• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı nereye vursamm ?

Hafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
Bütçe ne ona göre alalım diyorum o belli değil
neyse anneme karıştırma hiçbir şey dedim
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
tekrar söyledi gene cevap yok
öküz nişanlım bana döndü dedi ki ne nevresim takımıymış ya annen de tutturdu
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
düğünde damada takılan çeyrekleri alırız dediler ailem ona bile olsun dedi
sonra surat beş karış suratını yerden kaldırmadı
benim de alışveriş yapasım gelmedi
iç çamaşırı ve makyaj malz aldım ailem al kızım asma suratını dediler diye
her şeyin uygununu almaya çalıştım
diğer alınacakları almadım bile
bu suratla bir şey almam dedim
bir şey almıcam dediğin 600 tl tuttu diyor bir de bana
çifter çifter al başka eksiğin ne varsa al diyor bir de terbiyesiz
yemek bile yedirmeden bıraktı ailemi eve
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
yarın kahvaltı yapmaya gidelim dedi yok paran gitmesin dedim
başladı nankörsün bilmem ne kapattım telefonu suratına
sonra yazmış bana zorluyorsun az kaldı
neye dedim tekmeyi yemene demiş terbiyesiz
ben de hiç durma dedim
iş yerine getir eşyaları diyor
ailen gelsin alsın dedim yok babam şeker hastası sinirlenir de bilmem ne
1 ay kaldı düğüne ev eşyalar her şey tamam
bitti uzatmayalım yazmış
sonra bana diyor sen bitirdin
neden cesaretim yok
annem de istemiyor bu saygısızı
bana defol bilmem ne diyor bir de
bitsin istiyorum ama seviyorum da ayrıca cesaretim de yok
nasıl yapıcammm nasıl
hepmı boyleydı nısanlılık surecinde nekadar sure nişsanlı kaldınız sana atma demek ısterım belı evlenınce duzelır belkı uvey annesı doldumustur kımsenın yuvası dagılsın taraftarı degılım azda kalmıs dugune :(

Sen biraz büyü bence olgunluk böyle birşey değil, nişanlının ailene laf etmesi de hoş değil. Bu küçük sorunlar evlenince büyüyor herşeyi dert etme benim eski halim gibisin. Ama benim gibi musibetle akıllanmanı istemem. Kendi ile ilgili farkına vardığın yanlışların üstüne gitsen herşey değişir

H

Hah ayni iste ayni ya millet bilezigi destek olmak icin takar benim o... da ogluma altin taktim bakin diye millete gosteris yapiyo gerizeklai ama millet bilmiyoki o altinlari biz kredi cekip aliyoruz 😂😂 Geberse de kurtulsam bi keske. Bu kadar yüzsüz ailelere nerden dustuk bilmiyorum baska kizlari örnek gosterip duruyo bide bak o kiz tarafi shnu yapmis diye lan gerizekali benim babam ev verdi ev daha napsin. Sen kadin olaydin da ogluna bi ev yapaydin kredi cektrcegine.
Canim bizim gibiler daha coook ezilir deveye diken insana s**** yaranir bundan sonra bende s.... taraftan olcam gerci iyilik kanima islemis istesem de yapamam da.
Ben dönmeyi dusunmye basladim nisndan valla ya.
Ne kadar kötü bir üslubunuz var öyle şok oldum

donuna çorabına varıncaya kadar koca tarafına aldıran kızlarımız daha burada çook konu açarlar.
Yahu demeyeyim demeyeyim diyorum ama donuna kadar aldırınca ne oluyor? Olay donuna kadar aldırması mı sanıyorsunuz? Zamanında adetler bu şekilde konulmuş, isteyen yapar isteyen başka şekilde halleder. Sapla samanı karıştırmamak gerek bence.

