Kafamda yankılanan sözler...

Elimde olan bir durum değil. Anlatamıyorum sanırım bilerek kendime bunu neden yapayım? Sürekli böyle birisi değilim diyorum. İlk kez böyle bir şey yaşadığımdan bahsediyorum. ben normalde konuların uzamasını zaten hiç ama hiç sevmem çözümü severim hemen çözülsün isterim. Bu sefer kafamdaki yankılar geçmedi sadece elimde değil. Sadece sizden fikir almak istemiştim. Teşekkür ederim görüşünüz için. İnanın kapris için değil kaprisli birisi de değilim ki neden böyle olduğumu bende anlayamıyorum
 
İnanın boş vaktım yok ama keşke bende sizin gibi olsam bu konuda normalde hiç takılan biri değilim tartışmalara vs konuşulur geçer gider ama bu geçmedi bende memnun değilim halimden :)
 
konuyu o an kapattı iseniz, anlaşmaya vardıysanız, tekrar açmanız gene kavga ortamı yaratır. Affettiğiniz şeyleri tekrar gündeme getirmek karşı tarafı bezdirir. Konuyu açtıktan sonra sakinlik bekliyorsunuz ve muhtemelen nazlanmak istiyorsunuz. Ama bunu yaparsanız daha da sinirlenir karşı taraf ben size söyleyim. Çok aşırı naif kırılgan birisiniz sanırım
 
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı durum bende de var özellikle de eşime karşı. Ben kadınlara bakmaktan ne anlıyorsun niye bakıyorsun ihtiyaç duyuyorsun gibi bir şeyler demiştim, o da sen hiç aynada kendine baktın mı demişti.hani güzel değilsin veya da tatmin etmiyor güzelliğin ki bakıyorum dercesine. Daha öncesinde de görünüşümle veya başka şeylerle ilgili çok canımı acıtan şeyler söyledi. Bütün eski sevgililerim senden iyiydi, anlayışlıydılar dedi. Bunların üstünden baya zaman geçti, eşim bana karşı çok iyi ve telafi etmek için çok şeyler söyledi üstüne sinirle söyledim gözümde dünyada en güzel sensin filan diye ama ben bir türlü unutamadım, ikna olmadım güzel sözlerine . Ben de ona çok şeyler söyledim, görünüşte o düşünmüyor, unutmuş gibi duruyor sanki. Ama ben elimde değil ya aşamıyorum bazı şeyleri. Cevapları tek tek dikkatlice okucam kendim için de. Sizi anlıyorum demek için yazdım ama biraz uzattım
 
Ben yengeç insanıyım. En ufak bir sözü dahi unutmam. Yeri ve zamani gelince mutlaka karşımdaki insana hatırlatırım.

Burda bile bazı üyeler mimlidir bende. Çoğunu göz ardı ettim. Aslında kişisel olarak hiçbirini tanımam. Ama kin tutarım.

Sizde biraz kendimi gördüm.

Yapilan iyiliği ya da kötülüğü, söylenen güzel sözü ya da kötü sözü unutmam. Ama bunun kavgasını yapmaktansa yerinin geleceği anı beklerim.

Eşim hiç memnun değil benim kindarlığımdan. Bazen unutmadığım şeylere şok oluyor.

Size tavsiyem reglinizin geçmesini beklemeniz. Çünkü gerçekten etkiliyor insanin psikolojisini. Ben de reglim yaklaşmışsa banyoya girip ağlıyorum.

En son 10 sene önce rahmetli olan babaannemin gençliğinde anneme "bu tavuğu niye yedin" demesine ağlamıştım.

Dünyanın en saçma sebebi de olsa illaki ağlıyorum
Annem duysa delirmiş olduğuma hükmeder. Ama reglim başlayınca mantığım devreye giriyor.

Biraz bekleyin bakalım. Reglinizin 3. Günü gelsin bi. Baktık kı gene aglıyorsunuz kafanizdan atamamışsınız. O zaman tekrar konuşuruz.

