• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama takiyor muyum yoksa takmiyor gibi mi görünüyorum?

ya gerçekten şurada saçma sapan yorumlar okuyorum.

kimisini durumu olur anneye baktırmaz, kimisinin durumu olmaz anneye baktırır. yok ekonomik bağımsızlığı eline alacakmışsın da, çocuğun sorumluluğunu üstüne alacakmışsın da, kendini bilmeden çocuk yapmayacakmışsın da... bilmem ne?! çocuk aniden gelse yani habersiz gelse ne olacak? o zaman da çok para kazandığının önemi oluyor mu acaba? vaktin olacak mı acaba? bakabilecek durumda olacak mısın acaba? kimse kusura bakmasın. çocuk yapmak için paraya ihtiyaç yok. her çocuk nasibiyle geliyor. isteyen marka giydirir, isteyen pazardan giydirir. çocuğun okul başlayana kadar abartı masrafı yok.

konuya gelirsek arkadaşım, ben de evliyim. ben bu durumda olsam annem bana yardımcı olur, kardeşim de hayatta böyle bir şey demez. bir anne baba çocukları için her şeyi yapar. sen zor durumdaysan annen sana yardımcı olmalı. ama olmuyorsa sen de mesafeni korumaya bak. bu hayatta kimin kime bakacağı belli olmaz. bir bakarsın sen kardeşine kardeşin sana.

eşinle annenin meselesine de gelince, aynı şehirde yaşamaya başlayacaksınız. eşinle bu durumu konuş. aralarını yapmaya çalış. aile olmak, sizin açınızdan daha hayırlı olur.

sağlıcakla,
Niye annesi bakmaya gelince mesafe koysun annesine. Bir istediği olmadi diye annesinin o kadar emeğini, bakıp büyütüp meslek sahibi yapmasını görmezden gelip bir kalemde silsin mı yani? Anne, babalar çocukları için her şeyi yapar demissiniz de evlatlar için geçerli değil herhalde sizin için hemen mesafe koyduğunuzda gore. Cocuk yapmak için para lazım değilmiş de, anneye sormadan bakar mısın diye yapılırmış anne bakmak zorundaymış da... mis de mis

Ailemi nerde kullandım ya kolumu kıpırdayamayacak kadar hasta olduğumda bile annemi çağırmadım baktım çocuğuma çünkü biliyorum ki bakmak zorundayım
Annem kreşe yollama küçük gerekirse bakıcı tut dedi ben bakmam bakıcı tut demedi zaten de annem tamamen bakmadi ama zor durumda kalınca hep yardim etti zor durum diye bahsettiğim benim toplantımın olması eşimin o saatte işte olmak zorunda olması tuvalet eğitimi gibi
Kardeşi mi tanısanız asla öyle bir niyeti olmadığını görürdünüz
Mecbur bakacak diye de bir düşüncem yok
Benim yaşadığım ile gelin teklifi bile dayatmaktır. Bahaneler buldular gelmemek için demişsiniz. Onlarda istemediklerini belli etmiş. Tuzum kuru diye yazmıyorum. Çocuk istiyoruz. İşten çıkıp kendin bakarım diyince annem ben bakarım dedi. Eşime hangimşzşn annesi bakarsa bakıcı ya vereceğimiz parayı annemize veririz dedim. Hemde ihtiyaçlarını görürler.yaşı gayet kreş için uygun.

20 yaşındaki bir insana eşlik etmek ile bebek bakmayı bir tutmak mümkün değil.
Yani anneniz birincisine tamam dediği için, ona tamam diyen buna da tamam demeli denmemeli.
İkisi aynı kefeye konulabilecek şeyler değil.
Anneniz kardeşinize eşlik etmek isteyebilir ama bebek bakmak istemeyebilir. Kaldı ki eşinizle de pek iyi anlaşamıyorlarmış.
Bunu anlamazdan gelip, duygusal baskı yapmamak lâzım.
Anneniz, babanız ve kardeşiniz bir aile. Siz eşiniz ve çocuğunuz bir ailesiniz.
Onlar sorun olarak gördükleri hususta kendi çözümlerini üretmişler, siz de kendi sorununuza kendi çözümünüzü üretmelisiniz.
Söyle nahif cevapların hastasiyim çok kınarsınız kesinlikle kinaye değil teşekkürler beni haksız da bulsanız yaralayıcı konuşmuyorsunuz.
Annem kardeşimin de yanına gitmek istemiyor ama okusun diye tamam diyor mecburen aslında.
Duygusal baskı yapmadım bir defa dedim kayıtlar yetişmez vs bahane buldular geven konuşurken de kreş için çok küçük dedim annem de asıl sebebi bu dedi tamam.haklisin dedim kapattım konuyu ne onun bana ne benim ona kırgınlığım kızgınlığı olmadı aramızda bir tartışma geçmedi

