• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama takiyor muyum yoksa takmiyor gibi mi görünüyorum?

Bence size teşekkür etmiş, kınarsınız=kibarsınız yazım hatası olmuş sanırım. O kadar laf çarpmalı yorumlar oluyorki kimse birbirinin gerçekten iyi bir şey Dediğine inanamıyor

Ben cümlede anlam düşüklüğü olmakla beraber, mealen; naif yazmışsınız, yaralayıcı da konuşmamışsınız, bu şekilde istediğiniz kadar kınayabilirsiniz, kinaye yapmıyorum dendiğini sanıyorum. Umarım sizin düşündüğünüz gibidir. Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

• Beğen
Reactions: GCA
Arada bir saat var kardeşiniz okula nasıl gidip gelecek her gün her gün? Ayrıca anneniz sizin çocuğunuza bakmak zorunda mı? Şart koşmuşsunuz resmen.
Ne olmuş 1 saat varsa. İstanbulda 2 saat sürüyordu okula gitmem

Yanlış anlamayın ama Siz artik evlisiniz. Sevgi annelerde herzaman aynıdır ama bu konuda önceliği kardesinize vermekte haklılar. Şuan evdeki bekar çocuklardan sorumlular düzen değiştirebilirler. .
Ben de katılıyorum birçok arkadasa bu anneanne yada babannelerin sevme zamanı, bakma zamanı değil. Zaten ömür çocuk bakmakla geçiyor inanın bakmak istiyorlar ama sorumluluktan da korkuyorlar.

Yurtta niye kalamıyor kardeşiniz? Bende yurtta kalmıştım üni boyunca. Konforlu değildi ama ailemin düzenini bozmayı teklif edecek kadarda saçmalatmamıştı şükür. Sizde kardeşinizde bencilsiniz. Okul bitince ya da sizin artık bakıcıya ihtiyacınız kalmadığında ne olacak peki?

İpek hanim, bu cevabınızda benim yazdıklarımla ilgili ne demek isteğinizi pek anlamadım; " Çok kınarsınız" demişsiniz, bununla neyi kastettiğinizi anlamadım, belli ki bir yanlış anlaşılma var. Bu düşüncenize hangi cümlemin sebep olduğunu paylaşırsanız, kendimi size daha iyi ifade etmek isterim. Kınamak gibi bir kastım asla olmadı çünkü.
Kibarsiniz yazacaktım telefon hatası olmuş

Sizi kötülemek için demedim yada rahatsız etmek için kafama taktımmı diye sormuşsunuz bende evet takmışsın dedim.Bununla egomun ne alakası var anlamadım.
Ben diğer yorumlarınızla birleşince arkasından da bu arada evet demeyi unutmusum kafana çok takmışsın haha minvalinde bir yorum okuyunca öyle hissettim
Ben eleştiriye açığım objektif olarak bakın diye de kendim dedim zaten ama dalga geçer gibi yorumlar insanın zoruna gidiyor hak verirsiniz

Yanlış anlamayın ama Siz artik evlisiniz. Sevgi annelerde herzaman aynıdır ama bu konuda önceliği kardesinize vermekte haklılar. Şuan evdeki bekar çocuklardan sorumlular düzen değiştirebilirler. .
Ben de katılıyorum birçok arkadasa bu anneanne yada babannelerin sevme zamanı, bakma zamanı değil. Zaten ömür çocuk bakmakla geçiyor inanın bakmak istiyorlar ama sorumluluktan da korkuyorlar.
Haklisiniz tabii ki istemeyebilirler bu cok normal bir durum
Ama bilmiyorum kırıldim belki de ben haksızım olabilir
Biz kardeşimden daha kötü şartlarda okuduk kimse vah vah demedi şimdi böyle yapılması belki zoruma gidiyor

Kardeşin öyle konuşarak haksızlık etmiş size ama annen zaten olduğun şehre gelmek istemiyorsa insanları zorlayamazsın 1 saatlik mesafe de çok değil arada gelir bakar uzatılacak bir konu değil.
Yok uzanıyor zaten uzamadi da sadece iki defa konuştuk o da ıkincisinde asıl sebebi söyledim
Olmadı haftanın 3 4 günü gelir bakarım dedi zaten kendisi burda ben zorlamisim gibi anlaşılıyor ama bu teklifi yapan da annem

Yurtta niye kalamıyor kardeşiniz? Bende yurtta kalmıştım üni boyunca. Konforlu değildi ama ailemin düzenini bozmayı teklif edecek kadarda saçmalatmamıştı şükür. Sizde kardeşinizde bencilsiniz. Okul bitince ya da sizin artık bakıcıya ihtiyacınız kalmadığında ne olacak peki?
Ben de yurtta kaldım hem de ne şartlarda ama kaldım yani
Okul bitince ne olacak bilmiyorum zaten taşınma kararı veren kendileri muhtemelen kardeşim bu defa da çalıştığı yere götürecek onları

Anneyi düşündüm ilk ne zor yahu bir evlat der ben üni okucam benimle ilgilen yemek yap diğeri der çocuğuma bak bu analar çocuklarını büyütüp ne zaman dinlenecek yahu hangi evladına koşsun yetişsin 10 tane eli yok ki bu insanların kaç yaşına gelmiş insanlar belli sağlık sorunları bile vardır tahminimce ah analar ah iyi ki varlar telefonla aradığımızda açtıkları zaman seslerini duymak bile yetiyor 😪iyi olsunlar sağ olsunlar yeter ki

