- Konu Sahibi usuyenprenses
-
hepmı boyleydı nısanlılık surecinde nekadar sure nişsanlı kaldınız sana atma demek ısterım belı evlenınce duzelır belkı uvey annesı doldumustur kımsenın yuvası dagılsın taraftarı degılım azda kalmıs duguneHafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
Bütçe ne ona göre alalım diyorum o belli değil
neyse anneme karıştırma hiçbir şey dedim
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
tekrar söyledi gene cevap yok
öküz nişanlım bana döndü dedi ki ne nevresim takımıymış ya annen de tutturdu
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
düğünde damada takılan çeyrekleri alırız dediler ailem ona bile olsun dedi
sonra surat beş karış suratını yerden kaldırmadı
benim de alışveriş yapasım gelmedi
iç çamaşırı ve makyaj malz aldım ailem al kızım asma suratını dediler diye
her şeyin uygununu almaya çalıştım
diğer alınacakları almadım bile
bu suratla bir şey almam dedim
bir şey almıcam dediğin 600 tl tuttu diyor bir de bana
çifter çifter al başka eksiğin ne varsa al diyor bir de terbiyesiz
yemek bile yedirmeden bıraktı ailemi eve
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
yarın kahvaltı yapmaya gidelim dedi yok paran gitmesin dedim
başladı nankörsün bilmem ne kapattım telefonu suratına
sonra yazmış bana zorluyorsun az kaldı
neye dedim tekmeyi yemene demiş terbiyesiz
ben de hiç durma dedim
iş yerine getir eşyaları diyor
ailen gelsin alsın dedim yok babam şeker hastası sinirlenir de bilmem ne
1 ay kaldı düğüne ev eşyalar her şey tamam
bitti uzatmayalım yazmış
sonra bana diyor sen bitirdin
neden cesaretim yok
annem de istemiyor bu saygısızı
bana defol bilmem ne diyor bir de
bitsin istiyorum ama seviyorum da ayrıca cesaretim de yok
nasıl yapıcammm nasıl
Ne kadar kötü bir üslubunuz var öyle şok oldumH
Hah ayni iste ayni ya millet bilezigi destek olmak icin takar benim o... da ogluma altin taktim bakin diye millete gosteris yapiyo gerizeklai ama millet bilmiyoki o altinlari biz kredi cekip aliyoruzGeberse de kurtulsam bi keske. Bu kadar yüzsüz ailelere nerden dustuk bilmiyorum baska kizlari örnek gosterip duruyo bide bak o kiz tarafi shnu yapmis diye lan gerizekali benim babam ev verdi ev daha napsin. Sen kadin olaydin da ogluna bi ev yapaydin kredi cektrcegine.
Canim bizim gibiler daha coook ezilir deveye diken insana s**** yaranir bundan sonra bende s.... taraftan olcam gerci iyilik kanima islemis istesem de yapamam da.
Ben dönmeyi dusunmye basladim nisndan valla ya.
Yahu demeyeyim demeyeyim diyorum ama donuna kadar aldırınca ne oluyor? Olay donuna kadar aldırması mı sanıyorsunuz? Zamanında adetler bu şekilde konulmuş, isteyen yapar isteyen başka şekilde halleder. Sapla samanı karıştırmamak gerek bence.donuna çorabına varıncaya kadar koca tarafına aldıran kızlarımız daha burada çook konu açarlar.
Şu senin yaptigininyapsam annem reddederdi beni... Neler neler aldırdı, kac bin liralık amaaaa kendine bir hirka bile alinmadi diye 2 yildir kinli.Su bohca alisverisine cumbur cemaat cikip da mutlu donen bir allahin kulu gormedim. Varsa da cok istisnadir. Keske bastan kesin tavrini koysaydin sadece ikimiz gitmek istiyorum diye. Biz de nisanlimla ikimiz gitmistik ama bizimki cok sembolikti. Sadece o heyecani yasamak istemistim ve cok az oz bir alisveris yaptik. Mesela makyaj seti vs kesinlikle aldirmadim. Zaten her seyim vardi, diye masraf yaptirayim.
Senin konun nisan alisverisini gecmis, terbiyesizlige varmis olay. Tekmeyi yemene az kaldi diyen bir nisanliyla evlenirsen sayet,bir gun o tekmenin gercegini de yiyebilirsin. Buraya yaziyorum.