Ben su bohca isini ve dugun alisverisinu elestirenleri anlamiyorum ya. Adetler yerine getiriliyor diye konu sahibi haksiz yani boyle bir muameleyi hak ediyor. Yillardir bu gelenekler gorenekler devam ettiriliyor evet huzursuzlukta cikiyor ama bunun suclusu bana sorarsaniz altindan kalkamayacagi yukun altina giripte sonrada vay efendim su kadar para gitti vay efendim soyle oldu diyenler. Erkek tarafina boyle bir sorumluluk agir geliyorsa oturup bastan konusacak sartlarini belli edecek bohca isi dugun alisverisi olmayacak diye acik acik soyleyecek. Soylemiyorsada ariza cikarmayacak. Iki birsey aliniyor diye kiza dunyayi dar etmek nedir ya bir tarafi yemiyorsa evlenmesin yada isteklerini bastan net bir sekilde belli etsin.

Su bohca alisverisine cumbur cemaat cikip da mutlu donen bir allahin kulu gormedim. Varsa da cok istisnadir. Keske bastan kesin tavrini koysaydin sadece ikimiz gitmek istiyorum diye. Biz de nisanlimla ikimiz gitmistik ama bizimki cok sembolikti. Sadece o heyecani yasamak istemistim ve cok az oz bir alisveris yaptik. Mesela makyaj seti vs kesinlikle aldirmadim. Zaten her seyim vardi, diye masraf yaptirayim.

Senin konun nisan alisverisini gecmis, terbiyesizlige varmis olay. Tekmeyi yemene az kaldi diyen bir nisanliyla evlenirsen sayet,bir gun o tekmenin gercegini de yiyebilirsin. Buraya yaziyorum.
Şu senin yaptigininyapsam annem reddederdi beni... Neler neler aldırdı, kac bin liralık amaaaa kendine bir hirka bile alinmadi diye 2 yildir kinli.

H

Hah ayni iste ayni ya millet bilezigi destek olmak icin takar benim o... da ogluma altin taktim bakin diye millete gosteris yapiyo gerizeklai ama millet bilmiyoki o altinlari biz kredi cekip aliyoruz 😂😂 Geberse de kurtulsam bi keske. Bu kadar yüzsüz ailelere nerden dustuk bilmiyorum baska kizlari örnek gosterip duruyo bide bak o kiz tarafi shnu yapmis diye lan gerizekali benim babam ev verdi ev daha napsin. Sen kadin olaydin da ogluna bi ev yapaydin kredi cektrcegine.
Canim bizim gibiler daha coook ezilir deveye diken insana s**** yaranir bundan sonra bende s.... taraftan olcam gerci iyilik kanima islemis istesem de yapamam da.
Baban ev veriyor kv de falancanin kiz tarafi sunlari yapmis diyor oyle mi ? Valla senin kv benimkinden de pişkinmiş ben benimki en tepe noktasidir diyordum.

Bende, bende cok dusundum ama nisanlimi cok seviyorum. Ne istesem de yapiyor sagolsun tek maasiyla.
Benimki de oyle ben sizden ne istedim ki dedim keske isteseydin dedi. Ogullarini gereksiz keyfi bi borca soktular adam hala onu oduyor son taksidi kaldi, her islerine kosturuyorlar maddi manevi nisanlim da cok yiprandi, kv utanmadan islerimiz de kaldi siz gidince nasil yapacagiz deyip duruyor.

Evlenince yapcagimiz tek sey uyanik olmak. Bi telefonla kepce gibi evi karistirir bunlar daha simdiden basladi benimki ogluna sikayetlenmeye

Hala bohça yapanlar var mı ayol?
Hani kırsalda vardır da bu siteyi takip edenler bari gözünü açıyordur, akıllı davranır diyordum da maalesef yanılmışım.
Neyse...
Belli ki anlaşamıyorsunuz,adam da saygısız,ayrılın bence.
Gelenek, görenek, örf ve adetlerimiz var bilmem haberiniz varmı. Yapmıyorsunuz belki sizin tercihiniz ama küçük görmek kimsenin haddine deil. Sizin gibiler böyle adetleri ortadan kaldırmaya çalışıyor

yine üşüyen prensesten nişanlısı ile ilgili bir konu..
bi kere mutluluğunu paylaş da destek olalım be premses.. böyle giderse evlendikten sonra ohooo konu baslıklarını simdiden tahmin ediyorum.. ama inanıyorum evleneceksin ve konuların ardı arkası kesilmeyecek burayada sinirini boşaltmak için yazıyorsun.. evlilik sorumluluk isteyen bişeydir ama ben eski konularından anladığım ikiniz olgunlaşmamışsınız ve evlenince ne yaparsınız meçhul..

