• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam da Evim de Karışık!

Fazla eşya olmaması ve hergün temizlemekle bulaşık falan ertesi güne bırakmıyorum oyuncakları yatmadan topluyorum ertesi güne temiz bir başlangıç yapmış oluyorum

Ben de oyleyim. Ve kesinlikle bunun anneden öğrenilen bisey olduguna katiliyorum. Benim de qnnem de daginik ve pasakliydi. Aslinda dogru olani yapiyordu. 5 cocugu vardi ve onceligi cocuklari ve kendisiydi. Ev duzenli olsun diye kendini paralayan kadinlara sinir oluyorum. Ben de annem gibi hatta ondan beter oldum. Duzenli ve temiz olmak istiyorum ama bir yandan da kendimi hakli buluyorum. Kendime, cocuguma, hayata oncelik verdigim için hic de vicdan azabj cekmiyorum sahsen

Benim en cok mutfak dagiliyo.Surekli tezgah toplaama halindeyim.
Bide kizin odasi daginik degil ama oyuncak zehirlenmesi yasiyorz😑Atiyorum,satiyorm,veriyorm.Ama yine heryer oyuncak.Kucukler sorun degl toplanir.Ama 40 -50 cm hepsi.Oyincak mutfak,buzdolabi,bulasik mak.gelin ceyzii gibi oda dolu😑Bu ay dogumgunuydu nur topu gibi makyaj masasi ve ayakli mangalimiz oldu🙆Cildiricimmmm

Evin en daginik yeri cocuk odasi bizde.
Onun caresini bulamadim. Cünkü oglanin Lego koleksiyonu kizin ise boyama,kesip kirpma sevdasindan kurtulamiyacagim ergen olana kadar.

Mutfagi aksam yemegi sonrasi kaldiririz hemen.
Benim derdim camasir. 2gundur 1sepet camasir balkonda ise dunden kurumus camasir Beni bekler

Ben her zaman aldigim seyi yerine koyarim aile fertlerinin de alip isleri bitince ortada biraktigi seyleride yerine koyarim.Evim her zaman derli topludur.Seyehatten gecenin bir yarisi gelsemde valizleri boşaltir siler yerine kaldirir oyle yatarim.zÖteki turlu rahst etmiyorum.

Sana evimin fotosunu atsam dersin ki daha beteri de varmış ama utanırım 🙈
Ayni söylediğin gibiyim ben de
Bir de çalışıyorum hafta içi mümkün degil iş yapamam
Cok plansizimdir çok iş biriktiririm oysaki bir dolabı düzenlemek 15 dk o da maksimum ama yapmam her seyi qyni anda yapmaya çalışırım daha da cok yorulurum

Gereksiz her seyi gerekli olur bir gün diye saklayan kocamiz varsa napacagiz 😅

annemin evin de eşyası çoktur. babam atmaz atsak kızar. 18 sene önceki yeleğini giyesi tutabilir mesela yarın.
evde bir de herkes fit. herkes 20 sene önceki kıyafetlerini de giyebiliyor. üstelik herkesin kıyafeti de çok.
güya erkek kardeşimin kıyafeti azdı. bundan 10 sene önce tüm kıyafetleri ayakkabı mont dahil 1 bavula sığıyordu...şimdi o da sığamaz. zehirledik çocuğu :D
(zehirlemedik de haftada 6 gün çalışıyor, ütülü gömlek giyilen işte çalışıyor bir haftada 6 gömlek giyince yazlık kışlık derken iş büyüdü, öğrenciyken azla idare edebiliyordu mesela)

bizim evde onlarca kişi okullu oldu 8 kişi üniversite okudu, dünyanın kırtasiye eşyası, kitabı var....o da dünyalar kadar dağıtmamıza rağmen.

misal evde 18 tane şarj aleti 58 çeşit pil 158 çeşit radyo, tel, kablo, akü, devre ve benim ne olduklarını hala bilmediğim ıvır zıvır var. alet takımları matkaplar. boya fırçaları....o alet takımı ya da matkap şu anda alacak olsan 30 40 bin lira yapar..şu saatten sonra babam töbe vermez daha kimseye.

annemin de 476057 tane yumağı, kokası (dantel örülen ipleri), patchwork vs. el işleri vs vs vs vardır. bizdeki ilaç dolabı kadar ilaç olmayan eczane var memlekette.

neyse nasıl topluyorum tüm dolapların kanepelerin içi hurç, 1 oda baştan başa 3 metre boyda, derin IKEA dolabı, bazaların altı hurç, çekmeceler hep kutu. bir balkon da kiler.

yani eşya çok mesela ama ortada tek bir şey yok. annem buzddolabına 1 tane magnet yapıştırtmaz o kadar da kalabalığı sevmez :D dolapların kutuların da hep düzeni var.

