belirteyim daha önce de açıkladım ramla bir sorunum yok ,oraya giden öğrencilerle de,ben de çok öğrenci gönderdim rama
bizim durumumuzda da bu oluştu
açıkçası şöyle ,ben kızımın farklı olduğunu anlıyordum zaten,sürekli resim deney maket gibi şeyler yapıyordu,hayvan doğa belgeselleri izliyordu ,iki aileden de yani bizden ve baba tarafından sanata yatkınlık var genetik diyebiliriz artık,derslerle ilgilenmeyince ben öğretmene görsel alana yatkın olabileceğini söyledim,hatta bir özel okulun ilk aşama yetenek ve zeka testine girmişti üstün zekalı olabilir sonucu çıktı ama başka şehirdeydik devam etmedik teste
ben bunu söyleyince benim çocuğum üstün zekalı demeye getirdim güya öğretmen de raporunuz var mı dedi ,rapor olmayınca da yalancı durumuna düştüm
bunun üzerine rama gönderdi,çocuğa ve bana davranışları da sen çocuğunu övdün ama bak gerizekalı tavrındaydı
sınıfta çocuklar arasında da bu duygu oluştu
ben bundan bahsettim
tabi ki her çocuk gerizekalı değil ,ve böyle tanı da koyulmuyor
ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi o zaman ıqsu 160 değil diye sizin çocuğunuzdan üstün olanlar var dedi,sanki bizi rama gönderen yol göstersinler diyen o değilmiş gibi ,137 de dahi değil ama napalım şimdi dahi değil diye heba mı edelim
ramdaki uzman da bana paran varsa özele gönder dedi direk

sonra akıllı çocuk böyle mi davranır ,sen nasıl akıllısın gibi sözlerle sürekli çocuğu etkiledi,öğrencilere de yansıdı ,onlar ordan bastırdı ben evden bastırdım sonuç böyle oldu

Arkadaşım o okuldan alsana çocuğunu çok sinir oldum okulada öğretmenede gerçekden paran varsa şartlarını zorlayabiliyorsan ucuzda olsa bir özel okula gönder hiç değilse paranın hatırına özenli davranırlar çocuğa.Bana çocuğunuz çok ilginç geldi tam aksine diğer çocuklardan daha duyarlı hassas geldi siz niye madem bu durumları biliyordunuz çocuğa daha dikkatli davransaydınız ona güveni bari siz verseydiniz ayy çok sinir oldum gidip o okulu dağıtasım geldi zaten o yaşdaki veletler çokda acımasız olurlar kimbilir nasıl hissettirdiler çocuğa kendini o çocukların ailelerinin çocuklarına tembihlemesi lazım arkadaşınızı üzmeyin diye

teşekkür ederim
teşhis koymuyorum tabi
1 yıldır birkaç kere oldu kalbi sıkışıyor soğuk ter döküyor nefes alamıyor rengi atıyor bembeyaz oluyor
doktora gittik kalpten şüphelendiler tahliller testler yapıldı bişey çıkmadı üşütmüştür yorulmuştur dendi
en son cuma günü öğretmen aradı iyi olmadığını söyledi aldım hemen aynı belirtiler acile götürdüm
yine ekg kan idrar tahlilleri kalpte bişey çıkmadı tabi gidene kadar sakinleşti haftasonu olduğu için haftaiçi uzmana gelin bişey görünmüyor dendi
eve döndük daha üzerimizi değiştirmeden tekrar aynı kriz geri yine acile daha ayrıntılı testler yaptılar kalbe tekrar baktılar bişey görünmüyor
okulda fark eden öğretme panik atağa benziyor dedi
acildeki doktor uzman değilim ama panik atak olabilir kalpte bişey yok diyor ısrarla
benim gördüklerim de panik atağı andırıyor