H

Kayınvalideye o.... diyorsunuz oğluyla evleniyorsunuz bu ne? Kadın o.... ise eşiniz ne? Ne pis bir ağzınız var ya sizin yazık.

Sen biraz büyü bence olgunluk böyle birşey değil, nişanlının ailene laf etmesi de hoş değil. Bu küçük sorunlar evlenince büyüyor herşeyi dert etme benim eski halim gibisin. Ama benim gibi musibetle akıllanmanı istemem. Kendi ile ilgili farkına vardığın yanlışların üstüne gitsen herşey değişir
siz nasıl özgüven kazandınız nasıl güçlü oldunuz

Nişan bohçası icin anneyle kaynanayla alışveriş ne ya şaka gibi hala bu adetler kaldı mı en son nenelerimizin gelin zamanlarında vardı 😂😂😂

Hayır ben de evlencem ben yapsam heralde sephoraya mac’ e oyshoya falan sokarım 😂😂 nişan bohçası Ne ya iyi güldüm 😂

nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
ben de hiç durma dedim
bitti uzatmayalım yazmış
neden cesaretim yok
nasıl yapıcammm nasıl
prenses senin kaderin terkedilmek değil aslında ;) biraz kendini düzeltsen tam sevilecek kızsın da olmayınca olmuyor demekki :işsiz:

yine üşüyen prensesten nişanlısı ile ilgili bir konu..
bi kere mutluluğunu paylaş da destek olalım be premses.. böyle giderse evlendikten sonra ohooo konu baslıklarını simdiden tahmin ediyorum.. ama inanıyorum evleneceksin ve konuların ardı arkası kesilmeyecek burayada sinirini boşaltmak için yazıyorsun.. evlilik sorumluluk isteyen bişeydir ama ben eski konularından anladığım ikiniz olgunlaşmamışsınız ve evlenince ne yaparsınız meçhul..
mutluluğum da çok oluyor ama burası bdv dert paylaşıyoruz

Nişan bohçası icin anneyle kaynanayla alışveriş ne ya şaka gibi hala bu adetler kaldı mı en son nenelerimizin gelin zamanlarında vardı 😂😂😂

Hayır ben de evlencem ben yapsam heralde sephoraya mac’ e oyshoya falan sokarım 😂😂 nişan bohçası Ne ya iyi güldüm 😂
Yaparsin yapmazsın senin sorunsalin fakat kimsenin geleneklerine karisip asagilayamazsin.
Ayrica bak ne güzel adet herkes birbirinin yuzunu goruyor! Baska nasil taniycak aileler birbirlerini dugunden sonra az gec oluyor.

Bkz: insanlarla dalga geçerken komik duruma düşmek.

sonra dün aradı
yok dilemem dedi
ben de hiç durma dedim
bitti uzatmayalım yazmış
neden cesaretim yok
nasıl yapıcammm nasıl

Bohça alışverişi falan artık saçmalık, ne çıkarsa bu geleneklerden çıkıyor.
Günümüz erkek tarafı totosu havada çünkü.
Yaptığı yanlış ve bu g.tü kalkık heriften koca olmaz haberınız olsun.

Canım senin önceki konularını da hatırlıyorum. Sanki bu adam evlenene kadar kendini tutuyor da evlendikten sonra sana ızdırap olacakmış gibi bir hali var.Bak şimdiden sinyalleri vermeye başlamış bile. Çok akıllı davran sen daha iyi gözlemlersin sonuçta. Emin ol nişan atmak evlenip ayrılmaktan daha zor değil.
bir de bana diyor evlenirsem ayrılmam senden

Back