Merhaba güzel üyeler.. Uzun zamandır kullanamadım.. Ama artık bu sorun beni çileden çıkardı. Evim bir türlü toparlanmıyor.
Ne yaparsam yapayım olmuyor. Belki de tam bişeyleri yapmıyorum o yüzden olmuyor. Bir kere dört dörtlük yapıyorum sonra tamam artık bu düzeni koruyucam diyorum ama sonra Bi an kafam dalıyor kafamın içinde bişeyler var sürekli çok düşünceli biriyim. Bide telefon sürekli elimde. Bi bakıyorum her yer aynı. Toplu olsa bile simetrisi yamuk. Başkalarının evine gidiyorum pırıl pırıl. 3 çocuklu kadınlar evlerinde düzen tertip var. Benim annem de dağınık bir kadındı. Ama ben ondan beterim annem bile bana Bi çuval bok gözüyle bakıyor. Aslında pis değilim ama dağınıklık bir şeyin yerini tam kafada oturtamama.. Düzen problemim var. Çocuğumda bana baka baka benim gibi oldu. Dağınık.. Evlerinizin düzenini nasıl kuruyor ve nasıl koruyorsunuz? Benim gibi dağınık olup sonradan değişim yaşayan var mı?
Yabancılarda bir kural var . Yatağını toplayarak başla diye. Çünkü yatağını toplayamayan hiç bir şey yapamaz. Ben kendimi motive etmek için sabah kalkıp el yüz yıkamadan önce önce kendi yatağımı toplarım sonra kiyafetimi değiştiririm. Gunl6ama bana kendimi iyi hissettiren bi şeyler giyerim. Sonra zaten o motivasyonla evi toplarım ama genelde dağınıktır oğlum da var küçük. Evin toplu olmasına o yüzden pek takılıyorum. Evine gelip beğenmeyen bir daha gelmesin modundayim

Birazcık kendimizi kabul etsek?
Ben de bir şeyi çok iyi yapamıyorum, aynı bu şekilde ifade ediyorum, zihnim de dağınık, evim de, bilgisayarım da.
Belki dehb vardır dikkat dağınıklığı baskın olarak, belki de ben dümdüz böyleyimdir.
Olmayı versin düzgün, ne yapalım.

Bu isin taktigi sudur toplasin 😐😂

Az esya
Isleri biriktirmemek… ve ertelememek.

Az esya olursa dagilsa bile kolay toparlanir temizlenir.

Birikince gozune cok geliyor erteledikce erteliyorsun birde…kirli sepeti mi doldu hemen ayir renkleri ve fazla olani makinanin icine koy..ayni renk kirli cikinca icine atarsin ve calistirirsin.

Yikaninca kuruyunca hemen katla yerlestir ki birikmesin..bulasikta oyle… hemen yika kaldir.. sabaha kalinca sertlesiyor pislikler filan..

Benim icin onemli olan bu ikisi genelde bulasik ve camasirlar birikmemisse ortalik temizse sorun olmuyor genelde.

Aksamdan herkes yatinca soyle bi ortaliga bak duzenle daginik eve uyanma mesela. Gunluk seyler yine kolay ama ben dip kose temizlik sevmiyorum.. camlari sil perde yika mutfak esyalarini cek arkasini onunu temizle mutfak dolaplari vs. Birde buzdolabi ici duzenleme bence baya gicik. Sevmiyorum ama yapincada verdigi tatmin hosuma gidiyor

Az önce misafir yatağından elek, mutfak tezgahından araba ve balon pompası, banyodan ise bardak, kase topladım.
Bizim evin düzeni de bu, ait olduğu odada değil eşyalar😂
Kaşık çekmecesinden koli bandı, erzak dolabında bebek bezi(temiz), dondurucudan ıslak mendil, buzdolabının peçeteye sarılmış plastik bardak(?). 😒

3 çocuklu bir ev hep temiz kalamaz, kalıyorsa o evde çocuklar oynamıyordur, yaşamıyordur bile🤣
Kendinizi başkasıyla kıyaslamayın ve olduğunuz gibi kabul edin. İş yapmaktan çok stres yaparsanız kendinize zararınız olur.

Bence evden ilk olarak ihtiyacınız olmayanları kaldırarak başlayın. Telefonunuzun bildirimlerini kapatın, bu gerçekten işe yarıyor, bir bildirim görüp 1 saat telefona bakabiliyorsunuz.

İşler hakkında onu yapın bunu yapın demeyeceğim, eminim ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Kendinize rutin oluşturun ve uygulayın. Gerisini de kafanıza takmayın😊

annemin evin de eşyası çoktur. babam atmaz atsak kızar. 18 sene önceki yeleğini giyesi tutabilir mesela yarın.
evde bir de herkes fit. herkes 20 sene önceki kıyafetlerini de giyebiliyor. üstelik herkesin kıyafeti de çok.
güya erkek kardeşimin kıyafeti azdı. bundan 10 sene önce tüm kıyafetleri ayakkabı mont dahil 1 bavula sığıyordu...şimdi o da sığamaz. zehirledik çocuğu :KK70:
(zehirlemedik de haftada 6 gün çalışıyor, ütülü gömlek giyilen işte çalışıyor bir haftada 6 gömlek giyince yazlık kışlık derken iş büyüdü, öğrenciyken azla idare edebiliyordu mesela)

bizim evde onlarca kişi okullu oldu 8 kişi üniversite okudu, dünyanın kırtasiye eşyası, kitabı var....o da dünyalar kadar dağıtmamıza rağmen.

