• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık.

Aslında demek istediği şu düğün bitiyor ve altınlar mecburen birinde kalıyor ya çift evine geçene kadar .orada ailesinde kalmasını istiyor ailem dokunmaz altınlara ama erkek tarafında kalır altınlar diyor.Bir arkadaşı böyle bir sorun yaşamış düğünde kız tarafı altın çantasını eline almış sıkıntı çıkmış.Bunu örnek gösterip sürekli bunu anlattı bi ara.Tamamen güç savaşına girdiğini düşünüyorum.Anneme anlattım konuyu ama annem de feminist bir insan ve şuan bitirmemi istiyor ama duygusal karar veriyor gibi de düşünüyorum.
eski nişanlım, nişan takısında üstündeki paraları saymıştı ailemin durumu olmadığı için isterse aileniz hırsız serseri insanlar olsun bunu sormaya hakkı yok kimsenin. çok canı sıkılıyorsa bi yakın arkadaşınızı belirleyin tüm takılar onda kalsın. nişan düğün döneminde aileler o kadar masraf yapıyor bizim toplumda bunu düşünerek direkt kız annesine babasına veren var takıyı bunun peşine bile düşülür ki kendi nişanımda annene zarfla para vermişler falan muhabbeti bile oldu hiç hoş konular değil malesef.

eski nişanlım, nişan takısında üstündeki paraları saymıştı ailemin durumu olmadığı için isterse aileniz hırsız serseri insanlar olsun bunu sormaya hakkı yok kimsenin. çok canı sıkılıyorsa bi yakın arkadaşınızı belirleyin tüm takılar onda kalsın. nişan düğün döneminde aileler o kadar masraf yapıyor bizim toplumda bunu düşünerek direkt kız annesine babasına veren var takıyı bunun peşine bile düşülür ki kendi nişanımda annene zarfla para vermişler falan muhabbeti bile oldu hiç hoş konular değil malesef.
hic anlayamiyorum böyle kavgalari. bir kilitli sandık almak her seyi kilitleyip kilidi alip herhangi bir aile uyesine vermek cok mu zor?
ben olsam kardesimin / cocugumun altinina düğünden sonra gozkulak olacak olsam böyle kapali kutuda verilsin isterim ki hicbir zan altinda kalmayayim . kendim versem de dokunmayacaklarina emin oldugum biri bile olsa kapali kutuda vermek isterim. dünya hali, bir sey olur aklimda bile zan altinda birakmak istemem kimseyi. misal 7 kisi yarım takti diye dusunurken sayarken 6 yarim ciksa icimin fesadi bir kendini yoklar - biliyorum yani aşırı temiz kalpli biri degilim😅 hic gerek yok

Sadece evlilik sürecine girince bi tuhaf davranmaya başladı
Ne istesem yok demez zaten nişanla ilgili bile her şey senin istediğin gibi olsun diyor
Tamam o zaman size söylediği şeyleri istemem diyin. Ailenin ve senin bana dikte edeceğiniz şeyleri kabul etmeyeceğim deyin, o da sen istersin de yok der miyim desin ve kapansın konu. Yenge travma yaşatmışmış, acaba kadına neler çektirdiler. Altınlar niye erkeğin evinde duruyormuş, anneniz yok mu sizin? Önceki gelin akıllı çıkmış kaptırmamış, sizin altınları garantiye almaya çalışıyorlar. Hırsız mı bunlar?

19 senelik evli biri olarak bu adamdan açıklama bile yapmadan ayrılmanız lazım diyorum. Asıl evlilik sürecinde belli oluyor iyi mi değil mi. Aileler devreye girince asıl o zamanki tutumları önemli. Kusura bakmayın ama erkek gibi hissetmem lazım şunu bunu yapacaksın, şunu bunu yapmayacaksın diyen adam hakareti hak ediyor. Bu laflar hep ailesinden çıkıyor, sevgiliniz onlar ne dese onu yapacak ve size yap diyecek. Sırf bu karakter yüzünden ayrılmanız lazım. Çocuğunuz olursa ismini de onlar koyacak, ya babamın ya annemin ismi koyulacak diyecek, erkek olmak bunu da gerektirir. Konunuzu hayretler içinde okudum hatta en sonunda ayrıldım rahatladım kısmını bekledim. Ayrılmayı bırak üyelere saydırmaya başlamışsınız. Yalnız adamın açık sözlülüğünü de takdir ettim. Gizleyip saklayıp nikahtan sonra gerçek yüzünü göstermektense ben seni kendime ve aileme köle olarak alıyorum itaat edeceksin demiş.