yaşadıkları..... ölücem anne diyor bayılıcam kusucam kör olucam
içim patlıcak diyor
terliyor saç diplerinden bile ter çıkıyor
rengi beyazlaşıyor
titriyor
korkuyor
rüyada mıyım diyor
anne dua et ölmeyeyim diyor
ölürsem unutma anne seni çok seviyorum diyor
ezan okunuyor allah bu kadar küçük çocuğu öldürür mü anne dua et benim için diyor
hastanede kalmak istiyor beni doktora götür diyor ,doktor baktı bişey yokmuş beynin yapıyor diyorum gidince yine bişey yapmayacak ilaç bile vermedi diyorum olsun diyor ( ağır panik atağı olanlar gündüz hastane bahçesinde falan vakit geçirirmiş doktor yakınlarımda olsun diye)

elbirliğiyle derken benim kızım karanlıktan yalnız yatmaktan her türlü hayvandan yani klasik korkulacak hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktu
okula başlamadan önce oldukça mutlu eğlenceli aktif rengarenk bir çocuktu
okula başladı derslerle arası hiç iyi değil
dersi dinlemiyor,ödev yapmıyor
yağmurda dans ediyor,toprağı eşeleyip hayvan çıkarıyor,arkadaşlarına küsüp heykel oluyor,ağaçları kırmızı çiziyor derken
okulda pis dağınık tembel salak oldu
öğretmen bile akıllı çocuk böyle yapar mı diye aşağıladı
çocuklar okulda onu istemeyenler diye aralarında oylama bile yaptı

sonunda rehberlik araştırmaya gönderildik gerizekalı? olduğu onaylansın diye
bir sürü testler araştırmalar
sonunda farklı istekleri olduğu onlara yönlendirilmesi gerektiği derslere ilgi duymadığı anlaşıldı
ilgi başarı alanı henüz belirlenmedi o yüzden elimiz kolumuz bağlı otururken öğretmen de bilinçli yapmadığını anlayınca daha toleranslı davranmaya başladı
istemiyorum yazmıcam yapmıcam derken öğretmen karışmayınca bu sefer diğer çocuklar neden ona izin veriyorsun neden biz de onun gibi rahat değiliz diye daha çok cephe almaya başladılar
son bir aydır artık okulda çocuklar arasında şiddet de baş göstermeye başladı ,sanırım patlayacak yer arıyordu ,zaten bu hafta pedagoğa gidecektik üstüne tuz biber oldu

bu arada ben de okulda tepki çekmesin diye düzgün otur ,yemeğini dökme ,üstünü kirletme ,ders çalış,kitap oku derken derken
zaten sinirli agresif bir insanım
onlar okuldan ben evden çocuğu boğduk
sonunda isyan etti sanırım

evet panik atak olmayabilir ama doktordan sonra ortaya çıkacak ne olduğu
sakinleştirmeye çalışıyorum,yanındayım diyorum,bişey olmayacak diyorum
3 gündür 5-6 saat ancak uyudum ,3-4 saatte bir yokluyor ,bugün daha iyiydi bakalım
normal davranmak için okula gönderdim öğretmene de söyledim bişey olursa bildirin diye
biraz mızıranmış ama ciddi bişey olmamış

aranızda yaşayan varsa anlatabilir mi
ne yaşıyorlar o anda ne hissediyorlar
bilirsem belki daha faydalı olabilirim
ben de korkuyorum öyle olunca belli etmesem de sinirleniyorum da bir süre sonra
sonra da işte kendime kızıyorum

bu anlattıklarınıza göre çocuğunuz aslında iyi niyetli sadece uyum sorunu var gibi geliyor. benim antisosyal kişilik bozukluğu yaşayan öğrencim var ve maalesef aile de çocuk da bunu kullanıyor. çocuk sürekli küfür eder, insanlara eşyalara zarar verir. en son yoklama defterini yırttı. polisi arayıp hocaların plakasını verip arabayı üstüme sürüyorlar diye şikayet etmişliği var. kendi burnunu yumruklayıp bi arkadaşını şikayet etmişti bana kafa attı diye. sayamayacağım kadar çok problem, taciz bile var bayan öğretmenlere.

demem o ki sizin çocuğunuzda en azından şiddet eğilimi yok. gördüğüm kadarıyla bilinçli de bir insansınız. umarım her şey düzelir çocuk en azından toplum içinde uyumlu olmayı başarabilir.

