- 11 Kasım 2024
- 269
- 550
- 18
- 34
2 senelik sevgilim evlenme teklifi etti artık aileler de öğrendi aile tanışması olacağı günü bekliyoruz.Diğer aya da isteme olur diye düşündük ama kafam artık o kadar karışık ki.Sevgilin ilk tanıştığımız zamanlardan itibaren sürekli evlendiğimiz zamanla ilgili senaryolar uydurup bana şöyle olsa ne yaparsın bilmem ne tarzı sorular soruyordu.Beklediği cevap da çoğu şeyin eşit olması taraftarıydı.Mesela uzak bir şehirde yaşayacağız ama ailelerimiz birbirine yakın.Tatillerde aile ziyaretini nasıl yaparız diyordu ve bunun eşit olmasını istiyordu.Ama ben kabul ettiğim halde bunu sürekli gündeme getiriyordu.Mesela düğünde takılar en son toplanırken bunu kız tarafı mı saklar erkek tarafı mı saklar diye saçma sapan sorularla geliyordu bana daha ortada evlilik düşüncesi yokken bile.Abisi evlenmiş çok sıkıntı çekmiş eşinden ve eşi aileye mesafe koymuş sürekli kendi ailesiyle vakit geçiriyormuş bunu anlatıyordu yani ailecek travmaları kalmış sütten ağızları yanmış yoğurdu üfleyerek yemek istiyor.O zamanlar makul cevaplar veriyordum bazen de bunları bugünden konuşmak çok saçma diye kızıyordum.Şuan sorun şu ki beni ailesiyle tanıştırdı bir iki ay önce o günden itibaren bu sorular sıklaşmaya başladı.Ev işlerinden tut soyisim değişikliğine kadar her şeyi konuşmaya başladı.Konuyu hep o açıyor.Ben nöbet usulü çalışıyorum o mesai usulü çalışıyor.Bunu zaten daha önce de konuştuk ben ev işlerinde erkeğin eşit sorumluluk almasından yanayım çünkü ben maddi olarak hep eşit sorumluluk alacağım.Maddi kısmı kabul ediyor ama ev işlerine gelince tabiki yardım ederim ama sorumluluk demem buna diyor.Neymiş kadın eli daha yatkınmış ki ben hiç becerikli bir insan değilim bunu da biliyor.Sevgililiğimiz boyunca hiç eziyet etmedim maddi anlamda o ne yapıyorsa kat kat karşılığını yaptım hesabı bile hep ortak ödedik evlilik süreciyle ilgili maddi hiçbir şey istemedim elinden ne gelirse dedim.Ailesinin durumu iyi değil ne yapacaksa kendi yapacak ailesinin hiç katkısı olmayacak maddi olarak bunu bile kabul ettim beraber ortak hallederiz her şeyi dedim.Bir borca girecekse bunu evlenince biz sıkıntısını çekicez çünkü.Bunları seve seve kabul etti.Şimdi de evin sorumluğunu alırsa erkek gibi hissetmeyeceğini söylüyor.Bana hesap ödetirken çok erkek gibi hissediyormuş da işine gelmeyince hissetmeyesi gelmiş.Bu konuyu bir şekilde kapatıyoruz bu sefer başka bir konu açıyor .Soyismimi evlenince kullanmamı istemiyor bu da erkek gibi hissetmek içinmiş.Bunu kavga dövüş kapatıyoruz bu sefer de aile ziyaretleri konusunu açıyor neymiş aileleri eşit ziyaret edemezmişiz etsek dahi ben kendi ailemde fazladan kalmak istesem beni çağırırmış kendi ailesinin yanına çünkü benim yanım kocamın yanıymış.Bunlara itiraz edince erkek gibi hissetmediğini söylüyor beni feministlikle suçluyor.En son kavgalardan sıkıldım ve son dediği şeyi kabul ettiğimi artık ataerkilliği kabulleneceğimi söyledim bu sefer de bana inanmadı bir kaç gün kurcalamaya başladı bunu da en sonunda aşırı sinirlendirdi beni.Değişmeyeceğimi biliyorsun madem neden değiştirmeye zorluyorsun yani anlamıyorum.Karakteri asla ataerlik baskın değil zaten beni kimseden kıskanmaz biri bana yazsa yürüse tepki vermez kıyafetime karışmaz.Normalde tam istediğim gibi biri.Sürekli beni mutlu etmeye çalışır sade bir evlenme teklifi istediğim halde iki kez evlenme teklifi etti mesela.Elinden gelirse çiçeği hediyeyi esirgemez.Bu arada tüm bu konuları en başında konuşmuştuk ve hep benim dediklerimi kabul ettiğini söylüyordu fikirleri ben ailesiyle tanıştıktan sonra dönüştü.Hangi erkekten ne duysa onu istiyor gibi geliyor artık bana.Çok yoruldum gerçekten ben mi hatalıyım bilmiyorum evlenmek istiyorsam bu düzeni kabul mu etmem gerekir?Daha şimdiden beni aşırı strese sokuyor evliliğe hiç meraklı bir insan değildim sadece onu sevdiğim için beraber bir hayat yaşamak istedim bu hareketleri beni evlilikten aşırı soğutuyor korkutuyor.Ve ben her işi kolaylaştırırken o neden zorlaştırıyor anlamıyorum.Şu an bitirmek istesem bitiririm ailem çok şükür ki arkadam dururlar bitirime demezler.Ama duygusal kararlar vermek de istemiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.
Eğer bu yarım akıllıdan ayrılmazsan çok üzülürsün ya, topukla bir halt olmaz ondan.