Sevgilinizin saydığı şartların hiç birini eşim bana söylemedi hatta iki tarafın ailesinde sülalesinde yok böyle şeyler.

Hep ayrıl demişsiniz evlilik stresi olamaz mı cidden sorunlu bir insan mı yani.Çevresindeki tüm erkeklere danıştığını herkesin kendiyle aynı fikirde olduğunu söylüyor benim evlilik için olgun olmadığımı söylüyor.Kendine kedi al kedinle yaşa hiçbir erkek senin düşüncelerini kabul etmez diyor cidden böyle mi?Özellikle evliler yorum yaparsa çok sevinirim cidden ister istemez ataerkil evliliği mi kabul etmek zorundayız bu toplumda yaşadığımız için.
Teklif ettigi zaten ataerkil evlilik degilki! Hesap oduyorsunuz, calisiyorsunuz yari yariya tum dugun masraflarina katiliyorsunuz sadece ondan birsey istegince erkeklik tasliyor. Sevgilinizinki cakallik ataerkillik degil.

Hep ayrıl demişsiniz evlilik stresi olamaz mı cidden sorunlu bir insan mı yani.Çevresindeki tüm erkeklere danıştığını herkesin kendiyle aynı fikirde olduğunu söylüyor benim evlilik için olgun olmadığımı söylüyor.Kendine kedi al kedinle yaşa hiçbir erkek senin düşüncelerini kabul etmez diyor cidden böyle mi?Özellikle evliler yorum yaparsa çok sevinirim cidden ister istemez ataerkil evliliği mi kabul etmek zorundayız bu toplumda yaşadığımız için.
Teklif ettigi zaten ataerkil evlilik degilki! Hesap oduyorsunuz, calisiyorsunuz yari yariya tum dugun masraflarina katiliyorsunuz sadece ondan birsey istegince erkeklik tasliyor. Sevgilinizinki cakallik ataerkillik degil.
Hayır toplumda şöyle bir düşünce var evlenince asla hayal ettiğin gibi olmaz diye.Arkadaşlarım bile evlenince her şey çok değişiyor eşine zaten kendin hizmet etmek istiyorsun ister istemez o sorumluluğu kendin alıyorsun diyorlar.Bu yüzden özellikle evlilere soruyorum sorun bende mi ben mi çok şey istiyorum diye.Bekara eş boşamak kolay diye bir laf var.Ben de bekarım zaten aklım yok olduğundan danışmıyorum herhalde belki bazı şeyleri gerçekten kabullenmek gerekiyordur diye danışıyorum.Çevremde her sorumluluğu eşit alan bir çift yok hep erkeği daha baskın görüyorum.Deneyimlemiş biriyle deneyimlememiş birinin yorumları daha farklı olur haliyle.
Evliyim Ve esim benden fazla yemek yapar temizligi ortak yapariz, onun ailesiyle gorusmuyorum o benimkilerler gorusur, cocuklarla daha fazla ilgilenirim cunku bunu ben istiyorum ve altinlarda annemin kasasinda cunku onlar benim istedigimi yaparim!

Ben evliyim 15 yıl olacak, biz de severek evlendik. Birbirimize hiçbir zaman bu tip sorular sormadık, bu sorular birbirini tanımayan görücü usulü tanışmada sorulur, ki bana biri bu kadar ısrarla bu soruları sorsa itici gelir, direkt elerdim. Bunlar önceki gelinden dertli değil bence sorunlu bir aile. Yol yakınken dön.