Eşiniz halinizde tavrınızda aksilik hissederse de kesinlikle bu durumu anlatmayın. Bir erkeğin bunu anlamasi mümkün değil.

Başım ağrıyor filan diye gecistirin.

Ama mümkün olduğu kadar bu soruyu kendinize sordurmayacak kadar normal olun.

Kolaygelsin
 
Ama bunlar zaten aşılacak şeyler değil.
Ben az önceki yorumumda konu sahibi arkadaşa fikir verirken böyle ağır ve kırıcı şeyleri asla düşünmedim.

Böyle sözler zaten unutulmaz ve evliliği ciddi anlamda yaralar.

Bunun sizinle alakası yok. Kimse unutmaz bunları.
 
İnanın boş vaktım yok ama keşke bende sizin gibi olsam bu konuda normalde hiç takılan biri değilim tartışmalara vs konuşulur geçer gider ama bu geçmedi bende memnun değilim halimden :)
Bu kadar şeker bir kalple yağmurda dışarı çıkma erir valla
 
Sizi çok net anlıyorum. Dışarıdan biri söylemiş olsa selamı sabahı kesersin durum eş olunca değişiyor ki çoğu insanın yapmadığı şeyi yapıp konuşmuş çözmüşsünüz sınırınızı belirlemişsiniz bir daha belki de olmayacak böyle birşey. . Unutacaksınız unutmaya çalışacaksınız. Öbür türlü ilişkinizi yıpratırsınız.
 
Eşinizin ne yapmasını bekliyorsunuz? Kendini affettirmek için ne yapmalı?
 
yok yok böyle bir şey değildi böyle bir şey olsa hastanelik olurdum dirayetiniz karşısında saygıyla eğiliyorum :)
 
Eşinize diyecek birşey bulamadım. O size bu kadar açık söylüyorsa sizde onda beğenmediğiniz şeyleri söyleyin ama öyle hararetli tartışma anında değil örneğin yemekte çay kahve içerken hiç beklemediği anda.
 
Başımı yastığa koyunca kafamda neler yankılanıyor anlatsam hepimiz oturur ağlarız. Düşünmek istememek için çaba sarf etmek bile o düşüncelere yoğunlaşmanıza sebep oluyor. Bu bir döngü gibi devam ediyor. Bakıyım düşünmeyi bırakmış mıyım dediğinizde aha, sil baştan.

Başka bir örnek, uyuyamama durumunu hiç yaşadınız mı bilmem. Sabahlara kadar uyku tutmaz, sonra uykuya yenik düşersiniz. Kendinizi dakika başı uyandırıp acaba şuan uyuyor muyum diye düşünürsünüz. Geçmiş olsun nur topu gibi uyunmamış tam gün.

Velhasılı içinde bulunduğunuz durum kesinlikle regl etkisi. Bende de olur 10 sene önceki konuları açarım içimde. Ama geçecek emin olun. Serotonin(böyle mi yazılıyor bilmiyorum) salgılamanıza yardımcı işler yapın. Yürüyüş mesela çok iyi gelir. Çikolata yemek de olabilir.
 
Regl boyunca çikolata yemenizi öneririm .
 
Konu ve eşinizin size sarfettiği sözler her ne olursa olsun eğer affedip kaldıramayacağınız ve kişilik olarak yok sayamayacağınız şeylerse kolayca affetmemek, ve bu durumunuzu kişiye de söyleyip konuyu kolayca kapatmamak ok. Zaten eş kişisinin de (eğer gerekiyorsa) ciddi bir süre huzurunun kaçması bir daha hassas olduğunuz bu konularda özenli olmasını, kırmızı çizgilerinizi öğrenmesini sağlar

Ama ; konuyu ertesi gün kapatmasına izin verip, özürünü kabul edip normal hayata dönüp her regl döneminde bunu kabullenemiyorum triplerine girip bu halinizi yeniden eşe açmak kapris yapan, sorun çıkaran, sorun yokken bile mutsuz eden, negatif enerji saçan bir kadın olduğunuz algısına yol açar sadece.

