Ay bu ben :) duş aldıktan sonra dusakabine de duş aldırıp mikrofiber bezle siliyorumTaktik biliyorum ama uygulamada bocaliyorum ben de.
Öncelikle her seyin bir yeri olmali. Ivır zıvırlar için kutulariniz olsun.
Sonra bir pislik görürseniz aninda temizleyin. Örneğin çekmeceyi açtınız leke var bir kenarda. Onu temizlige ertelemeyin. Hemen silin.
Çamaşırları topladiginiz an katlayin.
Akşamdan mutfağı toplu bırakın.
Duş aldiktan sonra camlari kurulayin.
Boyle boyle duzeni korursunuz.
Kondo yöntemine geçtim bütün evde, yıllardır dolaplarım dağılmıyor. Ama en önemli şey evde az eşya olması ve herşeyin yerinin belli olması. Başka yolu yok. Çok fazla eşyanız varsa kurtulun.Merhaba güzel üyeler.. Uzun zamandır kullanamadım.. Ama artık bu sorun beni çileden çıkardı. Evim bir türlü toparlanmıyor.
Ne yaparsam yapayım olmuyor. Belki de tam bişeyleri yapmıyorum o yüzden olmuyor. Bir kere dört dörtlük yapıyorum sonra tamam artık bu düzeni koruyucam diyorum ama sonra Bi an kafam dalıyor kafamın içinde bişeyler var sürekli çok düşünceli biriyim. Bide telefon sürekli elimde. Bi bakıyorum her yer aynı. Toplu olsa bile simetrisi yamuk. Başkalarının evine gidiyorum pırıl pırıl. 3 çocuklu kadınlar evlerinde düzen tertip var. Benim annem de dağınık bir kadındı. Ama ben ondan beterim annem bile bana Bi çuval bok gözüyle bakıyor. Aslında pis değilim ama dağınıklık bir şeyin yerini tam kafada oturtamama.. Düzen problemim var. Çocuğumda bana baka baka benim gibi oldu. Dağınık.. Evlerinizin düzenini nasıl kuruyor ve nasıl koruyorsunuz? Benim gibi dağınık olup sonradan değişim yaşayan var mı?
Çekpasla hallediyoruz biz o işi. Duşakabini ıslak bırakıp çıkan hafta sonu banyoyu dip köşe temizleme cezası alıyorAy bu ben :) duş aldıktan sonra dusakabine de duş aldırıp mikrofiber bezle siliyorum
Ben yapmıyorum ama öneriyorumAy bu ben :) duş aldıktan sonra dusakabine de duş aldırıp mikrofiber bezle siliyorum
İnanın çok eşyam yok. Ama çamaşır çok var evde. Onun dışında herşey minimal düzeydeEvinizdeki eşya durumu nedir?
Özellikle süs eşyaları, mutfak eşyaları vs?
Çocuğunuz kaç yaşında?
Oyun çağında ise oyuncak durumu nedir?
Bana göre evdeki eşya sayısının durumu da evi düzenli tutmada büyük etken
Bu çok ayıp bişey ama. Çok iyi bir deterjanım var deyip kendine saklamak olmaz.Ben yapmıyorum ama öneriyorum
Cok iyi bir deterjanim var. Fıs fıs sıkınca iz kalmıyor. Ona güvendiğimden hep.
Hangisi oBen yapmıyorum ama öneriyorum
Cok iyi bir deterjanim var. Fıs fıs sıkınca iz kalmıyor. Ona güvendiğimden hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?