Tabii ki güvenmedim düşünmedim de annem her zor zamanımızda da gelip yardim etti Allah razı olsun.
Yoruldu tabii ki ama ben madem şehir değişikliği olacak herkesin yararına olsun diye düşünmüştüm.
biraz kardeşinizi kıskanmışsınız gibi hissettim bende
madem ona kolaylık sağlanıyor banada faydanız dokunsun gibi düşünmüşsünüz
kardeşiniz kız mı erkek mi?

Kardesin erkek mi? 20 yasinda diyorsun, yani 2 yildirda üni sinavini geçememis. Özel okula mi gidecek? Anne babasinin tüm düzenini bozan, sirf yemek için kusura bakma ilerisi zaten pek parlak görünmüyor.

Annenin yardimini istemeni anliyorum, dogal fakat senin planinda tam iyi degil. Okuldan 1 saat uzaklikta. Muhtemelen kardesin her gün 2 saat yol yapmak istemiyor ve annen ona kiyamadigi için istemedi. Annen bos yere düzenini bozmasi zaten saçma.

Bencede cocuk yapilirken, "kim bakacak" diye düsünülmeli. Ve evet bencede anneanne/dede mecbur birakilmamali cocuga bakmak için. Maddi durumunuz yeterli ise, krese yollayin cocugu. Koronu cocuklari daha az etkiliyor ve cocuk en çok arkadaslarindan ögreniyor zaten.
Kardeşim kız üniversiteyi kazandı ama bir gün sonra yapamıyorum diye ağlayıp geei döndü
Bir de yol yapma durumu yok bizim yaşadığımız şehre puanıyla geçiş yapabiliyor bir şehir de hep birlikte olacağız yani
Kim bakacak konusunda düşündük ama planladığımız gibi olmadı
Kreşe yollayabilirim çalıştığım yerin yanında devlet okulu da var kızımın yaşıtlarını alan oraya yollamak istiyorum aslında
Ben de sosyalleşmesi acısından kreş diye karar vermiştim herkes çok erken sıkılır dedi

Kardesinin yanina gidecekler diye hemen bir beklentiye girmissin. Anne baba surekli size yaranmaya mi calisacak? Bakin basinizin caresine
Yaranmaya çalışmak ne alaka ya ? Yaranmak ne çirkin kelime neden yaransınlar ya da sizin uslubunuza yaranmasalar da annem babam onlar benim her zaman ne olursa olsun bu değişmez
Umarım ilerde çocuğunuz ihtiyaç duyduğunda da rahatlıkla sana mi yaranacağım bak.basinin çaresine diyebilirsiniz rahatlıkla

Bence annenizin en büyük problemi eşinizle anlaşamaması. Bu bir şekilde düzelmediğı sürece bence de en hayırlısı bakmaması.

Bende istemezdim annem kendisiyle anlaşamadığı bir damatta gidip çocuk bakıp yemeğini yapmasını. Niye annenizi bu duruma düşürüyorsunuz? Çocuk sizin yemek sizin kardeşiniz bekar ve annenizin çocuğu.
Ben annem gelsin yemek yapsın demedim hatta gelirsen cocuk sana gelir düzenin bozulmasın dedim eşimi de görmeyecek bile üstelik ben gelince o gidecek

İki çocuk büyütüyorum, biraz elimden düşsünler kendime/evliliğime vakit ayırayım diye beklediğimi bilirim. Şimdi lise/üniversite çağlarındalar fiziki çaba çok azaldı, ruhsal yorgunluk başladı. Hepsi bitti ayaklarının üstünde durmaya başladılar derken, torunlara bakmak için 20-30 küsür yıl önceye dönmek istemem açıkcası. İnsanın ortalama ömrü ne ki zaten. Karı koca bir kaç gün kafa dinlemek isterler destek olurum, bakıcı bakar talep olursa günlük ziyaretimi yapar göz kulak olurum ama yeniden doğurmuş gibi tamamen üstüme alamam. Zaten bunu isteyende bencildir bence.

