Günlük hayatta kuralları, mesafeyi, düzeni çok severim ancak evde asla ve asla düzen sağlayamıyorum
Yapmam gerekenleri tabii ki biliyorum ama bunun en temel ve en küçük basamağı nedir bilemiyorum, bulamıyorum, sonra da ipin ucu kaçıp gidiyor. Evdeki dağınıklık beni hiçbir zaman rahatsız etmiyor. Yani mesela bir çikolata yiyip paketini sehpanın üzerinde bıraktıysam bir hafta geçsin alıp da onu atasım gelmiyor.
İşten gelince eşyalarımı bıraktığım yer bazen eşya dağına dönüyor, bazen unutuyorum orada bir yiyecek oluyor bir bakıyorum ki çürümüş, bozulmuş. Yalnız yaşıyorum ve bu dağınıklıktan etkilenen yalnız benken, ben de bu durumdan hiç rahatsız olmadığım için toplamak için hiç çabam olmuyor ve bu da dağınıklığı sürekli arttırıyor. Çok uzun bir sürenin sonunda haliyle o kadar karışıklığı toparlamak için çok uzun da vakit ayırarak evi derleyip toplayıp (düzenli birine göre “eh işte” ama bana göre “mük” bir hale getiriyorum) diyorum ki evet bundan sonra hep düzenli olucam bu düzeni sürdürücem ama 1 hafta sonra hop yine aynı gidişat…
Erkek arkadaşımla kaldığımız zamanlarda (kendimi beğendirme/kabul ettirme çabam yok, inanılmaz dağınık olduğumu zaten biliyor) etrafı düzenli tutuyorum, dağınıklığın muhatabı yalnız kendim olmadığım için. Henüz evimin tek başımayken ulaştığı noktaları hiç görmediğinde erkek arkadaşım dağınık biri olduğuma hiç inanmamıştı, ama gördükten sonra bana düzen konularında akıl vermeye tavsiyelerde bulunmaya başladı. Kendisi düzen konularında çok titiz ve benim bu halimi iyi görmediğini anlayabiliyorum.
Bu halimle ailem ve erkek arkadaşım hariç birinin karşısına çıkmaya hiç cesaretim yok, biri çatkapı bir program yapacak olduğunda hemen bir yolla iptal etmeye çalışıyorum. Geçtiğimiz hafta birkaç günlüğüne tatile gidecektim ve evcil hayvanlarımı kontrol etmesi için de komşuma anahtar bırakacaktım, evi planladığım sürede toplayamadım ve uçak saatim yaklaştığında neredeyse yere oturup ağlayacaktım. Yani hem bu kadar utanıp hem de bu düzeni yine de oturtamıyorum… Sonra erkek arkadaşım ben gittikten sonra eve gelip topladı… Tabii ki o halimi bilse de yine de ona karşı da mahçup hissettim.
Her gün bir rutinim olsun evet, şunu şunu işim bitince şöyle yapayım evet, fazla eşyalarımdan arınayım evet, istifçiliği bırakayım evet… evet evet düzenin bir sürü maddesi var ama gerçekten hepsini birden oturtmak bu düzene hiç sahip olmayan biri için çok zor
Şunu sormak istiyorum bana hayatıma katmam için tek ve çok küçük bir başlangıç yöntemi önerseniz bu ne olurdu?
Şimdiden çok teşekkür ederim