Kafama takiyor muyum yoksa takmiyor gibi mi görünüyorum?

Anneme kalırsa aslında düzen bozup oraya da gitmek istemiyor ama babama kalırsa kardeşim kendine zarar verecekmiş öyle düşünüyor ki öyle bir durum yok

Kardeşim annemle babama aman aman düşkün biri kesinlikle değil ama asosyal lisede çok sorunlar yaşadı ve aşamıyor bir türlü ailemi çağırıyor ki arabayla okula gitsin gelsin orda kimseyle muhatap olmasin eve gidince yemeği hazır olsun
3 yaştansa 4 yaş daha ideal gibi dusunuyirum tuvalet yeme içme tam oturur diye veya yarim gün gitsin diye düşünmüştüm
Darlamadim ama gelmelerini istedim

Ben kardeşime binlerce seçenek sundum hepsi de makuldu kabul etmedi
Annem için tabii ki önce çocuğu fakat kardeşim 20 yaşında ben üniversiteye gittiğimde 17 yaşindaydim
Kardeş benim kardeşim ama ömür boyu annemleri yanında taşıyamaz evlenince ne olacak diye defalarca dedim anlamiyor

Yani ülkedeki kreş sistemine göre mi çocuk yapıp yapmamaya karar verelim? Mantıklı mı sizce bu? Öncekilere cevap vermiyorum çünkü bulunduğunuz ülke ile ilgili şeyler bunlar.

3 yaşındaki bir çocuk kreşe gidebilir bence pandemi de geçici bir süreç yakında biter.. Bir süre daha idare edilip kreşe verebilirsiniz. Kimse annesine güvenip çocuk yapmamalı bence. Ayrıca kardeşiniz de saçmalamış yurtta kalamıyorsa ev falan tutsun ne alaka tüm aileyi peşinden sürüklüyor ki.. İkiniz de bir tuhafsınız bence

Kardeşinizle siz bir değilsiniz; o hala okuyan ve maddiyatı ailesiyle bir. Ama siz artık çocuk sahibi Kendi bütçes ailesi olan bir yetişkinsiniz elbette onu kayırırlar ihtiyaç söz konusu olunca. Yurtta tek başına yapamıyor olabilir orada tek yaşaması maddi olarak zorluyor olabilir. Madem taşınıyorsunuz bana da faydanız dokunsun demek bana çok eşitsiz geldi. Annenizden artık birşey istemeyin yaparsa sevinin yapmazsa da geçmişte size emeklerini hatırlayıp ona sayın

Söyle söyleyeyim ekonomik bağımsızlığın var ve çalışıyorum cocuk da planlı bir çocuktu eşimle düşüncemiz bir yıl dönüşümlü bakip sonrasında bakıcıya vermekti ama eşim işsiz kalınca bu şekilde baktık işler değişti yani her şey planlandığı gibi gitmiyor bazen kaldı ki dediginiz gibi sürpriz ve plansız bir gebelik de olabilirdi
Annem kreş için erken görüyor ama bakmaya gelmiyor yaşadığım yerde kimseyi tanımıyorum bakici bulsam bile güvenilir mi bilmiyorum diye dedim
Teşekkürler

Anne çok fedakar olduğu için 2 kardeş de sömürmenin yollarını arıyorsunuz. Senelerdir size zaten destek olmuş. Bencillikte siz bir tık öndesiniz.
Ya gerçekten şu kadar kırıcı olmak size ne kazandırıyor anlamıyorum sadece benim anlattığım olayı biliyorsunuz senelerdir sömürmek falan nerden çıktı cidden ya ?
Tamam en bencil benim annemi daha çok nasıl sömürürüm diye bakıyorum

Yani ülkedeki kreş sistemine göre mi çocuk yapıp yapmamaya karar verelim? Mantıklı mı sizce bu? Öncekilere cevap vermiyorum çünkü bulunduğunuz ülke ile ilgili şeyler bunlar.

Tabiki mantikli. Cocugu imkanlara göre yapacaksin. Ben mesela Türkiyede ya çocuk yapmazdim, yada baya para kenara biriktirip o sekilde yapardim, çünkü orda ne yazikki hersey paradir. Yükü hep anneanne/babaannelere koymaktan iyidir. Ben kizimi canimdan çok severim fakat ben bunu 30 yil sonra tekrarlayamazdim mesela.

Cocuk bakmak sabir isidir çünkü. Tam rahatlayacagim zamanda gidip sabah 6da kalkip çocuk bakamam. Ha anne baba hasta, cocuk hasta bakarim. Tatilde bakarim yada anne baba gezmek isterse bakarim felan. Ancak ben her gün her gün 60 yasimdan sonra bakamam cocuga.

Ve bu ayni hakka herkes sahip olmali, ülkenin sartlari ne olursa. Bu sartlari anne babalar düsünmeli çünkü. Hersey zaten zor, cocuk büyütüp, sonra okula gitmesi, hep sinavlara gitmesi onun yipranmisligi sonra üniversite, yok ise girebildi/giremedi, yok kpss,.. sonra evlendirme. Ha tam rahat edecegi zamanda torun bakmak mi? Bu anne babalarin isi ne zaman bitecek? Mezardami?