Baban ev veriyor kv de falancanin kiz tarafi sunlari yapmis diyor oyle mi ? Valla senin kv benimkinden de pişkinmiş ben benimki en tepe noktasidir diyordum.H
Hah ayni iste ayni ya millet bilezigi destek olmak icin takar benim o... da ogluma altin taktim bakin diye millete gosteris yapiyo gerizeklai ama millet bilmiyoki o altinlari biz kredi cekip aliyoruzGeberse de kurtulsam bi keske. Bu kadar yüzsüz ailelere nerden dustuk bilmiyorum baska kizlari örnek gosterip duruyo bide bak o kiz tarafi shnu yapmis diye lan gerizekali benim babam ev verdi ev daha napsin. Sen kadin olaydin da ogluna bi ev yapaydin kredi cektrcegine.
Canim bizim gibiler daha coook ezilir deveye diken insana s**** yaranir bundan sonra bende s.... taraftan olcam gerci iyilik kanima islemis istesem de yapamam da.
Gelenek, görenek, örf ve adetlerimiz var bilmem haberiniz varmı. Yapmıyorsunuz belki sizin tercihiniz ama küçük görmek kimsenin haddine deil. Sizin gibiler böyle adetleri ortadan kaldırmaya çalışıyorHala bohça yapanlar var mı ayol?
Hani kırsalda vardır da bu siteyi takip edenler bari gözünü açıyordur, akıllı davranır diyordum da maalesef yanılmışım.
Neyse...
Belli ki anlaşamıyorsunuz,adam da saygısız,ayrılın bence.
H
siz nasıl özgüven kazandınız nasıl güçlü oldunuzSen biraz büyü bence olgunluk böyle birşey değil, nişanlının ailene laf etmesi de hoş değil. Bu küçük sorunlar evlenince büyüyor herşeyi dert etme benim eski halim gibisin. Ama benim gibi musibetle akıllanmanı istemem. Kendi ile ilgili farkına vardığın yanlışların üstüne gitsen herşey değişir
prenses senin kaderin terkedilmek değil aslındaHafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
ben de hiç durma dedim
bitti uzatmayalım yazmış
neden cesaretim yok
nasıl yapıcammm nasıl
mutluluğum da çok oluyor ama burası bdv dert paylaşıyoruzyine üşüyen prensesten nişanlısı ile ilgili bir konu..
bi kere mutluluğunu paylaş da destek olalım be premses.. böyle giderse evlendikten sonra ohooo konu baslıklarını simdiden tahmin ediyorum.. ama inanıyorum evleneceksin ve konuların ardı arkası kesilmeyecek burayada sinirini boşaltmak için yazıyorsun.. evlilik sorumluluk isteyen bişeydir ama ben eski konularından anladığım ikiniz olgunlaşmamışsınız ve evlenince ne yaparsınız meçhul..
Yaparsin yapmazsın senin sorunsalin fakat kimsenin geleneklerine karisip asagilayamazsin.Nişan bohçası icin anneyle kaynanayla alışveriş ne ya şaka gibi hala bu adetler kaldı mı en son nenelerimizin gelin zamanlarında vardı
Hayır ben de evlencem ben yapsam heralde sephoraya mac’ e oyshoya falan sokarımnişan bohçası Ne ya iyi güldüm
Nişan bohçası icin anneyle kaynanayla alışveriş ne ya şaka gibi hala bu adetler kaldı mı en son nenelerimizin gelin zamanlarında vardı
Hayır ben de evlencem ben yapsam heralde sephoraya mac’ e oyshoya falan sokarımnişan bohçası Ne ya iyi güldüm
Hafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
sonra dün aradı
yok dilemem dedi
ben de hiç durma dedim
bitti uzatmayalım yazmış
neden cesaretim yok
nasıl yapıcammm nasıl
kesinlikleeŞu cümle, nişanlınızın terbiyesizliğinin ve saygısızlığının çok net bir özeti.
bir de bana diyor evlenirsem ayrılmam sendenCanım senin önceki konularını da hatırlıyorum. Sanki bu adam evlenene kadar kendini tutuyor da evlendikten sonra sana ızdırap olacakmış gibi bir hali var.Bak şimdiden sinyalleri vermeye başlamış bile. Çok akıllı davran sen daha iyi gözlemlersin sonuçta. Emin ol nişan atmak evlenip ayrılmaktan daha zor değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?