Çok geçmiş olsun, henüz bir tanı konmadığından size şöyle davran böyle davran diyemeyiz, eğer yapılacak tetkikler sonucu fiziksel bir rahatsızlık çıkmazsa ki ben psikolojik olduğunu düşünüyorum, bir uzmandan yardım almalısınız, uzun soluklu bir tedavi süreci geçirebilir kızınız.
Bu çocuk okula başlayana kadar gayet mutluymuş, ne olmuşsa okula başladıktan sonra olmuş, sınıfta dışlanması, öğretmenle olan diyaloglar psikolojik olarak etkilenmesine sebep olmuş.
Belli ki sorun okulla ilgili psikolojik bir durum, gideceğiniz uzman sizi daha iyi yönlendirir ama okul değiştirmeniz gerekebilir.
Bu arada sizde kızınızın davranışlarını düzeltmesi yönünde değilde, sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek adına adımlar atın, kızınızla konuşun, onu neyin üzdüğünü öğrenmeye çalışın. Sizinle olan çatışmaları anne-kız diyaloğunuz geliştikçe ortadan kalkacaktır:KK34:

sabiha paktunaya kendimi bile gösteresim var =)) şaka bi yana çok iyi diye biliyorum
sakaryadayım burda da elimizden geleni yapıcaz bakalım
sabiha hanımı çok aradım da 2 sene sonraya randevu veriyor

Kuzenimin eşinin yeğenini sbs için götürdüler, stresten bildiğini yapamıyordu. Görüşmeye kuzenimde girdi ben Sabiha Paktuna adına değil kuzenimin görüşlerine çok güvenirim. Gerçekten çok memnun kaldılar. Onlarada uzun rand önerildi, sekretere konunun aciliyeti anlatıldı rica edildi vs vs 3 aya randevu aldılardı.

Yada twitterde Sabiha Hanım yazıyor, olmadı oraya üye olup oradan rica edin.

arkadaşlar şunu öncelikle belirteyim daha önce de açıkladım ramla bir sorunum yok ,oraya giden öğrencilerle de,ben de çok öğrenci gönderdim rama
bizim durumumuzda da bu oluştu
açıkçası şöyle ,ben kızımın farklı olduğunu anlıyordum zaten,sürekli resim deney maket gibi şeyler yapıyordu,hayvan doğa belgeselleri izliyordu ,iki aileden de yani bizden ve baba tarafından sanata yatkınlık var genetik diyebiliriz artık,derslerle ilgilenmeyince ben öğretmene görsel alana yatkın olabileceğini söyledim,hatta bir özel okulun ilk aşama yetenek ve zeka testine girmişti üstün zekalı olabilir sonucu çıktı ama başka şehirdeydik devam etmedik teste
ben bunu söyleyince benim çocuğum üstün zekalı demeye getirdim güya öğretmen de raporunuz var mı dedi ,rapor olmayınca da yalancı durumuna düştüm
bunun üzerine rama gönderdi,çocuğa ve bana davranışları da sen çocuğunu övdün ama bak gerizekalı tavrındaydı
sınıfta çocuklar arasında da bu duygu oluştu
ben bundan bahsettim
tabi ki her çocuk gerizekalı değil ,ve böyle tanı da koyulmuyor
ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi o zaman ıqsu 160 değil diye sizin çocuğunuzdan üstün olanlar var dedi,sanki bizi rama gönderen yol göstersinler diyen o değilmiş gibi ,137 de dahi değil ama napalım şimdi dahi değil diye heba mı edelim
ramdaki uzman da bana paran varsa özele gönder dedi direk

sonra akıllı çocuk böyle mi davranır ,sen nasıl akıllısın gibi sözlerle sürekli çocuğu etkiledi,öğrencilere de yansıdı ,onlar ordan bastırdı ben evden bastırdım sonuç böyle oldu

ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi ....

aslında size demek istediğim buydu,farklı bir çocuk olabilir derken ama teşhis koyamam tabii burada.bende rehber öğretmenim ve özel çocuklarla ilgileniyorum.yazdıklarınızdan kızınızda bir farklılık olduğu zaten anlaşılıyor.daha küçükken net belliymiş bu durum.lütfen kızınızı o öğretmenden alın..meslektaşım olan bir insan hakkında daha fazla birşey yazmak istemiyorum!! kızınızın farklı alanlara yönlendirilmesi gerekebilir,normal okullarda zorlanabilir..bu arada bende Sabiha hoca hakkında olumlu fikirlere sahip değilim ama yine de götürmekte fayda var..

bir arkadaş sormuş,İSTANBULDA DEĞİLİM CANIM.benim okulum eğitim uygulama okulu.