Kız kardeşiniz için şehir değiştirmek belki onlara da iyi gelecek, ama çocuk başlı başına koşturma olacak. 3 yaşına kadar en zor zamanlarını eşinizle ortaklaşa bakarak büyüttüyseniz şimdiden sonrası daha kolay. Anne babayı biraz kendi haline bırakın, dinlensinler artık.
Kardeşim de kızım gibi baktırır kendine yemek önüne gelir hicbir şey yapmaz sadece kendini idare eder
Öyle tabii ki haklisiniz bakmak istemeyebilirler ama annem burda çalışsan ben bakardım diye kendisi söylediği için ben de onlara bunu teklif ettim

Niye annesi bakmaya gelince mesafe koysun annesine. Bir istediği olmadi diye annesinin o kadar emeğini, bakıp büyütüp meslek sahibi yapmasını görmezden gelip bir kalemde silsin mı yani? Anne, babalar çocukları için her şeyi yapar demissiniz de evlatlar için geçerli değil herhalde sizin için hemen mesafe koyduğunuzda gore. Cocuk yapmak için para lazım değilmiş de, anneye sormadan bakar mısın diye yapılırmış anne bakmak zorundaymış da... mis de mis
Benim mesafe koyma gibi bir durumum olamaz yok da zaten bakmak zorunda da kesinlikle değil hatta daha evlenmeden ben cocuk falan bakamam derdi annem kızım doğdu keşke ben baksam torun farklıymış dedi.

Çocuğu imkanına göre yaptım zaten atandım öyle yaptım elbette biz de bunlari düşünüyoruz yurtdışında yaşamıyoruz diye cocuk dünyaya getirmeyecek miyiz ? Dediğim gibi aslında planlanan farklıydı ama eşim işsiz kaldı planlar değişti özel sektör çalışanı olduğu için iş bulamadı bakıcı parası vs hesaplayınca çalışacağı ücreti aştı gibi sorunlar oldu
Annemle babam bu yaştan sonra kardeşim için şehir degistiriyorlarsa bana da yardımcı olabilirlerdi diye düşündüm bir de şöyle bir şey var annem çocuğa bakmak istemiyorum demedi yani biz onların şehrinde olsaydık bakardım dedi hatta

Zaten oglu için sehir degistirmesi yanlis. Cocuk tek basina üniversiteye gidebilmeli.
Annen sanirim sana karsi dürüst degil. Hem bakarim diyor, hem gönlü yok aslinda. Ki gönlü olmak zorunda degil, ama en azindan yalan söylemesin.

Diger taraftan yalan olmadigi tam belli degil. Muhtemelen sirf oglu sikinti çekmesin diye, 1 saat uzaklikta kalmak istemiyor. Kim bilir cidden toruna bakmak istiyor fakat ogluna kiyamadi.

Her halukarda mecburen artik çözüm bulmalisin. Anne seçenegi elendi artik bu saatten sonra. Ondan dolayi kres diyorum.

biraz kardeşinizi kıskanmışsınız gibi hissettim bende
madem ona kolaylık sağlanıyor banada faydanız dokunsun gibi düşünmüşsünüz
kardeşiniz kız mı erkek mi?
Kıskanma değil de şımarıkca buldum ve tahammül edemedim simarikligini bizim bir kardeşimiz daha var doğu görevinde illa gidilecekse onun yanına gidin onun yardıma ihtiyacı daha çok olur sonuçta uzakta tek başına bile dedim aslında
Kardeşim kız

İmkanlara göre yapmak evet mantıklı olan ama kreş ya da okul sistemine göre çocuk yapılmaz yani. Ben kendim bakabilecegim için şanslıyim. Üç yaşından sonra da kreşe verip çalışmayı düşünüyorum. Anneanne ya da babaanneye güvenip dogurmadim ki bu bana da yanlış geliyor, ilk yorumda söyledim zaten konu sahibine.

Kreste bir imkandir. Yani biri bu cocuga bakacak degil mi? Eger evde 1 maastan feragat edemeyip, anne yada baba evde kalamaz ise, evet bu cocugun kresi düsünülecektir ve evet ona göre cocuk yapilmali.

Konu sahibin durumu farkli gibi, daima hersey plana göre gitmeyebilir, acil durumlar ortaya çikabilir. Ama ilk önce cocuk yapmadan önce maddi durum düsünülmeli, kim bu cocuga bakacak, nasil bakilcak düsünülmeli. Türkiye sosyal devlet degil ki desen imkanlar çok, bir sekilde yolu bulunur.