Sana istediğin nişanı düğünü yapacak çünkü onlar bir sefer oluyor. Ama her bayram benim anneme gidelim gidince de geç kalkalım lafları dönecek. Senede iki bayram var ona göre düşün.
Düğün takıları için eşim bir kutu almıştı kilidi vardı annende kalsın dedi hiç konuşmamıştık mesela. Bayramlarda da iki aileye de eşit süre ayırmaya çalışırız. Ev işlerinde eşime şunu yap bunu yap demem yoğunluğumuza göre herkes elinden geleni yapar. Evliliğimde çok mutluyum açıkçası sevgilinin soruları ciddi sinyaller. Dikkatli olmalısın

Arkadaşlar siz iyi misiniz tanımadığınız bilmediğiniz adama hakaretler yağdırıyorsunuz.Arada ne şiddet var ne hakaret bana karşı ne de güven sorunu.Sadece evlilik sürecine girince bi tuhaf davranmaya başladı sanki dünyanın en berbat insanıymış gibi ne bu tavırlar?Red flag olabilir tabiki ama bu hakaretleri hak edecek biri değil ataerkil biri zaten değil dedim.Hiçbir konuda benim dediğim olsun diye diretmedi bugüne kadar.İstekleri de onu kabul etmiyorsan o zaman bu olsun dedi hepsini ard arda istemedi yani.Ne istesem yok demez zaten nişanla ilgili bile her şey senin istediğin gibi olsun diyor.Ev işlerine yardım edicem yemek yapıcam diyor sadece sorumluluk kelimesini kullanmıyor.Yemek yapmadığında niye yapmadın demem diyor mesela dışarıdan yeriz diyor.Evi ben süpürürüm silmesi sana kalır diyor.Sen orda mutfakta iş yaparken ben yatmam yardım ederim diyor sadece kelimelerine takılıyorum ben zaten.Ailelerde de eşit kalacağımızı ama kendisi çağırdığında yanına gitmemi söylüyor eril hissetmek için.İstemese bile isteklerime uyum sağlıyor çoğu zaman zaten bu kadar uyumlu olup da şuan neden böyle davrandığını anlamlandıramıyorum sorun bu.Aynı şeyi konuştuğumuz halde sürekli aynı konularda sorun çıkarmasına uyuz oluyorum.Hakaret edilecek berbat bir adam değil çoğu zaman herkesten daha anlayışlı daha merhametli.Hakaret edecek olan yorum yapmasın ayrılsak bile hakareti hak edecek bir insan değil.Kendiniz dahil kimse kusursuz değil sonuçta herkes birbirine hakaret etsin o zaman ne terbiyesizlik bu.
Bu laflar bir erkeğin edeceği laflar değil, annesi etkilese de bir erkek kabul edip sormaz bu soruları. Bir de eril hissetmem eril hissetmem nedir ya, bir insan neyi çok vurguluyorsa orada bir sıkıntı vardır. Ben ne eşimden ne kardeşimden ne de kimseden duydum. Soyadını kullanman onun neden eril hissetmemesine sebep olsun ne alaka? Kadınlar çalışırken kadın gibi hissetmiyor mu?

Aslında demek istediği şu düğün bitiyor ve altınlar mecburen birinde kalıyor ya çift evine geçene kadar .orada ailesinde kalmasını istiyor ailem dokunmaz altınlara ama erkek tarafında kalır altınlar diyor.Bir arkadaşı böyle bir sorun yaşamış düğünde kız tarafı altın çantasını eline almış sıkıntı çıkmış.Bunu örnek gösterip sürekli bunu anlattı bi ara.Tamamen güç savaşına girdiğini düşünüyorum.Anneme anlattım konuyu ama annem de feminist bir insan ve şuan bitirmemi istiyor ama duygusal karar veriyor gibi de düşünüyorum.

Bunu kesinlikle inkar ediyor .Ailesi hiç konuşmuyormuş ama ablam da aynı fikirde çocuğu sürekli ailesi bu konuda doldurmuşlar.Anlamadığım kısım yengesinden nefret etmiyor aksine çok seviyor ben bazen eleştiriyorum ve laf ettirmiyor.Ailene bu kadar sıkıntı çektiriyorsa neden yüzüne gülüyorsun diyorum abim için diyor.Mesela araba alacaktı abisigil sevgilimden zar zor biriktirdiği bilezikleri istemişler yengesi bilezik takmayı çok seviyormuş onları bozdurmak istememiş sevgilimin bana takmak için ayrıdıklarını istemişler istediğin zaman veririz demişler ve bunu yapmayı ciddi ciddi düşünmüştü.Ve aşırı güveniyor yengesine madem sorunlu biri madem travma yaşattı bu kadın sana neden ona tepki koymuyorsun da daha hiçbir sorun çıkarmayan sevgiline problem çıkarıyorsun anlamıyorum.Ailesiyle tanıştığım gün annesine pahalı bir hediye aldım çok mutlu oldular yemek yapmışlardı direkt bulaşığa yardım ettim yabancı gibi oturmadım.Bu kaygıları yansıtacağı hiçbir söylemim hareketim olmadı açıkcası ama benim yüzümden böyle davrandığını benim feminist olduğumu ondan böyle olduğunu söylüyor.Aşırı saçma davranıyor güzelim ilişkimize yazık ediyor.

