- 28 Mart 2020
- 21.318
- 1
- 64.691
- 548
https://ty.gl/gq0tuctn57Bu çok ayıp bişey ama. Çok iyi bir deterjanım var deyip kendine saklamak olmaz.
Gereksiz her seyi gerekli olur bir gün diye saklayan kocamiz varsa napacagizGereksiz şeyleri atın
Bir gün lazım olur dediğiniz herşey dağınıklık sebebi
Gereksiz her seyi gerekli olur bir gün diye saklayan kocamiz varsa napacagiz
Yabancılarda bir kural var . Yatağını toplayarak başla diye. Çünkü yatağını toplayamayan hiç bir şey yapamaz. Ben kendimi motive etmek için sabah kalkıp el yüz yıkamadan önce önce kendi yatağımı toplarım sonra kiyafetimi değiştiririm. Gunl6ama bana kendimi iyi hissettiren bi şeyler giyerim. Sonra zaten o motivasyonla evi toplarım ama genelde dağınıktır oğlum da var küçük. Evin toplu olmasına o yüzden pek takılıyorum. Evine gelip beğenmeyen bir daha gelmesin modundayimMerhaba güzel üyeler.. Uzun zamandır kullanamadım.. Ama artık bu sorun beni çileden çıkardı. Evim bir türlü toparlanmıyor.
Ne yaparsam yapayım olmuyor. Belki de tam bişeyleri yapmıyorum o yüzden olmuyor. Bir kere dört dörtlük yapıyorum sonra tamam artık bu düzeni koruyucam diyorum ama sonra Bi an kafam dalıyor kafamın içinde bişeyler var sürekli çok düşünceli biriyim. Bide telefon sürekli elimde. Bi bakıyorum her yer aynı. Toplu olsa bile simetrisi yamuk. Başkalarının evine gidiyorum pırıl pırıl. 3 çocuklu kadınlar evlerinde düzen tertip var. Benim annem de dağınık bir kadındı. Ama ben ondan beterim annem bile bana Bi çuval bok gözüyle bakıyor. Aslında pis değilim ama dağınıklık bir şeyin yerini tam kafada oturtamama.. Düzen problemim var. Çocuğumda bana baka baka benim gibi oldu. Dağınık.. Evlerinizin düzenini nasıl kuruyor ve nasıl koruyorsunuz? Benim gibi dağınık olup sonradan değişim yaşayan var mı?
Kaşık çekmecesinden koli bandı, erzak dolabında bebek bezi(temiz), dondurucudan ıslak mendil, buzdolabının peçeteye sarılmış plastik bardak(?).Az önce misafir yatağından elek, mutfak tezgahından araba ve balon pompası, banyodan ise bardak, kase topladım.
Bizim evin düzeni de bu, ait olduğu odada değil eşyalar
Bakin biz 3+1 evde oturuyoruz odanın biri eşya odası kiracı olduğumuz için kartondan falan duruyor hadi onları anlıyorum çünkü taşınırken bulamıyoruzannemin evin de eşyası çoktur. babam atmaz atsak kızar. 18 sene önceki yeleğini giyesi tutabilir mesela yarın.
evde bir de herkes fit. herkes 20 sene önceki kıyafetlerini de giyebiliyor. üstelik herkesin kıyafeti de çok.
güya erkek kardeşimin kıyafeti azdı. bundan 10 sene önce tüm kıyafetleri ayakkabı mont dahil 1 bavula sığıyordu...şimdi o da sığamaz. zehirledik çocuğu
(zehirlemedik de haftada 6 gün çalışıyor, ütülü gömlek giyilen işte çalışıyor bir haftada 6 gömlek giyince yazlık kışlık derken iş büyüdü, öğrenciyken azla idare edebiliyordu mesela)
bizim evde onlarca kişi okullu oldu 8 kişi üniversite okudu, dünyanın kırtasiye eşyası, kitabı var....o da dünyalar kadar dağıtmamıza rağmen.
misal evde 18 tane şarj aleti 58 çeşit pil 158 çeşit radyo, tel, kablo, akü, devre ve benim ne olduklarını hala bilmediğim ıvır zıvır var. alet takımları matkaplar. boya fırçaları....o alet takımı ya da matkap şu anda alacak olsan 30 40 bin lira yapar..şu saatten sonra babam töbe vermez daha kimseye.
annemin de 476057 tane yumağı, kokası (dantel örülen ipleri), patchwork vs. el işleri vs vs vs vardır. bizdeki ilaç dolabı kadar ilaç olmayan eczane var memlekette.
neyse nasıl topluyorum tüm dolapların kanepelerin içi hurç, 1 oda baştan başa 3 metre boyda, derin IKEA dolabı, bazaların altı hurç, çekmeceler hep kutu. bir balkon da kiler.
yani eşya çok mesela ama ortada tek bir şey yok. annem buzddolabına 1 tane magnet yapıştırtmaz o kadar da kalabalığı sevmezdolapların kutuların da hep düzeni var.
Markası ne deterjanın .bende muzdaribim duşa kabin izindenBen yapmıyorum ama öneriyorum
Cok iyi bir deterjanim var. Fıs fıs sıkınca iz kalmıyor. Ona güvendiğimden hep.
Dondurucudan hot wheels arabaları, bezelyelerin altından çıkardığım gün, pes etmiştim ben düzen konusundaKaşık çekmecesinden koli bandı, erzak dolabında bebek bezi(temiz), dondurucudan ıslak mendil, buzdolabının peçeteye sarılmış plastik bardak(?).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?