Destek farklidir, çocugun sana bagimli olmasi farklidir.

Tabii ki güvenmedim düşünmedim de annem her zor zamanımızda da gelip yardim etti Allah razı olsun.
Yoruldu tabii ki ama ben madem şehir değişikliği olacak herkesin yararına olsun diye düşünmüştüm.
Buradan çıkardım. Damatla anlaşamadığı halde hep destek olmaya çalışmışya oradan çıkardım.

Aynı şehirde ben de okudum üstelik gittiğimde 17 yasimdaydim
Annem ise o zaman bana üniversitede hayatın provası gibidir burda kendi ayakların üstünde durmayi öğreneceksin dedi
Annem olmasaydı zaten böyle bir seçeneğim olmazdı ben söyledim kabul etmediler ailemle aramda herhangi bir sorun yok bu yüzden kimse kimseye kızgın veya kırgın değil
Kardesimeyse gel benim evimde kal benim.yanimda oku yeter ki oku bile dedim eşim de beni destekledi ama o kazandığı şehirde ailemle durmak istiyor hem karnım doysun hem pastam dursun mantığı

Kızım nisan sonu doğumlu kreş için tam ortada kalıyor ocak gibi falan doğmuş olsa daha iyi olurdu dediginiz gibi idare edip kreşe vereceğim sanırım

Kardeşimin bu tavrını çok şımarıkca buluyordum ama burdaki çoğu yorum haklı bulmuş peki diyorum o halde ama bunda on yıl sonra aynı durumda kardeşim olsa annemle babam onun yanına gider buna da eminim
Maddi acıdan bir sorunu yok yurtta yapabildiğini anlaması için bir ay falan kalması gerekiyordu o bir gün sonra geri döndü
Haklisiniz bir şey istememk en doğrusu

Valla siz belliki aileyi kullanıyorsunuz. Mecbur görüyorsunuz diye anneniz bahaneler bularak gelmek istemiyor. Bakıcı da tut demiş. Ama bazı insanlar imayı da anlamıyor ya da işine gelmiyor. Kardeşinizin derdi yemek değil annenizi sizden korumak. Niyr mi bu kadar net konuşuyorum çevremde de var mecbur bakacak diyen insanlar.bencillik yapmayın

Çocuğu imkanına göre yaptım zaten atandım öyle yaptım elbette biz de bunlari düşünüyoruz yurtdışında yaşamıyoruz diye cocuk dünyaya getirmeyecek miyiz ? Dediğim gibi aslında planlanan farklıydı ama eşim işsiz kaldı planlar değişti özel sektör çalışanı olduğu için iş bulamadı bakıcı parası vs hesaplayınca çalışacağı ücreti aştı gibi sorunlar oldu
Annemle babam bu yaştan sonra kardeşim için şehir degistiriyorlarsa bana da yardımcı olabilirlerdi diye düşündüm bir de şöyle bir şey var annem çocuğa bakmak istemiyorum demedi yani biz onların şehrinde olsaydık bakardım dedi hatta

Buradan çıkardım. Damatla anlaşamadığı halde hep destek olmaya çalışmışya oradan çıkardım.
Bunu ömür boyu sömürmeye nasil taşıdınız?
Siz çocuğunuz için bir şey yapınca bunu sömürü olarak mi algılıyorsunuz?
Ayrıca yazınin başında da her zor animda yanımda oldu diye belirttim zaten
Kaldı ki annemin çocuğa bakmak istememesi gibi bir şey yok

Ailemi nerde kullandım ya kolumu kıpırdayamayacak kadar hasta olduğumda bile annemi çağırmadım baktım çocuğuma çünkü biliyorum ki bakmak zorundayım
Annem kreşe yollama küçük gerekirse bakıcı tut dedi ben bakmam bakıcı tut demedi zaten de annem tamamen bakmadi ama zor durumda kalınca hep yardim etti zor durum diye bahsettiğim benim toplantımın olması eşimin o saatte işte olmak zorunda olması tuvalet eğitimi gibi
Kardeşi mi tanısanız asla öyle bir niyeti olmadığını görürdünüz
Mecbur bakacak diye de bir düşüncem yok

İmkanlara göre yapmak evet mantıklı olan ama kreş ya da okul sistemine göre çocuk yapılmaz yani. Ben kendim bakabilecegim için şanslıyim. Üç yaşından sonra da kreşe verip çalışmayı düşünüyorum. Anneanne ya da babaanneye güvenip dogurmadim ki bu bana da yanlış geliyor, ilk yorumda söyledim zaten konu sahibine.

Kardeşim anneme üzüldüğü için değil onun işleri aksayacak diye öyle diyor ben kardeşimi çok çok iyi tanıyorum ben de çok üzüldüm ve annem bunu duyduğu halde bir şey demedi ona
Annem bizde kalmayacaktı ayrı bir evleri olacaktı ama tabii ki aynı şehir de sorun olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…