Sana şöyle söyliyim benzer kök ailelerden geliyoruz, hayata bakış açılarımız da benzer gibi anneye kadar; ben evliliğimde hiç tahmin etmeyeceğim fedakarlıklar yaptım, kendi soyadımı bırakmak, eşitlik olması için uğraşmak vs gibi ama acı olsa da anladım ki bir evliliği sürdürmek için benzer aile kültürlerinden gelmek gerekli, parayla bu kadar derdi olan bir aileye anlatamazsın, adam da hiçbir zaman ailesine sınır çizemez çünkü öyle yetişmiş, kendisi de bizzat onlardan biri, sadece henüz cicim zamanları, sen onu bir de işler zorlaştığında / çirkinleştiğinde gör.. ben çok aşık olarak evlendim ve çooooooook pişman oldum, evliliğin aşkla neredeyse hiç ilgisi yok bence.

2 senelik sevgilim evlenme teklifi etti artık aileler de öğrendi aile tanışması olacağı günü bekliyoruz.Diğer aya da isteme olur diye düşündük ama kafam artık o kadar karışık ki.Sevgilin ilk tanıştığımız zamanlardan itibaren sürekli evlendiğimiz zamanla ilgili senaryolar uydurup bana şöyle olsa ne yaparsın bilmem ne tarzı sorular soruyordu.Beklediği cevap da çoğu şeyin eşit olması taraftarıydı.Mesela uzak bir şehirde yaşayacağız ama ailelerimiz birbirine yakın.Tatillerde aile ziyaretini nasıl yaparız diyordu ve bunun eşit olmasını istiyordu.Ama ben kabul ettiğim halde bunu sürekli gündeme getiriyordu.Mesela düğünde takılar en son toplanırken bunu kız tarafı mı saklar erkek tarafı mı saklar diye saçma sapan sorularla geliyordu bana daha ortada evlilik düşüncesi yokken bile.Abisi evlenmiş çok sıkıntı çekmiş eşinden ve eşi aileye mesafe koymuş sürekli kendi ailesiyle vakit geçiriyormuş bunu anlatıyordu yani ailecek travmaları kalmış sütten ağızları yanmış yoğurdu üfleyerek yemek istiyor.O zamanlar makul cevaplar veriyordum bazen de bunları bugünden konuşmak çok saçma diye kızıyordum.Şuan sorun şu ki beni ailesiyle tanıştırdı bir iki ay önce o günden itibaren bu sorular sıklaşmaya başladı.Ev işlerinden tut soyisim değişikliğine kadar her şeyi konuşmaya başladı.Konuyu hep o açıyor.Ben nöbet usulü çalışıyorum o mesai usulü çalışıyor.Bunu zaten daha önce de konuştuk ben ev işlerinde erkeğin eşit sorumluluk almasından yanayım çünkü ben maddi olarak hep eşit sorumluluk alacağım.Maddi kısmı kabul ediyor ama ev işlerine gelince tabiki yardım ederim ama sorumluluk demem buna diyor.Neymiş kadın eli daha yatkınmış ki ben hiç becerikli bir insan değilim bunu da biliyor.Sevgililiğimiz boyunca hiç eziyet etmedim maddi anlamda o ne yapıyorsa kat kat karşılığını yaptım hesabı bile hep ortak ödedik evlilik süreciyle ilgili maddi hiçbir şey istemedim elinden ne gelirse dedim.Ailesinin durumu iyi değil ne yapacaksa kendi yapacak ailesinin hiç katkısı olmayacak maddi olarak bunu bile kabul ettim beraber ortak hallederiz her şeyi dedim.Bir borca girecekse bunu evlenince biz sıkıntısını çekicez çünkü.Bunları seve seve kabul etti.