Dahası zamanla ciddi kırgınlıklarınızı, haklı göz yaşlarınızı, yeni sinirlenmelerinizi önemsememeye "aman her zamanki dırdırcı ve mutsuz insan işte" algısıyla üzüntülerinizi ciddiye almamaya yol açar

Regl dönemimde ben de hüngür şakır ağlayan, ağlaklığıma sinir olup buna da ağlayan bir kadındım . Ama bu durumumun acısını kimseden çıkarmayı tercih etmedim. Siz de etmeyin çünkü regl geçip gider ama yok yere sarstığınız ilişkinize açtığınız yaralar kalıcı olur

Kendi kendinize atlatamayanlara bu dönemleri için uzman yardımı önerdim ve geri dönüşler hep olumlu ve teşekkürle dolu oldu. Aklınızda bulunsun
 
Son düzenleme:
Duzeyli bir tartisma yapabiliyorsaniz neden icinizde tutuyorsunuz ki

İcsel hesaplasmaniz bitmemis, ottan sebeplere kavga cikaracaginiza, ki adam sok oluyormus, ilk defa boyle oldum da diyorsunuz, o zaman anlatip rahatlayin derim ben ama bunu en iyi siz analiz edebilirsiniz, esinizle aranizdaki iliskiyi.
Bir de pms doneminin etkisiyle cosmus da olabilirsiniz.

Biz esimle gecmisten gelecekten neden oyle yapmadigimizdan neden boyle yaptigimizdan her seyden ama her seyden konusabiliriz.
Aklima takilanlari sorabilirim, ben kirdiysam o da bana sorar, o bana gore daha cabuk kapatir defteri ama yine de ben anlatirsam dingin bir deniz gibi dinler beni.

Benim en kuytu koselerimi, en buyuk sirlarimi, zaaflarimi bilen maskesiz olarak beni gorebilen tek kisidir esim ve bu tanistigimizdan beri boyle.

Konuyu bilmiyorum ama yine kendimden ornekle gidersem su an boyle degil ama evliligimizin ilk zamanlarinda ben de taktim mi takardim
Zamanla bazi seylerin esimle degil kendimle kavgam oldugunu anladim, icimde halletmek icin kendime zaman tanidim
Yani bunu acarsam bu sudur, kotu bir aile iliskisinin yani kok ailemin izleri silinmeden evlenmisim ve surekli eyvah babama mi benziyor ya da eyvah neden babam gibi degil arasinda bocalamisim
Yani bazen karsimizdakinin hic haberi yoktur ama bizde eski bir yara canlanir, tekrar travmatize oluruz
Boyle bir sey midir bilmiyorum tabii sizdeki

Simdi donup bakinca ben bazen basarmisim bazen basaramamisim
Basaramadigimda esimden yardim istemisim, bir tartismada ozellikle de yeni evliyken tek tarafli hata yoktur karsimizdaki normal biriyse, bunu anlamisim
Ben esime seninle tartistikca devalaniyorum, buyuyorum, baska seyler goruyorum demisim hic unutmaz.

Hormonlariniz duzene girince bir kez daha dusunun, hala asamiyorsaniz benim tavsiyem medenice iletisim kurmanizdir.
Yani boyle cunku pasif agresif bir tepki veriyorsunuz, icinizdeki baska disa yansittiginizin adam tarafindan bilinirligi yok, nereden tutsak elde kalir.
 
Tkintili insanlardansiniz galiba

 
Bir de premenstüral sendromu böyle ağır yaşayan kadınlara açık havada yürüyüş, düzenli hafif sporlar, neşeli müzikler, bitter çikolata, bazı kokular (araştırırsınız), bazı doğal taşlara temas, toprakla temas, psikolojik terapi hatta çok daha ağır boyutlarda olduğuna tıbben karar verilirse de duruma özel tıbbi yardım gibi bir çok çözüm önerileri var.

Bunları da hatırlatmış olayım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…