Son düzenleme:
Arkadaşlarım rica etsem ne olduğunu kısaca açıklar mısınız ? Gidip mi memnun kalmadınız yoksa birinden mi birşey duydunuz ?

Oğlumu götürdüm,sonuç korkunç bir yanlış tedavi ilaçlı,feci bir yüksek fatura,ilgisizlik tamamen ticari ....Daha detay vermiyim ..Ardından toparlanmamız yaklaşık 1 senemizi aldı ....sakın diyorum sakın..bir çok arkadaşdan da duydum sonrasında aynı sonuçları hatta hakkında açılmış davaları var,netten araştırabilirsiniz.

ramdan yapılan testte de üstün zekalı tanısı kondu ,ıqsu 137 belirlendi ....

aslında size demek istediğim buydu,farklı bir çocuk olabilir derken ama teşhis koyamam tabii burada.bende rehber öğretmenim ve özel çocuklarla ilgileniyorum.yazdıklarınızdan kızınızda bir farklılık olduğu zaten anlaşılıyor.daha küçükken net belliymiş bu durum.lütfen kızınızı o öğretmenden alın..meslektaşım olan bir insan hakkında daha fazla birşey yazmak istemiyorum!! kızınızın farklı alanlara yönlendirilmesi gerekebilir,normal okullarda zorlanabilir..bu arada bende Sabiha hoca hakkında olumlu fikirlere sahip değilim ama yine de götürmekte fayda var..

bir arkadaş sormuş,İSTANBULDA DEĞİLİM CANIM.benim okulum eğitim uygulama okulu.

ya arkadaşım sen söyle bari niye , bende doğrumu büyütüyorum diye oğlanı alıp gitmek istiyordum.

Oğlumu götürdüm,sonuç korkunç bir yanlış tedavi ilaçlı,feci bir yüksek fatura,ilgisizlik tamamen ticari ....Daha detay vermiyim ..Ardından toparlanmamız yaklaşık 1 senemizi aldı ....sakın diyorum sakın..bir çok arkadaşdan da duydum sonrasında aynı sonuçları hatta hakkında açılmış davaları var,netten araştırabilirsiniz.

Allah allah çok geçmiş olsun.

Çünkü bir tarafta ağzından çıkan herşeye koşulsuz güvendiğim kuzenim, bir tarafta yaşayanlar.

Öyle özel önem arzeden birşey için gitmediklerinden (sadece sınav stresi) Belki o yüzden memnun kalındı. Tekrar araştırmakta fayda var elbette ki, teşekkürler.

Son düzenleme:
ya arkadaşım sen söyle bari niye , bende doğrumu büyütüyorum diye oğlanı alıp gitmek istiyordum.

Adunulcum bende arkadaş gibi çocuğunu götürüp de yanlış uygulamalar yapılan bir sürü insanla karşılaştım.bu da aklımda soru işaretleri oluşturdu hep.ayrıca çok ütopik konuşmaları var ve bir çoğunun uygulanabilrliği tartışılır.ama çocuğunu götürüp çok iyi sonuç alanlarda var tabii..

Adunulcum bende arkadaş gibi çocuğunu götürüp de yanlış uygulamalar yapılan bir sürü insanla karşılaştım.bu da aklımda soru işaretleri oluşturdu hep.ayrıca çok ütopik konuşmaları var ve bir çoğunun uygulanabilrliği tartışılır.ama çocuğunu götürüp çok iyi sonuç alanlarda var tabii..

sağol tatlım ya, araştırmakta fayda var ozaman. Zaten çok öne çıkanlara oldum olası acaba derim ama ne bileyim ... Sen uzmansın, sende soru işareti oluşuyorsa 2 kere düşünürüm.

Son düzenleme:
X