Şimdi de evin sorumluğunu alırsa erkek gibi hissetmeyeceğini söylüyor.Bana hesap ödetirken çok erkek gibi hissediyormuş da işine gelmeyince hissetmeyesi gelmiş.Bu konuyu bir şekilde kapatıyoruz bu sefer başka bir konu açıyor .Soyismimi evlenince kullanmamı istemiyor bu da erkek gibi hissetmek içinmiş.Bunu kavga dövüş kapatıyoruz bu sefer de aile ziyaretleri konusunu açıyor neymiş aileleri eşit ziyaret edemezmişiz etsek dahi ben kendi ailemde fazladan kalmak istesem beni çağırırmış kendi ailesinin yanına çünkü benim yanım kocamın yanıymış.Bunlara itiraz edince erkek gibi hissetmediğini söylüyor beni feministlikle suçluyor.En son kavgalardan sıkıldım ve son dediği şeyi kabul ettiğimi artık ataerkilliği kabulleneceğimi söyledim bu sefer de bana inanmadı bir kaç gün kurcalamaya başladı bunu da en sonunda aşırı sinirlendirdi beni.Değişmeyeceğimi biliyorsun madem neden değiştirmeye zorluyorsun yani anlamıyorum.Karakteri asla ataerlik baskın değil zaten beni kimseden kıskanmaz biri bana yazsa yürüse tepki vermez kıyafetime karışmaz.Normalde tam istediğim gibi biri.Sürekli beni mutlu etmeye çalışır sade bir evlenme teklifi istediğim halde iki kez evlenme teklifi etti mesela.Elinden gelirse çiçeği hediyeyi esirgemez.Bu arada tüm bu konuları en başında konuşmuştuk ve hep benim dediklerimi kabul ettiğini söylüyordu fikirleri ben ailesiyle tanıştıktan sonra dönüştü.Hangi erkekten ne duysa onu istiyor gibi geliyor artık bana.Çok yoruldum gerçekten ben mi hatalıyım bilmiyorum evlenmek istiyorsam bu düzeni kabul mu etmem gerekir?Daha şimdiden beni aşırı strese sokuyor evliliğe hiç meraklı bir insan değildim sadece onu sevdiğim için beraber bir hayat yaşamak istedim bu hareketleri beni evlilikten aşırı soğutuyor korkutuyor.Ve ben her işi kolaylaştırırken o neden zorlaştırıyor anlamıyorum.Şu an bitirmek istesem bitiririm ailem çok şükür ki arkadam dururlar bitirime demezler.Ama duygusal kararlar vermek de istemiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum ben de üniversitem biter bitmez hemen evlendim evlilikten önce iş ciddiye binmeden eşim herşeye olumlu bakan taraftı çalışmamda engel yoktu falan filan sonra evlilik konuları araya girince eşimin düşünceleri sanki kendi düşünceleri değil de başkası akıl veriyormuş gibi olmaya başladı sana şunu söyleyebilirim sadece eşinle evlenmiyorsun ailesiyle de evleniyorsun ve iş ciddiye döndükten sonra herşeye konuşan oluyor mesela ben şuan çalışamıyorum maalesef ve abisinin eşi böyle olduğu için tüm ağırlık sende olacak ailesi büyük ihtimalle bu konu hakkında onunla konuşmuş olmalı ki senin ağzını arıyor ve yengesi gibi birisi olmasından korkuyor bu sorunlar daha da büyüyecek emin olabilirsin çünkü bütün ağırlık sende olcak diğer yenge rest çektiği için

Siz o kişiyle evlenir, üzerinizde kurmaya çalıştığı sahte eril tahakküm (kayınvalide baskısı) ile yaşar ve mutsuz olursunuz. Çok belli bu, üzüldüm gözlerinizin görmeyişine.

Eril erkek dk başı erillikten bahsetmez. Ayrıca kalıbımı basarım hiçbirimiz için eşlerimiz evindeki çamaşırı katladı, yer süpürdü, yemek yaptı diye daha az erkek olmuyor.