Yani bir yerde kardeşiniz de haklı, bende annem yeğenime bakarken evi ihmal etsin istemem. Çünkü ben onun çocuğuyum diye düşünebilirdim ama yeğenim yok o yğzden tam empati de yapamadım. Ama açıkçası ben sizden çok kardeşinizi haksız buldum, yurtta kalamıyorum deyip aileyi başka şehre taşımak doğru gelmedi, insanların düzeni böyle bozulmamalı. Üstelik bu insanalr ortalama 50 yaş üstü ve artık hayat düzeni oturmuş insanalrsa, kardeşiniz bana o konuda çok bencil geldi
Anneniz evi ihmal etmek mi kaç yaşına gelmiş kadın ne yapıp yapmayacağını evladına soracak değil ya bi zahmet ev işlerine yardım etsin kocaman olmuş evlatlar çamaşır assın yemek de yapsın küçükken büyütmüş altını bezlemiş yedirmiş içirmiş torununa da bakar isterse evi biraz ihmal de eder kaç yaşına gelmiş kadın sorumluluğu evladından öğrenecek değil ya bi zahmet okuyacak olan da evladına baktıracak olan da anaya güvenmesin efendim 18 yaşına geldi mi Avrupada herkes kendi başının çaresine bakıyor

Anneniz evi ihmal etmek mi kaç yaşına gelmiş kadın ne yapıp yapmayacağını evladına soracak değil ya bi zahmet ev işlerine yardım etsin kocaman olmuş evlatlar çamaşır assın yemek de yapsın küçükken büyütmüş altını bezlemiş yedirmiş içirmiş torununa da bakar isterse evi biraz ihmal de eder kaç yaşına gelmiş kadın sorumluluğu evladından öğrenecek değil ya bi zahmet okuyacak olan da evladına baktıracak olan da anaya güvenmesin efendim 18 yaşına geldi mi Avrupada herkes kendi başının çaresine bakıyor
Ama annemi bebeğe bakmak için çağıran veya üniversite okuycam yanıma gel diye çağıran ben değilim ki, ben sadece yorum yapmıştım 😕

Anneyi düşündüm ilk ne zor yahu bir evlat der ben üni okucam benimle ilgilen yemek yap diğeri der çocuğuma bak bu analar çocuklarını büyütüp ne zaman dinlenecek yahu hangi evladına koşsun yetişsin 10 tane eli yok ki bu insanların kaç yaşına gelmiş insanlar belli sağlık sorunları bile vardır tahminimce ah analar ah iyi ki varlar telefonla aradığımızda açtıkları zaman seslerini duymak bile yetiyor 😪iyi olsunlar sağ olsunlar yeter ki
Zor tabii ben de kıyamıyorum ama inanın zorla bakacaksın diye bir diretmem de yok olmaz da zaten kendisi bakardım dediği için dedim bakamam da diyebilirdi ama demedi
Tabii ki önce sağlıkları her zaman
Iyi ki varlar ❤

Ama annemi bebeğe bakmak için çağıran veya üniversite okuycam yanıma gel diye çağıran ben değilim ki, ben sadece yorum yapmıştım 😕
Yok siz yorumda demişsiniz ya annem evi ihmal etsin istemem diye ona istinaden yazdım yeğenim yok olsa öyle düşünürüm gibi demişsiniz ondan dedim 😁

Zor tabii ben de kıyamıyorum ama inanın zorla bakacaksın diye bir diretmem de yok olmaz da zaten kendisi bakardım dediği için dedim bakamam da diyebilirdi ama demedi
Tabii ki önce sağlıkları her zaman
Iyi ki varlar ❤
Size de kıyamadığı için 3 4 gün gelir bakarım demiştir kadıncağız napsın kardeşinize de diğer kalan 3 gün için yemek yapıp dolaba buzluğa koyacak diğer 3 4 gün de size koşacak kardeşinize de kızdım açıkçası ikizler burcu mu hanımefendinin kendisi 😁

Kim haklı kim haksız bilmiyorum ama annenize çok üzüldüm.
Bir çocuğu yurtta kalamam dedi die bütün düzenini bozacak kadın.Yeni şehir yeni başlangıç. Dicem ki belki yeni çevre iyi gelir,değişiklik olur.Bu sefer öbür çocuğu gel çocuğuma bak die tutturuyor.Kadın bebek de bakarsa yeni çevre hak getire. Tek işi hizmetçilik gibi olacak.Allah evladın da hayırlısını versin.

Annenize bize yakın bir yerde oturun demek yerine onlar taşındıktan sonra siz ona yakin oturun. Ya bakıcı tutarsınız yada temizlikçi anneniz yorumlamış olur. Şahsen ben caliscam diye annemi bir saatlik yola sürmem. ( Doğumdan önce annemin yanına taşındım. Torun bakmayı çok istedi. Onlar bize yardım eder, bizde onlara)

Kız kardeşiniz annem yorulur abla yolda dese haklı ama üni kazanmış bir yumurta kırsin hanımefendi. Ya anneniz gelmeseydi yanına, o zman yemek ve temizlik yapacaktı evde. Bana ikiniz de bu konuda bencilce düşünüyorsunuz gibi geldi.

Kardeşim de bana abla annemi yorma dikkat et, diye uyarır bu arada.

Back