Zaten oglu için sehir degistirmesi yanlis. Cocuk tek basina üniversiteye gidebilmeli.
Annen sanirim sana karsi dürüst degil. Hem bakarim diyor, hem gönlü yok aslinda. Ki gönlü olmak zorunda degil, ama en azindan yalan söylemesin.

Diger taraftan yalan olmadigi tam belli degil. Muhtemelen sirf oglu sikinti çekmesin diye, 1 saat uzaklikta kalmak istemiyor. Kim bilir cidden toruna bakmak istiyor fakat ogluna kiyamadi.

Her halukarda mecburen artik çözüm bulmalisin. Anne seçenegi elendi artik bu saatten sonra. Ondan dolayi kres diyorum.
Kardeşim kız.
Aslında şöyle bir şey var annem gitmek istemiyor öğrensin zorluk da görsün diyor ama babama kalırsa kardeşimin psikolojisi bozuk ve kendine zarar verecek çünkü kardeşim babamın ona olan zaafını kullanıyor ben bunu babama da dedim hayır öyle bir şey yok demedi bana
Annem en son kendisi bu korona zamanı kreş olmaz gerekirse 3 4 gün gelirim dedi he ben bunu duydum diye illa ki gelecek oh be modunda değilim hatta cocuk bizde kalsın hafta sonu alırsınız dedi şakayla karışık o hiç olmaz dedim
Ya kreş ya da eşimle yine halletmeye çalışacağız alttan alttan çok hissettirmeden oturduğum binada bakabilecek olan var mı diye de araştırıyorum

Kreste bir imkandir. Yani biri bu cocuga bakacak degil mi? Eger evde 1 maastan feragat edemeyip, anne yada baba evde kalamaz ise, evet bu cocugun kresi düsünülecektir ve evet ona göre cocuk yapilmali.

Konu sahibin durumu farkli gibi, daima hersey plana göre gitmeyebilir, acil durumlar ortaya çikabilir. Ama ilk önce cocuk yapmadan önce maddi durum düsünülmeli, kim bu cocuga bakacak, nasil bakilcak düsünülmeli. Türkiye sosyal devlet degil ki desen imkanlar çok, bir sekilde yolu bulunur.
Sorun maddi değil kesinlikle yani şöyle diyeyim eşim kızım için çalışmadi bu sene aldığı para bakıcıya gidecekti ve biz bakıcı konusunda emin olamayacaktık
Dünyaya gelmesine vesile olduğumuz çocuğa da bir şekilde bakacağız mecburen şartları biliuorduk
Siz çalışan biri misiniz? Çocuğunuza annenize baktırma ısrarı neden bu kadar ? Kadıncağız neden iki çocuğun sorumluluğunu alsın mecbur mu vallahi acıdım kadına.. Belli bir yaştan sonra sorumluluk almak insana zor geliyor ( haklılar )bunun insan istemediği için değil bu zamana kadar çok emek verdikleri fedakarlık yaptıkları yıprandıkları için .. Artık belli bir yaşın getirdiği sakinliği yavaş yaşamağı istiyorlar. Son derece haklılar annenizi bu kadar yormayın
Ben çalışıyorum evet hayır ısrar değil sadece madem değişiklik olacak herkese faydası olsun dedim hatta annem kendi de bakarım dedi bakmak istememe durumu yok yani bazen özlerler gelirler annem kardeslerinle gezin ben bakarim der hiç istemese kendi demez zaten keşke bizle kalsa götürürdüm der

annen çocuğuna bakmak zorunda değil yaparken sorduysan bakarım dediyse o ayrı kardeşini haklı buluyorum

Benim yaşadığım ile gelin teklifi bile dayatmaktır. Bahaneler buldular gelmemek için demişsiniz. Onlarda istemediklerini belli etmiş. Tuzum kuru diye yazmıyorum. Çocuk istiyoruz. İşten çıkıp kendin bakarım diyince annem ben bakarım dedi. Eşime hangimşzşn annesi bakarsa bakıcı ya vereceğimiz parayı annemize veririz dedim. Hemde ihtiyaçlarını görürler.yaşı gayet kreş için uygun.
Madem şehir degistireceksiniz buraya gelin dedim burda bir dayatma yok hayır dediler küsmedim tavır yapmadım biliyorum zorunda değiller
Biz de eşimle öyle düşünüyorduk kim bakarsa para veririz almazsa ihtiyaçlarını karşılarız diyorduk
Ben zaten kardeşime onu da dedim anneme de para vermeyi düşünüyorum sadece önemli olan güvenmek dedim

Back