2 senelik sevgilim evlenme teklifi etti artık aileler de öğrendi aile tanışması olacağı günü bekliyoruz.Diğer aya da isteme olur diye düşündük ama kafam artık o kadar karışık ki.Sevgilin ilk tanıştığımız zamanlardan itibaren sürekli evlendiğimiz zamanla ilgili senaryolar uydurup bana şöyle olsa ne yaparsın bilmem ne tarzı sorular soruyordu.Beklediği cevap da çoğu şeyin eşit olması taraftarıydı.Mesela uzak bir şehirde yaşayacağız ama ailelerimiz birbirine yakın.Tatillerde aile ziyaretini nasıl yaparız diyordu ve bunun eşit olmasını istiyordu.Ama ben kabul ettiğim halde bunu sürekli gündeme getiriyordu.Mesela düğünde takılar en son toplanırken bunu kız tarafı mı saklar erkek tarafı mı saklar diye saçma sapan sorularla geliyordu bana daha ortada evlilik düşüncesi yokken bile.Abisi evlenmiş çok sıkıntı çekmiş eşinden ve eşi aileye mesafe koymuş sürekli kendi ailesiyle vakit geçiriyormuş bunu anlatıyordu yani ailecek travmaları kalmış sütten ağızları yanmış yoğurdu üfleyerek yemek istiyor.O zamanlar makul cevaplar veriyordum bazen de bunları bugünden konuşmak çok saçma diye kızıyordum.Şuan sorun şu ki beni ailesiyle tanıştırdı bir iki ay önce o günden itibaren bu sorular sıklaşmaya başladı.Ev işlerinden tut soyisim değişikliğine kadar her şeyi konuşmaya başladı.Konuyu hep o açıyor.Ben nöbet usulü çalışıyorum o mesai usulü çalışıyor.Bunu zaten daha önce de konuştuk ben ev işlerinde erkeğin eşit sorumluluk almasından yanayım çünkü ben maddi olarak hep eşit sorumluluk alacağım.Maddi kısmı kabul ediyor ama ev işlerine gelince tabiki yardım ederim ama sorumluluk demem buna diyor.Neymiş kadın eli daha yatkınmış ki ben hiç becerikli bir insan değilim bunu da biliyor.Sevgililiğimiz boyunca hiç eziyet etmedim maddi anlamda o ne yapıyorsa kat kat karşılığını yaptım hesabı bile hep ortak ödedik evlilik süreciyle ilgili maddi hiçbir şey istemedim elinden ne gelirse dedim.Ailesinin durumu iyi değil ne yapacaksa kendi yapacak ailesinin hiç katkısı olmayacak maddi olarak bunu bile kabul ettim beraber ortak hallederiz her şeyi dedim.Bir borca girecekse bunu evlenince biz sıkıntısını çekicez çünkü.Bunları seve seve kabul etti.Şimdi de evin sorumluğunu alırsa erkek gibi hissetmeyeceğini söylüyor.Bana hesap ödetirken çok erkek gibi hissediyormuş da işine gelmeyince hissetmeyesi gelmiş.Bu konuyu bir şekilde kapatıyoruz bu sefer başka bir konu açıyor .Soyismimi evlenince kullanmamı istemiyor bu da erkek gibi hissetmek içinmiş.Bunu kavga dövüş kapatıyoruz bu sefer de aile ziyaretleri konusunu açıyor neymiş aileleri eşit ziyaret edemezmişiz etsek dahi ben kendi ailemde fazladan kalmak istesem beni çağırırmış kendi ailesinin yanına çünkü benim yanım kocamın yanıymış.Bunlara itiraz edince erkek gibi hissetmediğini söylüyor beni feministlikle suçluyor.En son kavgalardan sıkıldım ve son dediği şeyi kabul ettiğimi artık ataerkilliği kabulleneceğimi söyledim bu sefer de bana inanmadı bir kaç gün kurcalamaya başladı bunu da en sonunda aşırı sinirlendirdi beni.Değişmeyeceğimi biliyorsun madem neden değiştirmeye zorluyorsun yani anlamıyorum.Karakteri asla ataerlik baskın değil zaten beni kimseden kıskanmaz biri bana yazsa yürüse tepki vermez kıyafetime karışmaz.Normalde tam istediğim gibi biri.Sürekli beni mutlu etmeye çalışır sade bir evlenme teklifi istediğim halde iki kez evlenme teklifi etti mesela.Elinden gelirse çiçeği hediyeyi esirgemez.Bu arada tüm bu konuları en başında konuşmuştuk ve hep benim dediklerimi kabul ettiğini söylüyordu fikirleri ben ailesiyle tanıştıktan sonra dönüştü.Hangi erkekten ne duysa onu istiyor gibi geliyor artık bana.Çok yoruldum gerçekten ben mi hatalıyım bilmiyorum evlenmek istiyorsam bu düzeni kabul mu etmem gerekir?Daha şimdiden beni aşırı strese sokuyor evliliğe hiç meraklı bir insan değildim sadece onu sevdiğim için beraber bir hayat yaşamak istedim bu hareketleri beni evlilikten aşırı soğutuyor korkutuyor.Ve ben her işi kolaylaştırırken o neden zorlaştırıyor anlamıyorum.Şu an bitirmek istesem bitiririm ailem çok şükür ki arkadam dururlar bitirime demezler.Ama duygusal kararlar vermek de istemiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.
Evlilik hayatı ile ilgili konuşmalar yapmasında sıkıntı yok birbirini tanıma ve anlama adına.Sıkıntı şurda seni yaşamak istediği hayata adapte etmeye çalışmış evlilik öncesi 😀Takıların kimde kalacağı muhabbeti çok komik.Biz tek düğün yaptık.Düğün gecesi annem takılan ne varsa keseye bırakıp salondan çıkarken elime tutuşturdu.Eve gidince eşim annen çok yoruldu düğün aşamasında onun daha ihtiyacı olur diye annene geri ver dedi.(Ben öğretmenim eşim avukat.Kimseye ihtiyaç duymadan kendimiz yaptık düğünümüzü)Şimdiden şöyle böyle olacak diye diretmesi kötü sinyal.Hayatını karartma derim.