misal evde 18 tane şarj aleti 58 çeşit pil 158 çeşit radyo, tel, kablo, akü, devre ve benim ne olduklarını hala bilmediğim ıvır zıvır var. alet takımları matkaplar. boya fırçaları....o alet takımı ya da matkap şu anda alacak olsan 30 40 bin lira yapar..şu saatten sonra babam töbe vermez daha kimseye.

annemin de 476057 tane yumağı, kokası (dantel örülen ipleri), patchwork vs. el işleri vs vs vs vardır. bizdeki ilaç dolabı kadar ilaç olmayan eczane var memlekette.

neyse nasıl topluyorum tüm dolapların kanepelerin içi hurç, 1 oda baştan başa 3 metre boyda, derin IKEA dolabı, bazaların altı hurç, çekmeceler hep kutu. bir balkon da kiler.

yani eşya çok mesela ama ortada tek bir şey yok. annem buzddolabına 1 tane magnet yapıştırtmaz o kadar da kalabalığı sevmez :KK70: dolapların kutuların da hep düzeni var.
Bakin biz 3+1 evde oturuyoruz odanın biri eşya odası kiracı olduğumuz için kartondan falan duruyor hadi onları anlıyorum çünkü taşınırken bulamıyoruz
Bir de şimdi oturduğumuz evin kendinden dolapları var onlar zaten dolu
Ama eşim peynir kapılarını bile atmak istemez ben bazen sinir gelir atarim 😅
Sonra bahcesi vardır eski kiyafetler yırtılan kıyafetler bahçede lazım olur diye durur 😅
Sizin eşyanın içinde belli bir duzeniniz olusmus bizim maalesef çekmece iclerj falan karışık sanirim bana da düzenleyici lazım
Bir de kasımda dogumum var 2. Cocuk geliyor onun eşyaları nasıl olacak bakalım 😅
Ev bir dünya söyle hepsini yıkıp bastan duzenlemem lazim

Kaşık çekmecesinden koli bandı, erzak dolabında bebek bezi(temiz), dondurucudan ıslak mendil, buzdolabının peçeteye sarılmış plastik bardak(?). 😒
Dondurucudan hot wheels arabaları, bezelyelerin altından çıkardığım gün, pes etmiştim ben düzen konusunda😂

Gereksiz eşyalardan kurtulurum. Düzenli olarak eve girişir eşya ayırırım yine de torba torba çıkıyor inanın. Evim küçük, küçük evin temizliği kolaydır ama düzeni zordur bence. Çok çabuk dağılıyor. Gece yatmadan kulaklığı takıp müzik eşliğinde evi bi toparlarım. Sabaha kafam rahat olur. Robot süpürgem yok ama gırgır çok kullanıyorum. Kırıntı olayını baya azaltıyor en azından halılarda. Benim eşim de dağınık, küçük çocuğum var haliyle dağılıyor ev. Banyodan çıkarken banyoyu toparlar çıkarım. Her işi anlık yapınca birikmiyor pek. Az önce salon coşmuş mesela, eşimle kahve mi içsek diye konuşurken iki dakika toparlayıverdim. Telefon olayını da şöyle yapıyorum, ya müzik dinliyorum ya da bir dizi, program vs açıp onu dinlerken işime bakıyorum. Başında oturunca inanılmaz oyalıyor çünkü. Böyle böyle idare ediyorum işte 🤭 Ha bir de iş sonrası kendimi ödüllendiriyorum. Sevdiğim bir yiyecek, bir kahve vs. O da keyifli oluyor. Dehb var bende, ucunu bir bırakırsam toparlayamam. Bir şekilde keyifli hale getiriyorum işlerimi.

Konuyu takipteyim ama biliyorum ki pek işe yaramayacak çünkü olmuyor...düzenli titiz biri değilseniz çocuktan sonra işler çok zorlaşıyor.
Geçen yıl. Selen Baranoglunun kitaplarını aldım sadelikle ilgili. Evden baya şey attım çok iyi geldi eve düzen gelmişti ki oğlum dünyaya geldi düzen muzen hak getire🙄 işin kolayı iş biriktirmemek ama bebekle mümkün değil....çamaşırları katlamadan yenisi yıkanıyor oğlum bütün gün pacamdan ayrılmıyor..anca akşam uyuyunca yapmam lazım..e o vaktide kendime harcıyorum kitap okuyorum kahve içiyorum nete takiliyorum..çocuklarla çok ilgiliyim evim çok umrum değil ama ansızın misafir gelince kötü oluyor...benim evime kimse emrivaki yapıp gelmez ama geçen hafta bir telefon şehir dışından halam bugün sizdeyiz demez mi...görümcem olmasa imdadıma yetismese dağınıklık mi toplayacaktim temizlik mi yapacaktım bilmiyorum

Back