Temizlik konusunda tam bir ruh hastasıyım desem yeridir.
Bekarken anneme kızdığım en büyük konu buyken annemden beter oldum diyebilirim. Süreç şöyle ki,
Dizleri aşınmış kıyafetlerimi bile birine vereceğim diye ödüm koparken, ilk aşama evlendikten sonra koca çöp poşetlerine kullanmadığım kıyafet, saçma sapan sadece toz tutan süs eşyaları, alışveriş çılgınlığı yaparak öylesine bir hisle alınmış her şeyi, bir gün giyer miyim kullanır mıyım endişesi taşımadan göndermek oldu. İlk cesaretten somra giden gitmiş oluyor ve hiç aklınıza bile gelmediğini gördüğünüzde daha çok sadeleşiyosunuz.
Mutfak tezgahınız müsait ise boşaltın, ferah görüntü motivasyonu artırıyor.
Yatmadan önce basit dokunuşlar ertesi günü kurtarıyor, ortalık toplama bulaşık bırakmama vs.
Maddi imkanınız varsa, robot süpürge, dik süpürge, kullan at ıslak mendiller, kurutma makinesi ciddi ölçüde yük azaltıyor.
Dört yaşında baya dağıtmayı seven ve hareketli bir oğlum var. Evimde fazla diyebileceğim hiçbir şey kalmayana kadar attım sattım yolladım. Yazlık kışlık kıyafet yerleştirirken eşimle anlaşmamız vardır, mesela kış boyu giymediği şeyleri asla gelecek kış giyme şansı kalmaz çünkü toplar gönderirim.
Sadelik bağımlılık gibi oluyor bir süre sonra, öyle ki akşamları bakınır oluyorum oğlan yatınca bazen, var mı gereksiz, fazlalık bir eşya kıyafet vs diye. Mutfak dolapları çekmeceleri, fazla fazla tabak bardak kaşık vs asla bulundurmam mesela.
İnsanların zaman zaman tepkisini çekiyor olsam da( yine mi topladın gönderdin, o daha çok yeni giyersin, bi çocuğun daha olursa giydirirsin, yazık günah baharatlık tezgahta dursa ne olur vs vs) ikiyüz metre kare evi, yaramaz bir oğlanla her gün mis gibi tutabiliyorum. Üstelik cam silme hastalığım var birde.
Temiz evde çocuk yoktur, ya da yaşamıyordur vs diyenler olmuş asla katılmıyorum. Akşama kadar oğlum ile her türlü ilgi alaka ve sevecenlikle ilgilenir, her aktiviteyi de deneriz. Gezeriz. Etkinlik ve kurslara katılırız. Ancak işlerime ortak olur. Yemek yaparken temizlik yaparken hoşuna gidecek şekillerde gözümün önünde bulunur ve karşılıklı tatmin sağlarız. Temiz ev kişinin maneviyatı ve huzuru açısından da iyi geldiği kanısındayım. Doğru olan benimki de olmayabilir ama bu şekilde mutluyum.
Bir yerden başlamak lazımsa, alın bir poşet. Derdinizi atar gibi kullanmadığınız her şeyi atın. Aksi halde, düzen sorun haline gelmiş biri için, düzenlemek gün geçtikçe zor ve zaman alıcı hale geliyor..