Arkadaşlar siz iyi misiniz tanımadığınız bilmediğiniz adama hakaretler yağdırıyorsunuz.Arada ne şiddet var ne hakaret bana karşı ne de güven sorunu.Sadece evlilik sürecine girince bi tuhaf davranmaya başladı sanki dünyanın en berbat insanıymış gibi ne bu tavırlar?Red flag olabilir tabiki ama bu hakaretleri hak edecek biri değil ataerkil biri zaten değil dedim.Hiçbir konuda benim dediğim olsun diye diretmedi bugüne kadar.İstekleri de onu kabul etmiyorsan o zaman bu olsun dedi hepsini ard arda istemedi yani.Ne istesem yok demez zaten nişanla ilgili bile her şey senin istediğin gibi olsun diyor.Ev işlerine yardım edicem yemek yapıcam diyor sadece sorumluluk kelimesini kullanmıyor.Yemek yapmadığında niye yapmadın demem diyor mesela dışarıdan yeriz diyor.Evi ben süpürürüm silmesi sana kalır diyor.Sen orda mutfakta iş yaparken ben yatmam yardım ederim diyor sadece kelimelerine takılıyorum ben zaten.Ailelerde de eşit kalacağımızı ama kendisi çağırdığında yanına gitmemi söylüyor eril hissetmek için.İstemese bile isteklerime uyum sağlıyor çoğu zaman zaten bu kadar uyumlu olup da şuan neden böyle davrandığını anlamlandıramıyorum sorun bu.Aynı şeyi konuştuğumuz halde sürekli aynı konularda sorun çıkarmasına uyuz oluyorum.Hakaret edilecek berbat bir adam değil çoğu zaman herkesten daha anlayışlı daha merhametli.Hakaret edecek olan yorum yapmasın ayrılsak bile hakareti hak edecek bir insan değil.Kendiniz dahil kimse kusursuz değil sonuçta herkes birbirine hakaret etsin o zaman ne terbiyesizlik bu.
:KK53: Oldu o zaman.

Evlilik stresi böyle bir şey değil.
Evlilik stresiyle gergin olursun, çabuk alev alırsın da fikirlerin değişmez yani.

Adamın boyunduruğu altına girdiniz gireceksiniz, duygusal karar almak istemiyorum diyorsunuz.
Ayrıca dümdüz ataerkillik bu.

Edit: Nişanlısınız sandım.
Sevgiliyken başlayan evlilik stresi mi olur.

Nişanlımın "ben erkeğim" minvalinde yaklaşımları sadece hayatımı/hayatımızı kolaylaştırmak yönünde olmuştur. Mesela, ikimiz de yorgunuz ve bir iş yapılacak, "sen dinlen, çok yoruldun" der ve kendisi yapmaya koyulur, "sen de yoruldun" deyince "bir şey olmaz, ben erkeğim, hadi sen uzan." der, demiştir. İkimiz de az uyumuş oluyoruz mesela, koştururken sanki kendisi çok dinlenmiş gibi bana üzülüyor, "uyuyamadın, dinlenemedin, işleri halledelim de seni bi uyutalım." diyerek.
Başka bir örnek, ikimizin de beli ağrıyor, bi şey taşınacaktır ve ikimiz de birbirimize kıyamıyoruzdur, "sen narinsin, ben hallederim, lütfen bırak." der. Aramızda para hesabı asla yok ama hesap ödemek için kavga dövüş oluyorum kendisiyle, "bari bunu ben ödeyeyim" diye. "Tatlı-kahve benden o zaman" diyorum, tatlıcıda yine bakıyorum benden önce atlamış, ödemiş. Kimde para varsa o öder, bunlar mesele değil, burada önemli olan hâl, hareket, tavır, duruş.
Erillik, erkeklik böyle olur sevgili konu sahibi; incelikle, zarafetle, hayatındaki kadına çiçek gibi davranmakla, baskı ve manipüle ile kendini ispat etmeye çalışmamakla olur.
Kendini erkek gibi hissetmek istiyormuş paşazade; o sana ne kadar kadın gibi hissettiriyor? Şimdiden güç savaşına girmiş.
Ayrıca, hiç annesine ailesine suç bulma "dolduruyorlar"diyerek; dolmasın? Aynı zihniyette olsa zaten dolmaz. Armut dibine düşer; ailesinden, annesinden zerre farkı yok bakış açısı olarak. Hayatın laf anlatmaya çalışmak, anlatamam, bir de ne yapsan yaranamamakla geçer gider bu adamla evlenirsen.
Burada ilişkilerimizi güzelleme derdinde değiliz; normal insanların nasıl davrandığını görürsen belki gözün açılır diye anlatıyoruz. Üyelere saydırmak ve muhteşem ataerkil erkek sevgilisini savunmak yerine inşallah aklını başına alırsın da hayatını karartmazsın.

Son düzenleme:
tam tersi kendisi olgun değil. sana bu cümleleri kuran birinin seni sevdiğine kanma. sana çamur atıyor, çevresini destek gösteriyor (yalan), seni üzüp duygusal karar almanı sağlıyor. sevgi kılıfında başka şeylerdir o. feminist değilim ve feministlikle falan alakası bile yok. bu adam ileride de "eş" kılıfında başka şeyler olur. doğru bildiğin yoldan git, manipüle olma. sevgi böyle bir şey değil.

Merhabalar, size biraz kendi evliliğimden bahsedeyim. Benim eşim de kafa yapısı olarak ataerkil biridir, ben de öyle pek feminist sayılmam aslında uyumluyuz😁 ama ayrıntılara girecek olursam düğün sürecimizde hiç böyle konulara girmedi, aksine ben alternatif evrenlerden sorular yaratıyordum kafasını anlamak için. Bayramda ilk kime gideriz? Ev ekonomisi nasıl olur? Diye hep ben sorardım, o da cevap verir konu kapanırdı. Bu sorular dişil sorular diye boşuna demiyorlar insanlar. Mesela ben eşimden fazla kazanıyorum, benim parama asla dokunmaz ev geçindirmek benim görevim der. Şu an kendisinin birikimi yok benim var mesela. Yeme içme mevzuunda tanıştığımız günden bu yana ben ödemeye çabalasam da asla ödetmedi, ben böyle gördüm erkek öder der. Şu an bebeğim için ücretsiz izne ayrıldım hayatımda ilk defa maaşsız kaldım. Ben herhangi bir talepte bulunmadan çat diye asgari ücret miktarı göndermeye başladı hesabıma. Ailesiyle ilgili mevzuulara beni hiç karıştırmaz, onlardan da bana laf taşımaz ketumdur. Çekirdek ailemizi öncelik yapar yani. Erillik budur işte. Hee eril diye ayağını uzatıp yatmaz, çamaşır da asar, çocuğu da uyutur altını değiştirir. Ben de bu erilliği aldım kabul ettim içimden gele gele yemeğini çayını önüne koyarım. Siz kendi nişanlınızın ERİLLİK anlayışıyla kıyaslayın diye evli bir kadın olarak anlattım hikayemi.

Back
X